Zutica nas ponovo zaduzuje

NN77

Domaćin
Banovan
Poruka
3.255
Влада предлаже ново задуживање код банака у висини од 400 милиона долара

Влада Србије предложила је републичком парламенту усвајање закона о новом задуживању државе код комерцијалних банака у висини од 400 милиона америчких долара, ради финансирања буџетског дефицита и рефинансирања дуга.

Реч је о Предлогу закона о задуживању Србије код "Сосиет женерал" банке, уз гаранцију Светске банке, а који је Влада Србије у скупштинску процедуру упутила 28. јануара.

Република Србија ће се задужити за кредит у еврима у противвредности износа до 400 милиона америчких долара, уз гаранцију Светске банке, а за финансирање буџетског дефицита и рефинансирање дуга, пише у том законском предлогу.

Период отплате је 72 месеца, отплата главнице је једнократна по истеку трајања кредита, каматна стопа је једнака збиру шестогодишњег Сwап за евро и фиксне каматне марже од један одсто, а фиксна једнократна накнада у висини од 0,50 одсто од износа кредита.

Скупштина Србије последњи пут је усвојила законе који се односе на задуживање државе 23. новембра. Србија се тада код десет комерцијалних банака задужила за 250 милиона евра како би покрила мањак у државној каси.

Реч је о задуживању код КБЦ банке, Нове кредитне банке Марибор, Еуробанке ЕФГ, Војвођанске банке, Хипо Алпе Адрија банке и Ерсте банке, затим код банака Интеза, Уникредит, Рајфајзен и Сосијете женерал.

(Вести онлине)

Opaka bolest ali izleciva.
 

Back
Top