Prvo pozdrav veliki svima!
Danas sam brusio zube za krunice,sveukupno 7 zuba u gornjoj vilici,bol je nenormalan i desni i bruseni zubi cak i zubi iz donje vilice na kojima nista nisam radio...sta da radim? jos mi je zubarka dala neku specijalnu pastu za zube da veceras sa njom operem zube ali smrzavam se od same pomisli da perem zube i trljam cetkicom kad me boli ovako samo kad udahnem vazduh.Najvise je bolelo kad je stavljala one konce uffff primetio sam i da su mi desni jako upaljeni na jednom mestu bas se crvene,pod jezikom ih osecam ko da su natekli,negde sam citao da treba ispirati sa kamilicom i da je dobro trljati limunovim sokom,pa to radim sad,valjda nije nista strasno?
Zanima me posto sam se opredelio za metal-keramicke krunice koje su prednosti a koje mane? da li postoji mogucnost da se taj metal vidi?da li cu apsolutno imati prirodan izgled zuba? uplasio sam se danas kad sam na netu listao pa procitao da su estetski jako lose... dal cu imati problem sa desnima ili nesto tako? Razmisljao sam o bezmetalnim medjutim em su duplo skuplje em sam cuo da nisu bas zgodne,teze se stavljaju,jos teze skidaju plus su dosta lomljivije od ovih drugih. Da li sam pogresio u izboru?
Da li cu morati da se ustrucavam sad pri jelu,sta konkretno necu moci da radim da mi krunice ne bi pukle? ok naravno pivo nisam ni otvarao zubima ni pre

ali neke normalne stvari dal cu imati problem da zagrizem jabuku,da jedem nesto zilavije,tvrdje...? cega bi trebao da se pazim i da ne jedem da ne bi zeznuo krunice?
Zanima me i ovo ja sam samo jednu sliku brusenih zuba video te ne znam bas skroz pravo stanje, medjutim cini mi se da moji su bas izbruseni dosta sta ce biti sa njima posle 3,4,5 ili 10 godina kad propadnu krunice? dal moze nesto njima lose da se desi? kakva mi buducnost sleduje u tom smislu? ne bi voleo da mi i ovako "siromasni" pootpadaju za 5,10 godina.
Takodje me zanima proces skidanja krunica? kako se skidaju? i da posto nemam gornju peticu zubarka ce mi uraditi tako da mi je nadomesti krunicom,izbrusila mi je jedan susedan zub samo da bi mogla da na njega prikaci krunicu. E sad mene interesuje kako se tamo gde nemam zub "lepi" krunica? na desne? i da li to boli? I da li uopste boli posle cementiranja i tog nekog privikavanja?
Znam da sam smorio,ali oprostite.