Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Careca:
Onaj Andjelkovic kad centrira ta lopta prkosi zakonu gravitacije. Fenomen od igraca. A Molina koji gadja zeku u trepavicu sedi na klupi. Salas,koji moze da igra 1na 1 nije ni u protokolu,makar za poslednjih 15 min,ako nista drugo. A zamislite stanje svesti jednog deteta od 19 godina koje je do juce igralo pred 200-300 ljudi i sada izadje pred 50 000 ljudi koji urlaju. I sada to dete treba da bude hladnokrvno kada primi loptu,kada sutira,da zna ka da da krene,kada da saceka...mislim zamislite sami sebe u takvoj situaciji?

Za Ligu UEFA sledi mozda i gori pakao u zrebu!

Ajax
Galata (cini mi se i Besiktas)
Anderleht
Briz
Palermo
Sampa-verovatno
Atletiko
Hamburg
Bajern
Sparta
Seltik ili Spartak M.
...itd

Totalni pakao!
Paaa... reklo bi se da je konačno sazrjelo vrijeme da i ova liga UEFA dobije jače sponzore koji bi formirali veći nagradni fond tog takmičenja!!! Nešto tako se i najavljuje iz UEFE!!!
Mislim da nam bi nam takav razvoj situacije potpuno odgovarao jer bi bilo lakše održati ekipu na okupu ili eventualno se pojačavati za neka veća dostignuća!!! Ovo se odnosi i na Zvezdu i na Partizan, a, Bože moj, možda se ponekad tu ovajdi i još neka od naših ekipa!!!!!! :roll:

Rainbow Six:
Paaa... reklo bi se da je konačno sazrjelo vrijeme da i ova liga UEFA dobije jače sponzore koji bi formirali veći nagradni fond tog takmičenja!!! Nešto tako se i najavljuje iz UEFE!!!

Najavili su kao da od sezone 2008/09 nece biti prvog kola UEFA, nego se direktno iz kvalifikacija ulazi u grupe i igra se dvokruzno. Samo ne znam kako ce to da izvedu.

Dvokružno odigravanje je veliki napredak za to takmičenje!!! Ovaj trenutni sistem takmičenja ligu UEFA čini još inferiornijom u odnosu na LŠ nego što to ona ustvari i jest!!!

MILIONERI NA KLUPI
Ekipa Novosti, 29. avgust 2007

PROCENA je da je pet-šest miliona evra potrošeno na strance, koji - sede na klupi Crvene zvezde ili tribinama. I to u meču godine. Još više otišlo je zauvek u nepovrat posle 0:0 sa Rendžersom, pošto je Liga šampiona ponovo, peti put, ponovo ostala samo san. Crveno-beli su, pre svega, platili ceh brojnim sopstvenim greškama od trenutka kada je osvojena prva dupla kruna u istoriji Srbije.
Pojačanja su za sada - veliki promašaj. Svi su na "Marakani" pričali da je neophodan uspeh u Evropi za potpuno zadovoljstvo. Krenulo se u potragu za novim, atraktivnim igračima, pre svega u Južnoj Americi. Sa ovog kontinenta stigla su trojica: Salas iz Ekvadora, Molina iz Kolumbije i Barkos iz Argentine, plus poljski reprezentativac Bronovicki i Portugalac Lukaš.
I u meču koji je navijačima značio sve, na terenu je bio samo Lukaš, plus Barkos poslednjih 20 minuta (ako ga je neko primetio). Zbog čega su, onda, dolazili? Ili su u klubu brzo videli da to nije to? Sa ekipom su već mesec i po dana, što znači da su mogli da se spreme i bar malo uigraju. Dobrom fudbaleru nije potrebno mnogo. Najbolji dokaz je, pre svih, Moreira u Partizanu, koji je, navodno, prvo ponuđen šampionu, ali je procenjeno da nije neophodan.
Samo je Lukaš (za sada) opravda uloženo. Nema mesta (još) za standardnog poljskog reprezentativca Bronovickog, koji može da igra na obe strane u odbrani, Molina ne dobija priliku, iako je nekoliko puta pokazao da zna fudbal. Posebna priča su Salas i Barkos. "Čarobnjak" iz Ekvadora odigrao je samo 45 minuta na utakmici sa Čukaričkim, a trebalo je da bude najveće pojačanje, atrakcija za publiku... Mučila ga je povreda, ali sam kaže da je spreman za sve izazove. Na revanšu sa Rendžersom nije bio ni na klupi, a Crvena zvezda nikad nije imala bolju šansu da konačno stigne do fudbalske elite.
O Barkosu su se, pre dolaska, na "Marakani" pričale bajke. "Argentinac dribla, daje golove i levom i desnom nogom, glavom..." To, izgleda, može samo na DVD, gde je sve lepo "upakovano". I tu je možda najveći problem crveno-belih. Igrače su uglavnom kupovali na osnovu snimaka, a realnost, pre svega kada je Barkos u pitanju, potpuno je drugačija. Novi napadač, koji je golovima trebalo da odvede srpskog šampiona do snova, za 224 minuta gotovo da nije šutnuo na gol, delujući potpuno izgubljeno.
Umesto za napad na Ligu šampiona, više nego solidno plaćeni stranci, pompezno najavljeni, bili su više na klupi, pa i tribinama. Zbog čega? Da li je reč o pogrešnoj proceni? Mnogo je pitanja - odgovora nema. Bar ih juče na "Marakani" nije bilo, pošto su svi bili u "velikim poslovima". A, da se stiglo do elite, nema sumnje, počela bi trka ko će pre pred novinare, kamere...

