ZMIJONOŠA

• Začetnik teme Začetnik teme BlueM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Орион илити Кочијаш.
Зашто збуњујеш човека? Јел то радиш намерно или из незнања?
Не видим разлог додавања ових ''знакова'' унутар хороскопских анализа. Није разлог тај што би се ''изгубило'' пар хиљада година проучавања већ зато што би онда хороскоп био нетачан.
Разлог имају само они који желе да уносе збрку у астрологију и да лаике убијају у појам.
Елем, остајем иза тога да знак Змијоноше нема посебан значај унутар хороскопа обзиром да се налази ''иза'' Шкорпије и Стрелца.
Не може он нигде да се налази, јер не постоји. Зодијачких знакова има 12 и сваки заузима тачно 30 степени, што се искуствено, дакле у пракси може врло лако проверити праћењем кретања Сунца кроз зодијачки круг. Сигурно да може и другачије, али ово је убедљиво најлакше.

Орион илити Кочијаш.

Не видим разлог додавања ових ''знакова'' унутар хороскопских анализа. Није разлог тај што би се ''изгубило'' пар хиљада година проучавања већ зато што би онда хороскоп био нетачан.

Упркос томе, чињеница је да су се хороскопи мењали кроз историју (начин рада, новитети, баш као и у свакој делатности која захтева истраживачки рад) али потребно је време за адекватне доказе који се могу утемељити до те мере када постају чињенично стање.

Елем, остајем иза тога да знак Змијоноше нема посебан значај унутар хороскопа обзиром да се налази ''иза'' Шкорпије и Стрелца.

Zmijonoša ili Ophiuchus je sazvežđe koje se proteže od 24 Škorpiona 05' do 12 Jarca 41'.
Spada u grupu tzv nezodijačkih sazvežđa.
Pročitajte neku literaturu na temu fiksnih zvezda i sazvežđa.

Sazvežđa se u astrologiji uzimaju u obzir (odnosno fiksne zvezde u okviru njih), ali to nema veze sa podelom Zodijaka na 12 znakova, barem ne u ovom smislu na koji vi (pojedini) ciljate.

Auriga ili Kočijaš je takođe sazvežđe, koje se proteže od 13 Blizanaca 05' do 19 Raka 29'.
Orion, ili Div (ili Lovac) je sazvežđe koje se proteže od 09 Blizanaca 05' do 06 Raka 29'.
To su dva različita sazvežđa.

Poslednja izmena:
Moze li mi neko objasniti koji je to trinaesti horoskopski znak i koje je njegovo znacenje ?
Gledao sam nekakvu emisiju na TV i tako su ga prikazali, Hrvati ga zovu Zemljonosac !
Ako vam nije smor...
nije zemljonosac vec - ZMIJONOSAC
:dontunderstand:

Poslednja izmena:
Na ovaj strani sajt ima slika toga simbola!

http://www.love-astrology.com/13th-sign-of-the-zodiac/13th-sign-of-the-zodiac/

http://www.love-astrology.com/13th-sign-of-the-zodiac/ophiuchus-13th-sign/

Uzgred nalazi se u blizini Strijelca, ali se smatrao nesretnim znakom.

Takodje pogledaj i ovo

Ovan March 21 – April 19
April 19 – May 14

Bik April 20 – May 20
May 14 – June 21

Blizanac May 21 – June 20
June 21 – July 21

Rak June 21 – July 22
July 21 – August 11

Lav July 23 – August 22
August 11 – September 17

Djevica August 23 – September 22
September 17 – October 31

Vaga September 23 – October 22
October 31 – November 23

Skoripon October 23 – November 22
November 23 – November 30

Zmijonosa nem
November 30 – December 18

Strijelac November 23 – December 21
December 18 – January 19

Jarac December 22 – January 19
January 19 – February 16

Vodenjak January 20 – February 18
February 16 – March 12

Ribe February 19 – March 20
March 12 – April 19

Poslednja izmena:
Mozda ima 13 znakova, ali zasad sve moze biti opisano sa ovih klasicnih 12. :)

Ja sam negde citao, da je znak Vage identican znaku Skorpije. Bar po nekim energijama.

Covek rece da je to jedan znak podeljen na dva, Vaga i Skorpija.

Mozda, ali ne bi valjda pravili dokumentarac na National Geographic o tome ?
Еее ако је било на National Geographic, онда мора да је истина :roll:
Mozda ima 13 znakova, ali zasad sve moze biti opisano sa ovih klasicnih 12.
Што безвезе да стајеш на 13, допиши брате колико теби одговара :D

Ja sam negde citao, da je znak Vage identican znaku Skorpije. Bar po nekim energijama.

Covek rece da je to jedan znak podeljen na dva, Vaga i Skorpija.
Морам овде чешће долазити, свашта ћу још научити :hahaha:

Astral-Blade:
Што безвезе да стајеш на 13, допиши брате колико теби одговара

Da, i hocu, kada budem video potrebu za tim. :)

Neki vole tradicionalnu, neki modernu astrologiju. Neki se drze oba sistema, kombinuju.
Meni se dopada da izmisljam futuristicku astrologiju........ :lol:

ovaj znak nije produkt necijeg hira, nastao je na osnovu posmatranja sazvezdja i starih spisa - nije bio u upotrebu jer je proglasen za negativan znak.
I MOJA JE PRAVOPISNA GRESKA BILA - NIJE ZEMLJONOSAC VEC ZMIJONOSAC

Ima nekih clankova na Wikipediju
Pozdrav !

