Zombiedoll

pipi,... izvor ?
Gde si nashla ,sta te spopalo da bash otvoris temu o tome ???

Pa u vestima....chetri maloletne devojchice su ostale u drugom stanju, otkriveno je da su bile drogirane...
A rape-drugs nisu nishta novo, nego evo se neko dosetio da ih koristi ovde na nashoj deci...e to me je spopalo pa sam otvorila temu...
Kao da nije dosta shto je nasilje svakodnevno, josh nam to fali...
Moju koleginicu je napao siledzija nema ni mesec dana ispred njene zgrade...odbranila se i proshla sa ranama na glavi i dozzivotnim strahom...mene pre par meseci u podzemnom prolazu, odbranila sam se...svaka zzena ima bar jednu takvu prichu
I shta sada...ubaci ti lekich i izvoli, ne samo da te niko neche braniti kao shto je to dosad bilo, vech se ni same nechemo mochi braniti...
Tuzzna sam shto se to deshava, eto to je sve...i to je deo nashe realnosti... i nishta nam ne garantuje da ako idemo u muzichku shkolu da smo poshtedjeni toga...

Zato shto ne znamo mnogo o tome, josh je novo...
Evo ja sam saznala da se taj anestetik zove ketamin ili tako neshto....

Kako provaliti i kako se zashtititi ne znam. Jel zna neko?
Ovoliko sam ja pronasao o tome:

Droga za silovanje

Pod nazivom droge za silovanje se najčešće podrazumijevaju psihoaktivna sredstva koja mogu izazvati sedaciju (smirivanje) uz hipnotički učinak (pospanost). Dodatno svojstvo tih sredstava je da izazivaju gubitak pamćenja (amneziju) za period koji je slijedio nakon konzumacije. Vrlo je širok krug sredstava koji mogu imati ovaj efekt, sedativi iz grupe benzodijazepina, drugi hipnotici te kombinacija alkohola s lijekovima sa sedativnim učinkom.
Psihoaktivne droge
Psihoaktivne droge

U širem smislu i psihostimulativna sredstva kao što su kokain, amfetamini te ekstazi pokazali su se kao sredstva koja slabe prosudbu te izlaganje rizicima, odnosno upuštanje u odnose seksualne naravi u kojima konzument nije u stanju upravljati svojim ponašanjem. Također i sama veća količina alkohola može dovesti do popuštanja kočnica odnosno smanjenja otpora. Ukoliko su u igri psihoaktivna sredstva, sama žrtva ne zna što se u biti desilo, te da li je došlo do nečega što nije željela.

Psihoaktivna sredstva mogu izazvati djelomične gubitke u sjećanju. Osobito se potenciraju opasne nuspojave ako ih se kombinira s alkoholom, jer osim pojačane pospanosti, može doći i do poremećaja disanja te ostalih vitalnih funkcija, pa i do smrti uslijed predoziranja.

Najčešće droge korištene za silovanje

Kolokvijalno i u užem smislu, drogama za silovanje se najčešće navode:

* Flunitrazepam - benzodijazepin i hipnotik koji se koristi kao lijek za nesanicu u nekim zemljama. Moguće komplikacije koje bi upućivale na ovo sredstvo mogu biti: nemogućnost prisjećanja na jedan vremenski period (obično nekoliko sati), sniženi krvni tlak, pospanost, opuštenost mišića ili gubitak nadzora nad mišićima, osjećaj opijenosti, mučnina, poteškoće pri govoru, poteškoće u kretanju, gubitak svijesti, konfuzno stanje, želučane smetnje. Ovi efekti su izraženiji nego kod običnog pijanstva.
* Gamahidroksibutrička kiselina (GHB) - povijesno je promoviran kao sredstvo za porast mišićne mase, no taj efekt nije dokazan. Intoksikacija može dovesti do opuštenosti, mučnine, vrtoglavice, smetnji vida, gubitka pamćenja, epileptičkih napada, poteškoća u disanju, tresavice, preznojavanja, povraćanja, usporenog rada srca, stanja sličnog sna, do kome, pa i moguće smrti. Ovo sredstvo je izrazito jako, tako da u kombinaciji s alkoholom može biti dovoljno i nekoliko kapi u piću da se javi pospanost uz gubitke pamćenja. Ova tekućina je bez boje i mirisa, no može se ponekad prepoznati po slankastom okusu.
* Ketamin - disocijativni generalni anestetik koji se koristi uglavnom u veterinarstvu za uspavljivanje životinja kod kirurških zahvata. Kod ljudi može izazvati ove efekte: halucinacije, gubitak osjećaja za vrijeme i gubitak identiteta, poremećenost percepcija vida i sluha, osjećaj gubitka samokontrole, otežanost motoričkih funkcije, poteškoće s disanjem, epileptički napadi, povraćanje, osjećaj kao da se ne nalazi u vlastitom tijelu, poteškoće pamćenja, stanje slično, gubitak koordinacije, agresivno i napadno ponašanje, usporen govor.

