Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kr$t@:
e dok ova zvezda ne krene da igra sa nekim napadacima ja necu da je gledam. ono je bruka bre. a ne valjda ni da se puno uzdaju ljudi u jestrovica. on da nesto vredi, ne bi se on vracao ;)

Ako se neko pita zasto srpski fudbal propada,evo odgovora.
Napoli, pre nekoliko sezona igra utakmicu na svom stadionu na kraju sezone i vec je ispao iz lige,a stadion pun!
Na stadion se ide jer se voli svoj klub,bez obzira da li igra dobro ili lose. Nesto slicno kao sto volis,oca,majku,brata...bez obzira kakvi su. Nego, ako imas nesto protiv lose igre odes na stadion i zvizdis im ako lose igraju. Da budu svesni da su losi i da treba da se poprave,a ne da ih boli uvo jer ih ionako niko ne gleda,pa mogu da igraju kako im se hoce i da prime velike pare.

Situacija je da je svaka utakmica saobracajni kolaps. Jednostavno ceo grad zivi samo za SSC Napoli. Veliki su socijalni problemi i ljudi traze oduska. Traze nesto stoce da ih razveseli. Ne smem ni da zamislim sta ce biti po gradu posle ovih 5-0 u gostima protiv Udina. A tek kada dodju Juve,Milan,Inter,Roma...7 dana uoci meca samo se o tome prica,smuci ti se da ides na utakmicu od silnog blebetanja samo o utakmici.
Jednostavno,situacija trenutno je kao da Maradona jos uvek igra za Napoli. :)
Secam se da je Atletiko dok je bio u drugoj ligi imao 35 000 pretplatnih karata. Tako da je sramota za nase ljude da imaju obraz da laju,a da ne idu na stadion.

Centarforska pozicija po Anđelkoviću:

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

andjelkovicqt6.png

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

I EVO RRREŠENIJAAAAAAAAAA!!

andjelkovic2ka3.png

"Malo" iskorigujemo teren (cimnemo gol par metrića udesno), sve to opravdamo neravninama na podlozi kao posljedicama NATO bombardovanja, globalnog zagrijavanja, radova na Prokopu i tektonskih pomjeranja uoči same utakmice i začas od Anđelkovića stvorimo Bekama!!! :lol: :lol:
Tad možda i Barkos stvarno proigra ko narkos!!! :lol: :lol:
Ako nesretnik nastavi i tu poziciju da prebacuje tu su onda navijači sa Istoka da završe akciju!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rainbow Six:
I EVO RRREŠENIJAAAAAAAAAA!!

andjelkovic2ka3.png

"Malo" iskorigujemo teren (cimnemo gol par metrića udesno), sve to opravdamo neravninama na podlozi kao posljedicama NATO bombardovanja, globalnog zagrijavanja, radova na Prokopu i tektonskih pomjeranja uoči same utakmice i začas od Anđelkovića stvorimo Bekama!!! :lol: :lol:
Tad možda i Barkos stvarno proigra ko narkos!!! :lol: :lol:
Ako nesretnik nastavi i tu poziciju da prebacuje tu su onda navijači sa Istoka da završe akciju!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...ideja je fenomenalna...
...a mogli bi i koromanu da zakacite ventilator na ledja da ga malo pogura, jer nema snage ni za poluvreme... :lol:

U ovoj situaciji Andjelkovicu ne mozete nista da prigovorite za centarsut. Ja sam mislio da on pogadja korner zastavicu!:lol: Lopta je u sesnaestercu a gde su napadaci i ofanzivni vezisti u njemu? Kod njih je greska, ne u Andjelkovicu. Lopta treba da ide tamo, van domasaja golmana. Da pada u peterac ili na penal svaki golman hvata!!!

