Zvezdasi javite se (2005/06, 2006/07)

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gaj brani Srbiju i „delije“

Thumb_sp_gaj_DADO-DJILAS_SPORT-IBRAHIM-GAJ-I-OBIORA-ODITA][1].jpg

Kako se bliži revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (28. avgust), tako napadač Rendžersa Damarkus Bizli sve više ima problema sa košmarnim snovima. Amerikanac dobro pamti „Marakanu“ kada je, gostujući sa PSV 2004. godine, počašćen uvredama na rasnoj osnovi, pa je uoči nove posete evocirao uspomene.
- Bilo je strašno. Svaki put kada sam došao u kontakt sa loptom, čuli su se majmunski krici. Pobesnim kada doživim takav rasistički akt - rekao je Bizli.
Vremena su se ipak promenila. Srpski fudbal pojačao se sa tamnoputim igračima koji su postali ljubimci navijača, a u ulozi pravog ambasadora Srbije našao se defanzivac Zvezde Ibrahim Gaj.
- Ja sam najbolji primer da navijači Zvezde nisu rasisti. Živim u Beogradu već godinu dana i nikada nisam imao problema. Pri tom ne mislim samo na stadione, već i kada se šetam centrom grada. To daje sveukupnu sliku o ljudima u Srbiji - poručio je Gaj škotskim medijima. - Postoji visok nivo besa u onome što Bizli tvrdi za Zvezdine navijače. Ne znam zašto je to rekao jer, po mom iskustvu, Beograd nije takav. LJudi su ovde veoma prijatni, ali atmosfera će biti veoma neprijateljska za igru Rendžersa pošto će stadion biti krcat i nosiće se sa većim pritiskom nego što smo mi na „Ajbroksu“ prošle nedelje.
Mediji na Ostrvu napominju da skoro 1.000 navijača Rendžersa planira da dođe na revanš, mada će sigurno taj broj biti prepolovljen pošto su pričama o „delijama“ i „Arkanovoj armiji“ uterali strah u noge Škotima.
Milan Bošković, portparol Zvezde, ispričao je zanimljivu priču škotskim novinarima.
- Najgora stvar koju sam doživeo desila se u Engleskoj. Pre sedam godina Zvezda je igrala protiv Lestera u Kupu UEFA i dogodio se incident. NJihovi navijači pravili su avione aludirajući na NATO bombardovanje Jugoslavije. Za mene, to je gore od rasističkih povika. LJudi u Srbiji su u to vreme ginuli, tako da je to bilo šokantno. Ipak, kada škotski navijači dođu u Beograd, biće više nego dobrodošli - rekao je Bošković.

Gaj je faca ! 8-)

-Milan-:
Gaj brani Srbiju i „delije“
...Gaj je faca ! 8-)
A Bizli je jedan obični američki iskompleksirani smrad koji očigledno pokušava sve sem da igra fudbal samo da bi Rendžers prošao dalje!!!
Crnci su po Srbiji studirali i dobijali doktorska zvanja još dok su njegovog đeda i ćaću KKK kačio o vrbu!!! Našao je ko i gdje o rasizmu da lupeta lupeta!!! YEBO GA ONAJ NJIHOV MAJMUN BUŠ SKUPA SA SVIM AMERIČKIM STRAŽARIMA U GVANTANAMU I ABU GRAIBU!!!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ja da budem iskren ni ne secam se nesto tih majmunskih krika kad je igrao u PSV-u
To nikad nije bilo nase karakteristicno navijanje.
ok psovanje, spominjanje familije i ostalih seksualnih aktivnosti :lol: ali majmune nikad.
Iskreno. Ako postoji ijedan grad/zemlja sigurni i potpuno bezbedni za crnce to smo mi. Nijedan nikada nije imao problema (a setite se koliko vec godina igraju crni kosarkasi kod nas a da ne spominjem sve one silne studente i mozda jednu od najpoznatijih medijskih faca svojevrmeno cuvenog "stiva".

