Davis Cup

Браво!!!
Браво Ноле, Викторе, Ненаде, Јанко, шампиони, свака част!
Историјска победа, невероватан успех...СРБИЈА!!! :heart:
ok0qbl.jpg
 
Troicki: Najlepši trenutak u životu...

news_38319.jpg


Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je ceo tim verovao u pobedu i osvajanje Dejvis kupa.

Neopisivo... Nisam znao kako da reagujem posle poslednjeg poena... Ovo je najlepši trenutak u mom životu... - rekao je Troicki.

Zahvalan sam svima, svi su sjajno igrali, sjajno smo odigrali cele sezone. Verovali smo da možemo da osvojimo trofej i osvojili smo ga. Ne znam šta da kažem, ne znam... - dodao je Troicki, koji je jedva zadržavao suze.
 
Novak Djokovic najbolji Srpski teniser svih vremena Srbiji podario dva dragocjena boda.



v191075p0.jpg


Najbolji srpski teniser ocenio iskreno prijateljstvo među članovima reprezentacije kao najvažnije na putu osvajanja "salatare".

Najbolji srpski teniser ocenio iskreno prijateljstvo među članovima reprezentacije kao najvažnije na putu osvajanja "salatare".
Dobio je Novak Đoković oba singla u finalu Dejvis kupa, ali nije mogao da slavi. Morao je da sačeka pobedu Viktora Troickog u petom meču, protiv Majkla Ljodre. A onda, skočio je do neba.
"Ovo je najveći uspeh u karijeri, i pojedinačno svakog od nas, i tima, i cele nacije.
Napravili smo jedno od najvećih sportskih dostignuća.
Nacija još nije svesna", vidno uzbuđen pričao je najbolji srpski teniser.
"Osvojiti 'salataru' je kao osvojiti Svetsko prvenstvo u fudbalu", povukao je Đoković paralelu.
"Fascinantno! Posle 1:2 uspeli smo da se vratimo pod pritiskom i pobedimo pred našom publikom".
Najjači adut Srbije je... "Prijateljstvo.
To smo mnogo puta rekli i tako je.
Nismo prijatelji samo kada se okupimo u reprezentaciji, već i na turnirima i u privatnom životu.
Pomažemo se među sobom i šaljemo pozitivne vibracije".
Đoković nije mogao više da izdrži pred kamerama, pa je uzviknuo iz petnih žila: "Najjači smo!"


slavlje%20(3).JPG
 
Poslednja izmena:
Naš timski duh je pobedio... Đoković je dobio ove godine sve mečeve u DK, svaka mu čast :worth: Janko je bio junak protiv Češke, Viktor protiv Francuza... mnogo mi je drago zbog Viktora, momak je često bio osporavan, znao je padati psihički u važnim mečevima, a sada ovakva pobeda, za osvajanje Salatare :)... Verujem da će ovo biti i prekretnica za njega, u pozitivnom smislu...
Još jednom, čestitke igračima i našem stručnom štabu !
 
Ovekovečeni šampioni sveta!
Pošta Srbije obeležila je osvajanje teniskog Dejvis kupa tako što je već narednog dana, u ponedeljak, pustila u opticaj marku sa likovima reprezentativaca, nepuna 24 sata po završetku finala u Beogradu.

v191123p0.jpg


Marka sa likovima Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića štampana je u 38.000 primeraka i tabacima od osam komada. U sredini tabaka nalazi se vinjeta na kojoj je prikazan trofej takmičenja, popularna "Salatara".

Vinjeta je ukrasno polje u sredini tabaka, koje nema nominalnu vrednost.

Osvajači Dejvis kupa dobijali su svoje marke i u Rusiji i Asutraliji, a Pošta Srbije navela je u saopštenju da je prva u svetu koja je tako brzo objavila ovakvo izdanje.

Marke pod nazivom "Dejvis kup reprezentacija Srbije šampion sveta 2010." štampan je tehnikom višebojne ofset štampe, a datum izdanja je 6. decembar 2010. godine.

Kako se navodi, marke će danas moći da se kupe na šalterima pošta.

(Beta/MONDO)
:D:super::D
 
Bravo za nase momke.....Trudili su se,dali sve od sebe i kada su neverovatno izgubili drugog dana posle vec dobijenog meca.....Stvarno za to treba i veliko srce i puno znanja...Ovde sreca nije igrala neku ulogu,obzirom da smo treci dan bukvalno poejli Francuze :D :D :D

Ipak,mislim da se njihov selektor-koji je inace totalno antipatican lik,napravio veliku gresku kada je poslao Ljodru na megdan Troickom.Viktor je do sada bio igrac sa malim srcem,da ne kazem nesto drugo,medjutim,odigrao je stvarno mec zivota i odvalio Ljodru kao malo dete.

Kako god bilo,hvala Bogu sto je Forze pogresno rezonovao..Mislim,barem po meni.

Svaka cast Janku za donosenje odlucujeg boda u polufinalu......Svaka cast Zimonjicu koji vec godinama igra za rerpezentaciju....Svaka cast Viktoru,koji je,kada je bilo najvaznije,prebrodio sve svoje strahove i pobedio u najvaznijem mecu u svojoj profi karijeri....Svaka cast i Bozoljcu,koji je takodje bio deo uspesnog tima,makar samo mahao peskirom i prebacivao lopticu na treningu....I naravno......Svaka cast Noletu koji je pobedio sve redom u singlu do titule!