SALAS SAMO 45 MINUTA
SAMO Portugalac Lukaš ima minutažu koja opravdava dolazak. Odigrao je pet kompletnih utakmica, plus 64 minuta prvog duela sa Levadijom, znači ukupno 514.
Sledi poljski reprezentativac Bronovicki sa 235, pa Barkos sa 224, Kolumbijac Molina sa 99 (na četiri utakmice) i "čarobnjak" Salas iz Ekvadora, koji je u timu bio samo prvih 45 minuta prvenstvenog duela sa Čukaričkim!

NIJE BARKOS, NEGO "VARKOS"!?
ALEHANDRO Kastiljo i Ibrahim Gaj, kao i sada Portugalac Lukaš, brzo su zaslužili poverenje saigrača, lako se uklopili. Ostali će, pre svih Argentinac Barkos, teško da uvere domaće fudbalere Crvene zvezde da su zaslužili da budu toliko plaćeni i da mogu da doprinesu kvalitetnijoj igri i boljim rezultatima.
- Novinari, grešite. Nije novi napadač Barkos, nego Varkos - potrudio se jedan od igrača da sve izgleda kao šala, ali i ta izjava govori o tome šta (neki) fudbaleri misle o napadaču iz Argentine.

PIKSI IMA PREČA POSLA
ČEKALO je desetak novinara predsednika Dragana Stojkovića u sredu na "Marakani" više od dva sata. Portparol Milan Bošković nekoliko puta najavljivao je dolazak prvog čoveka kluba, pošto ga je prethodno obavestio da su tu predstavnici medija. Pripremljena su mnoga pitanja, odgovora nije bilo.
- Predsednik ima bitan, mnogo bitan sastanak - konačno je Bošković jasno stavio do znanja da Stojković nema nameru da se pojavi pred novinarima, iako je oko 45 minuta ranije ušao u klupske prostorije.
Presednik Crvene zvezde izneverio je, pre svega, veliku armiju navijača, koja je želela da čuje mnogo toga. Da li je i koliko klub pogrešio sa pojačanjima? Koliko je i da li je Crvena zvezda neozbiljno dočekala veliku šansu u duelima sa Rendžersom? Zbog čega je loše ukomponovan tim, sa "bezbroj" veznih fudbalera i bez napadača, tačnije samo sa mladim Filipom Đorđevićem, pošto Ernan Barkos baš ništa nije pokazao? Ko je odgovoran što je ekipa fizički nespremna za 90 minuta na najvažnijim utakmicama (to indirektno jasno stavlja do znanja novi trener Milorad Kosanović, a i vidi se u finišu svakog meča)? Da li su preterane cene ulaznica razlog što ih je na blagajnama ostalo više od 10.000?

TRENING BEZ KOSANOVIĆA
TRENING oporavka u sredu pre podne fudbaleri Crvene zvezde odradili su bez trenera Milorada Kosanovića. Od fudbalera izostali su Kolumbijac Molina, Ognjen Koroman i Dušan Basta.

