Zlatni Retriver

Au, pa ona je bas bas mala. Nemoj nikako da joj dajes meso sa rostilja jer je ono jos uvek jako za njen stomak. Moze da dobije proliv ili da ima neke druge komplikacije posle.
Mislim da je ona jos uvek mnogo mala da bi spavala negde sama. Ne znam od koga si je kupio, ali bilo je prilicno nepromisljeno od tog odgajivaca sto ti ju je dao sa jedva punih mesec dana. Retriverima je retko kad hladno, doduse ona je mala, ali verujem da si joj napravio dobru kucicu. Moj pas je mogao sa nepunih 6 meseci da na -7 bude sat vremena i da mi uopste ne bude hladno. A pritom nije nikad bio nesto hiperaktivan. Za sada jos nemoj da je kupas, mozes tako da je prebrises krpicom ako mislis da se bas zaprljala. Otprilike do napunjenog treceg meseca se ne preporucuje kupanje (osim ako se stene nesto bas extra ne zaprlja).

Imam retrivericu od 2,5 mjeseca....naravno preslatka je kao i svi oni uostalom. Ali....i ja imam problem sa autoritetom, nevjerojatno je tvrdoglava, strasno brzo uci ali napravit ce ono sto se od nje trazi samo kad ona hoce! Isto tako neumorno nas dere, doslovce....zaleti se i zubima zgrabi rub trenirke, suknje.........i vuce, rezi.......dok ne strga! Fuj, NE......nista joj ne znace! sad sam pokupila foru sa jednog foruma, i primim je onako prstima za siju i malo podignem........cini se djelotvorno jer odmah pusti, ali nakon tog pocne rezati i lajati.......fakat me isprepada prvi puta ;) Sekundu nakon toga je umiljata i draga, ma jasno mi da je to beba, al ne zelim joj tolerirati takvo ponasanje!
Voznja u autu! Koma! Skace sa jedne strane na drugu, penje se, nece se uopce umirit al opet mase repom kao da joj se svidja, fakat mi nije jasna :roll:
Kupila sam i pojas za auto, i necete vjerovat vec joj 5-ti dan pokusavam to stavit al nema sanse! Baca se, grize.......uzas!
Isto tako setanje na lajni, sjedne na sred ceste i nece ni mrdnut, onda je ja vucem i ona onak klizi na guzi al nema sanse da se digne dok njoj ne pukne! Vidim da cemo morat u skolicu da se naucimo pristojno ponasat!
Evo slikice
http://www.slide.com/s/Lqum_Z1j6T8ZE8szCr-RQcYUByXIYFIa?dir=1

Pa ona je sad u tom uzrastu kad ne moze da se smiri. Zubici je svrbe, i zato mora sve da grize. Najbolje je da joj nabavite neke igrackice, pomocu kojih ce prestati vas da grize a i pomocice joj da sto pre promeni zube.
Ta hiperaktivnost je uobicajna kod rasa kao sto su zlatni retriveri. Smirice se za najkasnije dve godine. Inace ona je sad jos mala za skolu za dresuru, svaki posteni i iskusni dreser nece hteti da dresira stene ispod 6 meseci starosti.
Mogu samo da vam kazem da se strpite za sada, zabavljajte je tim igrackicama, nadjite joj nekog psa za druzenje, po mogucstvu neko stene isto tako aktivno. Njima je takva narav, i tako je kako je.

IMA LI neko ko zna kako da dovezek kucu iz Novog Sada do Kraljeva?Posle duzeg vremena NASAO sam kucu ILI mi je sada problem prevoz!!Da li neko zna nekoga ko se MOZDA bavi PREVOZOV LJUBIMACA!! bicu VAM STVARNO veoma veoma zahvalan!!!!

ljube03:
IMA LI neko ko zna kako da dovezek kucu iz Novog Sada do Kraljeva?Posle duzeg vremena NASAO sam kucu ILI mi je sada problem prevoz!!Da li neko zna nekoga ko se MOZDA bavi PREVOZOV LJUBIMACA!! bicu VAM STVARNO veoma veoma zahvalan!!!!

Kupi onu kutiju za transpot maca ili kuca, sedi lepo na autobus (medjugradski), tamo preuzmi kucu, stavi ga u kutiju, i opet autobusom nazad. Ako nema puno ljudi sofer ce ti sigurno dozvoliti da ga drzis na sedistu pored (a mozda su i podkupljivi pa mu cusnes koju kintu da te pusti). U najgorem slucaju ce ti traziti da malog stavis sa prtljagom u donji deo autobusa, mada ako mu ispricas da moze tu da se ugusi popustice na kraju sigurno.

dachaboy:
AAAAAAAAAAAAAAaaaaaa, koje dve godine pa ja cu za dve godine da poludim. Zar nece da je prestane ta hiperaktivnost pre.

