Zločin u Lovasu

Zoran Đinđić povodom zahteva američke administracije

Nećemo se izviniti zbog tuđih zločina

BOR - Republički premijer Zoran Đinđić, povodom zahteva američke administracije za javnim izvinjenjem zbog zločina koje su srpske snage počinile u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, izjavio je da mu ne pada napamet da se izvinjava bilo kome zbog zločina koji su počinili drugi.

- Uostalom, šta je izvinjenje. Mene zanima utvrđivanje personalne krivične odgovornosti, ali i to mora biti dvosmerno. Šta je sa nedelima koje su počinili muslimani, Albanci i Hrvati, zapitao se Đinđić.

Link http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2002/05/12/srpski/P02051102.shtml

da, svakako...
Srbi su oduvijek ucili od Hrvata :evil:

to je tacno. jedino sto smo stali kod trece lekcije i nikako da savladamo *

*izvadak iz treceg poglavlja udzhbenika politikologije za prvi razred u redakciji ministarstva za obrazovanje rh: "istorijsko pregnuce ka neovisnosti"

IanHanks_wallpaper_dildo2.jpg

Svaka zrtva ima ime i prezime ,takodje i svaki zlocinac ima ime i prezime , odgovornost za kaznjavanje zlocinaca je na drzavi ali problem je u tome dali je ta drzava, ozbiljna kada zeli da pohapsi zlocince ili to radi samo da bi sebe oprala pred medijima, u takvim slucajevima oni koji su najmanje krivi najvise naeebu dok glavne kolovodje uvek nekako izbegnu pravdi .
Ono o cemu svi treba da razmislimo je negiranje zlocina i pravdanje jednog zlocina drugim ,ono kao pa i oni su pre toga nas .
Kada se desi zlocin nad nekom osobom njenn ubica ima ime ,nije ga ubila srbija ili hrvatska vec covek sa imenom i prezimenom, e druga stvar je kada se taj covek krije iz drzave .

Svaka zrtva ima ime i prezime ,takodje i svaki zlocinac ima ime i prezime , odgovornost za kaznjavanje zlocinaca je na drzavi ali problem je u tome dali je ta drzava, ozbiljna kada zeli da pohapsi zlocince ili to radi samo da bi sebe oprala pred medijima, u takvim slucajevima oni koji su najmanje krivi najvise naeebu dok glavne kolovodje uvek nekako izbegnu pravdi .
Ono o cemu svi treba da razmislimo je negiranje zlocina i pravdanje jednog zlocina drugim ,ono kao pa i oni su pre toga nas .
Kada se desi zlocin nad nekom osobom njenn ubica ima ime ,nije ga ubila srbija ili hrvatska vec covek sa imenom i prezimenom, e druga stvar je kada se taj covek krije iz drzave .

iz ili iza države?
ili još gore a imam blagi filing da je tako.(u nekim slučajevima)
neke i njihove države kriju i/ili potpomažu njihov bijeg.:evil:

sa ostalim se slažem skroz

Pozdrav svima na ovom forumu!

Stvarno je ohrabrujuće i lijepo vidjeti napokon normalne ljude kako razgovaraju o problemima na jedan potpuno objektivan i razuman način.
Jer kolko god to mi htjeli priznati ili ne, u ne tolko davnoj prošlosti Srbija i Hrvatska su bile u ratu i to stvarno nije nikaka tajna. A pravi razlozi rata, e to je več druga stvar.
A mi nikada nečemo biti dobri susjedi ako otvoreno nerazriješimo sve probleme i kaznimo krivce sa obje strane.

Lijep pozdrav svima iz ravne Slavonije!

Pozdrav svima na ovom forumu!

Stvarno je ohrabrujuće i lijepo vidjeti napokon normalne ljude kako razgovaraju o problemima na jedan potpuno objektivan i razuman način.
Jer kolko god to mi htjeli priznati ili ne, u ne tolko davnoj prošlosti Srbija i Hrvatska su bile u ratu i to stvarno nije nikaka tajna. A pravi razlozi rata, e to je več druga stvar.
A mi nikada nečemo biti dobri susjedi ako otvoreno nerazriješimo sve probleme i kaznimo krivce sa obje strane.

Lijep pozdrav svima iz ravne Slavonije!

Pozdrav i tebi iz Sumadije nadam se da ce napokon ljudi poceti da gledaju na zlocince kao na ljude sa imenom i prezimenom a ne zemlje .

pošto vidim da ste svo ovdje u velikoj večini, bar što se tiče ove teme normalni, molio bih Vas da pogledate i temu koju sam ja otvorio, ako naravno admin dozvoli temu?
a tema se treba baviti pitanjem:
pravi razlozi angažiranja Save Štrbca u Veritasu?

Inače preko Veritasa sam pronašao dva prijatelja iz djetinjstva, obojica su u Beogradu, i obojici su očevi bili časnici u JNA, jedan je nažlost ubijen. Bio je jako dobar čovjek!

Da se nemisli da imam nešto protiv te ogranizacije, smetaju me samo neki ljudi, kako kod Vas, a tako isto i ovdje!

Lijep pozdrav iz ravne Slavonije!

Back