BURZANOVIĆ: MNOGO MI JE TEŠKO
EH, da je Igor Burzanović pogodio posle samo 50 sekundi iz idealne prilike, uzdisali su i juče navijači Crvene zvezde, a najteže je bilo crnogorskom reprezentativcu:
- Da sam zatresao mrežu, bilo bi 4:0! Već sam video loptu u golu, nije mi jasno kako sam pogodio golmana Rendžersa. Mnogo mi je teško, nema opravdanja.
Neće biti lako igračima crveno-belih da zaborave duele sa Škotima i veliku priliku za plasman u Ligu šampiona.
- Šteta, jer smo bili najmanje ravnopravni u oba meče. Imali smo u revanšu mnogo dobrih proboja, centaršuteva, nekoliko lepih prilika. Moramo, međutim, što pre da se vratimo u život. Čekaju nas prvenstvene utakmice, novi evropski pokušaj. Učinićemo sve da stignemo do Lige UEFA, mada nema sumnje da će biti teško.

ZVEZDA IZMEĐU DVA ŠEŠIRA
ŽREB za 1. kolo Kupa UEFA biće obavljen u petak od 13 časova u Monaku. U bubnju će se naći čak 80 ekipa: 32 koje su to pravo stekle na osnovu koeficijenta nacionalnog saveza, još 32 koje su prošle drugo kolo kvalifikacija, kao i 16 timova koji stižu kao poraženi iz Lige šampiona, među njima i naša Crvena zvezda.
Pre sinoćnjih revanš susreta 3. kola kvalifikacija za evropsku elitu još nije bilo moguće sa sigurnošću tvrditi da li će crveno-beli biti na žrebu među povlašćenim timovima ili ne. A kako je srpski šampion "prvi ispod crte", moguće je da će na konačnu odluku morati da sačeka do završetka svih današnjih mečeva u 2. kolu kvalifikacija za Kup UEFA.
Zahvaljujući prolazu Rozenborga u Ligu šampiona, crveno-beli su barem na nekoliko sati bili u povlašćenom šeširu, ali su iz njega mogli da ispadnu u slučaju da se za evropsku elitu ne plasiraju Benfika (branila 2:1 u Kopenhagenu), Verder (brani isti rezultat protiv Dinama u Zagrebu), Steaua (igrala kod kuće sa Bate Borisovim, prvi meč 2:2), Šahtjor (kod kuće trebalo da nadoknadi 0:1 protiv Salcburga) i Bešiktaš (prvi meč u Cirihu 1:1) jer bi bilo koji od ovih klubova istisnuo zbog boljeg koeficijenta Zvezdu iz prvog šešira.
Na drugoj strani, crveno-beli bi napredovali među povlašćene u slučaju da danas budu eliminisani Austrija, Dnjepr ili CSKA iz Sofije.

IMA I NASTAVAK!!!
MOŽE I BAJERN...
AKO Zvezda bude među nosiocima od težih rivala mogla bi da dobije Liteks, Tuluz, Nirnberg ili Standard, a ako bude u drugom šeširu strepela bi od Bajerna, madridskog Atletika, Viljareala, Bordoa, Bajera iz Leverkuzena, Palerma, Totenhema, moskovske Lokomotive, Fenerbahčea ili Anderlehta...
A. ŠOŠKIĆ

ZVEZDA NIJE ZA LIGU ŠAMPIONA!
LjUPKO Petrović je verovao u Zvezdu, pa je valjda upravo zbog toga i razočarenje veće. Ipak, trofejni trener je besedu započe o pričom o Glazgov Rendžersu.
- Iznenađen sam i razočaran igrom Škota, Glazgov nije pokazao želju da igra ili napada. Samo destrukcija i odbrana. Gosti imaju dobrog golmana Mekgregora i jednog pravog igrača, Deršavila u napadu, svi ostali su prosečni i u funkciji tima. Teško da će Zvezda imati lakšeg rivala u narednim godinama. Glazgov je, po meni, igrom bez igre, ni kriv ni dužan stigao do Lige šampiona.
Hajde da se vratimo na Zvezdu i njenu igru?
- Kao prvo, ne može da se zameri nijednom igraču na nedostatku želje ili htenja. Svi su pružili koliko su mogli, shodno njihovim kvalitetima.
Da li to znači da ovaj crveno-beli sastav nema kvalitet za elitno evropsko takmičenje?
- Jasno je da nedostaje kvalitet. Kakav je rival bio Glazgov, uveren sam da bi jedan klasan igrač, bilo da igra na sredini terena ili u špicu napada, sam odlučio meč.
Zvezda takvog očigledno nije imala?
- Kada se priprema ekipa za Ligu šampiona onda se traže igrači koji bi bili nosioci igre. U našoj Srbiji ih nema, zato se i dovode pojačanja iz inostranstva. Nažalost, izgleda da nije angažovan nijedan pravi igrač koji bi pomerio taj jezičak na vagi kvaliteta na našu stranu. Ali, ponoviću, igračima ništa ne može da se zameri, a Zvezdi je nedostajalo zrnce sreće da izbaci, ipak, bledi Rendžers.
J. S.

