Znaš ti ko sam ja?

Kako se izboriti sa bahatim ljudima i da li uopšte možemo da se izborimo sa tim bezobraznim i bahatim ljudima.

Nisu samo političari i poznate ličnosti bahate.

Postoje i obični ljudi koji nisu bogati, a bezobrazni su, i kada im se ukaže prilika ponašaju se bahato.

Da li je jedini način da se beži od takvih ljudi?

Da li su ljudi bezobrazni jer su egoisti i gledaju samo sebe?

Kada imas pravnu državu, onda se vredi suprostavljati se. Jer u pravnoj državi postoje institucije koje poštene ljude štite od ljudi koji se tako ponašaju.

Kada nemaš pravnu državu - onda ti ostaje da ćutiš, da odeš.

I opet dolazimo na politiku kao uzrok ovog problema, jer politika je ta zbog koje nemas pravnu drzavu.

Ja sam 8 godina imao znacku ovlascenog sluzbenog lica sa mnogo vecim ovlascenjima od policije. I tu znacku sam upotrebio 0 puta. Slovima nula puta.
Cak i kada je sin tadasnjeg nacelnika novosadske policije, jedan bahati klinac, uperio pistolj u mene i rekao "znas ti ko sam ja".

Posle par nedelja je taj klinac uperio pistolj i isto to rekao nekome ko nije bio hladne glave kao ja, tako da sada taj klinac miriše ljubičice odozdo.

I za to je kriva politika jer je dozvolila da se ljudi na poziciji osecaju mocno, da svoju moc prenose na svoju decu, i da dolazimo do jednog uzasa, jednog horora.

Jer nema drzave.

@Frederick_ Kakve veze sa politikom ima moja bezobrazna i bahata komšinica, starija žena?

Politika jeste deo naših života, počev od odlaska u jednu kupovinu do plaćanja računa.

Ali, ne moramo baš u svim delovima foruma da pišemo o politici.

@neoplanta again Radila sam na takvom radnom mestu gde je bilo "normalno" da dolaze bahati i bezobrazni ljudi "Znaš ti ko sam ja"...ali ukoliko posmatram celu moju profesionalnu karijeru, nije bilo puno takvih ljudi..

@Frederick_ Kakve veze sa politikom ima moja bezobrazna i bahata komšinica, starija žena?

Politika jeste deo naših života, počev od odlaska u jednu kupovinu do plaćanja računa.

Ali, ne moramo baš u svim delovima foruma da pišemo o politici.

Pa upravo zbog politike koja je unistila kulturu i lepo vaspitanje, mi imamo epidemiju bahatosti.

Politika je kreirala medije, zauzela nacionalnu frekvenciju, kupila skoro sve kablovske operatere, kreirala zadrugu, kreira program na tv-u i radiju....

Tvoja starija bahata komsinica sigurno ne slusa Queen dok se tušira, ne ide u pozorište, televizor joj je verovatno po ceo dan ukljucen a na teveu ne verujem da je National Geographic, nego neki od gore pomenitih kanala.

Dakle sirenjem nekulture mi dobijamo epidemiju bahatosti.

A zna se ko je odgovoran za kulturu.

Pogledajte prilog 1575035
Nedavno je majka jednog učenika maltretirala i verbalno i fizički nastavnicu koja je dala manju ocenu njenom detetu. Između ostalih uvreda na račun nastavnice izgovorila pitanje " Znaš ti ko sam ja? "

" Znaš ti ko sam ja? " sve češće se čuje u društvu u kome živimo. Poznate i manje poznate ličnosti koriste ove reči kako bi istakle svoju važnost.

Bahate osobe " Znaš ti ko sam ja" ponižavaju druge ovom rečenicom.

Bila sam svedok kada je neki, meni nepoznat turbo folker bacio ženi koja radi na delikatesu u Maksiju, sve što je kupio kod nje. Vikao je, besneo na ženu jer mu je dala 20 grama više neke pečenice. Pored uvrede "Znaš ti ko sam ja" rekao je da će toj ženi namestiti otkaz i da će svima reći da nikako ne ulaze u taj Maksi.

Bahate su i bezobrazne te osobe. Ali su u manjini. Više je poznatih ličnosti koji se tako ne ponašaju.

Zašto se " Znaš ti ko sam ja" tako ponašaju? Da li su za to krivi tabloidi i TV emisije koji od njih prave zvezde? Ili je sve stvar vaspitanja?
Možda su takvi bili i pre nego što su postali poznati?
Šta vi mislite o ovim ljudima?
Opet ili ono staro?

