Gaj brani Srbiju i „delije“
Kako se bliži revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (28. avgust), tako napadač Rendžersa Damarkus Bizli sve više ima problema sa košmarnim snovima. Amerikanac dobro pamti „Marakanu“ kada je, gostujući sa PSV 2004. godine, počašćen uvredama na rasnoj osnovi, pa je uoči nove posete evocirao uspomene.
- Bilo je strašno. Svaki put kada sam došao u kontakt sa loptom, čuli su se majmunski krici. Pobesnim kada doživim takav rasistički akt - rekao je Bizli.
Vremena su se ipak promenila. Srpski fudbal pojačao se sa tamnoputim igračima koji su postali ljubimci navijača, a u ulozi pravog ambasadora Srbije našao se defanzivac Zvezde Ibrahim Gaj.
- Ja sam najbolji primer da navijači Zvezde nisu rasisti. Živim u Beogradu već godinu dana i nikada nisam imao problema. Pri tom ne mislim samo na stadione, već i kada se šetam centrom grada. To daje sveukupnu sliku o ljudima u Srbiji - poručio je Gaj škotskim medijima. - Postoji visok nivo besa u onome što Bizli tvrdi za Zvezdine navijače. Ne znam zašto je to rekao jer, po mom iskustvu, Beograd nije takav. LJudi su ovde veoma prijatni, ali atmosfera će biti veoma neprijateljska za igru Rendžersa pošto će stadion biti krcat i nosiće se sa većim pritiskom nego što smo mi na „Ajbroksu“ prošle nedelje.
Mediji na Ostrvu napominju da skoro 1.000 navijača Rendžersa planira da dođe na revanš, mada će sigurno taj broj biti prepolovljen pošto su pričama o „delijama“ i „Arkanovoj armiji“ uterali strah u noge Škotima.
Milan Bošković, portparol Zvezde, ispričao je zanimljivu priču škotskim novinarima.
- Najgora stvar koju sam doživeo desila se u Engleskoj. Pre sedam godina Zvezda je igrala protiv Lestera u Kupu UEFA i dogodio se incident. NJihovi navijači pravili su avione aludirajući na NATO bombardovanje Jugoslavije. Za mene, to je gore od rasističkih povika. LJudi u Srbiji su u to vreme ginuli, tako da je to bilo šokantno. Ipak, kada škotski navijači dođu u Beograd, biće više nego dobrodošli - rekao je Bošković.
Gaj je faca ! 8-)