Zvezde granda FINALE!!! 09

Ko pobedjuje?

• Sasa Kapor

glasova: 1 6,7%
  • Svetlana Tanasic

glasova: 4 26,7%
  • Milan Topalovic-Topalko

glasova: 3 20,0%
  • Jelena Kostov

glasova: 0 0,0%
  • Jovan Stefanovic

• Darko Lazic

glasova: 5 33,3%
  • Slobodan Vasic

• Ukupno glasova
    15
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ako je njihovo misljenje da folkere treba poubijati onda bolje da ga ne iznose

Dobro,uvek imas ekstrema,koji ce pljuvanjem i hejtovanjem da dizu sebi rejting(to bar oni misle).Evo pokusacu svoje misljenje da argumentovano iznesem(iako sam vec 100 puta to radio).
Prvo termin "narodna muzika" i "narodnjaci" mi ide na ****.Pa zar i rockeri,i pop pevaci,i reperi,ne pevaju i ne sviraju za narod? :dontunderstand: Da ne pevaju vanzemaljcima?
Drugo,ja sam protiv turbo folka,jer postaje implementiran u sve sfere drustvenog zivota.Pitanje za folkere:da li neka osoba koja slusa o gacicama,o sponzorima,o velikoj lovi,o tome kako treba varati svog partnera itd.,moze da shvati zivot na pravi nacin,da prepozna moralne vrednosti i kriterijume?Ja mislim da ne.Pocev od nacina oblacenja(devojcice od 14 godina,koje samo sto se ne sminkaju ispod suknje),preko preteranog alkoholizma(sto dovodi do delirijuma i tuca),pa sve do moralnog posrnuca,ova muzika utice lose na celu naciju.To je pogresno shvatnje zivota,a taj Grand,na celu sa onim cikicom iz Monopola,glavni je u propagiranju tog stila zivota.
Trece,termin "zvezda".Sta se podrazumeva ovim terminom,i ko je "zvezda" u ovoj zemlji?Svaka shusha ili kreshtalica koja snimi neki "hit",koji "przi" po vasarima i diskacima?Mozemo da se zavaravamo koliko hocemo,ali turbo folk muzika se temelji na lovi.Ne peva se iz ljubavi,vec zbog love.Kvantitet ispred kvaliteta.To niko ne moze da ospori.
Cetvrto,niko ne moze da poredi R'n'r i turbo folk.To je nebo i zemlja.R'n'r se svira iz ubedjenja,potrebno je vreme i tezak rad,da se dospe na neki nivo.Kod turbo folka i najgore krestalo,moze da proda kravu,snimi plocu bez po muke,i da postane "zvezda".To je skandalozno.Ne kazem da u Grandu i turbo folku nema kvalitetnih vokala,ali ono sto pevaju,to je blagi uzas.Ta kakofonija nekih orijentalnih ritmova,elektronike,pa cak i hard rock zvuka,zaista je katastrofalna.Znao sam jednog tipa koji je kukao i ridao na Bajine pesme.To je bilo pre 15-ak godina.Nisam ni sanjao da ce doci ovakvo vreme.

Poslednja izmena:
Otprilike bih se složio sa Orgasmatronom, ono što puštaju an grandu nema mnogo veze sa narodnom muzikom, čast izuzecima. Ono je neka papazjanija raznoraznih žanrova, i tu je samo cilj napraviti instant hitove koji bi se dobro prodali u širokim narodnim masama. Ti njihovi hitmejkeri ne prave pesmu iz srca i duše, već kad prave pesmu razmišljaju da li će se ista dobro prodati.

A naravno da čovek neće da mrzi svoju zemlju, pretpostavljam da misli na propali sistem vrednosti u njoj. Alo bre, pa zar vi ne vidite posledice te pink kulture u našem društvu? Zar ne vidite npr klinke koje još idu u osnovnu a već se utežu, razbacuju još nerazvijenim nožicama i šminkaju po uzoru na one droljetine sa granda? A koju im tek poruku šalju tekstovi (oni koji uopšte šalju neku poruku), sve se svodi na splavove, kafane, jeftinu patetiku, sponzoruše i ostalo u vezi...

