Keki, Simba je prelep, zaista. Kad vidim Vase mezimce stvarno pocinjem da brinem da je Oggy malo mrsav. Ionako sutra idemo od veterinara pa cu bas da vidim koliko kila ima i koliko je visok. Inace, rekla bih po slikama da je Simba zut? Moj Oggy je krem pa mi mozda i zato tako izgleda. Koliko mu kolicinski hrane ti dajes? Mi Oggy-ju dajemo Pedigree junior 3 x dnevno ili po dve kesice ili po pola konzerve ili oko 200-300 gr granula. Ne bi trebalo da je malo obzirom da je u stanu i da se ne "trosi" bas mnogo.
Od pre neki dan smo poceli da mu dajemo 2 x dnevno po jednu tabletu Cafforten, Kalk-Tabletten i Beviplex. Mozda sam ja i dosadna ali nama je ovo prva kuca, kupili smo ga sa papirima, sa pedigreom i zaista mi je veoma stalo da mu pruzimo sve sto mu treba, najvise ljubavi i paznje i da bude srecan, zdrav i lepo negovan pas. Zato stalno postavljam pitanja.
A i plavusa, sta cu!
Izgnjavi to malo "cebence" od Simbe
Simba jede 3 puta dnevno i dobija 3 tablete dnevno Kalcijuma. Najbolje je da kombinujes Kalcijum i kafortan, i to 2 tablete kalcijuma i 1 tableta cafortana dnevno. Sto se tice ishrane, Simba rucka sve. Najzastupljeniji su mesni proizvodi i granule... Kada kupujem granule kupujem mu uvek razlicite: Purina, Pedigree, Eukanuba, Royal Canin... Uzimao sam startnu granulu na pocetku... a i sada je uzimam ponekad.
Simba, pored granula, jede: KOBASICE, MESNE NAREZKE, MLEVENO GOVEDJE MESO ZA PSE, MLEVENO PILECE MESO ZA PSE i jos po nesto uz to (povrce, pirinac)... Ubacim mu i 2 puta nedeljno konzervu tunjevine i 1 zumance (nikako belance) zbog dlake.
Ja zivim u kuci, imam dvoriste ali ga cuvam unutra. Naravno vrata su uvek otvorena tako da on non-stop izlazi. Simba ne mokri i ne kaki unutra pa ga cesto vodim i u stan.
SAVETI:
1) Probaj da promenis granulu... idi u neki PET SHOP i kupi startnu granulu (proizvodjac zavisi od cene koja tebi odgovara)... Simba bas i ne voli Pedigree... :-D
2) Pola konzerve mi deluje malo... ja sam Simbi davao celu konzervu i nikada mu nije ostalo u ciniji! :-D
3) Kupi mu FrontLine ili FRONTLINE COMBO (ukoliko se pojavio kod nas), najbolja zastita od krpelja i buva,
4) Nemoj cesto da ga kupas.... 2-3 puta godisnje... pomesaj jabukovo sirce i vodu u odnosi 1:5 i to koristi kada budes zelela da ga ocistis tako sto ces ga prebrisati krpicom ili sundjerom,
5) Kupi mu dosta igracki ali najbitnije je kupiti igracku od konca (koncana kost) jer kada je gricka on na taj nacin cisti zube
6) Cetkaj ga svakog dana (gustina ceslja zavisi od gustine i duzine dlake)
7) Mazi ga, pazi ga, setaj ga i izgnjavi ga umesto mene. :-D
P.S. Hvala na komplimentima... prenecu ih Simbi! ;-)