Zujanje u usima

• Začetnik teme Začetnik teme sundjerce@.ptt.yu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene slucajnost navela ovde, ali ajt da se ukljucim kad sam vec tu.. Mog rodjaka od pre par meseci muci tinitus i vidim da ga je prilicno pogodio.. Moje prvo pitanje njemu je bilo: ''da li si u skorije vreme isao kod zubara'' on je odgovorio sa ''da''. Moje sledece pitanje je bilo ''da li ti je kojim slucajem ''lecio zube'', tacnije ubio ih, ono, izvadio zivac iz njih i onda ih napunio i rekao to ti je to?'' njegov odgovor je bio ''Da, mozda 2-3 nedelje pre pocetka zujenja, umrtvio mi je tri zuba iako je samo jedan boleo.'' Ja sam tu slegao ramenima i rekao ''sasvim je moguce da je zbog toga.''

Oni koji znaju Engleski neka googlaju ''Root canal truth'' ili tako nesto.. Dangers of root canals itd.. Predpostavljam da ima tekstova i na Srpskom jeziku.. I da, svaki zubar ce vam reci da je to glupost ali na vama je da odlucite..

Sto se alternativnih metoda tice, po meni bi akupunktura trebala imati najsnazniji efekat. Postoje vise tacaka i u makro i u mikro akupunkturi koje su posvecene bas zujanju u usima a da bi neke tacne bile posvecene bas tome-one trebaju biti funkcionalne i proverene, zar ne?

Akupunktura je prilicno skupa, jeftinija solucija moze biti kupovina aparata za elektroakupunkturu i potom citanja knjiga, googlati koje su aku tacke namenjene za tinitus i pokusati, mada rizik u tome lezi da sve mozete raditi pogresno a posle pricati ''ma ja sam i to probao ali nista nije radilo..''

Poslednja izmena:
Mene slucajnost navela ovde, ali ajt da se ukljucim kad sam vec tu.. Mog rodjaka od pre par meseci muci tinitus i vidim da ga je prilicno pogodio.. Moje prvo pitanje njemu je bilo: ''da li si u skorije vreme isao kod zubara'' on je odgovorio sa ''da''. Moje sledece pitanje je bilo ''da li ti je kojim slucajem ''lecio zube'', tacnije ubio ih, ono, izvadio zivac iz njih i onda ih napunio i rekao to ti je to?'' njegov odgovor je bio ''Da, mozda 2-3 nedelje pre pocetka zujenja, umrtvio mi je tri zuba iako je samo jedan boleo.'' Ja sam tu slegao ramenima i rekao ''sasvim je moguce da je zbog toga.''

Oni koji znaju Engleski neka googlaju ''Root canal truth'' ili tako nesto.. Dangers of root canals itd.. Predpostavljam da ima tekstova i na Srpskom jeziku.. I da, svaki zubar ce vam reci da je to glupost ali na vama je da odlucite..

Sto se alternativnih metoda tice, po meni bi akupunktura trebala imati najsnazniji efekat. Postoje vise tacaka i u makro i u mikro akupunkturi koje su posvecene bas zujanju u usima a da bi neke tacne bile posvecene bas tome-one trebaju biti funkcionalne i proverene, zar ne?

Akupunktura je prilicno skupa, jeftinija solucija moze biti kupovina aparata za elektroakupunkturu i potom citanja knjiga, googlati koje su aku tacke namenjene za tinitus i pokusati, mada rizik u tome lezi da sve mozete raditi pogresno a posle pricati ''ma ja sam i to probao ali nista nije radilo..''
Kao i za svako oboljenje uvek je najispravnije postaviti etiolosku dijagnozu, odnosno definisati uzrok koji je do toga doveo.
Ni Tinitus nije izuzetak..Ali, avaj on moze da ima "mali milion uzroka"..?
Da ne ponavljam u ovde lepim sajtove sa Googla o Tinitusu..

Najbitnija stvar je utvrditi da li se Tinitus javlja usled organskog ostecenje..Ukoliko je tako leciti osnovnu bolest...

Ukoliko pomaze akupunktura..Zasto da ne...:)
Bitno je da se poboljsa kvalitet zivota..:D

Nije bas zujanje, ali da iznesem problem:pocelo je sa jakom upalom grla, jos tada je usledila povremena zapusenost u usima, medjutim, ono sto me najvise mucilo je prisak u usima, osecaj punoce u glavi, osamucenost i blaga vrtoglavica, svi testovi su ok, osim timpanometrije kaoja je malo snizena, i kaloriskog testa gde nisam imao nikakve reakcije na isti, Th vestibo 16 mg 3x1 i bilobil forte, neznam koliko je potebno da VESTIBO pocne da deluje jer ni posle 10ak dana, nista :(, audiometrija je ok
kako se Vi borite s tim, kako to utice na vase svakodnevne aktivnosti, posao,.....