Hajde sada momci,malo odmora i da ODBRANIMO ovaj trofej sledece godine u ovo doba :D :D :D
 
Doneli ste veliku radost, Nole, Viktore, Ziki, Tipsa, Bogi...

Ostaće upamćeni, jer su doneli jedan od retkih dana Srbiji, kada je CELA NACIJA bila srećna, zadnji put je tako bilo kada vaterpolisti osvojili zlato, premašivši sva očekivanja...

Nole me je juče kupio za sva vremena, francuzima ni Conga ne bi pomogao sa njim, odigrao je majstorski, bez greške, od juče je za mene on broj jedan, a to će i potvrditi konačno sledeće godine, siguran sam!!! :worth:

SRBIJA JE PONOVO
ŠAMPION SVETA!!!
:worth:
 
Poslednja izmena:
Rojters: U srpskom timu sujeta ne postoji!

"Pobeda nad Francuskom u tek trećoj godini učešća u elitnoj Svetskoj grupi predstavlja pravi katalizator razvoja tenisa u Srbiji", ocenjuju Britanci i tvrde da je veliki kvalitet srpskog tima u "potpunom odsustvu sujete".

v191140p0.jpg


Ponosan srpski narod obožava svoje najveće sportske idole Novaka Đokovića, Jelenu Janković i Anu Ivanović, ali su do juče slavlje na ulicama izazivali samo uspesi košarkaša i fudbalera", navodi jedna od najvećih svetskih novinskih agencija.
Kako tvrdi, Srbija je u nedelju pokazala da je Dejvis kup i dalje najprestižnije takmičenje u svetu tenisa.

"Kada je Viktor Troicki bekhend vinerom realizovao meč poen protiv Mikaela Lodre i time svojoj zemlji doneo prvu titulu u 110. godišnjem takmičenju, provalila je prava erupcija radosti koja je zapretila da odnese i krov Arene", ističe se u agencijskom izveštaju iz Beograda.
"Prvi igrač Srbije Đoković, koji je pobedio u oba singl meča i učestvovao u ukupnoj pobedi Srbije od 3:2, istakao je da je ovaj trijumf Srbije najlepši trenutak u njegovoj karijeri", preneo je Rojters.

"Pobeda nad Francuskom u tek trećoj godini učešća u elitnoj Svetskoj grupi predstavlja pravi katalizator razvoja tenisa u Srbiji", ocenjuju Britanci i tvrde da je veliki kvalitet srpskog tima u "potpunom odsustvu sujete".
 
Svetski šampioni u tenisu, Đoković, Troicki, Zimonjić i Tipsarević proslaviće istorijski uspeh sa građanima Beograda od 19 časova na čuvenom balkonu Starog dvora. Prenos na Drugom programu RTS-a.

Sampioni.jpg
 
Momci, hvala vam za sve lepe trenutke i neopisivu srecu ::heart: Svaka cast, osecaj je bio neverovatan gledati vas i navijati... Dokazali ste i pokazali neke stvari, nekim sportistima... Nepostoje reci hvale kojima bi se sve reklo... :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: Samo napred i vidmo se opet u Areni sledece godine, po ko zna koji put ;)
 
Beograd pozdravio šampione

16937302214cfd375173a9a480623517_extreme.jpg


Teniski reprezentativci Srbije i članovi stručnog štaba državnog tima pozdravljeni su na platou ispred Skupštine Beograda.
Srpskim teniserima je priređen veličanstven doček povodom osvajanja trofeja Dejvis kupa.
Više hiljada građana sa oduševljenjem je klicalo Novaku Djokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću, Nenadu Zimonjiću i selektoru Bogdanu Obradoviću prilikom pojavljivanja na terasi gradske skupštine, gde se naši sportisti tradicionalno nadju posle osvajanja velikih trofeja.

Nakon izvodjenja državne himne, orilo se od povika "Srbija, Srbija", "šampioni, šampioni", uz pesmu i igru, dok su naši teniseri ponosno stajali pored trofeja Dejvis kupa, popularne "salatare". "Hvala vam što ste došli, hvala svima koji su nas podržavali, a najviše hvala mojih drugovima iz reprezentacije što postoje", izjavio je ushićeni Tipsarević. Novak

Novak rekao da je počastvovan što je ponovo na balkonu gradske skupštine.
"Bio sam ovde posla osvajanja gren slema, a sada sam u društvu drugova iz reprezentacije.
Za ovaj balkon vezuju se najveći uspesi srpskog sporta i mi smo zaslužili da se ovde pojavimo. Imamo nešto što nema nijedna ekipa, prijateljstvo na terenu i van njega, što je i doprinelo da osvojimo titulu najboljih", izjavio je Đoković.

2969722634cfd37518e712591272319_extreme.jpg
 
Finale Dejvis kupa oborilo rekord gledanosti...

image.php


Meč između Viktora Troickog i Mikaela Lodre koji je odlučio pobednika Dejvis kupa bio je najgledaniji sportski prenos od kada sportisti nastupaju pod zastavom Srbije, saopštila je Radio-televizija Srbije (RTS)...
 

Back
Top