Znam da nije za ovde ali ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
20.421
Stvar je sledeca...moja dobra drugarica ima laukemiju.
Posto hemioterapija u Bg nije dala rezultate poslata je u Nemacku na lecenje i transplataciju kostane srzi. Donor koji odgovoara 100% pronadjen je i ostalo je da prodje neki agresivan metod lecenja u narednih 5 nedelja pre nego se pristupi transplataciji. Ima 5 nedelja da prikupi 180 000 evra koliko kosta transplatacija.
Neki novac je vec prikupljen ali jos mnogo fali.

Od pre neki dan postoji sms broj koji je namenjen za njenu pomoc.
E tu sad vi nastupate ...ne znate je, ne znaci vam nista, ali mene znate i meni znaci ona...

Tome sluzi ova tema...da pokusamo da spasimo jedan zivot ...ovog puta moje Mirke a mozda ubuduce i nekog koga vi predlozite.

SMS broj za pomoc Mirjani Erceg Mihailovic je 1782 i mogu se slati poruke sa svih mreza, a saljete tako sto ukucate broj i posaljete praznu poruku. Cena poruke je 50 dinara.

Ako se nadje neko skeptican, ili neko keme treba vise informacija, mozda neko ko je spreman da odvoji i vise od 50 din...nek se javi meni ili neka koristi gugl. Ovih dana njeno ime cuje se i vidi u svim medijima..

Za sve vas koji se odazovete ovom mom vapaju...:cmok2:

Baš mi je žao. Meni je dobar drug umro pre 6 godina od neke galopirajuće leukemije za 10dana, nije ni dočekao lečenje. Drugi drugar se lečio kao tvoja drugarica u bg, prognoze bile najcrnje, pa je otišao u Nemačku na lečenje i izlečio se. Naravno uz pomoć svih dobrih ljudi. Poslala sam sms za tvoju drugaricu.

Ovo je pismo koje je ona napisala pre nekog vremena na svom fb, i evo c/p ovde

"Ovo je pismo koje će Vam oduzeti malo vremena, ali Vas molim da imate u vidu da ono što je za vas malo, za mene je mnogo.Moje ime je Mirjana, imam 31 godinu i imam leukemiju. Udata sam i majka blizanaca Velimira i Vukašina, koji imaju četiri godine. Samo četiri godine, a ja već osam meseci više nisam sa njima nego što jesam.Sada ću Vam reći kako je biti bolestan, kako je bodriti sebe; i sve strahove gurati pod tepih. Sada ću Vam reći kako je kada misliš da je sve gotovo, a u stvari, tek počinje.Kada sam se razbolela, imala sam simptome kao i milioni ljudi na ovoj planeti. Umorna, malo iscrpljena, ali budući da su moja dva dečaka i više nego aktivna, mislila sam da su svakodnevne obaveze uzrok mom umoru. Ali, ne. Vest o leukemiji sam primila koliko/toliko mirno, spremna da pretrpim sve što se istrpeti može, samo da ozdravim, da živim. Moja porodica, muž i prijatelji su podrška, da bolju ne mogu zamisliti.Bogu hvala na divnim doktorima i medicinskim sestrama, na Drugom odeljenju hematologije, jer bez njih ni sada ovde ne bih bila. Divne sestre, koje vam bezmalo postanu kao rod rodjeni, vadile su i mene i ostale iz kriza koje normalno nailaze. A bilo je svega. Od jake hemoterapije; opala je kosa, bilo je mučnina, visokih temperatura, čega sve ne. Postojali su trenuci kada sam se pitala da li ću se mučiti ovoliko, a ipak ne uspeti, i to me je plašilo. Ali, vera i snaga su se uvek vraćale. Bila sam dežurni pozitivac u bolnici. Onda sam završila lečenje, došla kući svojoj deci i čekala rezultate za mesec dana. Osećala sam se odlično, ponovopravila planove za more, i sve ono što svi rade svakoga dana.A onda, šok. Bolest je i dalje tu, lečenje je nije pobedilo, i sada kreću nove terapije, još teže, a onda transplantacija koštane srži. Nažalost, još nešto mi ne ide na ruku- moja sestra ne može biti davalac. Kako mi je bilo, ne može se ni opisati. Obuzela me je tuga, osećaj izdaje, jer ja sam verovala, i bila pozitivna.Dani, skoro sati su bili u pitanju, za odluku kako i šta dalje. I evo, idem u Nemačku, u Flensburg, kliniku sa vrlo velikim procentom uspešnosti u lečenju te bolesti. Transplantacija i lečenje koštaju oko 180.000 evra. Mi nemamo taj novac, odnosno, imamo jedan mali deo, ali verujem da mi je dato da živim. Svi ljudi koji dolaze, prijatelji, familija, podržavaju me, i pomažu koliko mogu, vraćaju mi snagu i veru u život. NE ODUSTAJEM, JER ŽIVOT NEMA REPRIZU!Molim Vas da mi i vi pomognete, ukoliko ste u mogućnosti.Jer ja samo želim malo, želim da ostanem među vama- želim da živim! Želim i dalje da budem majka, ćerka, sestra, supruga, tetka. Želim da ih gledam kako rastu, da ih naučim da u životu ne treba mnogo za sreću, da vidim kako rastu u dobre ljude.Šaljem Vam brojeve računa, otvorenih za ove svrhe na moje ime, kod Vojvodjanske banke:
Dinarski 355000000553253596
Devizni(javite se na ercegmil@gmail.com za informacije)
RS35355000320010813187