Nije bas zujanje, ali da iznesem problem:pocelo je sa jakom upalom grla, jos tada je usledila povremena zapusenost u usima, medjutim, ono sto me najvise mucilo je prisak u usima, osecaj punoce u glavi, osamucenost i blaga vrtoglavica, svi testovi su ok, osim timpanometrije kaoja je malo snizena, i kaloriskog testa gde nisam imao nikakve reakcije na isti, Th vestibo 16 mg 3x1 i bilobil forte, neznam koliko je potebno da VESTIBO pocne da deluje jer ni posle 10ak dana, nista :(, audiometrija je ok
kako se Vi borite s tim, kako to utice na vase svakodnevne aktivnosti, posao,.....
Kao da si prepisao moj post od pre godinu dana. Ja od takve upale imam iste simptome samo sto je levoj strani izrazesno "ssssssssssss" i terapija je isto vestibo 16mg evo vec godinu dana ali mogu reci da je bolje! gotovo da nema vrtoglavice ili je veoma retko...Doktor kaze da to ume da potraje i ja mu ozbiljno verujem.Nema druge lekovi i kontrole pa kad popusti popustice.

Kao da si prepisao moj post od pre godinu dana. Ja od takve upale imam iste simptome samo sto je levoj strani izrazesno "ssssssssssss" i terapija je isto vestibo 16mg evo vec godinu dana ali mogu reci da je bolje! gotovo da nema vrtoglavice ili je veoma retko...Doktor kaze da to ume da potraje i ja mu ozbiljno verujem.Nema druge lekovi i kontrole pa kad popusti popustice.
Kod tebe se javio Tintus kao simptom u toku upale srednjeg i unutrasnjeg uha..(imao si i vrtoglavice)
Upala uha se izleci ali ostane dosadno zujanje...
Ume dugo da traje..:(

Ali isto tako i prodje..:)

Godinu dana pijes vestibo??
zar je toliko duga terapija

:dash:pa kako si izdrzao tih godinu dana
da dam otkaz i sedim kuci:(

pa nije sve tako crno ....Zujanje cujem u mirovanju a kad radim i aktivan sam jednostavno ne dotice me ,ne osecam tad.Vrtoglavica u pocetku je bila teza kombinacija ali ipak terapija pomaze. Svi ce ti reci da to moze da potraje,nemoj da dajes otkaz nego redovno na kontrole i u prirodu.Sta da kazem,citaj postove iznad i Srecno.

Pozdrav, čitam vaše komentare i pronalazim se u dosta toga..naime prije skoro dvije godine meni je počelo pištati u ušima, i nije nikad prestalo..konstantno čuejm pištanje koje je uzasno iritirajuce i ne znam vise u cemu da trazim uzrok problema..ujutro i navecer pojacano pišti, a opcenito mi se intenzitet pojačao s obzirom kako je bilo na početku. ako itko zna način da se ublazi molim vas reci jer ludim. :(((

Pozdrav, čitam vaše komentare i pronalazim se u dosta toga..naime prije skoro dvije godine meni je počelo pištati u ušima, i nije nikad prestalo..konstantno čuejm pištanje koje je uzasno iritirajuce i ne znam vise u cemu da trazim uzrok problema..ujutro i navecer pojacano pišti, a opcenito mi se intenzitet pojačao s obzirom kako je bilo na početku. ako itko zna način da se ublazi molim vas reci jer ludim. :(((

Pa mas tinitus, koji vec jako dugo traje, a moracu da te razocaram ako ti kazem da je jako mali procenat obolelih kod kojih i nestane.

Ko to nije imao taj ne moze da razume da coveka moze da ubije nesto i sto uopste ne boli .
Broj samoubistva kod ljudi sa tinitusom jako je visok, svako je barem nekoliko puta pomislio da b i bilo
najbolje da nije ziv, cak psiholozi tvdre da su slepi ljudi optimisticniji i vedriji od ljudi koji imaju tinitus.

Posto godinama vec pratim kao "najnovija dostignuca" mogu ti samo reci da leka nema, pomoc se nalazi samo kod
akusticara koji ce se pozabavati tvojim sumom ( lekare to uopste ne zanima pa ih treba zaobilaziti u sirokom luku)
odrediti aparat za to uho i tako ga podesiti da aparat madjaca drugim, prijatnijim shumom, taj koji tebe muci.

