Zlatni Retriver

laki ja imam 3 psa,to znas. Imam i 17ari placa,ali moji psi su napolju samo kad sam i ja,a ako ja sedim u kuci i oni ce. Psu nije dovoljna samo hrana,voda i setnja,treba mu mnogo vise od toga. Pa postavi se na njegovo mesto,zamisli da te neko zatvori u box

@radio mileva
Hvala! :)

@Laki
Vidi, taj covek je tog psa verovatno platio toliko zato da bi na njemu zaradio jedno pet puta vise. Dakle njega interesuje najvise novac pa tek onda pas. Naravno da ce on da ga hrani, neguje i seta, ali on na tog psa najverovatnije gleda samo kao na izvor para a tu emocija nema. On ne moze uopste da se saoseca sa tom zivotinjom jer je nije zato uzeo. Za psa nije toliko bitan prostor koliko je bitno ko je sa njim u tom prostoru. Ne moze niko da me ubedi da je jedan retriver srecan sam u boxu 20 sati dnevno isto koliko je srecan retriver u stanu u kojem uvek ima neko od njegove porodice. Kao sto sam vec rekla oni su izuzetno drustveni psi, samoca je za njih najgora kazna.

Da mackic, on je velike pare namlatio sa njim!...........Svake godine dolaze neki ljudi, i traze mu da njihovu zenq, pari sa njegovim psom (tim Simom labradorom).........Mada mi je i sam rekao da je namlatio pare...........I rekao mi je da ga je kupio u Jakovu (mislim da je to neko mjesto u Srbiji). Vjerovatno si procitala da bi on bio kod mene u stanu kad je lose vrijeme, i tokom citave zime.....Ali tesko bih mogao da ubjeim tatu, da ga tokom proljeca drzim......Ljeto me ne brine......U Bar (na primojre) imam kucu, vjerovatno bi ga poveli sa nama da se qpa, i naravno spavao bi u kucu!
A sto se tice ovoga podvucenog (u tvom postu), to se apsolutno slazem sa tobom!, i tu nema nikakve dileme!

Laki molim te razmisli dobro pre nego sto se konacno odlucis da ga uzmes. Nikako nije lako imati psa u stanu sa ljudima koji ga ne zele tu. Ako tvoj otac zaista nece da ga drzi u stanu pravice ti frku za svaku sitnicu koju pas uradi. Da li zaista zelis da stalno budes u situaciji gde ces pravdati sebe i psa? Iskreno (nemoj da se ljutis) ali ceo tvoj plan o tome kako uzeti psa je napravljen uz pomoc "stapa i kanapa", sto znaci da sve moze da podje naopako vrlo lako. Inace retriveri mnogo lakse podnose zimu nego leto napolju.
Sacekaj jos malo, nece ti retriveri pobeci nikuda, pa ja sam cekala psa 11 godina!

Laki molim te razmisli dobro pre nego sto se konacno odlucis da ga uzmes. Nikako nije lako imati psa u stanu sa ljudima koji ga ne zele tu. Ako tvoj otac zaista nece da ga drzi u stanu pravice ti frku za svaku sitnicu koju pas uradi. Da li zaista zelis da stalno budes u situaciji gde ces pravdati sebe i psa? Iskreno (nemoj da se ljutis) ali ceo tvoj plan o tome kako uzeti psa je napravljen uz pomoc "stapa i kanapa", sto znaci da sve moze da podje naopako vrlo lako. Inace retriveri mnogo lakse podnose zimu nego leto napolju.
Sacekaj jos malo, nece ti retriveri pobeci nikuda, pa ja sam cekala psa 11 godina!