Hm, ta poruka je bila upucena osobi pod nickom Pija, ali to je u osnovi to. Retriveri su veoma zivahni psi, i neki od njih su hiperaktivni. Prestace da grize sve kad joj porastu novi zubici, i vremenom ce prestati da cvili nocu, ali ne racunaj na to da ce sedeti mirno u kuci, i setati se pored noge napolju.
Jedino je moj pas od svih retrivera koje sam videla teska flegma, ali to je zbog tih njegovih kukova.
Pa zar nisi nesto malo procitao o njima pre nego sto si je uzeo?

Trenutno ne znam nijednog odgajivaca retrivera, mozes da prelistas malo oglase, zoves, pitas, ono sto je najbitnije kod retrivera je da pitas vlasnika da li su roditeljima snimljeni kukovi. Na titule nemoj mnogo da se obazires, jer u Srbiji godisnje ima 70 raznih takmicenja, tako sad skoro svaki pas moze da pokupi visoke nagrade. Bitno je da je stene u dobrom zdravstvenom stanju.

Posle duzeg vremena stigla nam je kuca, stara je 2.5 meseca i odlicna je ali imam jedan problem, naime kada sam je cetkao i pregledam usi i u njima vidim da ima neke bubuljice crveno-roze boje!Da li je neko imao slican problem da me posavetuje ili da je vodim kod veterinara?

ljube03:
Posle duzeg vremena stigla nam je kuca, stara je 2.5 meseca i odlicna je ali imam jedan problem, naime kada sam je cetkao i pregledam usi i u njima vidim da ima neke bubuljice crveno-roze boje!Da li je neko imao slican problem da me posavetuje ili da je vodim kod veterinara?

Ja nisam imao te probleme sa mojom kucom, ali mislim da nije ništa ozbiljno - ne brini! :) Možeš da odeš do veterinara za svaki slučaj. Jako mi je drago što je konačno stigla kuca i jako mi je žao što nisam uspeo da ti pomognem pri pronalaženju.

Ako možeš, postavi sličice da vidimo to malo meče! :-D

Te tackice mogu da budu znak alergije. Moj pas je imao tako te, kao sto kazes, bubuljice prvo na vratu a posle i kod guze. Vet mi je rekao da to moze da bude alergija ili na hranu ili na neki hemijski preparat kojim brisem pod. Onda mu je prepisao terapiju sa pronizonom, medjutim kad je prestao da ga uzima ponovo su pocele da mu iskacu. Posto vise nije hteo da mu daje te lekove jer bi mu ih davao dzabe, rekao mi je da potrazim na sta to moze da bude alergican, i tako sam otkrila da mu od neke granulirane hrane, obicno jeftinije, iskace alergija.
Ali vremenom je proslo, i cak i kad mu sad dajem neku jeftiniju granuliranu hranu, nista se ne desava, tako da mu je izgleda ta alergija na neki cudan nacin prosla za stalno.

Moja Aska je imala te bubuljice na stomaku icesala se.Vet je prvo mislio da je alergicna na hranu,ali na kraju se ispostavilo da je moja majka prala terasu a Aska je otrcala i uvaljala se u penu.
Trebali ste da vidite facu moje majke kad je priznala.Kao kad dete napravi nesto lose :D :D :D

mirkas:
Pozdrav svima
Da li mi neko moze preporuciti nekog odgajivaca retrivera ali da stenci nisu preterano skupi, do 200 e. Da napomenem da sam na lokaciji Uzice/Beograd.

mirkovicmilos@yahoo.com

ako mozes da dodjes u novi sad
besplatno mozes dobiti zlatnog ja poznajem coveka koji ceda ima stence za oko mesec dana a ima i papire posalji mi pp ako si zainteresovan
inace mala je jako lepa

Na prve dve slike Meda :D tj. Sonny - pravi nadimak (od Samson) ima dva meseca a na druge dve slike tri i po ;)

Prilozi

• meda.jpg
    meda.jpg
    59,5 KB · Pregleda: 40
  • meda2.jpg
    meda2.jpg
    71,6 KB · Pregleda: 44
  • meda3.jpg
    meda3.jpg
    65,4 KB · Pregleda: 52
  • meda4.jpg
    meda4.jpg
    69,5 KB · Pregleda: 61
Poseto sam veterinara i bilo je samo malo ciscenje usiju - nista strasno i za sada je OK.A slike saljem SAMO DA JE SLIKAM!!!A nisam rekao da je ovo jedan od retkih retrivera zato sto ima jedno uvo krace!Videcete na slikama, mada je nama zbog toga bas jos milija a vidim da niko ko je video nasu kucu nije to ni primetio, mada nama to nije ni vazno!