Poslednja izmena:
Evo vam slika.

ophiuchus_hev2.jpg

bila je neka prica za "ZMIJONOSA" sto bi mi rekli ali nisam pratio....to je normalna stvar da se nadje uvek neko pametan da pobije "dogme" i da sa novim vremenom (vekom, evolucijom kakogod) izmisle i stvari koje su vec otkrivene.
posto moje polje interesovanja nije astrologija ja sam d=samo dao ovako sturi komentar.
dakle na srpskom je ZMIJONOSA...zasto i zbog cega pitaj q-ca ;D

Mozda, ali nebi valjda pravili dokumentarac na National Geographic o tome ?

Heh. vidi u čemu je stvar.

Ljudi kažu vidi 13 sazviježđe na nebu. Kad bi ti isti ljudi znali da ima nekih 40-50 sazviježđa na nebu ne bi razmišljali o ovom 13-om. Ja se slažem da nekome ta ideja može biti zanimljiva i primamljiva, no moramo imati nešto u vidu i postaviti pitanje:

Što se događa ako uvedemo 13 znak ?

1. dobivamo neparan broj znakova što za posljedicu ima

- narušavanje organskog jedinstva,
- umjetne i neprirodne opozicije i kvadrate
- nejednaku veličinu znakova

A sve to se kosi sa temeljnim princpima astrologije koji su davno udareni.

Ključna greška je što ljudi misle da je sazviježđe analogno horoskopskom znaku. To je netočno.

Mi nebo promatramo sa naše pozicije sa zemlje. Dakle, geocentrično. U smislu astrologije naravno.

I to sunce kada prelazi nebeski ekvator, na simboličan način vrši prijelaz preko svih 12 znakova zodijaka. dakle, kad je proljeće, početak, Sunce je u Ovnu, neovisno o tome da li je astronomski tako ili nije tako.

Jedini donekle argument sa pravom težinom bi bio onaj da Sunce jednim dijelom, i to vrlo malo prelazi i preko Zmijonoše u svom godišnjem hodu.

No s druge strane Sunce kači i ostala zviježđa kojih ima 50-ak.

Ali mi imamo 12 znakova a ne 13.

Zmijonosac bi se dobio kada bi se jedan dio škorpiona otkinuo i predao Zmijonoscu. I onda bi imali sitauciju da svi znakovi imaju po 30 stupnjeva, a da ih Škorpion ima nekih 8-9.

E onda su se teoretičari Zmijonosca sjetili da sve znakove treba rasparčati tako da ne bi svi bili jednake veličine.

U svakom slučju mislim da se radi o velikom natezanju.

Tko bi bio vladar tog Zmijonosca ? Navodno mu daju Jupiter i Uran. Međutim Jupiter i Uran nemaju niti malo sličnu prirodu.

Al dobro, tko voli proučavati neka proučava.

Zmijonosci ili pripadnici 13 znaka su takodje bili ukljuceni u mnoga vjerovanja Druida, kao natprirodni ljudi tj. ljudi sa nekim znacajnim i rijetkim predispozicijama. - ''ovo je iz knjige o Keltskoj mitologiji'' .

Takodje su ga i grci smatrali kao negativan znak !

E da, upravo sam juce citao malo o Keltskom horoskopu. Tj Druidni, i on je Lunarni.
U njemu se koriste 13 znaka, i takodje se uzimaju u obzir transcendentne palnete, Uran, Neptun Pluto, a i neki dodatni
Persephone, rodjak Plutonov.. :D

Kelti su izvorom bili Atlantidjani, a imam razloga da verujem da su Atlantidjani bili napredniji u naukama nego danas, posebno kad je u pitanju astrologija.

To ne znaci da Zmijonosa treba da bude ubacen u sistem zapadne astrologije, nego da u nekom drugom sistemu koji ga podrzava- postoji i funkcionise. :)

To moze biti, da imaju Keltksu genetiku.
Sto se tice Atlantide, nastala je negde pre oko 60 000 (60 hiljada) godina, i trajala do pre oko 10 000 godina.
Ovo onako bazicno, bez nekih jacih podpora kazem...

Meni je zanimljivo kako su Kelti tada znali za Uran, Neptun, Pluton i jos dodatan Persephone..? :)

Mora da su imali tehnologiju kao sto i mi sada, i mozda i napredniju. :P

taj sam z:poz: osim prisutnog uticaja zmijonose, rodjen sam na petak 13 z;) ...i nisam baxuz :P
inace mit o Petku 13-om vuce korene jos iz srednjeg veka...
13.10.1307 su prestali da postoje vitezovi Templari, kako? - pogubljeni su svi u jednom danu!
ps: pogledajte datum owog posta.lol

Poslednja izmena:

Back