Ma moj tata mnogo voli ziwotinje, ali negowo misljene je da pas nije za stan!...
I njegowi prijatelji koji se toboš "razumiju" u pse, rekli su mu da je psu kada je stanu kao u zatvoru, u tom smislu, ne sjecam se tacno!...To je pomalo uticalo na njega!
A sto sw tice ljeta, napisao sam da bi mu tokom ljeta bilo super, kupanje, setnja, spavanje u kuci!........Nista mu ne bi hvalilo!.....
Znam mackic, ali ti ne znas koliko ga ja zelim!:nono:
Ljudi koje sam sreo, odmah su primjetili i rekli da mnogo volim pse!
Joj ne znam, ja danas ocu nesto da ucim, citam a mislim na psa, odem na trening mislim na psa!:..........Joj, ovi mi retriveri isprali glavu!
I znate li cega se moji plaše, da ga ja ne zapustim!......Oni misle da cu ga ja paziti 10 dana i posle glavu na otavu!.........Ima dosta takvih primjera, ali ja mislim da sa mnom tako nece biti, ali jos nisam siguran!

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam mog psa preselio na terasu. Nemam neka iskustva sa psima, imao sam nekoliko papagaja i ribice sto priznace te nigde veze. Na terasi je u boxu i tako ce i ostati dok se ne zavrsi terasa koja ima 18 kvadrata ali nije pokrivena i ogradjena. Ja stvarno ne vidim da pas pati, idemo 3 puta u setnju , nekada duze nekada krace u zavisnosti kako se uklopim sa obavezama za taj dan. Dobio je box sa tim da dobije i dozvolu za ulazak u stan u toku dana, ali stvarno ne primecujem da mu je neki problem. Na ulici mu je sve zanimljivo, pozdravi svakog komsiju koji krene u prodavnicu, deca ka cesto dozivaju sa ulice, njemu je sve to jako zanimljivo i plus dobija setnju , kao sto rekoh, tri puta u toku dana. Jedina stvar koja me brine je ta vrucina koja jos nije postala nepodnosljiva ali blizi se i taj trenutak pa ce mi to napraviti dodatne probleme, a njemu mozda i preseljenje na neko hladnije mesto. Ne znam koliko mogu da podnesu vrucinu i na koji nacin bih mogao da mu pomognem da se rashladi.

Puno pozdrava!!!

Ja sam mog psa preselio na terasu. Nemam neka iskustva sa psima, imao sam nekoliko papagaja i ribice sto priznace te nigde veze. Na terasi je u boxu i tako ce i ostati dok se ne zavrsi terasa koja ima 18 kvadrata ali nije pokrivena i ogradjena. Ja stvarno ne vidim da pas pati, idemo 3 puta u setnju , nekada duze nekada krace u zavisnosti kako se uklopim sa obavezama za taj dan. Dobio je box sa tim da dobije i dozvolu za ulazak u stan u toku dana, ali stvarno ne primecujem da mu je neki problem. Na ulici mu je sve zanimljivo, pozdravi svakog komsiju koji krene u prodavnicu, deca ka cesto dozivaju sa ulice, njemu je sve to jako zanimljivo i plus dobija setnju , kao sto rekoh, tri puta u toku dana. Jedina stvar koja me brine je ta vrucina koja jos nije postala nepodnosljiva ali blizi se i taj trenutak pa ce mi to napraviti dodatne probleme, a njemu mozda i preseljenje na neko hladnije mesto. Ne znam koliko mogu da podnesu vrucinu i na koji nacin bih mogao da mu pomognem da se rashladi.

Puno pozdrava!!!

I mene vrucina dosta brine, ali ja bih ga svake godine vodio na more sa mnom, posto na primorju imam velikuuuuu povrsinu zemlje (dvoriste), i veliku kucu! I ja bih ga uvodio u kucu kad mi je tata na posao, a posto on dosta radi 7 sati dnevno, po smjenama!
Ma ko zna, mozda on posle malo vremena promijeni misljenje i pusti ga u stan, vidjecu!
Ali ako ga kupim, (posto sam sada posle svih vasih postova malo nekako u cudnoj poziciji) moj tata ce ga zavoljeti vise od moje mame i brate 100%!....
Iako moja mama zeli retrivera, isto kao i ja!......Mom bratu su slatki, ali njega i sad nije nesto posebno briga, mada mene i bas briga!
A sto se tice toga kako da se rashladi, mozda da ga povedes da se bucne u neku rijeku, ako je cista, posto ako je prljava ko zna sta moze da mu se desi, zato mackic tedisu ne vodi da se kupa!

