Grčka zbirno

pasha:
Mia mia , pricaj malo o Skiatosu . Za koliko se stize kolima ? Jel stvarno tako dobro kao shto kazu ? Skupo ?!? Malo ?!?
Ma shta god napishesh dobro je;)
Pozdrav svim ljubiteljima GR



Može . . .
:grin: Beše tome 5 godina. . . :grin:
Putovao sam kolima, preko Soluna ( boravak ceo dan i noć
u istome ), do Volosa na trajekt i onda 12 sati do Skiathos-a. Tamo smo (draga i ja )stigli kasno uveče i prvu noć spavali u kolima jer je bilo kasno da tražimo smeštaj, a otišli smo " na neviđeno ". Sutradan smo našli , u priv.apartmanu, ali jedva, jer je bila neviđena gužva na ostrvu.
Neviđeno su ljubazni, predusretljivi i otvoreni za svaki vid pomoći i usluge ( braća Grci ). Ostrvo je malo http://www.skiathosinfo.com/islandmap.htm, ima 50-ak neviđeno lepih plaža, a najpoznatije su Lalaria i Koukonaries. Pre par godina je, ova prva, bila proglašena, na National Geographic Channel- u, za jednu od 5 najlepših plaža sveta, slika prilozena. Do nje se stiže brodom i samo brodom pošto je u podnožju jedne ogromne stene.Takođe, što me je posebno radovalo, postoji i
nudistička plaža . . . :grin:
Usluga extra kako u turističkim objektima, tako i u smeštaju (menjanje postelljine 2 puta dnevno, čišćenje apart. takođe ).
Savet potencijalnima- skuter, otvorene žurke na plaži Koukonaries
Bili smo ukupno 18 dana, obišli sve plaže, znamenitosti, crkvice a najinteresantniji mi je bio ogroman azil za pse koje smo skoro svaki dan posećivali i hranili.
Generalno je skupo, pogotovu smeštaj ( mi smo ga plaćali 150 dm dnevno, samo spavanje).
Sve u svemu 18 dana izuzetno kvalitetnog odmora. . .




p.s. codemaker je apsolutno u pravu po pitanju propisa, Makedonije,sipanja goriva na Shell-u ( auto nam je oživeo, iako je dizel ) . . .
 
SanjaG:
Sunjalo, mislim da se licno ne bih usudila da za te pare odem 10 dana bilo gde!:) I ja sam uplatila vansezonski, u junu Tasos, 11 dana, 115 eura po osobi (put+smestaj) + viza+osiguranje. Mislim da ipak cena od 70 eura koja sve ukljucuje je po malo i sumnjiva, zar i ti ne mislis tako?:))))

Sumnjivo nego sta :) e ajde mi posalji preko koje agencije si ti uplatila pa da vidim sta i kako ...
Hvala ti unapred
 
ZoricaS.:
e codemakeru, kad vec pominjes gorivo, znas li mozda kakva je situacija sa plinom? moze li se u GR sipati (ili sta se vec radi?) plin?
PS: nemojte da me zezate ako je glupo pitanje ...
Plina ima, doduse ne na svakoj pumpi, ali ga ima i dosta dobro je obelezeno gde ga ima. Negde sam i na Internetu nasao podatak gde sve imaju plin na pumpama, proveri mozda nadjes i to, ako ne, imas i informativne centre, gde dele brosurice i o tome.
Za atest ne znam stvarno ali nisam nikada na granici primetio da nekoga nesto cackaju za taj atest, a koliko sam puta prelazio granicu Grcke, sigurno bi tako nesto, primetio.
 
I kad vec pominjemo "servisne informacije", imajte na umu i telefoniranje.
Rooming je uzasno skup (nasi deru, Cosmote dere, ko sve dere ne znam al' je skupo...) Ja ga silom prilika koristim, ali inace je preskupo. Zamislite da ste u roomingu a zove neka baba i pita "Stanoje jes' ti?..." - i to cete platiti...

Najbolje je da ako nadjete, kupite kartice za telefoniranje sa fiksnog telefona u Srbiju. Prosle godine je kartica kostala 10 evra za 90 minuta razgovora sa fiksnog prema Srbiji. Mozete koristiti i sa govornica. Zaista se isplati, ima za svaku zemlju u svetu posebne kartice maltene.
Radi informacije, dopuna za Cosmote je u februaru kostala 9 evra a za te pare se moglo mnogo mamnje telefonirati.
 
e codemakeru, dok si tu, da te "iskoristim" za jos neke informacije ...
kako ti ides, preko agencije, ili u sopstvenoj reziji?
ja ne bih agencijski, a ne znam kako drugacije da dobijem vizu ...
...i hvala ti za ovo za plin....
 