Pa mas tinitus, koji vec jako dugo traje, a moracu da te razocaram ako ti kazem da je jako mali procenat obolelih kod kojih i nestane.

Ko to nije imao taj ne moze da razume da coveka moze da ubije nesto i sto uopste ne boli .
Broj samoubistva kod ljudi sa tinitusom jako je visok, svako je barem nekoliko puta pomislio da b i bilo
najbolje da nije ziv, cak psiholozi tvdre da su slepi ljudi optimisticniji i vedriji od ljudi koji imaju tinitus.

Posto godinama vec pratim kao "najnovija dostignuca" mogu ti samo reci da leka nema, pomoc se nalazi samo kod
akusticara koji ce se pozabavati tvojim sumom ( lekare to uopste ne zanima pa ih treba zaobilaziti u sirokom luku)
odrediti aparat za to uho i tako ga podesiti da aparat madjaca drugim, prijatnijim shumom, taj koji tebe muci.

nemoj tako ostro ,uvek ima nade ..evo meni je znatno smanjen tinitus ali je jos uvek tu.ne treba zaobilaziti lekare Obicno je problem u cirkulaciji i tako pocinje lecenje.

nemoj tako ostro ,uvek ima nade ..evo meni je znatno smanjen tinitus ali je jos uvek tu.ne treba zaobilaziti lekare Obicno je problem u cirkulaciji i tako pocinje lecenje.

NIje ni to sa cirkulacvijom potvrdjeno da ima neke veze. Ne zna se zasto i kako dolazi.

Za mene je period dok sam imala to zujanje ( mada je to bio zubor vode, ali kao Nijagara vodopad, kod svakoga je to razlicito)
bio zaista najstarsniji koji sam u zivotu imala, jer te niko ne razume, nisi bolestan, niko ne shvata kako je to strasno.

Ja bih svakome savetovala ( hvala Bogu danas je internet cudo) da se ukljuci u neku grupu , forum , na kome pisu ljudi koji
imaju tinitus, onda je sve nekako lakse.

i da dodam jos nesto sto ce se nadam se utesiti ljude sa tinitusom.
Veliku ulogu igra i licno raspolozenje, optimizam, neki sitan ili krupan uspeh u zivotu, pa bogami i ljubav:heart:
Onda to ode u drugi plan, ispunjen si drugim soecanjima.

i da dodam jos nesto sto ce se nadam se utesiti ljude sa tinitusom.
Veliku ulogu igra i licno raspolozenje, optimizam, neki sitan ili krupan uspeh u zivotu, pa bogami i ljubav:heart:
Onda to ode u drugi plan, ispunjen si drugim soecanjima.

ja te potpuno razumem i primetio sam bas to da kad sam lose volje i nervozan zujanje je tu a kad sam lepo raspolozen zauzet necim sto me ispunjava kao da ga nema..Postoji nemacki forum za ljude sa tinitusom...evo kao mi ovde sto cujemo:whistling:

Da se i ja prikljucim. Kod mene je prisutan nekih 2 nedelje....da mi je neko pricao da to ovoliko moze da utice da svakodnevni zivot ne bih mu verovao. Imam zujanje u jednom uhu, desnom. ORL pregled sve OK. Cujem odlicno na oba uha. Leteo sam avionom i nakon par dana zvuk se javio i pojacavao do izvesne mere. Imao sam par dana vrtoglavice, ali toga sada nema. Razlog moze da bude po njihovom misljenju letenje avionom, neki virus pre toga i sl (sve u svemu nista pametno). Terapija Betaserc i magnezijum. Naravno nisam mogao da se smirim dok nisam uradio MR (uredan je nalaz). Uradicu iza nedelje snimak vrata, ali sada kada citam da ima ljudi koji imaju zujanje po 2 god i guraju dalje nekako mi je lakse:). Verovatno cu nauciti da ga kontrolisem i ignorisem ali je za sada uzasno.

Ne smem ni da kazem da je bolje ali jeste! radio sam audio metriju i desno se skroz vratilo u normalu a na levom uvu na visko tonove jos postoji sum...ali je mnogo lakse..Terapija je duga ali daje rezultate. Hvala Bogu!

Ne smem ni da kazem da je bolje ali jeste! radio sam audio metriju i desno se skroz vratilo u normalu a na levom uvu na visko tonove jos postoji sum...ali je mnogo lakse..Terapija je duga ali daje rezultate. Hvala Bogu!