Žrtve droga za silovanje

Žrtve koje su konzumirale sredstvo se zakonski ne progoni. Potrebno je što prije otići u zdravstvenu ustanovu, gdje se može obaviti testiranje na ove droge. Iako u početku žrtva nije svjesna što se desilo, jer joj se sve može činiti kao noćna mora, potrebno je utvrditi činjenice. Iako postoje ovisne osobe koje konzumiraju ova sredstva, nenavikla osoba češće proživi veći broj nuspojava. U situacijama zabave, okruženja prijateljima i nepoznatim osobama, kad žrtvi pozli, zlostavljač može postupiti na način da joj pokuša pomoći tako da ju izvede na svjež zrak i tada izvrši svoj naum – zloupotrijebi osobu koja nije u stanju upravljati vlastitim postupcima, što je kazneno djelo.

Ukoliko se ide na zabave (party, klubovi i druga mjesta masovnog okupljanja) dobro je uza sebe imati prijatelja koji ne pije. Također, u slučaju da osobi pozli iz nepoznatog razloga ili od pića važno je pomoć odmah zatražiti od nekog u koga imamo povjerenje. Pića koje imaju čudan okus (GHB je ponekad slankastog okusa) kao i ona koja netko nudi u otvorenim posudama treba izbjegavati. Osjećaj da ste opijeni više nego što bi to jedno–dva pića trebala učiniti, može biti znak koji upućuje da se radi o još nečemu. Zbrojeni učinci više sredstava istovremeno je ono što može dovesti do fatalnog rezultata, stoga je potreban oprez i stručna pomoć u slučaju teže intoksikacije.

Prilozi

• Pyschoactive_Drugs.jpg
    Pyschoactive_Drugs.jpg
    37,3 KB · Pregleda: 5
Odbijam da verujem da shire narodne mase jedino neznanje sprechava da ih koriste.
Ali znanje mozze sprechiti shire narodne mase da neoprezno nastradaju zbog neznanja.

Ako se pravimo da ne postoje, neche nestati.

Da li si sigurna da ako das informacije koje droge i kako da se koriste i to npr procita 100 ljudi, da negde u buducnosti nijadan od njih nece to iskoristiti?

To je isto kao kad bi ljudima rekli na koji nacin moze banka da se opljacka, a da te ne uvate. Pa da znaju kako pljackali bi je masovno, bez razmisljanja.

Naravno da nije neznanje jedino sto sprecava vec i ljudska svest ali to su price za malu decu. Nekome izuzeti mogucnost iskusenja ce ga i spreciti da dodje u iskusenje.

A informisati treba ali ne o nacinu i sredstvu vec o eventualnom postojanju takve mogucnosti.

zna se...zatvor i to na duze staze...arapi to rade najbolje...oni seku pojedine delove tela

Zakon za silovanje kod nas je stimulativan da se delo ponovi...a u ovoj situaciji treba uopshte otkriti da se desilo...shto je gotovo nemoguche ako se zzrtva ne secha, jel...
Da ove devojchice nisu zatrudnele, kako bi se saznalo???

I onda u atmosferi sklonoj okrivljavanju zzrtve...kad neobaveshteni malogradjanin sazna da je zzrtva bila drogirana...to je vech presudjeno..."Ko zna shta se tu deshavalo i s kim se vukla tako joj i treba"

A najlakshe je silovati "prezashtichenu" decu jer nemaju pojma i niko ne obracha pazznju.

