ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja radim bele uvek jer su mi estetski lepse,znaci niko nije provalio da na prednjim imam bele plombe,ali ipak da proverim koje su bolje...Hvala..i nisu nesto skuplje od sivih,a bolje su

Pomagajte...Strasno sam uplasena...Pre deset dana sam menjala stare plombe na gornjim jedinicama. Juche su pocele da me bole na dodir, a danas imam otok visoko nad korenovima (pod nosem). Otok je mali, ali neprijatan i bolan. Sta da radim? Pre par dana sam saznala da sam trudna, ne smem piti antibiotike, ne smem ici na snimanje...Jako sam uplasena. Sta da radim?

Meni je nastao karijes bas na tom zubu gde sam imao tu "sivu" plombu nedavno, pa je zubar resio da je izvadi i stavi novu.

E sad osetio sam da sam refleksno nakon intervencije kad sam dosao kuci progutao nekoliko parcica te "amalgamske" - sive plombe. Jel to opasno?

Nisam osetio nikakve reakcije. Bio sam mozda malo zedniji nego obicno, al je proslo brzo, i malo sam osecao mucninu (al ovo moze da bude i zato sto sam se prilicno najeo pre toga, pa ko zna...., al sutradan nista. Znam da ima zivu, mada sam tek skoro saznao da te plombe nisu bezbedne (po nekim istrazinjima).

Jel treba da se zabrinem dakle zbog tih nekoliko progutanih delica sive plombe?

Meni je nastao karijes bas na tom zubu gde sam imao tu "sivu" plombu nedavno, pa je zubar resio da je izvadi i stavi novu.

E sad osetio sam da sam refleksno nakon intervencije kad sam dosao kuci progutao nekoliko parcica te "amalgamske" - sive plombe. Jel to opasno?

Nisam osetio nikakve reakcije. Bio sam mozda malo zedniji nego obicno, al je proslo brzo, i malo sam osecao mucninu (al ovo moze da bude i zato sto sam se prilicno najeo pre toga, pa ko zna...., al sutradan nista. Znam da ima zivu, mada sam tek skoro saznao da te plombe nisu bezbedne (po nekim istrazinjima).

Jel treba da se zabrinem dakle zbog tih nekoliko progutanih delica sive plombe?

Opusti se. :D

Pomagajte...Strasno sam uplasena...Pre deset dana sam menjala stare plombe na gornjim jedinicama. Juche su pocele da me bole na dodir, a danas imam otok visoko nad korenovima (pod nosem). Otok je mali, ali neprijatan i bolan. Sta da radim? Pre par dana sam saznala da sam trudna, ne smem piti antibiotike, ne smem ici na snimanje...Jako sam uplasena. Sta da radim?

tu ti antibiotik ni ne treba, idi kod svog stomatologa da ti otvori taj zub da gnoj može da izlazi van. Kad se upala smiri samo će da ga napuni i time je problem rešen

:besna: jaooo
Ubi me zub :sad2:. Danas mi je radjena endodoncija na gornjoj sedmici. Nadjena su mi dva kanala i obradjena , (treci je ili zacepljen onim lekom za umrtvljavanje zivca ili ga nema, ne vidi se na snimku pokusala je da dodje do njega ali je na kraju odustala ). Zub boli u pitanju je pulsirajuca bol .Takodje boli na na najblazi dodir, ne boli na hladno, ali je neverovatno iziritiran.
Pretpostavjam da neko moze bar malo da mi pomogne. :hvala:

Moze da bude ili

Totalni gnojni pulpit - u kom slucaju se bols smiruje na hladno
ili
Akutni parodontitis

U svakom slucaju potreban je snimak i klinicki pregled da se tacno definise dijagnoza.

Da li se bol pojacava na toplo? A smiruje na hladno?