Zbog posla koji se bavim (programiranje), imam poslova u Gckoj i USA.
U Grcku idem svakog februara otprilike na mesec dana i naravno leti sa porodicom da se "opustim" (mada i tada radim) Sticajem okolnosti imam dobre veze i mogu da dobijem vize bez problema, tako da ne znam kako stvari stoje sa "regularnim" dobijanjem individualnih viza.
 
ZoricaS.:
ih, bre code, ja mislila ti obichan smrtnik...never mind, hvala ti, pomogao si mi iako neces da mi sredish vizu ... :-)
Nazalost, i ja sam sasvim "smrtan" coveculjak :)
Sto se tice viza, mislim da sto se tice odlaska na letovanje, nema nekih problema. Jedini je problem sto se ceka podosta ali inace ako imas potrebna dokumenta, moze se dobiti, nije to bas takav bauk...
Veci je problem sto ako poskupe vize za 4-clanu porodicu, trebace 240 evra za vize i ako ostajete 15 dana jos 4x1 evro x 15 = 60 evra, sve u svemu oko 300 evra da se uopste krene ako ides individualno... :(
 
Goscica:
Code majstore i druze stari evo da te pozdravim i zahvalim se na gomili korisnih informacija i strpljenju! Ipak je ovo iz "prve ruke", svaka cast! :)

Da samo znate kako mi nedostajete svi sa naseg ostrva... :( Ukinuse nam teritoriju dusmani! :( Za tebe Grcka opet ove godine?

Sad se setih prosle godine.
Resio sam da odem do Olimpa na prolazu za Korint. Odseli u hotelu Dias u Platamonasu i sledeci dan posli prema Olimpu. Ocekivao sam da ce biti neki dobar putokaz, pristojan put i neki sadrzaj u podnozju (jer se na sam Olimp moze popeti jedino kao maltene alpinista ili helikopterom). Verovala ili ne, jedva sam uopste pronasao pravac, putokaza nema, ili pokazuje pogesno, put je gori od makadamskog i na kraju nazalost nisam stigao ni do samog podnozja, gde sam ocekivao barem neki parking, plato i mali kafic, da uzivam u pogledu na Olimp!
Usput sam sreo nekoliko automobila stranaca, koji su takodje unezvereno trazili nacina da pridju Olimpu, lomatajuci se po uzasno losem putu i kruzeci nekoliko puta istim putem. Nakon krace konsultacije, svi smo se vratili razocarani i obisli obliznji mali muzej, koji nema mnogo veze sa Olimpom.
Prosto ne mogu da verujem da jedan takav lokalitet nije pazljivo obelezen, da nema sadrzaja i uopste kao da ga nema..... Pa prilaz nasoj avali je 100 puta bolji!
Da se ja pitam, u podnosju Olimpa bi napravio malo etno selo, sa ljudima obucenim u stare grcke odore, sa hostelima i osobljem kao stari grci, sa starom hranom i muzikom, sa nekim performansima povremeno - bila bi to svetska atrakcija!
Ali tamo - nista. Bio sam stvarno razocaran i tuzan jer sam se danima radovao susretu sa planinom bogova. Kasnije sam na vise mesta pitao zasto je to tako ali sam svuda nailazo na sleganje ramenima - bas cudno...
 
Pozdrav svima-sami stari ljubitelji Grčke
Ja na žalost ove godine ne idem u Grčko ,tako da se nečemo videti tamo.Kad je suša u đepu onda se možeš j....Ali ima još vremena.
Sad mi je najbitnija briga promeniti posao.Tražim posao ,da si vikende i praznike slobodan i u ljetu bi volijo u Grčko s autom za 21 dana.To mije sada najbitnije.
Ciao a sad idem uz more popit jedan espreso.
 
Istina je da za te pare moze da se ide u Grcku, te cene su za vansezonu kada je po meni i najlepse. Preko ove agencije www.sabra.co.yu je sigurno sve ok moji prijatelji idu vec par god. u maju i u septembru za smesne pare, a ja cu ove god. dete definitivno da izvucem u sept. iz skole i da idem preko njih. Na sve postoji i popust 15% ako uzimas vezane termine 7+7dana.
 

Back
Top