Zmurke

Жмурке су прича о судбини дечака и девојчица који полазе у школу на дан Победе над фашизмом 9.5.1945. Сценарио је заснован на истинитим догађајима и говори о судбини деце победника и побеђених у заједничкој средини на крају 2.светског рата у Србији.
Шта се догађа са децом поражених и победника у том еуфоричном периоду, често у одсуству закона.
Из дечије визуре приказане су идеолошке турбуленције у тек ослобођеном малом граду, у коме закон још није успостављен у правом смислу. Представници нове власти обрачунавају се са свима које и без суда означе као кривце, а немоћна деца све то посматрају и спознају суровост света. У свакој од 6 епизода представљене су појединачне судбине деце које се скупљају и играју на градском тргу.


__________________________________

Да ли сте одгледали прву епизоду и какви су утисци? Да ли је коначно дошло време за истину и на филмском платну, а на шпицама партизанских филмова треба нагласити да је реч о научно-фантастичним филмовима који немају везе са историјским чињеницама?
 
idiotluk sta sve serviraju bezukusnom narodu

Серија визуелно делује одлично, чича Миша је маг режије, немаш на шта да кукаш априори.

Мада теби на овом форуму колико сам приметио за ових скоро 10 година ионако ништа не ваља али не можеш да се баталиш зависности од њега.
 
Malo naporna serija, ali ima odredjen kvalitet. Antiratna i antikomunisticka prica, sto rece Akaj sa izvrsnom fotografijom i rezijom, e sad verujem da se mnogi ne bi slozili sa mnom, ali ja ne volim te drame gde se jako malo izgovara, ok je da ne mora bas sve da se kaze, vec da nesto gledalac treba sam da ukapira, ali jednostavno ne volim kad je toga previse. To daje neku pesimisticnu notu, meni trebaju dijalozi da mi drze paznju, pa onda mozes iz izgovorenog i neizgovorenog da prokljuvis sta je pisac hteo da kaze. Potrebna je tu neka dinamika, a ne sve ravna linija. Milan Maric opalio dve ribe za dve veceri, prvo u subotu na Pinku, pa onda i sinoc na RTS. :D Opasan bacje, baca u drugi plan Dosla i Bikovica, pa cak i Bjelu i Mimu :mrgreen:
 
Nsao sam, Marta Bjelica , jos uvek se dokazuju mlade glumice svojim lepim grudima ... :rumenko:

Kako ne znas za Martu Bjelicu covece? Igrala je glavne uloge u filmovima Izgrednici i Otadzbina. Pojavljivala se i u serijama Cizmasi i Sumnjiva lica. Dobra glumica. Bice i u ovom novom filmu Volja sinovljeva sto je stalo snimanje na pola jer nemaju para.. sa Lausevicem, Sergejem, Cvetkovicem, Bencinom, Cupicem, itd......
 

Back
Top