STRANCI PROMAŠAJ
BIVŠI selektor reprezentacije Ilija Petković, smatra da loša partija fudbalera Crvene zvezde u revanšu sa Rendžersom, nije jedini razlog za još jednu propuštenu šansu u Ligu šampiona.
- Zvezda je već u aprilu znala da je osvojila titulu u domaćem prvenstvu i morala je kao klub mnogo bolje da se pripremi za Ligu šampiona. Crveno-beli su imali sasvim dovoljno vremena da naprave strategiju za plasman u najelitnije klupsko takmičenje, a to ipak nisu uradili - smatra Petković.
Iskusni stručnjak pre svega ističe da je klub morao da napravi odgovarajuću selekciju i angažuje igrače, koji mogu da uvedu tim u Ligu šampiona.
- Umesto toga, Zvezda je dovela fudbalere iz inostranstva, koji sede na klupi i nisu pokazali nikakav kvalitet... Jedina šansa našeg šampiona je bila da u Beogradu odigraju mnogo bolje nego u Glazgovu, ali se to nije dogodilo. Jeste da je Zvezda stvorila nekoliko prilika, ali šanse nisu šanse, ako se ne iskoriste - zaključuje Ilija Petković.
A. P.

RENDžERS KAO ARTMEDIJA
SELEKTOR mlade reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević ističe da Zvezda nikada nije imala bolju priliku da se plasira u Ligu šampiona.
- Nažalost, crveno-beli su odigrali u istom ritmu kao iz domaćeg prvenstva: jalovo, bez ideje u napadu, bez ritma... Jedina šansa Zvezde su bili prekidi, ali su se u tim situacijama Škoti odlično branili. To je ujedno bilo i sve što je Glazgov pokazao. Rendžers je za evropske prilike veoma slaba ekipa, i sa ovakvom igrom ne vidim šta imaju da traže u Ligi šampiona - smatra Krčmarević.
Selektor smatra da eliminacija od tako slabog protivnika, dovoljno govori i o kvalitetu Crvene zvezde.
- Ne samo o kvalitetu Zvezde, već i o domaćoj ligi. Crveno-beli su se prošetali kroz domaće prvenstvo, bez gotovo jedne jake utakmice, koje su neophodne za evropska takmičenja. Takođe, Zvezdi je nedostajao i jedan dobar napadač, baš kao i Partizanu pre nekoliko godina, kada je neočekivano poklekao od slovačke Artmedije. Da su naši klubovi i tada i sada imali pravog golgetera, verujem da bi i pored svih ostalih problema, oba puta igrali u Ligi šampiona.
A. P.

NEDOSTAJAO JESTROVIĆ
BIVŠI trener Crvene zvezde Ratko Dostanić najviše žali za propuštenom šansom Igora Burzanovića u prvom minutu.
- Da je pogodio, utakmica bi imala sasvim drugačiji tok. Šteta što fudbaleri Zvezde nisu uspeli da iskoriste slabog protivnika i da navijačima donesu veliku radost. Atmosfera na Marakani je bila za nezaborav. Naši ljubitelji fudbala su celoj Evropi pokazali kako se navija i mogu samo da zamislim spektakle, koje bi delije izrežirale na utakmicama Lige šampiona - konstatuje Dostanić.
Zvezda nije imala sreće, ali je pokazala i dosta nedostatak u igri.
- Fudbaleri našeg šampiona kao da ne znaju da igraju jedan na jedan. Da im je to pošlo za rukom sigurno bi stvorili još neku priliku. Takođe, za 90 minuta, gotovo da ni jednom nisu napravili višak na terenu... Mislim da bi Zvezda postigla gol, da je Nenad Jestrović imao pravo nastupa na meču sa Glazgovom - poručuje Dostanić.
A. P.

