вић за дуплу круну
Јунак Звездине победе у 129. првенственом дербију предводиће напад „црвено-белих” у сутрашњем полуфиналном мечу Купа Србије против Партизана
После одрађене суспензије због искључења у финишу недавног 129. првенственог „вечитог дербија”, у коме је био стрелац јединог гола, центарфор Црвене звезде и црногорски репрезентативац Милан Пуровић предводиће поново напад „црвено-белих” у новом окршају са Партизаном. Сутра је на „Маракани” на програму полуфинални меч у Купу Србије, а Пуровић ће свакако бити главна узданица домаћина, који жели ове сезоне да одбрани дуплу круну на домаћој сцени.
Колико је Пуровић постао битан играч за Звездин тим најбоље се видело у суботу у Новом Саду, где је тренер фудбалског првака Бошко Ђуровски с правом био огорчен на учинак нападача. У Пуровићевом одсуству, у први тим се вратио најбољи прволигашки стрелац Душан Ђокић (на дербију није био ни на клупи за резервне играче), али је против Новосађана био скоро безопасан, а једину прилику коју је имао није успео да реализује из најповољније позиције. Дакле, највећа опасност за Партизан опет ће бити Пуровић, најбољи актер сусрета на нашем највећем стадиону прошле среде.
– Звезда игру не базира на једном играчу, него се трудимо да као колектив будемо што јачи и доминантнији у односу на противника. Зато не очекујем да ће ме неко од одбрамбених фудбалера Партизана стриктно чувати, мада ће сигурно обратити посебну пажњу на мене, као навалног играча. Можда ће ми бити теже него у прошлом дербију, али даћу све од себе да поновим добру партију. Уз подршку навијача, који су нам највише помогли кад нам је било најтеже, верујем да ћемо се пласирати у финале купа – казао је за „Политику” Милан Пуровић.
Иако је првенствени дерби на „Маракани” имао изузетан значај у борби за шампионску круну у премијерном првенству Србије, Пуровић сматра да ће сутрашњи дуел „вечитих ривала” имати још већу важност.
– Наш приоритет, што смо стално истицали, је одбрана оба трофеја на домаћој сцени. Наравно, титула државног првака има већу вредност јер нас води у квалификације за Лигу шампиона, али за нас сваки освојени пехар има велики значај. Психолошки ће нам несумњиво бити много лакше, јер ће фудбалери Партизана бити под притиском императива победе, како поново не би завршили сезону без трофеја. Када су нас крајем фебруара изненадили на „Маракани” у шампионату, био сам уверен да ћемо им се брзо реванширати и показати да смо бољи, што се и догодило. Додуше, победили смо их минималним резултатом, али и то је било сасвим довољно за наше велико славље. Изванредни навијачи су нас понели до успаха, а ако дођу и сутра у истом броју, комшијама се опет не пише добро – поручио је Пуровић.
Иако је било најава да би фудбалери Црвене звезде могли да се уочи окршаја у Купу Србије са Партизаном изолују у спортском центру у Ковилову, по речима секретара стручног штаба Горана Негића, ипак је одлучено да „црвено-бели” трећи овогодишњи дуел са најљућим ривалом дочекају у миру клупског хотела на Аутокоманди.