Ne boli ni na hladno ni na toplo, ali sto je gore boli konstantno.Zaboravila sam da kazem da kada mi je uradila endodonciju malo je cacnula i dzep koji se stvorio izmedju tog zuba i ovog do njega. Pitam se da li to moze biti razlog da mi je ovaj sto je radjen postao toliko osetljiv i bolan.:think:

Onda je u pitanju

akutni parodontitis

Terapija je endodontska , endodontskoh hiruska ili vadjenje zuba.
Ali to ce morati da odredi vas doktor posle pregleda.
Na zalost ali ovako na slepo ne mogu da vam kazem sta i kako treba da se radi :D:D:D

Pitanje jedno,pre stavljanja plombe oko 10 avgusta mi je zubarka stavila lek na dva zuba i rekla da se javim za 20tak dana da mi izvadi lek i stavi plombu,dakle negde oko prvog septembra posto nisam bio u mogucnosti da odem ja se javim negde oko 10og kad ono moja zubarka mi na odmoru 2 nedelje,dakle pocece da radi sledece nedelje,ali mene zanima da li taj lek moze da mi zezne nesto posto skoro 20 dana duze stoji od predvidjenog ili ne?

Ja sam drzala lek za umrtvljavanje zivca caustinerf 10 dana duze nego sto je trebalo, i kad sam dosla kod doktorke pitala sam je da li sam se prekasno javila, njen odgovor je bio da nisam, onako opusteno kao da pitam gluposti. Inace trebala sam da ga drzim 20 dana.
To je neko moje iskustvo.

da li pod otokom da snimam zube ili da sacekam da otok splasne?
Jutros sam se probudila sa otokom na levoj strani lica, inace, proteklih par meseci sam u par navrata osecala bolove, kratkotrajne i nisam mogla da prepoznam da li je zub ili su desni.I jos jedno pitanje, da li se od upale desnih moze javiti otok?

jel radio neko titanijumske implante sa krunicom? kakva su iskustva? da li se javljaju infekcije posle?

Infekcija kod ugradnje implantata se iskljucivo javlja usled nepravilne tehnike ugradnje, nesterilnih uslova rada, prljavih tj. nesterilnih instrumenata, kao i zbog ne odrzavanja oralne higijene od strane pacijenta. Licno smatram da su pacijenti sa losom oralnom higijenom i pusaci apsolutno kontraindikovani za ugradnju implantata. Naravno uvek ostavljam mogucnost da poprave svoje navike.

da li pod otokom da snimam zube ili da sacekam da otok splasne?
Jutros sam se probudila sa otokom na levoj strani lica, inace, proteklih par meseci sam u par navrata osecala bolove, kratkotrajne i nisam mogla da prepoznam da li je zub ili su desni.I jos jedno pitanje, da li se od upale desnih moze javiti otok?

Snimite naravno pod otokom tj. idite do stomatologa. Ne cekajte da otok spadne jer nece spasti sam od sebe. Sa otocima prostora glave i vrata se ne treba saliti. Mogu da nastanu i od desni i od zuba.

da li ima neki zubar u BG da svojim pacijentima stavlja ovu stvar u usta za vreme pregleda?

istockphoto_7064409-teeth-whitening-beam-close-up.jpg

razlog je taj, što kad mi zubar stavi onu sisaljku u usta i moram da zevam pola sata držeć usta u istom položaju, donja vilica počne da mi igra, valjda neki živac popusti, jer nisam navikao da tolikodugo držim usta otvorena.

Za takve stvari je ovo i izmišljeno i vidim da se u inostranstvu to koristi masovno, samo kod nas još uvek nisu čuli za to..

Osim toga, zubaru je mnogo pogodnije da ima pristup svim zubima, nego da stalno opominje pacijenta da zine, da mu eventualno povredi usnu bušilicama isl..

molim ako ima neko od prisutnih da mi odgovori na pitanje...
Maloprije sam bio kod doktorice stomatologije i ona mi je dijagnosticirala ulceronekrozni gingivitis... alergican sam na antibiotike na bazi penicilina... koji je njabolji lijek... ono sto mi je propisala je Lincocin i ispiranje sa 3% hidrogenom... molim vas da mi sto prije javite...

Ume li neko da mi objasni koja je procedura kod podizanja zagizaja,mislim kako se to radi?
Zubarka mi je rekla da ako hocu da stavljam navlake moram da radim kompletnu gornju vilicu jer imam sitne zube pa bi morala da mi podize zagrizaj..:dontunderstand:

Back