mirkas:
Pozdrav svima
Da li mi neko moze preporuciti nekog odgajivaca retrivera ali da stenci nisu preterano skupi, do 200 e. Da napomenem da sam na lokaciji Uzice/Beograd.

mirkovicmilos@yahoo.com

Imas u Cacku Trifunovica koji ima zlatne retrivere. Mogu se raspitati kada ocekuje leglo. Ima jako dobru zenku koju uvek pari sa vrhunskim muzjacima. Moji prijatelji su uzeli zenkicu iz proslog legla,okacicu veceras sliku da je vidis.

ljube03:
Poseto sam veterinara i bilo je samo malo ciscenje usiju - nista strasno i za sada je OK.A slike saljem SAMO DA JE SLIKAM!!!A nisam rekao da je ovo jedan od retkih retrivera zato sto ima jedno uvo krace!Videcete na slikama, mada je nama zbog toga bas jos milija a vidim da niko ko je video nasu kucu nije to ni primetio, mada nama to nije ni vazno!

Super, rekao sam ti da će sve biti OK! :D A kako se zove kuca??

Kuci je ime dao moj sin i zove se ABA, inace je bez papira i FENOMENALNA JE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obozavaju je svi iz komsiluka i deca i odrasli , samo sto nas je mnogo stah lutalica koji su ovde vec OBELEZILI svoju teritoriju i ne podnose nove kuce i bas ne znam kako da se ponasam!Prosetamo je ispred dvorista i ona sama ode malo dalje ali nas je veoma strah sta ce se desiti ako je stretnu.Tako da i pored velike zelje da upozna celo naselje koje nam je veoma lepo i veliko i ima puno dece i kucnih ljubimaca prosto ne znamo sta da radimo!Da li da le setamo da bi upoznale te drugare?Da li da se setamo svi zajedno mislim sa decom ili da se proseta jednom sama?Ne znammm!!!Video sam jednom kako jedan komsija koji ima dalmatinca seta bez povodca stalno do trenutka kada kuta nije pozelela sama dea se proseta, to je bilo tada i vise nikada jer su je tako napali da sam poceo ja da zvizdim da ih gadjam jer su ujeli kucu KOJA SE SAMO SETALA!!!Od tada vidjam samo komsiju a kuca je preplasena da bi se setala!Zato ne znamo sta da radimo!?!Ako bi nas neko posavetovao BAS BI NAM ZNACILO!Rtriver je ipak mnogo mnogo MIO i PITOM pas !!

Evo da pokusam da vam pomognem.
Da li vi poznajete te ulicne pse ili ste ih nekada hranili, bolje receno da li oni poznaju vas? Ako vas poznaju stvar ce ici lakse. Ovako nikako nemojte da je pustate da se sama upoznaje sa njima (pod sama mislim da vi niste pored nje), jer ce oni onda na nju gledati kao psa koji pokusava da se uvuce u njihov copor pa moze da se desi da se nekom psu to ne svidi i da je napadne. Zato je lepo vezite na povodac, da bi ti psi videli da je ona sa vama, i prosetajte se mirno pored njih. Posto je ona jos stene, i to izuzetno umiljato ;) , ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema. Jedno je sigurno a to je da je bolje da je upoznate sa njima dok je mala nego kad bude porasla. Ipak su odrasli psi tolerantniji prema stenicima nego prema drugim odraslim psima. E dakle i kad vam tako pridje neki od tih pasa, vi mirno stanite blizu nje, po mogucstvu pricajte nesto umilnim glasom tim psima, tipa "desi kuco, sto si slatka" i tako dalje, nemojte nikako da je povlacite ka sebi grcevito ili da terate te pse ako pokusaju da je onjuse. U slucaju da neko od njih ipak zarezi na nju ili krene u napad, brzo je povucite ka sebi, i tom psu viknite odlucno "ne". U slucaju da pas posle toga i dalje ne ustukne mislim da je definitivno opravdano da koristite silu. U svakom slucaju sad je jos mala, pa je mozete podici ako nesto krene naopako.
Druga situacija je ako ne poznajete te pse, tj ako oni ne poznaju vas. U stom slucaju je najbolje da im ponesete malo hrane, nekih granula ili poslastica, bitno je da lepo mirise, i onda kad im date tu hranu ostanite malo sa njima dok je ne pojedu, pa ih onda upoznajte sa svojom kucom, pomazite nekog od njih, i videcete na kraju nece biti nikakvih problema.
Nadam se da sam od neke pomoci, ovo sve sam manje vise napisala iz sopstvenog iskustva "pripitomljavanja" ulicnih pasa, mada morate biti svesni da ce biti i onih sa kojima se vasa kuca nikad nece sloziti do kraja.

Back