Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Anćeloti: "U Beogradu kao u paklu"

Trener Milana Karlo Anćeloti bio je član ekipe koja je 1988. tek posle boljeg izvođenja penala eliminisala Crvenu zvezdu u Kupu šampiona. Osamnaest godina kasnije, Anćeloti se vraća na stadion koji je dobro upamtio.

"Biće to vrlo nezgodne utakmice za nas, jer se radi o velikom klubu kakav je Crvena zvezda. Imamo malo vremena da se pripremimo. Na njihovom stadionu je kao u paklu. 80 ili 90 hiljada navijača može da predstavlja razliku. Dobro se sećam mečeva sa Crvenom zvezdom i to je jedan od najtežih protivnika koga smo mogli da dobijemo u ovoj fazi takmičenja", izjavio je Anćeloti za klupski veb sajt.

Napadač Milana Alberto Đilardino osvojio je ovog leta Svetsko prvenstvo, a tačno mesec dana posle finala u Berlinu, na San Siru će igrati za Crvenom zvezdom.

“Divno je vratiti se klupskom fudbalu posle sjajnog uspeha na Svetskom prvenstvu. Sada se okrećemo novim ciljevima, a koncentracija je presudna u duelu sa snažnim protivnicima, kakva je Crvena zvezda. Pripremićemo se dobro za te mečeve.”

Đilardino nije imao priliku da igra sa Crvenom zvezdom, ali je bio ključni član mladog italijanskog tima koji je 2004. u finalu pobedio selekciju SCG. Nekoliko današnjih igrača Crvene zvezde nosilo je tada dres selekcije.

„Zvezda je jak tim, pripremljen na kvalitetan način. Dobro je što već na startu imamo takav izazov. Igrao sam sa mladom reprezentacijom Srbije i mogu vam reći da su fizički izuzetno jaki.“

Gaj potpisuje za Zvezdu u subotu
Senegalac Ibrahim Gaj stigao je u petak u Beograd, gde će u subotu potpisati trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Gaj se afirmisao u dresu sofijskog CSKA, kada je privukao pažnju oba večita rivala. Gaj je objasnio zašto je odabrao Zvezdu.

„Znam da dolazim u najveći srpski klub, koji je u pregovorima bio konkretniji od Partizana. Znam da su klupske ambicije pored odbrane titule i Kupa, da što duže igramo u Evropi“, rekao je Senegalac.

Gaj ima 28 godina i visok je 191 centimetar. U novom klubu igra njegov bivši saigrač Blagoj Georgiev.

„Pet godina sam proveo u Bugarskoj, naučio jezik, sada će mi saigrač biti i Blagoj Georgijev protiv koga sam igrao i verujem da ću se brzo uklopiti u novu sredinu“.

Na dan kada je Gaj stigao u Zvezdu poslednji šampion SCG izvukao je AC Milan kao protivnika u trećoj rundi kvalifikacija za LŠ.

„Igrao sam pre dve godine protiv Milaneza i jedva čekam nove okršaje. Prošle godine CSKA je pobedio Liverpul u Engleskoj, imam iskustvo u velikim utakmicama“.

Gaj je u petak već odradio prvi trening sa klubom i obavio lekarske preglede, a za Zvezdu će debitovati 5. avgusta u duelu sa Voždovcem. Očekuje se da bi fudbaler iz Afrike trebalo da značajno učvrsti Zvezdinu odbranu, deo tima sa kojim Dušan Bajević ima najviše problema.

ZzZzZz:
Ma sacekaj prvo da vidimo kako igra.

I za onog Dramana smo se tako popalili pa nas ojadio protiv Strazbura.
Z,taj Draman je odlicno igrao na SPu. Nego je Zenga onda usrrao motku...prvo covek nije uopste igrao celu sezonu..mozda 3-4 utakmice,i on ga uabaci sa klupe u jedno tako kljucnom mecu.
Tesko da ce neko ko do tada nije igrao par meseci (cak ni domacu ligu) da odigra kako treba i 20 minuta evro utakmice.

Pogledajte ovo na B92 sto sam nasao:

The glittering prize of a Champions League showdown with Italian giants AC Milan awaits Cork City should they overcome Red Star Belgrade to reach the next round.

Trailing 1-0 after the first leg at Turner's Cross on Wednesday, Damien Richardson's side could hardly have asked for any extra incentive when they travel to Belgrade next week hoping to reach the third and final qualifying round.

There also remains the prospect that the Italians, who have lifted the famous trophy on six occasions, will be eliminated from the competition before a ball is kicked.

Officials from Uefa are due to meet next Wednesday to rule on Milan's involvement following the match-fixing scandal in Italy. Milan were included in the the draw on a „provisional basis” ahead of a final decision.

Should Milan be eliminated, the winners in Belgrade next week would progress straight to the group stages of the Champions League.

Ja nesto cisto sumnjam da ce Milanu da zabrane da igra u Ls iz vise razloga. Prvo, sto i onu kaznu koju su dobili, u odnosu na ostale je nikakve. Izgubili su samo direktno ucesce u LS, a ovako moraju u 3 kolo kvalifikacija stim sto su nosioci, sto znaci da imaju u startu 80 % da prodju, sto nije nikakva kazna. Imaju Berluskonija koji je jos uvek veoma uticajan i mislim da ce on tesko da dozvoli da Milan ne igra LS, jer bi onda veoma tesko odrzali ekipu od naleta Pedje gangstera and Co. Doveli su i Boneru ( odbrana) iz Parme, sto znaci da su poceli da se pripremaju. Sve u svemu mislim da ne treba da se nadamo direktnom prolazu dalje, vec da zapnemo pa sta bude.

