Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мркела први помоћник
Уколико Црвена звезда ангажује реномираног страног стручњака, Бошко Ђуровски би највероватније преузео бригу о омладинској школи

Тренерски позив нескривена жеља: Митар Мркела

Процена руководства фудбалског клуба Црвена звезда је да Бошко Ђуровски нема потребан тренерски капацитет да води наш најтрофејнији клуб у предстојећим квалификацијама за Лигу шампиона, иако је имао значајан допринос у одбрани оба трофеја на домаћој сцени. А,ли далеко од тога да је он већ отписан. Штавише, како време одмиче, а питање тренера на „Маракани” се и даље пролонгира, шансе Ђуровског да остане на клупи „црвено-белих” расту из дана у дан.

Иначе, Ђуровски стално истиче да је Звездин војник и да ће прихватити сваку одлуку, али нема сумње, иако то отворено не показује, да је веома мотивисан да настави започети посао.

Међутим, како „Политика” сазнаје, уколико председник и главни човек фудбалске Звезде Драган Стојковић ускоро ангажује реномираног стручњака европског калибра, чему свакако тежи, Ђуровском би се захвалило тако што преузео бригу о омладинској школи, чији је директор бивши Стојковићев саиграч у „црвено-белом” дресу и пријатељ од изузетног поверења Митар Мркела.

С обзиром, на Мркелину жељу, коју не скрива, да се посвети тренерском позиву, он ће бити промовисан у члана стручног штаба и то као први помоћник, наравно под условом да прижељкивани страни стручњак стигне на „Маракану”.

У сличном контексту, Мркела је помињан и лане, али је пре годину дана искусни тренер Душан Бајевић одлучио да му први асистент буде Бошко Ђуровски, а Мркела је остао посвећен раду на унапређењу резултата и услова рада у Звездином омладинском погону.

Сада су околности сасвим друкчије, па би Мркелина жеља могла да буде остварена.

Све зависи од тога како ће челници Звезде, пре свих председник Стојковић и његови најближи сарадници, спортски менаџер Стеван Стојановић и технички координатор Горан Василијевић, решити засад најактуелније и најпроблематичније клупско питање, везано за позицију шефа стручног штаба, које је по Стојковићевим речима и даље отворено.

Уколико се пронађе адекватно решење, а крајњи рок је 25. јун, када је заказано прво окупљање после летњег одмора, коначну одлуку ће морати формално да озваничи и Управни одбор.

Стојковић је казао да су обављени разговори са неколико кандидата, најконкретнији су били преговори са тренером Сијене Италијаном Луиђијем ди Каниом, али посао није завршен.

Последњи у низу чије је име поменуто на бескрајној лицитацији у домаћој штампи је Фрацуз Ги Лакомб, али је он још пре неколико недеља јасно казао да га ангажман у Србији не занима.

Дакле, Звездина тренерска вртешка и енигма ће по свој прилици ће потрајати и у „врућим данима” који долазе...

--------------------------------------------------------------------------

Португалац Лукас у Београду

Португалац Лукас (27 година) је допутовао у Београд и данас у 13 часова у Медија центру на „Маракани” ће бити представљен као прво летње појачање првака и освајача Купа Србије.

Лукас је дошао као слободан играч, јер му је истекао уговор са португалским прволигашем Боавистом, а са Црвеном звездом ће потписати трогодишњи уговор. Сада већ бивши фудбалер Боависте игра на позицијама дефанзивног и централног везног играча.

Fudbalski šampion Srbije Crvena zvezda potpisala je trogodišnji ugovor sa portugalskim igračem sredine terena Lukašom.

'Došao sam u Beograd sa mnogo optimizma i željom da sa Zvezdom igram u Ligi šampiona. Srećan sam što sam došao u veliki klub i radujem se novim izazovima', rekao je Lukaš na promociji na stadionu.

On je u Zvezdu došao kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa portugalskom Boavištom.

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković ocenio je da je tim dobio pravo pojačanje za sledeću sezonu.

'Lukaš je pravi univerzalac, koji može da igra na nekoliko pozicija u timu. Svideo mi se njegov karakter i verujem da će se brzo uklopiti', rekao je Stojković.

Ovo je taj lik:
Lukas3.jpg

Po zurci na glavi reklo bi se da je žešći indijanac na terenu (nadam se u pozitivnom smislu)!!!
Ok, a sad čekamo sljedećeg!

Otpao i Zakeroni, Zvezda i dalje bez trenera

Nakon Luidjija de Kanija, Slavoljuba Muslina i Gija Lakomba iz kombinacije za trenera Crvene zvezde ispao je i Alberto Zakeroni.

Predsednik crveno-belih Dragan Stojković priznao je u petak novinarima da beogradski klub nema novca da angažuje italijanskog stručnjaka.

"Zakeroni nije realna opcija... Čuli smo se odmah po odlasku Bajevića sa kormila. Problem u njegovom slučaju predstavlja klauzula u ugovoru sa Torinom po kojoj je dobro plaćen do 2008. i da bi se ta kombinacija izjalovila potrebno je dosta novca. U ovom trenutku Zakeroni nije finansijski povoljno rešenje za nas", rekao je Stojković.

Crvena zvezda za devet dana počinje pripreme za novu sezonu, a čelnicima kluba ostalo je vrlo malo vremena da pronadju adekvatno rešenje. Nije isključeno da crveno-beli pripreme počnu pod vodjstvom Boška Djurovskog, a da tokom priprema možda nadje neko drugo trenersko rešenje.