Zakon za silovanje kod nas je stimulativan da se delo ponovi...a u ovoj situaciji treba uopshte otkriti da se desilo...shto je gotovo nemoguche ako se zzrtva ne secha, jel...
Da ove devojchice nisu zatrudnele, kako bi se saznalo???

I onda u atmosferi sklonoj okrivljavanju zzrtve...kad neobaveshteni malogradjanin sazna da je zzrtva bila drogirana...to je vech presudjeno..."Ko zna shta se tu deshavalo i s kim se vukla tako joj i treba"

A najlakshe je silovati "prezashtichenu" decu jer nemaju pojma i niko ne obracha pazznju.

Ovo je jos neuskladjeno plemensko drustvo...gde se ne vodi briga o mladima,vec o borbi za sto puniji novcanik...

A informisati treba ali ne o nacinu i sredstvu vec o eventualnom postojanju takve mogucnosti.

Da...rekoh kakve su posledice i kako se zashtititi i kako prepoznati....evo fifpif je nashao tekst koji sadrzzi konkretna uputstva na shta obratiti pazznju kada smo u potencialno opasnoj situaciji.

Te droge se ne nabavljaju bash tako lako, da bi shira narodna masa pohrlila u apoteku, ali si u pravu ...ko hoche snachi che se...

Znachi dodjesh sa curom na zzurku...ona popije dve votke ti tri...njoj se sloshi a ti si bash u razgovoru...i komshija ortaka tipa koji pravi zzurku je izvede na svezz vazduh...
E a tebi se upali lampica da to mozzda i nje tako bezazleno pa izadjesh da proverish da li je sve u redu, jel.
I to je vech neshto.

Da...rekoh kakve su posledice i kako se zashtititi i kako prepoznati....evo fifpif je nashao tekst koji sadrzzi konkretna uputstva na shta obratiti pazznju kada smo u potencialno opasnoj situaciji.

Te droge se ne nabavljaju bash tako lako, da bi shira narodna masa pohrlila u apoteku, ali si u pravu ...ko hoche snachi che se...
Naravno da ce se snaci, pogotovo u privatnim apotekama gde mozes dobiti bila ali bilo koji "lek" za pare. I nesto ja ne bi racunao na ljudsku svest o dobru i zlu, nesto sam misljenja da bi vise od 50% odabralo zli put.

Bolesni umovi!
Sta se desi jednom normalnom, zdravom mladicu da poludi i siluje zenu?
To sada vise nije nadmoc, zelja za nanosenjem bola, dominacijom, cim djevojka nije svjesna nicega.........
Zar su muskarci toliko zeljni one stvari i nesposobni da dodju do nje na zdrav nacin, pa mora tako, jadno i kukavicki?

Ne znam koji bi motiv mogao biti presudan za tako neshto.
Ne verujem da ima seksualnu motivaciju...a shto kazzesh nije ni nanoshenje straha...ali jeste osechaj apsolutne kontrole....
Kao mushkarci koji se lozze na vezane zzene...mozzda.

U pravu si. :-( Mozzda ne 50% ali opet previshe njih...
I shta onda? Shta raditi?

Ograniciti masmedije koje nesvesno palamude o svemu bez razmisljanja o posledicama svojih govora. Toga uopste nije bilo u npr Titovom periodu, a razlika je da se tada mnogo toga cenzurisalo i uopste ljudi nisu ni znali pa samim tim ni imali ideje o tako necemu, a bogami je i policija tad striktno radila svoj posao za razliku od danasnje kojoj mozes i stolicu ispod njihovog dupeta ukrasti a da ni prstom ne mrdnu.

Bolesni umovi!
Sta se desi jednom normalnom, zdravom mladicu da poludi i siluje zenu?
To sada vise nije nadmoc, zelja za nanosenjem bola, dominacijom, cim djevojka nije svjesna nicega.........
Zar su muskarci toliko zeljni one stvari i nesposobni da dodju do nje na zdrav nacin, pa mora tako, jadno i kukavicki?

Neko rece....kastracija za silovatelje...a Arapi to rade bolje...Mac i po vratu...

Back