Crveno-beli žele titulu u Humskoj
zvanični sajt
zvanični sajt
U subotu na stadionu "Partizana" odigraće se 130.večiti derbi, treći u vrlo kratkom vremenskom periodu koji igraju dva najveća srpska kluba. Za razliku od prethodna dva meča koje su odigrali na svom stadionu pod velikim pritiskom, fudbaleri Crvene zvezde uoči ovog novog, imaju samo jedan motiv. Da pokušaju da dodju do pobede ili ostanu neporaženi, i proslave titulu na terenu najvećeg rivala.
Meč se igra od 19 sati, a na "Marakani" je u petak održana redovna konferencija za novinare. Pres konferenciji prisustvovali su šef stručnog štaba Boško Đurovski i prvotimac Ognjen Koroman.
Boško Djurovski: “U subotu nas očekuje još jedan derbi, u relativno kratkom periodu, sigurno da će Crvena zvezda pokušati da u velikom stilu završi prvenstvo, da će ići na pobedu i u subotu i u preostalim utakmicama. Partizan će sa druge strane u pobedi tražiti satisfakciju za poslednje loše rezultate u prvenstvu i Kupu, tako da lično očekujem da najviše profitiraju navijači. Očekujem jednu otvorenu igru i sa naše strane i od strane Partizana, pa neka pobedi bolji, ja mislim da trenutno Crvena zvezda ima bolji tim od Partizana.", rekao je Djurovski koji je dodao da još uvek ne zna da li će nastupi roviti Kastiljo i Milovanović. Trajković ima kartone i pravo biranja...
Ognjen Koroman očekuje da bez "moranja" i psihološkog pritiska Crvena zvezda odigra dobru utakmicu u Hunskoj:
“ Partizan će pokušati posle slabih igara u ovom prvenstvu, da se "vadi" na nama. Međutim mi ćemo maksimalno odgovorno i profesionalno ući u meč i mislim da pobeda neće izostati. Psihološki će nam biti lakše da igramo u subotu, praktično je titula već osvojena, ali bez obzira na sve to, ja kao najiskusniji igrač u ekipi, reprezentativac, sigurno ću razgovarati sa mojim saigračima da maksimalno odgovorno uđemo u utakmicu, na prvom mestu agresivno i borbeno kao u prethodna dva derbija.", rekao je Koroman.
Meč se igra od 19 sati, a iz FK Crvena zvezda najavili su u ponedeljak potpisivanje novog sponzorskog ugovora.