(MONDO)
Užas!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Šta nam sve ovo treba???
Ovaj Pixi definitivno ne zna kud goni!!! Da je pravde pa da mu i Đurovski da nogu!!! :evil: :evil: :evil:

Битно је да се доводе појачања, а нема тренера. И шта ако неком новом тренеру, ова нова појачања не буду по мери? Треба да преседе на клупи? Пикси, не ради се то тако..

Лукас жели у Лигу шампиона
Бивши везиста португалске Боависте потписао трогодишњи уговор са Црвеном звездом. – Стојковић: Добили смо велико појачање
Португалац Жоао Нуњо Силва Кардосо Лукаc (27 година), прво је летње појачање Црвене звезде. Лукас је у Београд дошао као слободан играч, јер му је истекао уговор са португалским прволигашем Боавистом, а у каријери је наступао још и за Академику и Помбал. Са нашим најтрофејнијим фудбалским клубом Лукас је потписао трогодишњи уговор, на коме је параф ставио први човек „црвено-белих” Драган Стојковић.
– Стигао сам у Београд са пуно оптимизма и са жељом да са новим клубом играм у Лиги шампиона. Знам да је Црвена звезда велики клуб, за који сам чуо пре много година. Дакле, са те стране ми је позната. Драго ми је да сам дошао у клуб са богатом историјом. Биће то нови изазов у мојој играчкој каријери, поготово што нам предстоји учешће на европској сцени. Задовољан сам условима и засад је све у најбољем реду – рекао је Лукас приликом јучерашњег представљања у Медија центру на „Маракани”.

Лукас је добио „црвено-бели” дрес са бројем 12. Ради се о веома покретљивом, брзом и универзалном играчу. Док је играо за Боависту, Лукас је признао да је имао добро искуство са тренером Жељком Петровићем, нашим некадашњим репрезентативцем. Од њега у Звезди очекују да буде право појачање.

– Ја сам везни играч и одговара ми било која позиција на средини терена. Најважније је да играм, а која ће ми улога бити намењена је мање битно – додао је бивши везиста Боависте

Лукас је пре потписивања уговора са Црвеном звездом успешно прошао неопходне лекарске прегледе, а о првим утисцима по доласку у главни град Србије је рекао:

– Иако нисам имао довољно времена да погледам град, Београд је на први поглед диван.

Председник и главни човек фудбалске Звезде Драган Стојковић није крио задовољство након успешно обављеног посла.

– Помно смо пратили његове игре претходних неколико месеци. Лукас је прави професионалац и добили смо велико појачање. Свидео нам се његов јак карактер. Сигуран сам да ће се брзо уклопити – нагласио је Стојковић.

О новајлији се врло позитивно изразио и спортски менаџер Црвене звезде Стеван Стојановић:

– Драго нам је да је Лукас са нама. Овде неће да се доказује, јер је он већ доказан играч. Са њим на добар начин отварамо прелазни рок.

На новинарско питање да ли и наредних дана могу да се очекују новајлије на „Маракани”, Стојковић је одговорио:

– Много радимо на томе, али нећемо да откривамо све карте. Имамо довољно времена и нема потребе да се залећемо.

-----------------------------------------------------------

Без датог гола

Име и презиме: Жоао Нуњо Силва Кардосо Лукас

Рођен: 25.10.1979. у Калдазу да Раињи (Португалија)

Висина: 170 цм

Тежина: 73 кг

Позиција у тиму: везни играч

Бивши клубови: Академика, Помбал, Академика, Боависта (сви из Португалије).

Учинак у прошлој сезони: 28 утакмица (2.418 минута на терену), без постигнутог гола.

Бенитез замена за Ђокића

Еквадорац Бенитез могао би да буде замена за, прошле сезоне најбољег стрелца Црвене звезде, Душана Ђокића, који ће каријеру наставити у белгијском Брижу. С обзиром да је мала вероватноћа да на „Маракану” стигне Бенитезов познатији, али и много скупљи, земљак Франклин Салас, челници Звезде ће покушати да на приступачнији начин попуне упражњено место у нападу.

Кристијан Рохелио Бенитез Бетанкур је рођен 1. маја 1986. године у месту Есмералда, одакле је и Звездин првотимац Кастиљо. Бенитез је члан клуба Ел Насионал из главног града Еквадора Кита, иначе прошлогодишњег државног првака.

– Бенитез је такође квалитетан играч и тренутно постоји већа могућност да ангажујемо њега него Саласа – казао је Стојковић.

Ништа ни од Закеронија

Познати италијански фудбалски стручњак Алберто Закерони неће постати нови тренер црвене звезде, иако су се такве спекулације појавиле у појединим београдским дневним листовима.

– Звали су ме прекјуче новинари из Бугарске и питали ме да ли ћмо правити проблеме Закеронију, јер има понуду да преузме репрезентацију наших источних суседа. Одговорио сам им да што се нас тиче, слободно преговарају са Закеронијем – отклонио је све недоумице Стојковић, тако да питање тренера у Црвеној звезди уочи почетка припрема и квалификација за Лигу шампиона и даље остаје отворено.

Лакомб: У Србији нема публике

Као један од разлога што је глатко одбио понуду Црвене звезде, француски тренер Ги Лакомб је навео да на прволигашким утакмицама у Србији има мало публике, око хиљаду гледалаца просечно по мечу.

– У Србији нема публике на стадионима који зврје празни, а ја желим да радим у клубовима из најјачим европских лига, попут Енглеске, Шпаније и наравно моје домовине – рекао је Лакомб.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back