hvala puno.Isao sam bas u dobro opremljenu kliniku,koja ima specijalistu oralnog kirurga i specijalistu proteticara uz ostale.Imaju mogucnost panoramskog slikanja i RVG(radio viziografija)pojedinacno zuba,i na svakom se vidi postojanje granuloma.Medjutim,kod vadjenja ovih zuba stanje je slijedeće:radilo se o dvije osmice koje su pukle i ostali samo korijenovi,a kod ostalih je struktura zuba ti kanali i ostalo toliko propala da se nije mogla raditi resekcija i punjenje kanala.Uz ostalo i isplivali su.Svaki put kad mi krurg izvadi zub pokaze mi na vrhu korijena prilijepljen jedan mali baloncic velicine zrna psenice,koji kad probije izadje sukrvava gnjojna tekucina.Ovo prethodno pitanje je bilo vise tipa "zasto me zub prvi put u zivotu zaboli kad se pojavi granulom i propadne mu sva struktura?"
Sada bi htio pitati koliko je bolan i neugodan zahvat resekcije 4 gore lijevo,koju trebam raditi,koliko to traje ,kakav je oporavak kanije i koje su prognoze,jer ovaj zub je odlicne strukture i bez procesa unutar njega,ali iznad ima granulom,pa je doktor se odlucio za taj zahvat i koristice ga kao nosaca mosta(4-7).
Unaprijed hvala i izvinjavam se sto uzurpiram ovoliko prostora.
P.S.Vadjenje na mah je bilo jer je doktor htio pocistiti sve sto je RTg oznacio kao sto sam gore rekao da ne bi doslo do oticanja komplikacija itd.
Sada bi htio pitati koliko je bolan i neugodan zahvat resekcije 4 gore lijevo,koju trebam raditi,koliko to traje ,kakav je oporavak kanije i koje su prognoze,jer ovaj zub je odlicne strukture i bez procesa unutar njega,ali iznad ima granulom,pa je doktor se odlucio za taj zahvat i koristice ga kao nosaca mosta(4-7).
Unaprijed hvala i izvinjavam se sto uzurpiram ovoliko prostora.
P.S.Vadjenje na mah je bilo jer je doktor htio pocistiti sve sto je RTg oznacio kao sto sam gore rekao da ne bi doslo do oticanja komplikacija itd.