ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima. Da li neko u Srbiji radi laserom sve vrste poslova, dakle i lecenje obicnog karijesa? Na sajtovima nekih ordinacija pise da se to ne radi za obican karijes, ali na Hrvatskim i Bosanskim sajtovima citam da se radi za sve intervencije.

Takodje, zanimaju me i cene svih usloga laserom. Hvala.

Ovo bi htela i ja +onaj gas ako ikako moze

Ja dolazim.
Gas je los. Bilo koja anestezija sem lokalne predstavlja preveliki rizik u odnosu na intervenciju koja se obicno radi kod stomatologa. Za zdrave i prave ljude. Drugo je kad mora.

Ja imam jedno pitanje,psoto dugo nisam bila kod zubara...Poslednji put sam bila u skoli kad su mi radili bele plombe,i u Mazetiku vadila neki zbog proteze...E sad posto je rok tih belih plombi 5 godina,i ova jedna je vec ispala,zanima me da li one mogu da se rade kod drzavnog tj u domu zdravlju,posto mi se ne placa privatnik,i da li jedan sto zelim da izvadim mogu direktno u mazestiku,jer imam valjda tamo otvoren akrton,mislim vadila sma vec kod njih?

Ja imam jedno pitanje,psoto dugo nisam bila kod zubara...Poslednji put sam bila u skoli kad su mi radili bele plombe,i u Mazetiku vadila neki zbog proteze...E sad posto je rok tih belih plombi 5 godina,i ova jedna je vec ispala,zanima me da li one mogu da se rade kod drzavnog tj u domu zdravlju,posto mi se ne placa privatnik,i da li jedan sto zelim da izvadim mogu direktno u mazestiku,jer imam valjda tamo otvoren akrton,mislim vadila sma vec kod njih?

Ko je resio da je zub za vadjenje?

@MilgredBulf, hvala na odgovoru. Pitala sam ovde, zato sto sam mislila da je glupo da kazem 'e, ja pijem to i to...' bez da oni prethodno pitaju. (Nikada nisu pitali.) Nebitno...

Imas beljenje gelovima..Po seansi uzimaju 500-600 dinara ... ;) ..Nemoj se zaletati odmah sa laserima koji nisu nimalo jeftini.. :bye:

Da te pitam kad si zadnji put skinuo kamenac i naslage recimo od vina, kafe, caja, cigara.....?????

Kosta 500-600 dinara po zubu a ne po vilici. Na zalost u stomatologiji vazi ono koliko para toliko muzike. Beljenje je stetno neko manje neko vise, ali svako beljenje na kraju ako se pretera, posto mora da se ponavlja da bi se odrzala boja na minimum 2 godine vremenom vodi u protetski rad da se zastite zubi jer postaju osetljivi.

A to te kosta za kvalitetniji rad ovako.

Solo krunice bezmetalna keramika u frontu od 3 do 3 dole i gore znaci 12 zuba X 200 eur (prosecna cena) = 2400 eur

Solo krunice metal keramika bocno od 4-7 (iskljucio sam 8) gore i dole i levo i desno to je 16 zuba dakle 16 X 100 = 1600 eur

Sto te sve izadje 4000 eur samo za protetik na 22 zuba.

Ali idemo dalje pre toga iz tih zuba treba izvaditi zivce, prosiriti kanale, i napuniti. Da kazemo da je zubar dobar pa ti nece naplatiti posebno trepanaciju , posebro sirenje , posebno punjenje nego samo punjenje. Dakle to dodje oko 20 eur po zubu (pazi ovo nije velika cena). 20 eur X 28 zuba = 560 eur

Dakle cena je 4560 eur!!!!!