MILAN GUROVIĆ RAZOČARAN
KOŠARKAŠKA petorka na severu "Marakane" promukla je od podrške fudbalerima Crvene zvezde u meču sa Glazgov Rendžersom. Kapiten Srbije Milan Gurović kaže da je navijanje bilo za više od "desetke", ali je igra na terenu zalužila mnogo slabiju ocenu.
- Razočaran sam, ali moram da priznam da nismo imali sreće. U Glazgovu primimo gol u 89. minutu, Burzanović u Beogradu ne postigne gol u prvom. Nije on kriv, to je sport. Da je tada pao gol drugačije bi išao tok utakmice i sigurno bismo prošli u Ligu šamnpiona. Propuštena je idealna prilika za plasman, ali i Škoti su pokazali da igraju dobar fudbal. Za mene je najjači utisak ponašanje navijača, koji su pokazali ljudima iz UEFA i svetu da nismo iz džungle i da greše svi koji nas predstavljaju kao divljake.

Zahvaljujući prolazu Rozenborga u Ligu šampiona, crveno-beli su barem na nekoliko sati bili u povlašćenom šeširu, ali su iz njega mogli da ispadnu u slučaju da se za evropsku elitu ne plasiraju Benfika (branila 2:1 u Kopenhagenu), Verder (brani isti rezultat protiv Dinama u Zagrebu), Steaua (igrala kod kuće sa Bate Borisovim, prvi meč 2:2), Šahtjor (kod kuće trebalo da nadoknadi 0:1 protiv Salcburga) i Bešiktaš (prvi meč u Cirihu 1:1) jer bi bilo koji od ovih klubova istisnuo zbog boljeg koeficijenta Zvezdu iz prvog šešira.

Ovo se sve ispunilo. :lol:

Na drugoj strani, crveno-beli bi napredovali među povlašćene u slučaju da danas budu eliminisani Austrija, Dnjepr ili CSKA iz Sofije.

Jos samo ovo i imamo 90% sansi za ligu uefa.

Pa to je onda PUNA KAPA!
Ako se kao povlasceni ne plasiramo u Ligu UEFA onda nek ide u ***** sve!

btw
Austria igra u gostima protiv Jabloneca i treba da odbrani 4-3 iz prve utakmice, Dnjepar igra u gostima protiv Bełchatów(u prvoj utakmici bilo 1-1), a CSKA igra kod kuce sa Omonijom(1-1 bilo u prvoj utakmici).

CZ sa Olimpijakosom za žrtve požara
Fudbaleri Crvene zvezde odigraće 12. septembra u Atini humanitarni meč sa grčkim šampionom Olimpijakosom. Sav prihod sa meča namenjen je žrtvama požara koji su poslednjih dana u Grčkoj odneli veliki broj žrtava.

Utakmica je zakazana na inicijativu sportskog direktora Olimpijakosa Ilije Ivića, nekadašenjeg fudbalera beogradskih "crveno-belih".

mabnaclar:
Ej bre...pogledaj stoku na severu.
Ljudi se plase da dodju na stadion.Uparvo treba da se cimas jel ce nekoda te pogodi stolicom ili raketom...pa bio sam 10 metara od onog decka protiv grobara.
G-ovna od uprave...ekipe...navijacha...i necu da se ponavljam...Za koga mi to navijamo ljudi?
I mrzim one price sada kada je tesko svi napustaju brod koji tone.Ej bre tim tone 10 godina...ebe mi se vise.
Svake sezone prodaju ono sto vredi...i kupuju neke polushane...ccc.I mi se samo lozimo i na kraju opet ostane samo Banat,Smederevo,Napredak itd.
A to sto se tice kupa uefa...pa karace nas ko stigne ja vam garantujem!J*ebem ti klub!!!!

Навијај за неки други тим,а Звезду остави на миру :evil: .И да ми понуде милионе,милионе...

На последњих осам утакмица шест пораза

На последњих осам утакмица у Европи, Црвена звезда има катастрофалан биланс: по једна победа и реми и чак шест пораза, уз гол разлику: 4:10. Наш најтрофејнији клуб је лане везао четири узастопна пораза (против Милана 0:1, 1:2 и чешког Либереца 0:2, 1:2), а ове сезоне је у другом колу квалификација за Лигу шампиона једва избацио првака Естоније Левадију (1:0 у Београду, 1:2 у Талину), а потом је поклекао пред шкотским Ренџерсом (0:1, 0:0).

Тренутни коефицијент Црвене звезде на Уефиној листи за клубове износи скромних 19,256, па је питање да ли ће уопште бити међу повлашћеним клубовима на жребу за прво коло Купа Уефе, што ће зависити од исхода пеосталих квалифиокационих мечева. Сада је угрожен и положај српских клубова, па нам прети опасност да ускоро имамо једног представника мање у Купу Уефе.

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=39261

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back