Ma pokusavaju da prodju na "foru"
Pametni su oni. Napravili su takvu atmosferu pre utakmice da ce svaki malo jaci duel biti faul za njih, karton za nas, svaki huk sa tribine majmunski i sve u svemu dobro su nas prikucali uza zid i bas se zato nadam da ce ovim nasim majmunima proraditi ponos i razvaliti ih sa barem 2:0 (a tek kad bi im "sunuli" petardu, ih veselja) :lol:

22. avgust 2007.
Intervju : Nenad Jestrović
ŽALIM ZBOG RENDŽERSA
Krivo mi je što nisam ranije došao u Zvezdu da igram u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Nenad Jestrović, veliko pojačanje Crvene zvezde, žali što neće igrati protiv Glazgov rendžersa u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bivši fudbaler Al Nasera kaže da ga je poziv srpskog šampiona iznenadio i da mu je žao što nije došao ranije.

- Može se tako reći! Moj sada već bivši klub Al Naser pripremao se na Tari kada su me pozvali Marko Mišković i Ognjen Koroman. Pitali su me da li bih došao u Zvezdu. Nisam se mnogo razmišljao, brzo sam presekao. Dok je Al Naser putovao za Italiju, ja sam pregovarao sa predsednikom Stojkovićem - počeo je razgovor za Kurir Nenad Jestrović.

Da li vam je žao što nećete igrati protiv Rendžersa narednog utorka?
- Mnogo! Krivo mi je što nisam mogao ranije da se dogovorim sa Zvezdom, da budem licenciran za mečeve sa Škotima. Ovako, biću žestok navijač. Kad se plasiramo u Ligu šampiona, Delije će videti pravog Jestrovića.

Naneli mi nepravdu

Zašto ste jednostavno precrtani sa spiska reprezentativaca SCG i da li ste ljuti na Iliju Petkovića?
- Nisam ljut ni na koga. Nikada nisam dobio odgovor zašto sam zaboravljen. Izgleda da sam im bio dobar za prijateljske utakmice, Kirin kup, turneju po Kanadi, na koju sam išao bolestan. Mnogi koji su igrali na SP u Nemačkoj sve su to izbegavali, a onda bili nagrađeni. Naneli su mi veliku nepravdu, ali ja sam im oprostio. Neka im je na čast! - rekao je Nenad Jestrović.

Emirati amaterski

Kako vam je bilo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa fudbalskog i životnog aspekta?
- Život u Dubaiju je prelep, to je grad iz snova. Što se tiče fudbala, teško je motivisati se. Tamo se slabo trenira, ja sam se samo dorađivao, jer tamo niko ne dolazi na treninge. Opet, na utakmicama su pravi fanatici, spremni i da poginu. Jednostavno, mnogo sam srećan što sam opet u Srbiji - kazao je Nenad Jestrović.

Koliko vam znači dolazak u Zvezdu u 31. godini?
- Na Marakanu sam stigao kao formirana ličnost i fudbaler koji je 10 godina igrao u Evropi. Nisam više klinac, ali sam tek posle prvog treninga video koliku moć i jačinu ima Zvezda. Cilj mi je da napravim rezultat, osvojim titulu i dam što više golova.

Šta za vas predstavlja crveno-beli dres?
- Nije isto igrati u OFK Beogradu, Mecu, ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Crvena zvezdi i Anderlehtu. Zvezda je velika evropska ekipa, gigant i institucija, klub za koji znaju svi u svetu.

Da vam ne zamere "romantičari", jer ste pre nekoliko godina za belgijske medije izjavili da biste na Karaburmi voleli da okončate karijeru?
- Proveo sam dve lepe godine u OFK Beogradu. Taj klub će za mene uvek biti drag. Rekao sam da bih voleo da se vratim na Karaburmu, ali je ovako ipak bolje ispalo.

Šta mislite o Miloradu Kosanoviću?
- Kosana sam najbolje upoznao u Mecu, kada sam igrao za taj francuski klub protiv Zvezde. Radi se o sjajnom stručnjaku koji će svojim znanjem unaprediti igru Zvezde.

Sećate li se meča Meca i Zvezde?
- Bile su to dve teške utakmice, a ja sam bio jedini igrač koji je promašio penal. Tadašnji predsednik Dragan Džajić zagrlio me je posle meča i rekao mi: "Hvala ti". Baš u tom trenutku naišao je prvi čovek Meca. Zamerio mi je i prebacivao da sam oštetio Mec.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back