Bolje graJnd nego grand! :P

EDIT: Ja počeo da kucam pa završavao nešto drugo, ulete Neozibljni pesimista u međuvremenu, rekao je dosta toga. ;)

P.S. I te zvezde žalim, cenu slave će skupo platiti, samo dok počnu (a verovatno već jesu) da ih razvlače tabloidi, a "obožavaoci" da ispiraju usta i leče frustracije zbog sopstvenog dosadnog života tim istim razvlačenjima.

Poslednja izmena:
Ne lupaj molim te kad nemas pojma...I ****** te Kurt,"necu da pevam za pse i srbe" to je njegova izjava.i Aca Lukas je napunio arenu druze moj

ma ne vredi se s njima raspravljati,slusaj sta volis i uzivaj.

ako ste nepismeni to nije moj problem......kazem da nemam nista protiv topalovica,protiv slobe vasica,momci dobro pevaju.....imam protiv onih seljancura koje opstaju jer ih volite vi i vama slicni.....a da ste nekad bili u areni,znali biste da ima 22 000 meste i da vas aca lukas ne moze da napuni ni trecinu mesta.....iako se ove godine trudio da podeli prijateljima sto vise karata,opet nije uspeo.....

ja ne volim one seljancure,one najgore......msm sisom i dupetom do para....ali nas narod je prost,pa takve voli.........ali na celu sa najveco seljacinom popovicem....
ipak,nemam nista protiv sase matica,ovih mladih koji dobro pevaju.......
nemoj da mi dirate kurta i nirvanu!!!!!kralj je..........
P.S. AKO SI NEKAD BIO U ARENI,ZNAS DA MOZE DA STANE 22 HILJADE LJUDI......PLUS LUKAS NE MOZE DA NAPUNI ARENU NI DA PUSTA LJUDI DA UDJU ZA DZ...MA NIJE NAPUNIO NI 10 000 MESTA........

a sta fali grand droljicama??? :lol:

ako ste nepismeni to nije moj problem......kazem da nemam nista protiv topalovica,protiv slobe vasica,momci dobro pevaju.....imam protiv onih seljancura koje opstaju jer ih volite vi i vama slicni.....a da ste nekad bili u areni,znali biste da ima 22 000 meste i da vas aca lukas ne moze da napuni ni trecinu mesta.....iako se ove godine trudio da podeli prijateljima sto vise karata,opet nije uspeo.....

Ovo nije puno?

Dobro,uvek imas ekstrema,koji ce pljuvanjem i hejtovanjem da dizu sebi rejting(to bar oni misle).Evo pokusacu svoje misljenje da argumentovano iznesem(iako sam vec 100 puta to radio).
Prvo termin "narodna muzika" i "narodnjaci" mi ide na ****.Pa zar i rockeri,i pop pevaci,i reperi,ne pevaju i ne sviraju za narod? :dontunderstand: Da ne pevaju vanzemaljcima?
Drugo,ja sam protiv turbo folka,jer postaje implementiran u sve sfere drustvenog zivota.Pitanje za folkere:da li neka osoba koja slusa o gacicama,o sponzorima,o velikoj lovi,o tome kako treba varati svog partnera itd.,moze da shvati zivot na pravi nacin,da prepozna moralne vrednosti i kriterijume?Ja mislim da ne.Pocev od nacina oblacenja(devojcice od 14 godina,koje samo sto se ne sminkaju ispod suknje),preko preteranog alkoholizma(sto dovodi do delirijuma i tuca),pa sve do moralnog posrnuca,ova muzika utice lose na celu naciju.To je pogresno shvatnje zivota,a taj Grand,na celu sa onim cikicom iz Monopola,glavni je u propagiranju tog stila zivota.
Trece,termin "zvezda".Sta se podrazumeva ovim terminom,i ko je "zvezda" u ovoj zemlji?Svaka shusha ili kreshtalica koja snimi neki "hit",koji "przi" po vasarima i diskacima?Mozemo da se zavaravamo koliko hocemo,ali turbo folk muzika se temelji na lovi.Ne peva se iz ljubavi,vec zbog love.Kvantitet ispred kvaliteta.To niko ne moze da ospori.
Cetvrto,niko ne moze da poredi R'n'r i turbo folk.To je nebo i zemlja.R'n'r se svira iz ubedjenja,potrebno je vreme i tezak rad,da se dospe na neki nivo.Kod turbo folka i najgore krestalo,moze da proda kravu,snimi plocu bez po muke,i da postane "zvezda".To je skandalozno.Ne kazem da u Grandu i turbo folku nema kvalitetnih vokala,ali ono sto pevaju,to je blagi uzas.Ta kakofonija nekih orijentalnih ritmova,elektronike,pa cak i hard rock zvuka,zaista je katastrofalna.Znao sam jednog tipa koji je kukao i ridao na Bajine pesme.To je bilo pre 15-ak godina.Nisam ni sanjao da ce doci ovakvo vreme.

