Zločinci se veličaju, heroji zaboravljaju!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pop80

Elita
Poruka
16.432
Čitam juče na nekoj temi našla se ekipa i veliča osvedočene ratne zločince!

Zašto ne veličate heroje?

Da li ste vi koji veličate ubice i zločince čuli za Potpukovnika Gorana Ostojića? za pukovnika Milenka Pavlovića? Ljiljanu Karađorđević, misicu Jugoslavije, majku sedmoro dece koja je poginula na Kosovu kao dobrovoljka? Da li znate za majora Tepića? Miloša Ćirkovića? Boška Perića Pešu iz Brezovog Polja kod Brčkog koji je sa 22 godine bio komandant jedne od najelitnijih jedinica u ratu u Bosni? Doktora Lazića?

Niko da ih se seti.. a zločinci se u nebesa dižu..

Ne samo kod nas..isto je u Hrvatskoj npr.. ja sam čuo samo za zločinca Generala Govnotovinu a siguran sam da i Hrvati imaju nekog heroja iz prošlog rata al nema mesta za njih..

kod Muslimana je broj jedan Proser Orić Helikopterović a npr Izeta Nanića pravog junaka retko ko da pomene!!!

Zašto se na Balkanu veličaju zločinci a heroji se retko kad pomenu?

Poslednja izmena:
Da li ste vi koji veličate ubice i zločince čuli za Potpukovnika Gorana Ostojića? za pukovnika Milenka Pavlovića? Ljiljanu Karađorđević, misicu Jugoslavije, majku sedmoro dece koja je poginula na Kosovu kao dobrovoljka? Da li znate za majora Tepića? Miloša Ćirkovića? Boška Perića Pešu iz Brezovog Polja kod Brčkog koji je sa 22 godine bio komandant jedne od najelitnijih jedinica u ratu u Bosni? Doktora Lazića?
evo znam i cuo sam za svakog pomenutog.

i to sto su ovi heroji ne znaci po automatizmu da su pavkovic i mladic ratni zlocinci

ja licno mladicu prebacujem neodlucnost i nesposobnost da se donesu teske odluke u ratnom stanju
tkd da, zasluzuje da bude kaznjen, ali ne kao ratni zlocinac vec kao nesposobnjakovic

Ima tu jos jedna stvar....
Srpski narod ne voli heroje...

Ima ta prica vise ep....bejahu heroji i skupise se i krenuse u boj, od silne zurbe umorni , od vina pijani, pobise ih sve..

Skupise se zatim svi oni koji nisu heroji ali znaju nekad da stisnu zube...
I njih poterase u boj, rekose im , sad ste ili kukavice ili heroji , i izabrase da budu heroji , i svi poginuse....

Sad je svima jasnije da od heroja nema zivota i naucise da zive bez heroja....cuti i smrdi sve vise se culo...
Ali se zivelo.Sve manje je ljudi bilo ali ko je preziveo preziveo je...
Oslabise i zlocinci , i otud druga poslovica nicija nije gorela do zore...Malo cudno uzvisena jer znaci da je u neko doba doslo vreme za mrkli mrak....

I iz mraka se stvara novo ,dobro ili lose..

Pojedinci koji imaju identitet , kojih je stvarno malo u Srbiji , verovatno i na balkanu, uglavnom nemaju integritet, nego teraj nizvodno jer je tako lakse i zivot vec ucini i poklone

A za heroja ti treba integritet....identitet nemas, jer narod ne voli heroje....i ne prepoznaje ih..

I eto kljuca ....

Heroji se ne prepoznaju cak ni kad urade nesto herojsko , to znam sigurno , nije laza...
Svi su okrenuti strahu , problemima, sreci usled kratkotrajnih okolnosti , ma odakle doslo to kratkotrajno i nemaju vremena a ni osecaj za vrednost za heroje...i njihova dela....

Herojska dela nemaju ni onu komponentu osvetljavajucih za tu generaciju i pokolenja, , cak ni to , jer navode na pogresan utisak da treba negovati takve vrednosti ili ispravljati drustvo da to okolnosti gde su heroji ucinili nesto herojski ponovo ne dodje...

Izgori li jedna diskoteka, napravice novu koja ce ponovo stedeti i izgorece i ona samo za 20 godina...

Ratovi stvore okolnosti gde neko spasi neke ljude, i ......pa nista eto rata za nekih 40 45 godina tako se kod nas pune budzeti nekih porodica , pa eto prilike za nekog novog heroja ili ako nema , onda za zaginavla za raju...malo selekcije ionako nisu zasluzili bolje...

I stvarno nije samo rasejanost i sebicnost razlog sto se ne primecuje herojsko delo , nego i celo drustvo neguje sasvim neke druge licne vrednosti , pa je uglavnom tu na drustvenom planu sociopatologija, koja je ugradjena i prihvacena kao zakon zivota....highlander, moze biti samo prvi u selu , i slicne nedrustvene pojave...

evo znam i cuo sam za svakog pomenutog.

i to sto su ovi heroji ne znaci po automatizmu da su pavkovic i mladic ratni zlocinci

ja licno mladicu prebacujem neodlucnost i nesposobnost da se donesu teske odluke u ratnom stanju
tkd da, zasluzuje da bude kaznjen, ali ne kao ratni zlocinac vec kao nesposobnjakovic
Ne bi ja rekao da je Mladić nesposobnjaković. Prosto je politika radila svoje.

