ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Citav dan osjecam neku tezinu u zubu i oko 9 nocas pocne da me boli kao lud i to onaj podmukli bol ,kao da je zub tezak 5 kg ,pi :( , kad ga dodirnem drugim zubom boli ,ufffffff! Moram da docekam jutro ,ne mogu ni da zaspem, koju tabletu da kupim sjutra? :(

Postovana indigo i drugi stomatolozi,
predstoje mi protetski radovi pa se dvoumim izmedju metal keramike i cirkonijuma.U mom slucaju potreban mi je most gore levo od 4. do 8.(nedostaju 5,6,7).Da li samo cetvorka i 8. mogu da nose ovaj most posto bih ga radio od metal keramike a 1.(lecana),2. i 3. potrebna nadogradnja bih radio od cirkonijuma ili u taj most mora uci i 3.Ako je ovo poslednje slucaj moze li most biti sa cirkonijumskom 3. a od 4.-8. metal keramika.

Zna li neko dal postoji nacin bez upotrebe fiksne proteze da se ispravi jedan zub. U pitanju je donji levi kec koji ide nakrivo ( i uveren sam sve vise i vise ide u stranu)

Sve to zavisi. Trebao bi da vas pogleda specijalista ortodoncije pa da vidi. Mozda se vama cini da treba da se pomeri jedan zub a mozda treba da se ispomeraju drugi da bi taj jedan legao kako treba. Nije to bas tako prosto i jednostavno kako se zamislja.

Nekad moze a nekad mora fiksni pa i neki drugi terapijski metodi.

Molim vas za savet iako ste već raspravljali o sličnom
Na gornjoj jedinici mi je pre otprilike godinu dana izvađen živac i taj zub je jako brzo požuteo. Raspitivala sam se o beljenju zuba i moj stomatolog mi je rekao da se to radi tako što se sa unutrašnje strane zuba izbuši, stavi neko sredstvo za beljenje, drži 24h i posle toga plombira. Kaže uglavnom je dovoljan jedan tretman. E sad čitam na forumu da je to beljenje štetno. Šta mi predlažete da li da radim to beljenje zuba ili postoji neki drugi način beljenja ili da stavljam fasetu, mada ne znam ni kako to izgleda.

Dragi ljudi.
Ja imam dve razdvojene navlake (jedinica i dvojka)
i oksidirale su mi desni (plavo meso) tacno izmedju dvojke i keca.
ne znam sta da radim i kako to da otklonim, ni da li to moze, ali MOLIM VAS bilo sta sto ste culi recite.
rekla mi je stomatolog da postoji operacija za to ali da mi je ona ne savetuje zato sto se moze desiti da meso ne izraste opet.
Druga stvar je ta sto ja uskoro treba da stavim fiksnu protezu, a imam dve razdvojene navlake. Pa ne znam da li to ima veze.
Kaze stomatolog da mogu ali da cu morati da menjam navlake posto ce ih proteza ostetiti.
Hvala.

A koliko mobilna kosta?
Ja bih volela da ispravim samo dva zuba (obe jedinice), mislim da mi je za to dosta i mobilna...

Koja ti je proteza potrebna zavisi od toga koliko godina imas a ne koliko zuba trebas da "ispravis" ;)

Postovana indigo i drugi stomatolozi,
predstoje mi protetski radovi pa se dvoumim izmedju metal keramike i cirkonijuma.U mom slucaju potreban mi je most gore levo od 4. do 8.(nedostaju 5,6,7).Da li samo cetvorka i 8. mogu da nose ovaj most posto bih ga radio od metal keramike a 1.(lecana),2. i 3. potrebna nadogradnja bih radio od cirkonijuma ili u taj most mora uci i 3.Ako je ovo poslednje slucaj moze li most biti sa cirkonijumskom 3. a od 4.-8. metal keramika.

Definitivno metal-keramika.

Gde u Beogradu moguda snimim vilicu? privatno,posto nemam knjizicu?

Imas puno ordinacija gde to mozes da uradis. Ali isto tako i u drzavnim ustanovama mozes da snimas zube/vilicu/glavu...za to ti ne treba knjizica. Sada se sve stomatoloske usluge naplacuju pa se tako naplacuje i snimanje(sem ako nisi maloletna osoba). Znaci mozes da odes na stomatoloski fakultet(ali ne u Rankeovu vec u ulicu "Doktora Subotica" br. 4) i tamo na salteru kazes kakav snimak zelis. Pretpostavljam da ti treba ortopan i to kosta do 1000 din maksimalno.

Back