Mislite o tome. :D:D:D

Da li je moguce da neko danas koristi lekove za zube (posle endodoncije) koji se raspadnu u ustima posle 4 sata, tj. pojedete ih hteli to ili ne. Nisam jela 4 sata posle posete stomatologu a onda sam odlcila da nesto pojedem ali......pojela sam lek zuba.... ali onako na tenane.... jer se sa svakim zalogajem ta smesa koja kao da je od zvake napravljena lepila za bilo sta sto stavim u usta sve dok na kraju nije otpala.Zub je ostao onako supalj a receno mi je da dodjem tek za 4 dana na stavljanje plombe jer doktorka nije tu radi samo 2 dana sedmicno. Malo je reci da sam poludela , platila sam 80eura a ni lek nije mogla da stavi kako treba.Da li neko zna o cemu se ovde radi i zasto je posle tako ozbiljnog zahvata kao sto je endodoncija nekome palo na pamet da stavi zvaku a ne privremenu plombu na taj zub?

Da li je moguce da neko danas koristi lekove za zube (posle endodoncije) koji se raspadnu u ustima posle 4 sata, tj. pojedete ih hteli to ili ne. Nisam jela 4 sata posle posete stomatologu a onda sam odlcila da nesto pojedem ali......pojela sam lek zuba.... ali onako na tenane.... jer se sa svakim zalogajem ta smesa koja kao da je od zvake napravljena lepila za bilo sta sto stavim u usta sve dok na kraju nije otpala.Zub je ostao onako supalj a receno mi je da dodjem tek za 4 dana na stavljanje plombe jer doktorka nije tu radi samo 2 dana sedmicno. Malo je reci da sam poludela , platila sam 80eura a ni lek nije mogla da stavi kako treba.Da li neko zna o cemu se ovde radi i zasto je posle tako ozbiljnog zahvata kao sto je endodoncija nekome palo na pamet da stavi zvaku a ne privremenu plombu na taj zub?

Pogledajte u zub malo bolje privremeni ispun zna da se izlize pa mu se smanji nivo , pa ga pacijenti ne vide i onda misle da je ispao. A ako to nije slucaj citajte dalje.

To sto vam je ispao privremeni ispun nije nista cudno, privremeni izpuni ispadaju :D Nema potrebe pljuvati a da se ne informisete. U medicini i stomatologiji postoje neke komplikacije sa kojima se racuna i koje su moguce i opisane su u knjigama a mogu da se nadju i na internetu. Neke su banalne a neke su smrtonosne, ali to su neke prepreke u ovim naukama koje su njen sastavni deo. Naravno trudimo se da uradimo sve da ih preveniramo, ali ponekad se dese.

Jedno od banalnijih je ispadanje privremenog ispuna , nista strasno, nista tragicno. Ispadne svima, cak i onim najboljim stomatolozima. Onaj ko vam kaze da njegovim pacijentima nikad nije ispao privremeni ispun taj ili laze ili jako malo radi. Nazalost jos se traga za idealnim privremenim ispunom koji recimo idealno dihtuje na zub , potpuno je nepropustljiv za pljuvacku recimo itd itd itd. Ovi sadasnji ispuni su dobri ali mogu da budu jos bolji. Inace nama ih mnogo nekih 4-5 vrsta i prave ih razni proizvodjaci ali je u principu to to.

Javite se svom stomatologu ili nekome ko radi u toj ordinaciji ili gde vec idete i recite da vam je ispao privremeni ispun ako je ispao i idite da stave drugi.

"Da li je moguce da neko danas koristi lekove za zube (posle endodoncije) koji se raspadnu u ustima posle 4 sata"

Pa i ne postoje drugi. Obicno se koriste privremeni ispuni na bazi cink-oksid eugenola i kod nas i u svetu.
Definitivno je da se u ustima nekih ljudi raspadnu cak i posle 4 sata nejela ali kod vecine drze koliko treba. To je opet ona prica da koliko god bili dobri nisu idealni.

Hvala vam na odgovorima, ispun je ispao skroz tako da se vidi i kocic koji sluzi za ucvrscivanje zuba :roll: (tako mi je druga doktorka danas objasnila) znaci tu nema dileme. Ali opet mnogo mi je lakse kada vidim da se to desava i da cu preziveti :D.S druge strane ipak ocekujete da za ne bas jeftinu uslugu dobijete barem normalan ispun.:bye:

Back