a kako bi ti to resio? teranjem inata kao Sloba? pa neka im objasne oni koju su razorili zemlju i ostavili pustos potpunu,
e pa nema carobnog stapica, sad cemo decenijama da trpimo posledice..tako nam je kako nam je, ima da se plati svaka pogresna i pogubna odluka na zalost, upravo ih placamo
ne znam kako ce pomoci vracanje na Slobinu politiku sto ovde neki propagiraju?
Не знам на кога мислиш када кажеш да пропагира Слобину политику. Волео бих да знам. "Тамо неки" је веома недефинисан појам који се користи углавном када се жели направити раздвајање. У овом случају то би требало да буде раздвајање Срба?
Како бих решио шта? Ако мислиш на ситуацију пред бомбардовање, не бих дозволио да дође до тога. Решавао бих то много раније. Користио бих оне аршине и методе које користе све "напредне" земље (Цигани у Француској, покрет за отцепљење Тексаса, права које имају националне мањине као Срби у Мађарској, Срби у Бугарској, Срби у Албанији...).
Поента вица је да постоји нека граница до које би свако од нас пристао да иде. Та граница је код појединаца толико на хоризонту да су спремни да се одрекну имена, порекла, поноса, земље, историје...за голи живот и шаку евра. Појединци су спремни да целог живота буду шиканирани, малтретирани, да се над њима спроводе неке "мере", нека "доживљавања катарзи" и сл. само зато што то јачи траже. А ето, Јапанци показују како је живот много мање вредан од свега наведеног. И морам да се сложим са њима јер сви ми једном одемо са позорнице. Остане оно што смо учинили или нисмо учинили.
Према томе, ко год је спреман да стави свој лични опстанак испред нације којој припада, испред онога што је његов отац, деда или прадеда учинио када је требало, једноставно нема права да води политику која треба да одреди судбину целог народа.
Можда све то звучи као одбрана Слободана Милошевића али чињеница је да је он радио оно што су радили сви Срби до њега када су били натерани да бране огњишта. Његов проблем је био што је то урадио касно и споро.
И знамо сви ми да нема чаробног штапића али нисмо сви нихилисти који ће да се посипају пепелом зато што то каже неко ко и не зна где је Србија (мислим на већину учесника бомбардовања Србије).
Значи, поента вица је у прагу толеранције.