Amelie
Buduća legenda
- Poruka
- 27.751
Što Edmund već reče, ovo je dobra tema.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovaj tvoj odgovor me odmah asocirao na deo (odlicne) pesme “Prva ljubav” Arsena Dedica, blagi crescendo.Ima svega
Ima posla
Nema jednog odgovora
Koliko ljudi, toliko i odgovora
Ali na kraju krajeva niko ne moze da udje u nas mozak ili da ga telepatski “cita” vec se oslanjaju na nasa dela i komunikaciju (ukljucujuci neverbalnu).Sve se može gledati iz različitog ugla i na taj način drugačije doživjeti.
Ne mora to biti u potpunosti drugačije, nego samo dobijemo širu sliku iste stvari.
Tako i mi imamo svoj unutarnji svijet koji doživljavamo kako doživljavamo.
Drugi vide manifestaciju toga, ali se i reflektiraju, vide u odnosu na ono što nose u sebi.
Istina. Pitanje je i koliko sami od tog vlastitog razumijemo.Ali na kraju krajeva niko ne moze da udje u nas mozak ili da ga telepatski “cita” vec se oslanjaju na nasa dela i komunikaciju (ukljucujuci neverbalnu).
Za “vanjski svet” je nas unutrasnji svet gotovo irelevantan, relevantna je komunikacija, ponasanje i dela.
U ovoj poruci se moze “uhvatiti” sustina psihoterapije, gde je cilj preuspitati svoje stavove i na kraju percepciju i eventualno nas odnos prema “svetu”, a sto eventualno dovodi do promene kako se “svet” odnosi prema nama.Istina. Pitanje je i koliko sami od tog vlastitog razumijemo.
Razmišljamo, preispitujemo se, osjećamo, na neki način se stalno gradimo.
Da, kroz komunikaciju (verbalnu, kao i neverbalnu) kontaktiramo s "vanjskim svijetom".
A unutrašnji je odraz na koji način ćemo u takvim situacijama funkcionirati.
Vjerujem da je preispitivanje samog sebe jako bitno, da.U ovoj poruci se moze “uhvatiti” sustina psihoterapije, gde je cilj preuspitati svoje stavove i na kraju percepciju i eventualno nas odnos prema “svetu”, a sto eventualno dovodi do promene kako se “svet” odnosi prema nama.
Bilo da ste već prošli kroz svojih „devet krugova pakla“ ili se još uvek nalazite usred borbe, pozivam vas da podelite svoje egzistencijalne krize, strategije preživljavanja, padove i usponе.
Kako su vas ta iskustva oblikovala? Kako ste se menjali, sazrevali, lomili i sastavljali?
Da li sebe doživljavate kao „tešku osobu“ — nekoga ko nosi slojeve iskustava, rana i refleksija
Ili ste, uprkos svemu, uspeli da sačuvate jednostavnost, mladalački šarm i lakoću postojanja?
Koje „teške boje“ nosite u sebi?
Da li ste ostali uspravni?
Da li samo “svetlite” ili još uvek „sevate“?
Da li su naše unutrašnje boje identične onim u kojima nas drugi vide?
Mislim da nisu.
"Vincit qui se vincit"Vjerujem da je preispitivanje samog sebe jako bitno, da.
Tako možemo (barem pokušati) nešto promijeniti (ako se može) ili prihvatiti
"Vincit qui se vincit"
"Pobeduje onaj koji pobedi sebe"
Kako mi je rekao jedan psihoterapeut da najveci broj klijenata s kojim je radio da kod vecine uopste nije bio problem neka teska trauma, vec neka na prvi pogled nebitna stvar- nesto je nekom rekao u detinjstvu i s vremenom je to totalno izmenilo percepciju osobe i samim tim se pocelo ispoljavati svuda, jer je sustina upravo to sto je izmenili samosvest/percepciju nacin razmisljanja i to je zapravo sustina problema- i sam terapeut ne moze izleciti pacijenta- jer ne moze uci u njegovu glavu, vec pacijent mora sam.
Terapeut samo daje neku smernicu i pomoc- ali spasenje dolazi iznutra.
Kada smo slomljeni, želja i potreba da nam bude bolje su najvažnije.
Osoba sa najgorim karakternim osobinama nikada ne može biti pozitivna. Jer isijava negativnost. Takođe, negativnost isijavaju i nesrećni ljudi. Vrlo malo je pozitivnosti. Pre bih rekla selektivne ravnodušnosti. Prema sebi emotivni, za druge " ravna linija ". Ovo nije kritika, samo zaključak do kog sam došla na osnovu iskustva.osoba s najgorim karakternim osobinama moze biti vrlo pozitivna osoba, a “zlatna” osoba moze biti niko i nista, da se tako izrazim.
Ako se ta negativnost ne ispoljava, ako se trude i cine dobra dela- onda su dobri ljudi.Osoba sa najgorim karakternim osobinama nikada ne može biti pozitivna. Jer isijava negativnost. Takođe, negativnost isijavaju i nesrećni ljudi. Vrlo malo je pozitivnosti