ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sad jedno pitanje za sve.
Koliko verujete svom stomatologu na skali od 1 do 10.

1...zato i menjam zubara...smatram da je najbitnije za stomatologa a i za pacienta, da pacient veruje zubaru i da taj ume da radi svoj posao....
U mom kraju sve neki pe*deti, koji masu diplomama i ponasaju se nadmeno...a koliko deru o tome ne bi ni da pricam...:roll:

Znaci ko ume da radi svoj posao i brizan je prema ljudima..taj je "kupio" paciente...i ne mora da brine za narednih xy godina zbog posla...

P.s. primecujem da mnogi biraju taj posao zbog dobre zarade i sigurnosti posla..sto je skroz pogresno...takvi ne bi smeli da rade...djabe dobar zubar ako ubija pogledom i izdire se na paciente...

Ako imas blize super. Sinacilin popi celu kutiju a orvagile uzimaj tri dana. I naravno javi se zubaru u ponedeljak.Pozdrav nadam se da ce da pomogne.
E pa evo ja da se javim.Bila sam danas i završila.Odlomilo mi se parče plombe i zamenila mi je....I stavila sam belu...
Sad jedno pitanje za sve.Koliko verujete svom stomatologu na skali od 1 do 10.
A što se zubarke tiče,mislim da je OK.Može desetka.Kod nje sam više od 10 godina.Mislim da je najvažnije da se ljudi sami paze
Ne mogu brate oni čudo da naprave ako su ti zubi zapušteni i urnisani

Bravo za sve stomatologe koji su odvojili vreme da posavetuju nas sa problemima!
Molim za sledecu informaciju : da li je moguce uraditi bezmetalnu krunicu na devitalizovanoj gornjoj sestici?
I ako je moguce, sta mogu da ocekujem od nje u vezi sa trajnoscu i odrzavanjem?
Metalna krunica ne dolazi u obzir, jer idem na redovne preglede glave magnetnom rezonancom.
Hvala unapred!

Bravo za sve stomatologe koji su odvojili vreme da posavetuju nas sa problemima!
Molim za sledecu informaciju : da li je moguce uraditi bezmetalnu krunicu na devitalizovanoj gornjoj sestici?
I ako je moguce, sta mogu da ocekujem od nje u vezi sa trajnoscu i odrzavanjem?
Metalna krunica ne dolazi u obzir, jer idem na redovne preglede glave magnetnom rezonancom.
Hvala unapred!

moguće je uraditi takvu krunicu na devitalizovanoj šestici,čak se i preporučuje jer se zub bez živca tako dodatno ojača (krunicom).Trajnost i održavanje,sve isto kao i kod obične krunice

Bravo za sve stomatologe koji su odvojili vreme da posavetuju nas sa problemima!Molim za sledecu informaciju : da li je moguce uraditi bezmetalnu krunicu na devitalizovanoj gornjoj sestici?I ako je moguce, sta mogu da ocekujem od nje u vezi sa trajnoscu i odrzavanjem?Metalna krunica ne dolazi u obzir, jer idem na redovne preglede glave magnetnom rezonancom.Hvala unapred!
A što :eek: ?Kakve to veze ima :eek: ?I ja idem na redovne CT i MR preglede?

Moram da ispravim ono sto sam napisala u prethodnom postu... U medjuvremenu sam se konsultovala i sa svojoj zubarkom i sa radiologom iz Kamenice, koji smatraju da se metalne krunice prave od inertnih materjala koji ne reaguju na magnet.
Izvinjavam se zbog dezinformacije, sunchaya.

Znaci da postoji niki proces e sada da li je zagnojio to je pitanje. Treba snimiti zub pre nego sto se bilo sta tvrdi. Svakako ako zub boli samo na kuckanje da ga ne treba vaditi odma. Medjutim ako boli cela vilica , glava, zub na kuckanje tu je velika verovatnoca da postoji neki veci proces. Ali ja nista ne bi tvrdio dok ne vidim snimak. Naravno sve ovo u koliko zub nije mnogo ostacen. Ako je zub jako ostecen, jako truo i tako boli glava, cela vilica, na kuckanje onda je 99% u pitanju neki ozbiljniji proces i takav zub je najcesce za vadjenje.