Crvena zvezda direktno u LŠ!?
Subota, 29. jul 2006. 10:19

Crvena zvezda jeste dobila jednog od najtežih protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali bi sve moglo da se preokrene u korist crveno-belih za zelenim stolom.

Naime, etički komitet UEFA će drugog avgusta razmotriti status Milana, koji je uz još neke italijanske klubove učestvovao u nameštanju rezultata.

Predsednik disciplinske komisije UEFA Peter Limaher najavio je neverovatnu mogućnost, koja bi mogla da obraduje sve navijače Crvene zvezde.

"Ukoliko Milan ne dobije dozvolu da igra, pobednik duela Crvena zvezda – Kork stećiće direktno pravo učešća u Ligi šampiona" rekao je Limaher za "Sport".

Prema nekim drugim informacijama, ukoliko Milan ne bude dobio dozvolu da igra, na njegovo mesto mogli bi da "uskoče" Palermo ili francuski Lans.

...па знате шта...колико су нам само одузели за зеленим столом за време ратова...е па ред би био и да нам дају нешто...макар Палермо...:) ...сетите се само Манчестера, па репрезентације (Данска па они домаћи терени у Мађарској...)...у свим спортовима...

...јој како ће само гробари да попизде...у овом сценарију...само се шеретски осмехнеш и певушиш...танананинанана лига шампиона...лига шампиона...:lol: :wink:

Ljuba82:
...па знате шта...колико су нам само одузели за зеленим столом за време ратова...е па ред би био и да нам дају нешто...макар Палермо...:) ...сетите се само Манчестера, па репрезентације (Данска па они домаћи терени у Мађарској...)...у свим спортовима...

...јој како ће само гробари да попизде...у овом сценарију...само се шеретски осмехнеш и певушиш...танананинанана лига шампиона...лига шампиона...:lol: :wink:
Ljubo ,svaka ti dala za OVO!
Samo na grobare zaboravi....ja hocu da se RADUJEM ako Zvezda prodje dalje ZBOG ZVEZDE,a ne zato sto cemo neasto kao da zayebemo grobare!!!

Rekao sam vam da je vrlo moguce da francuski delegati skenjaju AC MILAN...evo odmah se pojavila mogucnost da se ubaci LENS.
Mislite da Platini i ekipa nece da urgiraju...kao sto ce i Brluskoni?
Pixi POTEZI VEZE PO FRANCUSKOJ !!!

Tokan:
Zvezda dovela Senegalca Geja, odbranbeni igrac koji ce popunii rupe u odbrani, mislim da je Zvezda sa ovim pojacanjem, zavrsila sa promenama u ekipi za ovu sezonu. A sad, kork pa idemo dalje... :)

Evo je i zvanichna vest:

Гај потписао за Црвену звезду
29.07.2006

Уговор потписан на три године

Нови члан ФК Црвена звезда данас је и званично постао Ибрахим Гај. Сенегалски интернационалац је уговор потписао на три године, а право наступа стиче већ од првог кола домаћег шампионата. Довођењем Гаја појачава се конкуренција у одбрани јер овај фудбалер наступа на позицији штопера.

"Пре него што сам дошао овде чуо сам доста тога лепог о Црвеној звезди. Сада сам се уверио да се ради о великом клубу и моја је жеља да оправдам очекивања и дрес Црвене звезде носим на најбољи могући начин. Не познајем много садашњу генерацију Црвене звезде коју сам имао прилике да гледам у финалу Купа против ОФК Београда. Међутим, знам играче који су некада са великим успехом носили дрес Црвене звезде, рецимо Савићевића или садашњег председника Стојковића", речи су сенегалског интернационалца који је своју тренутну физичку припремљеност објаснио следећим речима:

"Већ сам обавио један тест, данас ћу и други. Што се мене тиче, све је у најбољем могућем реду", рекао је Гај који је наступао за софијски ЦСКА и турски Самсун, а на његове речи се надовезао председник Стојковић:

"Сигурно је да ће Гај форму само побољшавати. Што се броја на дресу тиче, још није утврђено који ће носити, али то и није толико битно јер не игра број већ играч", рекао је први човек нашег клуба и наставио:

"Разговарали смо и сложили се да је Гај направио најбољи могући избор. Он свакако представља појачање за нас јер је тип играча који ће појачати конкуренцију у одбрани. Гај је свестан у какав клуб је дошао и Црвену звезду сматра великаном европског фудбала. Ми смо веома задовољни што ћемо имати таквог играча у тиму, а и он је срећан што је постао наш члан".

Тамнопути дефанзивац је био и на мети нашег вечитог ривала.

"Ја нисам разговарао са Партизаном већ мој менаџер. Оно што је у овом тренутку битно је да нисам у Партизану већ у Црвеној звезди. Ово је клуб који може да ми помогне у афирмацији и свим радимо на томе да идемо корак даље. Моја жеља је да се докажем у Црвеној звезди и оправдам поверење људи који су ме довели", истакао је Гај и додао да је чуо да наш клуб има ватрене навијаче што је само обавеза више за добре игре.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back