Znaci zdrave veze

Осећаш се удобно као када си сам, али ти је лепше него када си сам. Мени је то прво.
Немам упитнике изнад главе, спокојна сам. Имам сигурност, у смислу да ће договори бити испоштовани, да интима неће бити изнета више него што треба, да моје изјаве и поступци неће бити погрешно протумачени.
Нашим пријатељима не смета како та особа утиче на нас. И даље смо оно што смо били и што бисмо требали бити, нисмо изгубили себе.
Bravo

Kada je veza prema vama dobra i zdrava, koji su njeni znaci?

Posao se obavlja produktivnije?
Više se radujemo svojim prijateljima?
Volimo još više svoje hobije?
Osećate se slobodnim? Sigurnim?
Imate li neki specifičan znak kod sebe koji vam govori da ste u dobroj vezi? 🥰

Pogledajte prilog 937965
Najbitnije po meni je međusobno razumevanje i komunikacija i naravno završnica je slaganje u interesovanjima.
Džaba ako neko voli Zadrugu i Farmu, a neko je se grozi.
Komunikacija i Razumevanje označavaju da se stvari ne stavljaju pod tepih i kad krene sa tepisima to na kraju počne da puca i ako nema dovoljno ni ljubavi ni ničega pošto to prouzrokuje baš to onda haos.

ја своју децу учим да веза треба да их чини бољим и срећнијим него кад су сами или бар да су једнако успешни и срећни,ако те критеријуме не испуњава,веза није добра
ја углавном знам шта нећу и шта не ваља

Да се допуним,на сваки најмањи знак нелагоде,прецртам могућност везе као везе оно баш везе,остале варијанте можда прођу

Za mene bi to bilo kada imam osećaj da nisam sam, da se radujem vremenu koje delim/ću deliti sa partnerkom, da je komunikacija kvalitetna i zabavna - da se razumemo sa par razmenjenih reči. Da provodimo noći jedno pored drugog u zagrljaju. Da planiramo zajedno i sprovodimo zajendičke planove u delo, da smo jedno drugom podrška (u nekim nekim razumnim količinama tj. da nema osećaja zavisnosti i sl). Plus da se oboje osećamo slobodno dok smo jedno sa drugim.

Za mene bi to bilo kada imam osećaj da nisam sam, da se radujem vremenu koje delim/ću deliti sa partnerkom, da je komunikacija kvalitetna i zabavna - da se razumemo sa par razmenjenih reči. Da provodimo noći jedno pored drugog u zagrljaju. Da planiramo zajedno i sprovodimo zajendičke planove u delo, da smo jedno drugom podrška (u nekim nekim razumnim količinama tj. da nema osećaja zavisnosti i sl). Plus da se oboje osećamo slobodno dok smo jedno sa drugim.
zaboravila sam da je uopšte bila ova tema :)

osećaj da nisi sam, to je lepo.
slobodan i spokojan, a opet uzbuđen

Ja bih sve to više stavila u poslovni kontekst, a ne ljubavni. Naravno, ukoliko su ljudi nezadovoljni svojim poslom onda to utiče na sve pa i vezu. To može i da upropasti neku vezu, ali opet mislila sam na samu vezu, tj odnos dve osobe. Ima primera ljudi koji su imali dobar odnos a da nisu imali novca, no zajedničkim snagama su stekli.
Пословно и приватно никад не треба мијешати и строго раздвојити. Посао кад се дође кући се остави тамо гдје треба и онда је то здрава веза.

Pogledajte prilog 937965
posao ne obavljam vise ili manje produktivno u zavisnosti od veze tj osobe sa kojom sam, moj posao je moj bio i bice...Prijateljima bih se isto radovala i sama i u vezi, jer sam ja sa svojim prijateljima negovala i odrzala tu vrstu odnosa, hobije volim takodje nezavisno od toga da me partner stimulise za ono sto volim inace, moze samo da mi dodatno stvori neku ljubav ili bar interesovanje ka necemu cemu vec nisam bila okrenuta-nije obavezno niti pod moranje
slobodnom volim da se osecam uvek, bila u vezi ili ne, slobodu gradimo sami ili je urusavamoo
specificni znaci za zdravu vezu iz mog iskustva su:
ne trudis se da me menjas-ne trudim se da te menjam /osobine koje prihvatamo i ne spadaju iskljucivo u vrline/
imamo vreme za nas koje je neprocenjivo i imamo vreme svako za sebe koje je takodje veoma bitno
podrzavamo jedno drugo, oslonac smo jedno drugom, uskacemo i tu smo uvek jedno za drugo
ne blatimo se pred drugima, probleme resavmo u 4 oka
nemamo stida niti glume da budemo ono sto jesmo, a nas odnos se gradi i postavljamo cvrsce spone iz dana u dan, ne stagniramo mesecima ili godinama
oboma nam je bitno da smo MI

Back