Sve to stoji ali...
Koliko god ja da volim metal mislim da ni metalci ne mogu da shvate zivot na pravi nacin. Ono nije normalno to stoji,ali da li je normalno da neko stalno nosi crno,pentagrame,obrnute krsteve??? Ja volim pesmu mother north od satyricona ali da li je taj spot normalan???
I da,sto se tice droljastog ponasanja,pogledajte samo koncerte Pantere i Ozzya *** svaka druga devojka dize majicu cim vidi da je kamera snima!

Sve to stoji ali...
Koliko god ja da volim metal mislim da ni metalci ne mogu da shvate zivot na pravi nacin. Ono nije normalno to stoji,ali da li je normalno da neko stalno nosi crno,pentagrame,obrnute krsteve??? Ja volim pesmu mother north od satyricona ali da li je taj spot normalan???
I da,sto se tice droljastog ponasanja,pogledajte samo koncerte Pantere i Ozzya *** svaka druga devojka dize majicu cim vidi da je kamera snima!
Ti si najrealnija ovde majke mi...svaka ti cast :)

Sve to stoji ali...

To debilna američka publika, a kada je Ozzy u blizini, onda postaje još debilnija.

Zato je najbolji progressive metal, fenomenalna muzika a najnormalnija moguća ekipa. :mrgreen:
Trebalo je npr prisustovati nastupu Thresholda na Legacy festivalu u Beogradu 30. maja 2008. Ono je bilo savršenstvo, od same muzike i tekstova, sviranja, preko ponašanja benda do publike u kojoj je preovladavala punoletna i obrazovanija ekipa, i gde se niko nije kreveljio, glupirao, a kamoli pokazivao sise.

Metal je dosta širok žanr, postoji gomila bendova sa svih strana sveta, naravno da ima i budala i kičeraja i svačega, ali ima i izvođača koje bismo mirne duše mogli svrstati u umetničku muziku. (s obzirom da je metal generalno ipak deo "popularne" muzike)
Da li ste ikada videli nekog narodnjaka da pravi konceptualan album baziran na nekom književnom delu ili istorijskom događaju, ili da uopšte za bilo koju pesmu imaju za uzor neko književno ili drugo umetničko delo ili da sami od nule stvore sopstveno delo koje ima neku umetničku vrednost? Da pišu tekstove za koje je potreban određen IQ i visoko obrazovanje da bi se shvatili? Ili recimo socijalno/ekološki/humanistički angažovani tekstovi? Dobro, toga doduše ima kod skoro svih osim kod narodnjaka i onih keš-kolica hip-hopera. :lol:

Dobra stvar u tolikoj razlčitosti u metalu je što se čoveku ostavlja prostor da razmisli i sam odabere šta mu pasuje. Sad što ti kompleksniji bendovi najčešće teže nalaze put do šire publike, to je za neku drugu diskusiju...
Poenta da u metalu definitivno ima neuporedivo više stvari za odabrati nego na pinku. :lol:
Kod mene u kući su se oduvek slušali narodnjaci, ali kada sam vremenom počeo da otkrivam svet rock i metal muzike, tu je bilo oduševljavanja, čuđenja da tako nešto postoji u muzici itd, uvideo sam koliko je to naprednije od narodnjaka. :P

I među samim konzumentima metal muzike naravno da ima razlika, postoje klinci koji se lože na ono što je najpopularnije, imaju po greatest hits od nekoliko najvećih bendova, bitno im je samo da trešti nešto, da misle da su opaki ako slušaju opaku muziku, retko znaju neku pesmu koja se ne vrti u obliku spota na TVu, vrlo često se nakon neke 18-20e godine "uozbilje" i pređu na - narodnjake :lol: a postoje i ljudi koji su mnogo ozbiljnije u celoj priči, koji godinama to slušaju, prate scenu, kopaju ispod površine prekrivene visokokomercijalnim MTVjevskim bendovima, skupljaju albume, ne idu samo na najveće spektakle već i na koncerte mnogo manje popularnih bendova za koje ovi klinci pozeri često nisu ni čuli, koji bukvalno odvajaju od usta da bi priuštili neki koncert ili CD/ploču ili šta već. Uopšte ozbiljnije sve shvataju, imamo primere "običnih" fanova koji su krenuli u priču sa pravljenjem časopisa, organizovanjem koncerata, neki i sami uspešno ili manje uspešno krenuli da sviraju...

I naravno da odabir muzike nije najbitniji za formiranje stavova prema životu, zavisi to i od obrazovanja, društvenih prilika u kojima se pojedinac razvija, ljudi koji ga okružuju, ali muzika može dosta da utiče. ;)

Poslednja izmena:
Lepo receno,lepo! Nemam sta da dodam.
Procitala sam sve,verovao ili ne :mrgreen:
Americka publika je stvarno debilna hehe!
Nem' pojma kod mene u kuci se nikad nije slusao pink. Slusala sam uglavnom mtv gluposti al sam pre cetiri godine greskom pustila cd deep purple i komp sam pronadje pesmu child in time i sta reci,tako se navukoh :D

Poslednja izmena:
Sve to stoji ali...

Apsolutno se slazem,samo nisam zeleo da iznosim svoj stav o metalcima na ovoj temi o Grand(etu) :D Da se razumemo,mi Srbi uvek nadjemo nesto oko cega cemo da se svadjamo,prepiremo,pa cak i makljamo(bilo da su fudbalski timovi,muzika koja se slusa itd.) Ta koza,bodlje i ostala sranja sto krase metalce,usli su u modu,kad je jedan homoseksualac Rob Halford,tokom jedne nedeljne kupovine u seksi shopu,naisao na par komada licnih fetis stvari i odlucio to da oproba na nastupima.To sa ribama(citaj:droljama) su proklamovali metal bendovi sirom SAD 80-ih godina proslog veka.Nije bilo metal spota,kroz koji nije prodefilovala neka sisata profuknjaca u minijaturnom bikiniju.Kako je metal godinama "stario" i utemeljivao se medju novim generacijama,bendovi i muzika(pre svega zahvaljujuci gramzivim producentima,koji su osetili zlatnu koku i golema jajca) bivali su sve komercijalniji i losi.Uporediti Black Sabbath i Judas Priest,sa danasnjim emo bendovima i ostalim komercijalnim sranjima je nebo i zemlja.Shto se nasih,domacih metal fanova tice,to je uglavnom smesna grupa folera,koja slusa nesto(cesto ne znajuci ni sata),nosi lance,katance,lokote,sminka se imalinom,samo zato da bi bili "u trendu"(naravno svaka cast iskrenim fanovima,ali 60%,pogotovo ove mladje generacije je takvo).Metalci su za razliku od ovih grandovaca,uglavnom inteligentnija i nacitanija populacija od ovih grandovaca,koji za bukvar misle da je beletristika.Tu necete videti tuce,ali cete cuti proseravanja i prosipanja o nekim bendovima(od kojih znaju dva-tri hita i procitanu biografiju o tom bendu,sto ih cini vajnim strucnjacima zaboga).Zakljucak je da ne treba ljude odmeravati prema muzici koju slusaju.Ja mogu da slusam sve(sem turbo folka,to je zaista degutantno i bljutavo),od Miroslava Ilica do Apocalyptice,ako je po mom ukusu.Naravno,nesto mi se svidja vise,nesto manje,u zavisnosti od afiniteta,ali je glupo praviti razlike i svoj muzicki ukus dizati visoko,a sve ostalo lincovati,bez argumenata.To mi smeta kod metalaca,uglavnom.Ne volim ekstreme,bilo koje vrste

