Jahac na belom konju a sudi i ratuje po pravdi

re[ ]De

Aktivan član
Poruka
1.743
«I vidjeh otvoreno nebo, a tamo – konj bijel. Ime njegovog jahaa je
Verni i Istiniti, a sudi i ratuje po pravdi...

«Pratile su ga nebeske vojske na belim konjima, obuene u belo, isto platno. Iz usta mu
izlazi oštar ma kojim e udariti narode. Vladae nad njima žezlom gvozdenim i gazie
grože u muljai žestokog vina gneva Boga Svedržitelja. Na ogrtau i na boku mu je
napisano ime: CAR CAREVA I GOSPODAR GOSPODARA...»

Ko je ovaj na belom konju sto ratuje i sudi po pravdi?

«Onda videh Zver i zemaljske careve sa njihovim vojskama kako su se okupili da ratuju protiv Jahaa na konju i protiv njegove vojske. I Zver bi uhvaena, a s njom i Lažni
prorok, koji je u njeno ime inio znamenja kojima je zavodio one što su primili žig Zveri
i klanjali se njenom liku. Oboje su živi baeni u ognjeno jezero gorueg sumpora».
Ko je zver a ko lazni prorok?
 
Ko je ovaj na belom konju sto ratuje i sudi po pravdi?
U Bibliji konj simbolizuje rat, dakle, beo konj, beo - bela boja koja pokazuje na cistotu, a na konju veran i istinit i on sudi po pravdi...dakle, neko veran i istinit dolazi da ratuje!
A sa sobom je poveo vojsku, takodje na belim konjima, obuceni u belo, sto opet pokazuje na cistotu....
A na ogrtacu i boku mu je napisano CAR CAREVA I GOSPODAR GOSPODARA...i naravno da je jasno o kome se ovde radi, jer je samo jedan car careva i gospodar gospodara, a to je BOG.
Dakle, Bog dolazi da ratuje!Da resi problem greha!A sa sobom je poveo i vojsku!

Ko je zver a ko lazni prorok?
Dalje, kada Bog bude dolazio da ratuje, njega docekuje Sotona sa svojim podanicima i spreman da pruzi otpor, jer je sotona Knez ovoga sveta, i nece lako dopustiti Bogu da ponovo zagospodari!

Ali se na kraju kaze da zver i lizni prorok bise uhvaceni!

Biblija govori da je Zver sistem vladavine, jedan koncept koji ce sotona uspostaviti na Zemlji...
Lazni prorok je takodje sila preko koje sotona vlada....kaze se da ce lazni prorok ciniti velika cudesa i pomocu njih ce prevariti ljude koji ce primiti zig zveri i oni ce se klanjati ikoni zveri....dakle lazni prorok ce raditi za zver....da bi lakse razumeo u pitanju je lazni Mesija antihrist....
 
Nisam neki religiozan tip ali koliko se sjećam sa časova istorije, krstaši su uvijek jahali konje koji su bili prekriveni bijelim tkaninama, čak i kad se radilo o bijelom konju. Kako je meni tada objašnjeno, da, bijela boja koju su nosili na sebi u bitke predstavlja čistotu hrišćanstva i samim tim "Bijeli Vitezovi" su je nosili kad su išli u krstaške ratove da šire hrišćanstvo i Božju volju u tami nepoznatog svijeta...
 
Servant je omanuo...

Prema Otkrivenju 6:2 konjanik na belom konju je Isus Hrist...

koji ratuje i ratovao je protiv Satane i njegovog zlog sistema...
Vec je na nebu bio rat i zbacio je Sotonu sa neba na podrucje zemlje 1914
Prema Otkrivenju 12:9

Takodje ce on suditi svima...

sad ko je zver i lazni prorok...

zveri su politicki elementi ili sile
dvoroga zver iz Otkrivenja 13 je Anglo Amerika..

Ona je i lazni prorok..
 
Poslednja izmena:
Kako bog da ratuje? Kakvu vojsku?
Bog je ovu Zemlju obecao Adamu i Evi (koji su bili savrseni, bez ogranicenja koja mi danas imamo) i njihovim potomcima...ali im je dao jedan mali test, da vidi koliko su Njegova stvorenja poslusna, tim sto je rekao da se moze jesti sa svakog stabla, sem sa stabla poznanja, i to su znali i Adam i Eva, ali i pored toga sotona (kroz zmiju) je nagovorio Evu da zagrize plod sa zabranjenog drveta (a kasnije ponudila i Adamu) cime je poslusala sotonu, a ne Boga...i time odlucila da sluzi sotoni....Bog je rekao da narod nemoze imati dva gospodara, pa se On povukao...iz razloga da bi mi kao i druga bica u univerzumu (ukljucujuci andjele) videli, sta sve proizilazi kada sluzite protivniku Bozijem (strah od smrti, glad, patnja,beda . . .)
Ali Bog je obecao da ce On doci na Zemlju da ponovo zagospodari obecanom zemljom koju nam je ponudio...ali potrebno je da pokori sadasnjeg ''gospodara'' (kojeg smo mi izglasali) sotonu....i u stihovima koje si ti naveo se govori o tome kako Bog dolazi da zauzme obecanu Zemlju, sa sobom je poveo i vojsku (verovatno se radi o andjelima) sa kojom ce da zauzme obecanu zemlju i unisti zlo zauvek!
 
Ali Bog je obecao da ce On doci na Zemlju da ponovo zagospodari obecanom zemljom koju nam je ponudio...ali potrebno je da pokori sadasnjeg ''gospodara'' (kojeg smo mi izglasali) sotonu....i u stihovima koje si ti naveo se govori o tome kako Bog dolazi da zauzme obecanu Zemlju, sa sobom je poveo i vojsku (verovatno se radi o andjelima) sa kojom ce da zauzme obecanu zemlju i unisti zlo zauvek!
Ko je taj Sotona? Gde je on? Na koji nacin ce da zauzme obecanu zemlju?
 
Mora da se salis. Pitam gde je on, na koji nacin vlada....

u vazduhu je :lol:

Ne salim se ... :" Ceo svet je u vlasti zloga "1 Jovanova 5:19

tako je prema Bibliji

a zbacen je prema Otkrivenju 12:9

9 I aždaja velika bi zbačena, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja obmanjuje celu zemlju. I bi bačen na zemlju, i anđeli njeni behu bačeni s njom.

12 Veselite se za to nebesa i vi koji živite na njima! Teško zemlji i moru! Jer đavao siđe k vama pun srdžbe velike, znajući da je kratko vreme njegovo.


Vlada preko ljudskih predsavnika i institucija, politike, krive religije i trgovine...
 
Poslednja izmena:
a zašto ih odmah nije učinio i poslušnima ? Mislim, čemu sad test..Ako je stvoritelj svega, stvori sve sebi potaman i gotovo, m?

Pa nije znao kakvi će postati... što navodi na zaključak da i nije svemoguć i savršen kakvim ga prikazuju.
Ali, sad će vernici da ti objasne da sve to što ja nazivam greškama, su u stvari tendenciozne radnje... sve je to sa nekom svrhom. :roll:
 

Back
Top