Frederick_
Elita
- Poruka
- 17.346
Kako se izboriti sa bahatim ljudima i da li uopšte možemo da se izborimo sa tim bezobraznim i bahatim ljudima.
Nisu samo političari i poznate ličnosti bahate.
Postoje i obični ljudi koji nisu bogati, a bezobrazni su, i kada im se ukaže prilika ponašaju se bahato.
Da li je jedini način da se beži od takvih ljudi?
Da li su ljudi bezobrazni jer su egoisti i gledaju samo sebe?
Kada imas pravnu državu, onda se vredi suprostavljati se. Jer u pravnoj državi postoje institucije koje poštene ljude štite od ljudi koji se tako ponašaju.
Kada nemaš pravnu državu - onda ti ostaje da ćutiš, da odeš.
I opet dolazimo na politiku kao uzrok ovog problema, jer politika je ta zbog koje nemas pravnu drzavu.
Ja sam 8 godina imao znacku ovlascenog sluzbenog lica sa mnogo vecim ovlascenjima od policije. I tu znacku sam upotrebio 0 puta. Slovima nula puta.
Cak i kada je sin tadasnjeg nacelnika novosadske policije, jedan bahati klinac, uperio pistolj u mene i rekao "znas ti ko sam ja".
Posle par nedelja je taj klinac uperio pistolj i isto to rekao nekome ko nije bio hladne glave kao ja, tako da sada taj klinac miriše ljubičice odozdo.
I za to je kriva politika jer je dozvolila da se ljudi na poziciji osecaju mocno, da svoju moc prenose na svoju decu, i da dolazimo do jednog uzasa, jednog horora.
Jer nema drzave.