Apsolutno se slazem,samo nisam zeleo da iznosim svoj stav o metalcima na ovoj temi o Grand(etu) :D Da se razumemo,mi Srbi uvek nadjemo nesto oko cega cemo da se svadjamo,prepiremo,pa cak i makljamo(bilo da su fudbalski timovi,muzika koja se slusa itd.) Ta koza,bodlje i ostala sranja sto krase metalce,usli su u modu,kad je jedan homoseksualac Rob Halford,tokom jedne nedeljne kupovine u seksi shopu,naisao na par komada licnih fetis stvari i odlucio to da oproba na nastupima.To sa ribama(citaj:droljama) su proklamovali metal bendovi sirom SAD 80-ih godina proslog veka.Nije bilo metal spota,kroz koji nije prodefilovala neka sisata profuknjaca u minijaturnom bikiniju.Kako je metal godinama "stario" i utemeljivao se medju novim generacijama,bendovi i muzika(pre svega zahvaljujuci gramzivim producentima,koji su osetili zlatnu koku i golema jajca) bivali su sve komercijalniji i losi.Uporediti Black Sabbath i Judas Priest,sa danasnjim emo bendovima i ostalim komercijalnim sranjima je nebo i zemlja.Shto se nasih,domacih metal fanova tice,to je uglavnom smesna grupa folera,koja slusa nesto(cesto ne znajuci ni sata),nosi lance,katance,lokote,sminka se imalinom,samo zato da bi bili "u trendu"(naravno svaka cast iskrenim fanovima,ali 60%,pogotovo ove mladje generacije je takvo).Metalci su za razliku od ovih grandovaca,uglavnom inteligentnija i nacitanija populacija od ovih grandovaca,koji za bukvar misle da je beletristika.Tu necete videti tuce,ali cete cuti proseravanja i prosipanja o nekim bendovima(od kojih znaju dva-tri hita i procitanu biografiju o tom bendu,sto ih cini vajnim strucnjacima zaboga).Zakljucak je da ne treba ljude odmeravati prema muzici koju slusaju.Ja mogu da slusam sve(sem turbo folka,to je zaista degutantno i bljutavo),od Miroslava Ilica do Apocalyptice,ako je po mom ukusu.Naravno,nesto mi se svidja vise,nesto manje,u zavisnosti od afiniteta,ali je glupo praviti razlike i svoj muzicki ukus dizati visoko,a sve ostalo lincovati,bez argumenata.To mi smeta kod metalaca,uglavnom.Ne volim ekstreme,bilo koje vrste

a sta fali sisatim heavy metal droljama? bolje to da gledamo nego spotove o krizi u svetu i o ratovima...

Tema je - Zvezde granda FINALE!!! 09,a anketa je - Shta mislite ko ce pobediti? Ja samo iznosim svoje argumentovano misljenje o Grandu i njegovim "zvezdama"

Za nekoga ko je tako dugo na forumu trebalo bi da znash da nije tema ono shto je u naslovu neko pitanje koje je postavljeno za diskusiju. Da je tema nazvana Sherpa teshko da bi se pisalo o cepteru i sudovima... :roll:Prestanite da gushite teme koje nisu po vashem muzichkom ukusu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back