Zvezdi titula, odbačena tužba Partizana!

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
Upravni sud u Beogradu je odbacio tužbu crno-belih.

Kako je potvrđeno od strane Crvene zvezde, Partizanu je odbačena žalba čime je titula iz sezone 1945/46 zvanično u vlasništvu kluba iz Ljutice Bogdana.

Tužba koja je podneta 8. 8. 2019. godine kako bi se odluka o dodeli titule Crvenoj zvezdi poništila, odbačena je danas od strane Upravnog suda.

Nije jedini Partizan bio taj koji je bio protiv ove odluke, i Spartak iz Subotice je iskazao svoje nezadovoljstvo pošto je osvojio prvenstvo Vojvodine te godine, dok je Crvena zvezda bila pobednik takmičenja u Srbiji. Obe ekipe su se tako plasirale u Prvu saveznu ligu za sezonu 1946/47.

Pogledajte u nastavku i dokument koji je Crvena zvezda dostavila medijima.

1580753576959.png
 
Javili se iz Partizana, proces nastavlja da teče!

Fudbalski klub Partizan se oglasio i to preko Vladimira Vuletića koji je na svom Tviter nalogu objasnio Rešenje koje je stiglo u FK Crvena zvezda.

"FKP je, svestan odgovarajućih procesnih nedoumica u vezi sa nadleznošću suda, otposlao tužbe Upravnom i Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Odbacivanjem (a ne odbijanjem!) tužbe od strane US, ovaj se sud očigledno oglasio nenadležnim. Proces pred Prvim osnovnim sudom nastavlja da teče.

Ne može se, medjutim, u državi u kojoj se protiv jednog Alfa doktora ne postupa po podignutoj optužnici, u kojoj se jednom klubu oprašta 17 mil. € bankarskog duga a postrojava mu se Garda VS, očekivati drugačije postupanje odavno zgaženih pravosudnih organa.

Isti čovek, Dragan Milošević, istovremeno predsednik NO FKCZV i postupajući sudija u stečajnom postupku Agro banke, sada i sudija Apelacionog suda, autor zahteva FKCZV za priznanjem ove nepostojeće titule, koji je kao i član Komisije za pravna pitanja odlučivao u svom zahtevu.

FKP od svoje pravne bitke neće odustati čak ni po cenu obraćanja Ustavnom sudu Republike Srbije a, ukoliko ustreba, i medjunarodnim relevantnim institucijama.
Dum spiro, spero. Dok živim, nadam se.
Mrak je pred zoru najgušći.
Pred zoru se mrzne."
, pisao je Vladimir Vuletić na svom Tviter nalogu danas.
 

Back
Top