Quantcast

Zmurke

Commie

Buduća legenda
Poruka
39.761
Ajoj konacno i to da pogledate i da zamrzite jos vise komunizam ...

Sto nas nisu nacisti spasili tog komunistickog zla koje nam se desilo ... kuku. :rida:
 

Sotir zvani djubre

Elita
Moderator
Poruka
17.240
Pa... sta da kazem. Drago mi je da je ovo delo Mise Radivojevica (kog inace nesto i nisam cenio previse) obogatilo srpsku kinematografiju, odnosno televiziju.

Tuzno, tuzno... ali tako je bilo. Surovo. Za moj ukus, autor je u nekim metaforama otisao predaleko, nisam pristalica tog Kusturicinog stila da pod plastom umetnosti provlacis neki SF, al ajde.

Ja koliko sam shvatio poentu, Srbija se ni do dan danas nije izvukla iz celjusti titoista, sve je ostalo isto..... Mislim da je to poruka autora. Sem naravno, naratora koji se sakrio u toj odvratnoj ljusturi Jugoslaviji i jedini doziveo starost, jer je cutao, trpeo, nije talasao i to smo zapravo svi mi, vecina naroda..

Mucna tema, ali pozdravljam hrabrost da se obradi na ovakav nacin i od mene 7/10.

Vidi se tu da je autor imao uzora u nekim BBC serijama, po formatu i stilu dosta podseca. Mislim da nam treba jos ovakvih projekata, i ako nije neko vrhunsko umetnicko delo, mislim da su Zmurke ipak edukativna mini serija i voleo bih da sto vise ljudi pogleda.

Sada kada imamo ovu poplavu krimica, treba tu jos dramskih istorijskih ili jednostavno smestenih u epohu projekata, cisto da se izbalansira.
 

Top