Poslednja izmena od moderatora:
Pa zbog tog kupanja se poslednji put i otrovao. Nego niko nije uzimao u obzir da, jedna porodica zauzima neki stav i odredjuje neka pravila u odgajanju ljubimca, pre nego sto kupi/dobije ljubimca, i da se ti stavovi drasticno menjaju kada to belo malo cupavo stvorenjce udje u njihov dom.... Morate i to uzeti u obzir i ici malo na blef...svi oni popuste kasnije...neki malo vise, a neki malo manje...neki pre, a neki kasnije...ali uglavnom popuste!

Evo ljudi i ja da se javim sa prinovama. :)
Kuja se ostenila, ima 11 malih stenaca, sad imaju mesec dana. :)
Ima 9 muzjaka, i 2 zenke, i svi su preziveli. Jadna Dona je morala da ide na carski rez, ali je sve to proslo. :) Niko nije uginuo, svi su preziveli (a i treba kada su imali 24/7 nadzor nedelju dana dok nije dobila majcinski instinkt:D)
E sad, zadrzacemo jednu zenkicu, jedan pas ide vlasniku psa sa kojim smo parili kuju, a ostale cemo (na zalost) morati da prodamo zato sto nemamo prostora za toliko pasa u kuci. :(
E sad da vas pitam za detalje. Da li mogu ovde da postavim oglas, ili negde drugde? posto sam ovde gledao, nema oglasa za prodaju pasa. I neke informacije o nezi. znam da ima puno informacija na prethodnim stranama ali eto. :)

I slike cete dobiti, samo da nadjem vremena malo da ih stavim. Pozdrav svima! :D

E pa prvo da cestitam na prinovama!:super: Mogu da zamislim kako je divno imati 11 malih retrivera!:heart::heart::klap:
Ovde nije dozvoljeno postavljanje oglasa, jer postoji podforum mali oglasi pa tu mozes da ostavis telefon, slike i dr., a ovde mozes da napises da ih imas i stavis slike pa moze neko da ti se javi preko pp.:)
A sto se tice negde, ja mogu da ti kazem samo ono osnovno sto verovatno znas - ciscenje od glista pa vakcinacija, i koliko znam najbolje je malisanima davati granule za male kuce, u sadasnjem uzrastu im ih daj potpljene u toplu vodu ili jogurt jer im zubici jos uvek nisu jaki.

Tatu ne mozete, mozete samo mamu, zato sto tatu nismo slikali. Ali mozda i znate. Zove se Badi, e sad bio je prvak rase ili tako nesto sad nedavno, prelep pas. A moju kucu mozete videti dosta strana unazad. :)

Aj sad cu i slike kerova malih da vam stavim. :) samo da ih uslikam u pokretu. :)

Jao..blago tebi. Sta bih ja dala da imam 11 malih retrivera.Sta bih im sve radila... :heart: :)
Ljudi, a sto se tice ovog medaljona-to je zivo sra*nje. On i dalje ima krpelje bez obzira na glupu ogrlicu od 3 400 din :( :dash: :thumbdown:
Poz

Steta!......Mnogo mi je zao tvoje qce!:heart:
A sharlo ti je preporucio sto treba da mu kupis!
Pozdrav za tebe, i tvoju slatq qcu! (zaboravio sam kako se zowe)

E da kad smo kod buva, ja sam Bobiju stavio frontline pre mesec i po dana, kad jutros one ladno jezde kroz dlaku, opusteno...i naravno odmah je ovaj dobio alergiju...i ja cu da poludim vise od njega.

Ako ti jos nisu rekli, reci cu ti ja.Bez obzira na frontline (koji prema mom veterinaru mora da se stavlja svaki mesec i to dan na dan) moras da ga kontrolises posle svake setnje.Izbegavaj usce, adu i Avalu tamo im je koncentracija ogromna :twisted:

Ja sam mom psu stavio frontline + biljnu ogrlicu protiv buva i krpelja i za sada hvala bogu nista.

Poruka za ostale clanove foruma. U junu ocekuju najezdu krpelja u Beogradu, nevezano za lokaciju. Pripazite na svoje ljubimce

Pozdraw

Back