v.v.ilic:
U ovoj situaciji Andjelkovicu ne mozete nista da prigovorite za centarsut. Ja sam mislio da on pogadja korner zastavicu!:lol: Lopta je u sesnaestercu a gde su napadaci i ofanzivni vezisti u njemu? Kod njih je greska, ne u Andjelkovicu. Lopta treba da ide tamo, van domasaja golmana. Da pada u peterac ili na penal svaki golman hvata!!!
Potpuno si promašio!!! Putanja lopte je ocrtana prema mjestu gdje on traži centarfora za skok-šut glavom!!! Znak X ne označava mjesto gdje neko može da primi loptu, već poziciju koja je najbliža golu, a na kojoj jedan igrač visine prosječnog centarfora može da loptu zahvati glavom!!! E sat ti ponovo pogleeaj pa sam zaključi da li se tu radi o poziciji iz koja neko može da finišira u skok-šutu pri normalnom napadačkom kretanju paralelno sa aut linijama!!!!!! Tu nije problem u Barkosu (iako ga ne branim)!!!
Anđelković non-stop centrira za predaleko barem za jednu dužinu gola i zato se stvara dojam da njegove lopte niko ne prati!!!!!!
Za njega je centaršut na prvu stativu ili na sredinu šesnaesterca (kako novinari kažu "u samo srce kaznenog") potpuno nepoznata stvar!!!
Čovjek je uporan sa ovakvim svojim nabacivanjima koji su sigurni blam u taktici sa jednim špicom!!!
Van domašaja golmana??? :confused: Ma niko ne govori o nabacivanju u peterac, ali naspram samog gola, tj. od tog peterca pa do kraja kaznenog postoji površina od preko 77 kvadrata koje Anđelković još nije uspio da potrefi!!! Njegov centaršut zahtijeva i jednog dešnjaka na samoj ivici suprotne strane kaznenog koji bi loptu vratio u vatru, tj. ponovo (al, ovaj put pravilno) ubacio na skok-šut!!! Sve pod uslovom da je protivnička odbrana mutava pa da nam dopusti da se tako prebacujemo dok ne potrefimo!!!

Najbolje je onda da igramo bez napadača !
Da fino poduplamo krilne pozicije pa dek jedni drugim centriraju preko šesnaesterca (ako se to u tom slučaju može nazvati centriranje).
Ko zna možda jedna lopta zaluta u gol, naravno tek nakon što protivnički golman dobije vrtoglavicu ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:wink:

Rainbow Six:
Potpuno si promašio!!! Putanja lopte je ocrtana prema mjestu gdje on traži centarfora za skok-šut glavom!!! Znak X ne označava mjesto gdje neko može da primi loptu, već poziciju koja je najbliža golu, a na kojoj jedan igrač visine prosječnog centarfora može da loptu zahvati glavom!!! E sat ti ponovo pogleeaj pa sam zaključi da li se tu radi o poziciji iz koja neko može da finišira u skok-šutu pri normalnom napadačkom kretanju paralelno sa aut linijama!!!!!! Tu nije problem u Barkosu (iako ga ne branim)!!!
Anđelković non-stop centrira za predaleko barem za jednu dužinu gola i zato se stvara dojam da njegove lopte niko ne prati!!!!!!
Za njega je centaršut na prvu stativu ili na sredinu šesnaesterca (kako novinari kažu "u samo srce kaznenog") potpuno nepoznata stvar!!!
Čovjek je uporan sa ovakvim svojim nabacivanjima koji su sigurni blam u taktici sa jednim špicom!!!
Van domašaja golmana??? :confused: Ma niko ne govori o nabacivanju u peterac, ali naspram samog gola, tj. od tog peterca pa do kraja kaznenog postoji površina od preko 77 kvadrata koje Anđelković još nije uspio da potrefi!!! Njegov centaršut zahtijeva i jednog dešnjaka na samoj ivici suprotne strane kaznenog koji bi loptu vratio u vatru, tj. ponovo (al, ovaj put pravilno) ubacio na skok-šut!!! Sve pod uslovom da je protivnička odbrana mutava pa da nam dopusti da se tako prebacujemo dok ne potrefimo!!!
Crveno ti ne razumem uopste!:( Niti ceo prvi pasus! Shvatio sam X kao mesto gde pada njegova lopta! Ako ta lopta pada na to X onda se ne trazi centarfor vec krilo koje ca iz tog X vratiti loptu na penal gde je igrac koji natrcava sutira na gol a ima ga direktno ispred sebe.
Linije zuta, plava i crvena nikada ne mogu da budu korisne za centarfora jer mu lopta dolazi sa ledja. Tu stoper lako zavrsava posao. Samo bela i crna mogu da budu za centarfora korisne jer mu na glavu padaju anfas. A upravo ta bela i crna desnom krilu treba da budu putanja za povratnu loptu.

Centarsutevi na prvu stativu ili penal, mogu da se izvedu samo sa korner linije ili iz njene neposredne blizine i to ostre i poluvisoke da se susretnu sa igracem koji natrcava a ne balon sa neba gde lopta leti dva sata i lak je plen golmanov.