Ne samo kod nas..isto je u Hrvatskoj npr.. ja sam čuo samo za zločinca Generala Govnotovinu a siguran sam da i Hrvati imaju nekog heroja iz prošlog rata al nema mesta za njih..

kod Muslimana je broj jedan Proser Orić Helikopterović a npr Izeta Nanića pravog junaka retko ko da pomene!!!

Heroji i junaci su vise metalitet Srba ,niko Nasera ne naziva herojem ,vjerujem da je i kod ostalih ex Yu slicno , kao i sto niko ne radi rehabilitaciju zlocinaca,cetnika iz drugog svjetskog rata i pravi od njih heroje osim u Srbiji.

Kod srba ti je u vezi heroja politika, daj sta das, ako ima daj kilo , ako nema, ko ih ebe, bez njih se moze....

E bas zbog toga se ponekad jave lazni heroji , tj napravi se zvaka, ajd poturimo ovog kao heroja....onoga kao heroja....i pale se ovce, sve od reda...
Nevernici ali veruju , zasto da ne kad je dzabe, to je bitno da je dzabe...

Da bi se otvarale ovakve teme. Da bude prepucavanja, da se srbuje, da se lože nacionalisti... itd.

Sve to kako bi se sklanjala pažnja sa bitnih stvari: korupcije, poskupljenja, protesta, izbora...

I svaki put upali. Na forumima se otvaraju teme o vojci i "silnoj" srbiji, na medijima se pravi atmosfera nasilja, strani plaćenici domaći izdajnici, svi nam rade o glavi, hoće da nas unište...

I to radi. Odlično radi.

Kad imaš narod glup ko q, samo ćeš da rokaš jednu manipulaciju za drugom. Studenti naravno ne rade ništa da promene medijski narativ. Mrzi ih, ne znaju... Pa posle kad dođu izbori, biće češkanje po glavi "šta to bi".

Heroji i junaci su vise metalitet Srba ,niko Nasera ne naziva herojem ,vjerujem da je i kod ostalih ex Yu slicno , kao i sto niko ne radi rehabilitaciju zlocinaca,cetnika iz drugog svjetskog rata i pravi od njih heroje osim u Srbiji.
naravno da nazivate Nasera herojem..a da Hrvati veličaju zločinca Govnotovinu.. imam društvene mreže , pratim Klix Ba i Index i znam da čitam
ne znam koj krac lažeš

У задњим ратовима смо сви углавном изгубили па можда због тога..

To je sasvim razumljivo.
Mi zivimo u svetu Moralnog relativizma u kojem ne postoje za sve dobri i za sve losi vec samo oni koji odgovaraju jednima
a ne odgovaraju drugima. Tako recimo za Hrvate, Bosnjake i Siptare NATO su oslobodioci dok su za Srbe Okupatori ili naprimer
za mene licno Ratko Mladic je heroj a za moje neprijatelje on je "zlocinac" itd, itd,itd.
:D

Da li znate za majora Tepića?
Е, дуго сам и ја сматрао Тепића за хероја.
Међутим, ако се сагледају околности, прича мало почиње да се круни.
Милан Тепић је трагично беспотребно себи узео живот у стилу партизанског команданта.
Његов гест не подсећа на Стевана Синђелића, јер се Синђелић бранио на Чегру од Турака који су, по неуспешном српском нападу, кренули у озбиљну офанзиву за слом устанка. Мало је познато да су, након те битке, Турци прошли целу долину Велике Мораве и избили на Дунав код Пожаревца, док је народ источно од Мораве побегао у збегове. Мало је недостајало да Србија већ тад пукне. Тек одлучном акцијом Карађорђа, земља је враћена.

Е, Тепић није Синђелић.
Он је чувао муницију у касарни за коју се свеједно могло испреговарати мирно повлачење свих, укључујући и њега.
Не само што је минирао касарну, него је планирао минирање и још којечега што би довело до великих експлозија у Бјеловару и огромног броја цивилних жртава.
Његов гест је био потребан само Милошевић пропаганди, војно и тактички, није ништа значио. Убио је себе и још 13-14 припадника Збора Народне Гарде/Полиције.

У том смислу, он је више трагична личност, а не класичан херој.

ja sam čuo samo za zločinca Generala Govnotovinu a siguran sam da i Hrvati imaju nekog heroja iz prošlog rata al nema mesta za njih..
Петар Стипетић, генерал ХВ. Способан и частан. Он је примио предају опкољеног кордунашког корпуса и омогућио нормалан пролаз.

Mi zivimo u svetu Moralnog relativizma
Па, да. ПО том релативизму, Путину смета Украјина, као вештачка нација, али му не смета Белорусија, као природна нација.
Плус форсира Молдавце као посебну нацију.
Тежак морални релативизам.

Naveo bi još jednog.Stojadin Mirković Cole.

Е, Тепић није Синђелић.
Он је чувао муницију у касарни за коју се свеједно могло испреговарати мирно повлачење свих, укључујући и њега.
Не само што је минирао касарну, него је планирао минирање и још којечега што би довело до великих експлозија у Бјеловару и огромног броја цивилних жртава.
Његов гест је био потребан само Милошевић пропаганди, војно и тактички, није ништа значио. Убио је себе и још 13-14 припадника Збора Народне Гарде/Полиције.
Да, баш се договорио са Милошевићем да се разнесе у пропагандне сврхе.

Ниско да ниже не може бити.

Back