Koča
Elita
- Poruka
- 15.249
Баш ти је јак извор: четник развратник Велибор Џомић!
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Баш ти је јак извор: четник развратник Велибор Џомић!
Kočo što se više otkriva istina o hrvatskoj titoslaviji sve su veće sličnosti sa NDH-azijom.
Kada sam pročitao da su hrvati jedini imali svoju himnu u hrvatskoj titoslaviji i to baš onu službenu pod kojom je zaklana silna srpska nejač,počeli su mi da se gade svi oni koji brane taj ustaški titin sistem i dan danas!
Tadija R. Sondermajer - Zaboravljeni velikan vazduhoplovsta
- - - - - - - - - -
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Jednoglasan je zaključak da je „najzaslužniji za razvoj vazdušnog saobraćaja na ovim prostorima“.[/TD]
[TD="align: right"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Smatraju ga osnivačem „Aeroputa“, prve nacionalne kompanije za vazdušni saobraćaj. Ali je Tadija Sondermajer, ustvari, veliki rodoljub čija su dela zaboravljena. Osim legendarnog leta Pariz-Bombaj-Beograd 1927. godine, zbog koga je ova kompanija opstala, Sondermajer, zaslužuje herojske epitete i zbog svojih podviga u oslobodilačkim ratovima. Rođen je u Beogradu, 19. februara 1892. godine. Maturirao je 1910. godine u Drugoj beogradskoj gimnaziji, a potom započeo studije u Nemačkoj, na arhitektonskom odseku Tehničkog fakulteta. Njegov otac, dr Roman Sondermajer, Poljak, došao je u Srbiju 1886. godine, bio je pukovnik i prvi hirurg srpske vojske. Oženio se Stanislavom Đurić i s njom dobio četvoro dece, koje je krstio kao pravoslavne Srbe.
kočo, koliko je po tebi pobijeno četnika od strane partizana na zelengori maja 1945 godine?
као што видиш није му фалила длака с главе...тај списак је и неоглашен...а кад смо већ код "авијатичара"
Kako su komunisti streljali 72 pilota Kraljevine Jugoslavijehttp://www.blic.rs/vesti/hronika/kako-su-komunisti-streljali-72-pilota/zyzwh6l
![]()
Кад смо код пилота, ево једног прилога:
Ubistvo engleskih pilotaOva dva engleska pilota ubio sam odmah blizu Sikole, iznad štaba na jednoj utrini. Prvo sam ubio manjeg, a zatim većeg. Ova ubistva sam izvršio klanjem, kao i ranije. Meni su u tome pomagali Ljuba Koljač i Bosanac. Engleskog pilota nižeg rasta zaklao sam dok je bio u stojećem stavu. Držali su ga Ljuba i Bosanac. Kada su potom doveli onog višeg rasta, mi smo ga naterali da sedne i ja sam onda prišao otpozadi i prerezao sam mu grkljan. I jednom i drugom ruke su bile vezane pozadi. Znam da su oni neprekidno govorili: »ingliš, ingliš« i slično. Oni nisu odmah izdahnuli. Onaj viši rastom duže vreme se koprcao i trzao. Kada su izdahnuli, ja sam obrisao kamu i njihovi su leševi ostali na tom mestu. ……..
Hajduković mi je potom dao englesku bluzu manjeg engleskog pilota, koju sam nosio i u kojoj sam se slikao.Na kraju dodajem da su od padobrana ovih engleskih pilota u Salašu šivene košulje za četnike. I ja sam dobio jednu košulju koja je sašivena od engleskog padobrana...http://www.znaci.net/00001/304_8.pdf ; str.:34

tito u begstvu uništavao samo četnike ....... prvo nije bilo begstvo a drugo je tačno
a da je draža "kidao" pruge i borio se protiv rromela----- pa to je ludiloooo, ta ni u zemlji čuda...
draža je te godine bio sa nekolicinom četnika vojna formacija bez ikakvog borbenog značaja...
- - - - - - - - - -
kamo sreće da je "kidao" pruge, onda bi bio saveznik a ovako je bio okupatorski sluga
tito u begstvu uništavao samo četnike ....... prvo nije bilo begstvo a drugo je tačno
a da je draža "kidao" pruge i borio se protiv rromela----- pa to je ludiloooo, ta ni u zemlji čuda...
draža je te godine bio sa nekolicinom četnika vojna formacija bez ikakvog borbenog značaja...
- - - - - - - - - -
kamo sreće da je "kidao" pruge, onda bi bio saveznik a ovako je bio okupatorski sluga
Да ли си при чистој свести?видимо ми сви какав циркус овде правиш...
шта булазниш и намећеш човеку нешто што није поставио...престани да изиграваш циркузанта и спамујеш тему...
ако је нешто брука до неба, а то су онда злочини над Србима само зато што су били поносни на своју националну припадност...то комунисти нису праштали...и ти сада дајеш себи за право да некога оптужујеш за било шта па још наметањем нечега што никада није изречено већ што сам износиш и подмећеш другима...свашта...
Ološ komunistički je ubio više ljudi od Nemaca
„Kroz naše zatvore je od 1945. do 1951. prošlo 3.777.776 zatvorenika, dok smo likvidirali 586.000 narodnih neprijatelja“ (Aleksandar Ranković, iz izveštaja u beogradskoj skupštini, 1.februara 1951.)