Mogu da ti kazem da sam svoje golmane ucio kako da se postave u prostoru oko gola u zavisnosti od napada. Svaku opkladu sam dobio sa trenerima da mu od 20 napada na gol na treningu ne mogu dati ni 4 gola iako sam im davao mogucnost da idu sa 4 napadaca
protiv golmana i samo jednog beka, upravo iz akcija koje idu sa leve ili desne strane.

Imam ovde tri golmana omladinca koje sam trenirao a koji ce i Zvezdine i Partizanove napade sa krila da sam eliminise sa istim procentom uspesnosti. Upravo zato sto svi trazite centarsut na prvu stativu ili penal a loptu saljete napadacu sa ledja.:evil:

Pa primiti loptu ili je u skok-šutu glavom raspaliti prema golu (ili preko njega) nije jedno te isto!!! Mjesta označena sa x nisu mjesta gdje lopta pada na zemlju već mjesta gdje bi se s obzirom na visinu lopte mogao ostvariti kontakt u skok-šutu!!! E sad skontaj da li je ono povoljna pozicija šutiranje glavom po golu!!!
andjelkovic2ka3.png

Ako bi se ipak centarfor kojim slučajem i zatekao na mjestu označenom sa X, loptu koja mu je tu dostupna samo za kontakt glavom, mogao bi eventualno da vrati na drugu stativu i pogodi ko bi je onda tamo čekao ako igramo samo sa jednim napadačem!!!
Nabacivanje napamet dok se neko (ako Bog da) pogodi nazivamo bunarenjem!!!
Onaj nesretni Grobo Ćirković nije mogao da je frkne dalje od prve stative, a ovaj naš zbunjenik "centrira za centaršut"!!! Ma nje ni nešto strašno, ako ovo sa pomicanjem stativa profercera!!! :lol: :lol: :lol:

Rainbow Six:
Pa primiti loptu ili je u skok-šutu glavom raspaliti prema golu (ili preko njega) nije jedno te isto!!! Mjesta označena sa x nisu mjesta gdje lopta pada na zemlju već mjesta gdje bi se s obzirom na visinu lopte mogao ostvariti kontakt u skok-šutu!!! E sad skontaj da li je ono povoljna pozicija šutiranje glavom po golu!!!
andjelkovic2ka3.png

Ako bi se ipak centarfor kojim slučajem i zatekao na mjestu označenom sa X, loptu koja mu je tu dostupna samo za kontakt glavom, mogao bi eventualno da vrati na drugu stativu i pogodi ko bi je onda tamo čekao ako igramo samo sa jednim napadačem!!!
Nabacivanje napamet dok se neko (ako Bog da) pogodi nazivamo bunarenjem!!!
Onaj nesretni Grobo Ćirković nije mogao da je frkne dalje od prve stative, a ovaj naš zbunjenik "centrira za centaršut"!!! Ma nje ni nešto strašno, ako ovo sa pomicanjem stativa profercera!!! :lol: :lol: :lol:
Ja sam analizirao onu prvu sliku sa pet raznobojnih linija. Ova slika je nesto drugo. Ovo sto sam boldovao: Da, to je dobra pozicija za centarfora da ako se tamo nadje raspali na gol ili glavom ili nogom, zavisi kako mu padne, zato sto mu lopta dolazi anfas, na lice a gol je ispred njega. Ako je lopta ostra i brza dovoljan je samo mali trzaj glave unapred i ona nece izgubiti na svojoj jacini vec ce cak i brze i jace da ide prema golu. Pitanje je samo gde golman stoji u toj situaciji da bi centarfor mogao da se odluci kako da salje loptu. Ili lobom ako mu je na prvoj stativi ili ostra na prvu stativu ako se golman nalazi dalje od nje. Opet vam kazem, Andjelkoviceve centarsuteve moze da kritikuje trener ako ih salje tamo gde se nisu dogovorili ili varijantu uvezbali. Po meni, svaki centarsut koji se zavrsi u sesnaestercu je dobar ako ima ko da ga iskoristi. Teorija o jednom napadacu je sasvim drugo pitanje od ovoga o kome diskutujemo. Ovde se radi samo o kvalitetu centar suta a ne o taktici napada koja ovakav centarsut ne ume da iskoristi. Cini mi se da je i Fluid negde nabacio da Andjelkovic sam izradi sebi prostor za centarsut a da trener nedovoljno koristi njegove centarsuteve slabom postavkom napada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back