Iskreno koliko vodite racuna o vasim zubima?

Ja sad bila kod zubara...
Imam jednu 7-icu kritičnu... i mada ona mene ne boli, samo kad kucka, dr.me je poslao na snimanje...
Elem, ...koliko traje to snimanje?

Poslednja izmena:
Ja snimila danas... moraću vaditi tu 7-icu... raste mi umnjak...:neutral:

Jel smeju trudnice da primaju anesteziju?

I jel baš rizično snimanje zuba u trudnoći?

Ja mislim da je rizicno...A sto se tice snimanja zuba nemoj nikako da radis sada!..Ta masina za snimanje zuba jako zraci...Nisam siguran ali mislim da je od moje mame drugarica isla da snima zube u toku trudnoce a nije ni znala da je trudna pa je celih 9 meseci preplakala jer nije znala da li ce roditi bolesno dete...Ipak se posavetuj sa zubarom..

Ja mislim da je rizicno...A sto se tice snimanja zuba nemoj nikako da radis sada!..Ta masina za snimanje zuba jako zraci...Nisam siguran ali mislim da je od moje mame drugarica isla da snima zube u toku trudnoce a nije ni znala da je trudna pa je celih 9 meseci preplakala jer nije znala da li ce roditi bolesno dete...Ipak se posavetuj sa zubarom..

Ma ja nisam trudna(valjda), tj. juče me je prošlo... ne verujem da sam baš juče ostala trudna...:neutral: nisam valjda toliki maler...
Potrudiću se da sutra izvadim taj zub... pošto ću morati anesteziju-ogroman je zub, 7-ica... a do sutra ćemo se suzdržati...:rumenko:

Hvala...:bye:

Imam jedno pitanje, imam fobiju od zubara :rida:

imam jedan zub tj nemam ga :lol: To je sestica koja se davno unakazila i sad je od nje ostala krunica, tj jedan kruzic od zuba i naravno koren koji mi je sinoc zagnojio. Sad sam se naduo, trenutno me ne boli, zapravo bolucka me tupa i znam da treba da ga vadim, ali mene mnogo stra da to ne moze da se izvadi kod zubara i da ce da me posalju na hirurgiju :sad2:

Imam jedno pitanje, imam fobiju od zubara :rida:

imam jedan zub tj nemam ga :lol: To je sestica koja se davno unakazila i sad je od nje ostala krunica, tj jedan kruzic od zuba i naravno koren koji mi je sinoc zagnojio. Sad sam se naduo, trenutno me ne boli, zapravo bolucka me tupa i znam da treba da ga vadim, ali mene mnogo stra da to ne moze da se izvadi kod zubara i da ce da me posalju na hirurgiju :sad2:

Ne znam sta da ti kazem:)
moraces kod zubara:)
Ajde,bre...nije prijatno...al` uz anesteziju je sve lakse:)

@Stevee, ako ti je za utehu..imala sam isti slucaj..dakle, sestica je bila u pitanju i samo koren od zuba je ostao.:mrgreen:.Anestezija i za deset sekundi sve gotovo...kao kod klasicnog vadjenja zuba, s tim sto ti ovde cupa samo koren...
sta ces kod hirurga?:mrgreen:Opusti se i idi resavaj to sto pre.:brus:

@Stevee, ako ti je za utehu..imala sam isti slucaj..dakle, sestica je bila u pitanju i samo koren od zuba je ostao.:mrgreen:.Anestezija i za deset sekundi sve gotovo...kao kod klasicnog vadjenja zuba, s tim sto ti ovde cupa samo koren...
sta ces kod hirurga?:mrgreen:Opusti se i idi resavaj to sto pre.:brus:

:sad2:

kako si me ohrabrila

:cmok:

Ma idem evo u petak obecavam, ne mogu naduven da idem u sq. Nego u petak polako kod cika zube vadjenje, kafetin i pravac krevet :lol:

Ne znam da li mi verujete ali kad sam zadnji put bio da vadim neki zub peticu cini mi se, popio sam kafetin dok mi jos anestezija trajala, lego sam da spavam i kad sam se probudio kao da nisam ni vadio zub, nista nisam osecao :zaljubljena:

Dace bog da cu tako i sad da prodjem :rumenko:

Back