Pa upravo zbog politike koja je unistila kulturu i lepo vaspitanje, mi imamo epidemiju bahatosti.

Politika je kreirala medije, zauzela nacionalnu frekvenciju, kupila skoro sve kablovske operatere, kreirala zadrugu, kreira program na tv-u i radiju....

Tvoja starija bahata komsinica sigurno ne slusa Queen dok se tušira, ne ide u pozorište, televizor joj je verovatno po ceo dan ukljucen a na teveu ne verujem da je National Geographic, nego neki od gore pomenitih kanala.

Dakle sirenjem nekulture mi dobijamo epidemiju bahatosti.

A zna se ko je odgovoran za kulturu.
znaci po tebi ko gleda ng je po difoltu kulturan obrazovan i nesklon bilo kakvim ekcesima, a ko gleda srpske tv kanale po difoltu je kabadahija :hahaha:

i ti si nosio znacku sa ovlascenjima jacim od policije...das je nosio ne bi visio ovde na krsti od jutra da mraka i menjao lokacionu poziciju odkale pises po potrebi diskusije.

niko...znaci niko nikada ko im moc nece napisati ja sam imao znacku, ili ja znam politicara, ili da sam hteo, i li slicne nebuloze pogotovo na javnom forumu. to se amigo kaze moj u cetiri oka, ko kad sam rekao uzivo jednom liku iz spec jeidinica koji mi se na ovom mestu tako zestoko proseravao i pretio svacim da kada je cuo samo je zinuo i otad me izbegavao u sirokom luku.

moc je relevantna kategorija, za nekoga je moc da zna magera na cosku ulice, za drugog je da da mulja sa politickim otpadom, treceg da mu iz murije mogu doci na poziv da uravnoteze nekog ko mu ide na q. jedino stos tacno rekao je, da jedno zlo i kurcenje izaziva drugo i da kada krenes da se kurcis, a ne znas pred kim to radis, mozes da dobijes ravan ekg na keca sto bi se reklo.

znaci po tebi ko gleda ng je po difoltu kulturan obrazovan i nesklon bilo kakvim ekcesima, a ko gleda srpske tv kanale po difoltu je kabadahija :hahaha:
Ti si neki bukvalista?
I smatraš Pink i Hepi srpskim kanalima? :D
Okej :D
i ti si nosio znacku sa ovlascenjima jacim od policije...das je nosio ne bi visio ovde na krsti od jutra da mraka i menjao lokacionu poziciju odkale pises po potrebi diskusije.
Ne, nisam je nosio, imao sam je.
Nije bilo potrebe da je nosim.
niko...znaci niko nikada ko im moc nece napisati ja sam imao znacku
Ja nemam moć, apsolutno nikakvu moć nad drugima. Imao sam nešto od te moći i odrekao sam je se.
, ili ja znam politicara, ili da sam hteo, i li slicne nebuloze pogotovo na javnom forumu.
Ne znam nijednog političara. Tačnije, znam neke površno, ali oni mene ne znaju tako da ne znamo se.
to se amigo kaze moj u cetiri oka,
Ne kaže se ni tad kad si OSL.
Ja nisam OSL već uskoro punih 12 godina, tako da mogu da pričam slobodno šta god želim a u skladu je sa Zakonom. Što i radim.

Prisustvovao sam situacija gde je jedan koji misli da je bitan izleteo iz auta uz cuvenu recenicu"znas ti ko sam ja",druga strana ocigledno nije znala da je ovaj bitan pa mu je zveknula takvu samarcinu da mu je telefon koji je drzao odleteo desetak metara.
Moj drugar im se izvinjava dok ne izađu iz auta. Pitam ja što pa ako izađe iz auta onda je moj a ovako može i da mi pobegne :)

Kažu ljudi da je Žarka Lauševića upravo ta rečenica koštala pri susretu sa napadačima i da se u Crnoj Gori to ne govori.. Mene je to iznenadilo da je on bio tako nadmen i prije bi to očekivala od recimo Sergeja Trifunovića.
Moje iskustvo je takvo da pravi ljudi velikani su veoma skromne i prizemne osobe.

Kažu ljudi da je Žarka Lauševića upravo ta rečenica koštala pri susretu sa napadačima i da se u Crnoj Gori to ne govori.. Mene je to iznenadilo da je on bio tako nadmen i prije bi to očekivala od recimo Sergeja Trifunovića.
Moje iskustvo je takvo da pravi ljudi velikani su veoma skromne i prizemne osobe.
У Црној Гори не може да прође оно што пролази на улицама по Србији.

Back