ccaterpillar
Legenda
- Poruka
- 56.059
Не бих да звучим нескромно, али мени пребацивање на енглески не представља никакав проблем јер сам себи осмислио кодни распоред који садржи и српску ћирилицу, и латински алфабет, и слова нама драгог хрватског абецедног састава šđčćž, а и ћириличка слова ъ ь й э я ю щ... која је Вук избацио, све на једној тастатури, па себи могу да дозволим луксузирање да понекад убацим неку тинејџерску SMS скраћеницу...Узгред, у српском језику постоји лепа узречица која гласи "узгред", тако да је са мање напора можете примењивати него што ћете пребацивати тастатурни распоред са ћириличног на латинични само како бисте написали сасвим непотребан акроним енглеског сленга "BTW", ружећи притом и језик и писану реч.
Када већ држава не брине о тастатурама, побринуо сам се сам...
Напротив, управо вас тројица правите спрдњу на рачун презимена наших стручњака, апострофирајући делимично јеврејско порекло Клајна, мађарско етничко порекло Фекетеа и проглашавајући Шипку за Албанца, а Бугарског за Бугарина, притом се грубо огрешивши о све носиоце ових презимена (Шипка и Бугарски) која су, упркос вашем слабом знању и лошем погађању, српска.
Сва срећа да си нас обавестио, ја сам све време мислио да је Ранко Бугарски Бугарин, а Милан Шипка Албанац...
Само нисам разумео о којим стручњацима је реч?

Богами ће тај саобраћај све теже и теже ићи, јер има све више оних који сметају (читај мисле својим главама и информишу се).Вас лично нико не може убедити нити је то ичији посао, јер сте бандоглави као мазге, са којима нема разговора нити разлога, већ се једино добрим прутом могу натерати да се помакну са пута и не сметају у саобраћају.......
О језику и језичком стандарду се, хвала драгом Богу, још увек старају и одлуке доносе за то стручни људи који се разумеју у тематику и који знају шта говоре и зашто то говоре.
Е па мислим да се о српском језику неће још дуго старати они који говоре српскохрватски (нека се они старају о сх језику, али не о трошку државе Србије), а за одлуке ћемо још видети, свака одлука ће морати да испоштује важећи Устав Србије, европску и престижну светску језичку праксу и међународне критеријуме...
Poslednja izmena:

..."их, та немојте кас'ти", кад год вам понестане аргумената почнете да се увијате као нека сека-Перса ...било би добро да више пажње обратите на дивне
samo napred !