Jary od poslednjeg posta koji ste napisali u oktobru 2012 da li je zujanje bolje , zanima me posto od skoro imam i ja taj problem , koji je poceo od jake prehlade ali ja nisam imao vrtoglavice samo zujanje,to jest peciznije sustanje kad se pojaca pistanje,dobio sam kao terapiju ta vestibo 16mg 3x1 pa ne znam da li da pocinjem da ga pijem.meni se menja jacina sustanja bukvalno iz dana u dan.

Jary od poslednjeg posta koji ste napisali u oktobru 2012 da li je zujanje bolje , zanima me posto od skoro imam i ja taj problem , koji je poceo od jake prehlade ali ja nisam imao vrtoglavice samo zujanje,to jest peciznije sustanje kad se pojaca pistanje,dobio sam kao terapiju ta vestibo 16mg 3x1 pa ne znam da li da pocinjem da ga pijem.meni se menja jacina sustanja bukvalno iz dana u dan.

kod mene je pocelo kao i kod tebe posle jake prehlade..i sad posle pa evo 5 godina na desnom uvu ga skoro i nema a na levom da ali ja preko dana ne primecujem osim ako ne usmerim paznju na to.nepijem lekove vise nikakve. ukinuli su mi kad je bilo toplo vreme jer cirkulacija je vezana za toplotu i ja vise nisam ni isao kod lekara....naslusao sam se i lekara i predavanja na tu temu i sustina je da se lekovima za cirkulaciju dodje do poboljsanja u velikom procentu a ako ne uspe onda je to jednostavno tako. Posto je kod tebe to bas od skoro imas sanse za terapiju injekcijama ali odmah u prviom danima posle toga sanse za uspeh opadaju.

Ja imam zujanje vec 3 meseca sve sam probao tablete razne dobio sam i inekciju u bubnu opnu i to nihe pomoglo bio sam krenuo u hiperbaricnu komoru medjutim posle 4 terapije sam dobio paniku u komori i sad sam navukao neki strah da vise nesmem da udjem oinovo u nju :-) neznam dali je nekome komora pomogla krivo mi je sto sam prekino

Dragi moji ,pored hemijske zavrsila sam i medicinu bas iz tog razloga jer i sama imam problem sa zujanjem..Ono sto nasi lekari ne znaju ili zbog neznjana nam ne kazu u vezi sa zujanje je to:
da uzrok moze da bude mnogo toga a kineska medicina preporucuje odredjenje namirnice za lecenje ove bolesti
Saveti kineske ishrane se zasnivaju na preporuci koju hranu u ishrani treba izbegavati a koje bi namernice trebalo vise koristiti.
- izbegavati kasne, masne, zaprzene obroke, previse slatkisa
- izbegavati mleko, mlecne proizvode, jogurt ; mlecni proizvodi nisu dobri za Vas, stvaraju sluz i slabe funkciju zeluca i slezine. ...kefir je u redu..
-sto vise voca,povrca,belo meso i ribe kao i laneno seme jedan je od najboljih biljnih izvora omega-3 masnih kiselina,kurkuma ...i tako dallje
Uz sve ovo dodala bih i preradjenu i hranu iz konzerve,koja sadrzi previse konzervansa i aditiva.(ja to odlicno znam jer sam zavrsila i prehrambenu proizvodnju)..
Izbacite hleb i pocnite da korstite heljdu jer psenicno brasno i kvasac menja ph vrednost u organizmu,a kada se promeni ph vredno opada imunitet i nas organizam je podlozan raznim upalama,infekcijama i sl..
Iz predhodnih poruka vidim da svima daju Tanakan i Bevipleks kao i slicne preparate ,Tanakan je dobar ali ne dovoljno jak..Tanakan ne moze da pokrene cirkulaciju a i doze koje su vam prepisali su smesne i nedovolljno jake
Oni koji su ostetili nerv,mogu da naruce lek koji sam ja koristila ...Meni je puno pomogao kao i akupuntura (ali ne kod svakod vec kod proverenih )
Svaki Tinutus se razlikuje,svako stanje treba da se isprati ,volela bih da vam pomognem kao sto su i meni pomogli doktori koji su zavrsili kvantu medicinu
Svako ko ima pitanje moze da mi se javi na mail romansa037@yahoo.com, hocu svima vrlo rado da odgovorim i pomognem jer i sama znam koliko sam jurila,trazila lek za ovu dosadnu bolest,koliko sam se nervirala dok nisam nasla i dobila prave odgovore
Pozdrav od Ane

Back