Hvala Vam, svima, koji ste ovo pročitali do kraja"

Eto...

Poslednja izmena:
Tema jeste za ovaj i sve ostale podforume.

Proslediću tvoj uvodni post, ako dozvoljavaš, i moderatorima sa drugih podforuma.

Najiskrenije želje Mirjani da što pre ozdravi.

Ako je po pravilima foruma ja bi bila srecna da se ovo prosiri i na druge pdfove.
Mirjani bi znacilo a i neka korist od mog bivstvovanja ovde bi bila.

Hvala svima koji ucestvujete :heart:

Posto hemioterapija u Bg nije dala rezultate poslata je u Nemacku na lecenje i transplataciju kostane srzi. Donor koji odgovoara 100% pronadjen je i ostalo je da prodje neki agresivan metod lecenja u narednih 5 nedelja pre nego se pristupi transplataciji. Ima 5 nedelja da prikupi 180 000 evra koliko kosta transplatacija.

E tu sad vi nastupate ...ne znate je, ne znaci vam nista, ali mene znate i meni znaci ona...

Tome sluzi ova tema...da pokusamo da spasimo jedan zivot ...ovog puta moje Mirke a mozda ubuduce i nekog koga vi predlozite.

SMS broj za pomoc Mirjani Erceg Mihailovic je 1782 i mogu se slati poruke sa svih mreza, a saljete tako sto ukucate broj i posaljete praznu poruku. Cena poruke je 50 dinara.

Ako se nadje neko skeptican, ili neko keme treba vise informacija, mozda neko ko je spreman da odvoji i vise od 50 din...nek se javi meni ili neka koristi gugl. Ovih dana njeno ime cuje se i vidi u svim medijima..

Kako izgleda za SMS-ove iz inostranstva?

...prosledila mami, veceras cu i prijateljima...koliko sam shvatila Ana Divac je zbilja veliki covek.

...moj drug je jos u gimnazijskim danima dobio istu bolest, presadjena mu je kostana srz na VMA, diplomac elektronskog fakulteta a bas sam sinoc cula da je na doktoratu u inostranstvu...leukemija se, koliko znam, sa dosta uspeha leci. Iskreno verujem u njeno brzo ozdravljenje i saljem joj poljupce!

...htedoh u repki Mirka da napisem kako si zbilja predivna prijateljica...nesto sam kliknula i pobeze mi poluprazna...

Poslednja izmena:
Mene je ova prica bas potresla..... Strasno... Prije dvije godine smo imali u blizoj familiji ovakav slucaj,nazalost nije mu bilo spasa.... Svim srcem se nadam,da ce tvoja prijateljica uspjeti..... MORA.... Pobogu jos je mlada, a i majka malene djece.... I ja sam iz inostrastranstva ali za par dana putujem za Republiku Srpsku... Da li se i iz RS mogu slati poruke? Ja bih poslala ako nista drugo,nekoliko poruka...

Za početak šaljemo par SMS-ova a za dalje...mogla bi ostaviti broj žiro računa.
@edit tek sad vidim da ima broj računa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back