Renegade-Ns
Iskusan
- Poruka
- 6.666
Не знам на кога мислиш када кажеш да пропагира Слобину политику. Волео бих да знам. "Тамо неки" је веома недефинисан појам који се користи углавном када се жели направити раздвајање. У овом случају то би требало да буде раздвајање Срба?
Како бих решио шта? Ако мислиш на ситуацију пред бомбардовање, не бих дозволио да дође до тога. Решавао бих то много раније. Користио бих оне аршине и методе које користе све "напредне" земље (Цигани у Француској, покрет за отцепљење Тексаса, права које имају националне мањине као Срби у Мађарској, Срби у Бугарској, Срби у Албанији...).
Поента вица је да постоји нека граница до које би свако од нас пристао да иде. Та граница је код појединаца толико на хоризонту да су спремни да се одрекну имена, порекла, поноса, земље, историје...за голи живот и шаку евра. Појединци су спремни да целог живота буду шиканирани, малтретирани, да се над њима спроводе неке "мере", нека "доживљавања катарзи" и сл. само зато што то јачи траже. А ето, Јапанци показују како је живот много мање вредан од свега наведеног. И морам да се сложим са њима јер сви ми једном одемо са позорнице. Остане оно што смо учинили или нисмо учинили.
Према томе, ко год је спреман да стави свој лични опстанак испред нације којој припада, испред онога што је његов отац, деда или прадеда учинио када је требало, једноставно нема права да води политику која треба да одреди судбину целог народа.
Можда све то звучи као одбрана Слободана Милошевића али чињеница је да је он радио оно што су радили сви Срби до њега када су били натерани да бране огњишта. Његов проблем је био што је то урадио касно и споро.
И знамо сви ми да нема чаробног штапића али нисмо сви нихилисти који ће да се посипају пепелом зато што то каже неко ко и не зна где је Србија (мислим на већину учесника бомбардовања Србије).
Значи, поента вица је у прагу толеранције.
Sto se tice ovog boldovanog , 99 % radi iskljucivo zbog svog interesa od mesne zajednice pa na dalje i tu se ne moze nista menjati .Kada neko tako radi i ima samo taj motiv logicno je da se nece zadovoljiti samo dobro placenim radnim mestom vec ce i uvek da sa strane jos uzme a raditi nece nista i bice ga bas briga za opsti interes a da neko nesto dobro uradi sto ce imati efekta podrazumeva se da mora biti i sposoban i strucan u meri koje zahteva njegova pozicija , toga u Srbiji najmanje ima , pa cesto nepismeni i glupi ,bez obrazovanja dolaze na odgovorna mesta u javnom sektoru .
Poslednja izmena: