Zlatni Retriver

E, što "volim" ove koji postave pitanje (a ulože napor da se registruju?!) pa onda odu bez "fala, čiko/teto, nešto smo novo saznali...".
Pa neko se zabrinuo za tvog kera, krembilu! Uložio napor da ti odgovori! Možda dobio i karpalni sindrom!
:sad2:

E ljudi imam ja jedan problem, zahvalicu se na odgovoru, jer to uvek radim :hahaha:

U svakom slucaju, problem je taj sto moj pas vec neko vreme, mozda ce zvucati suludo, ali bukvalno jede izmet od kokosaka, krave, svinje, nebitno je.

Ode nekad u kokosarnik i tamo bude i do 15 minuta, hraneci se izmetima. Ne znam u ceu je tu problem, dobija hranu redovno, mozda cak i vise nego sto bi trebalo, dobija vitamine koje su preporucili u veterinarskoj stanici i vakcinisano je...Sta bi to moglo biti ?

Цитат:
(...)To im je ostatak iz proslosti, zato jer onda kad su prije trazili novi teritorij u sumi, onda nisu znali jel dobar-jel ima hrane i sve to. Pa su jeli govna od drugih zivotinja koje su tamo zivjele da vide koliko su hranjiva i sve to i tako saznaju jel teritorij dobar za naseljavanje.

Ja neznam kako drukcije rijesiti to nego da kazes psu "fuj to!" par puta i ako ne poslusa dobi laganu cusku po guzi i naucit ce valjda....
(...)

Крај цитата. Да не верујеш, довољно је Гуглу поставити питање: "pas jede govna", и онда мало прочитати.

(Хвала mirta!)

Извор: http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=19928

E ljudi imam ja jedan problem, zahvalicu se na odgovoru, jer to uvek radim :hahaha:

U svakom slucaju, problem je taj sto moj pas vec neko vreme, mozda ce zvucati suludo, ali bukvalno jede izmet od kokosaka, krave, svinje, nebitno je.

Ode nekad u kokosarnik i tamo bude i do 15 minuta, hraneci se izmetima. Ne znam u ceu je tu problem, dobija hranu redovno, mozda cak i vise nego sto bi trebalo, dobija vitamine koje su preporucili u veterinarskoj stanici i vakcinisano je...Sta bi to moglo biti ?

Nije jedni, imali smo i mi sličan problem ranije :mrgreen:

Još me užasno nervirala, čitavo dvorište je smrdilo od nje, ali je prestala kasnije.

Pozdrav svim "retrivercima",evo i nas posle duuuugeee letnje pauze,šetnje,igrarija,kupanja ,svega po malo a kako mi se čini po slabijoj posećenosti forumu i kod ostalih je bilo tako.No,došla jesen,vreme da se okupimo a ja evo sa jednim problemčićem ili problemom to već zavisi ko kako gleda.Moj Bole ima 6 godina i nije da ga hvalim,ali je jako dobro vaspitan-međutim pre jedno mesec dana smo primetili da nam zapišava(surov izraz,ali tako moram objasniti)fotelju u kući.Pri tom pas živi u dvorištu ,ali iskoristi priliku kad niko ne vidi uđe i obavi šta ima.Ribala ja, dezinfikovala,prskala raznim mirisima -i ništa.Kad uđem vidim baricu.Šta da radim i kako da ga odviknem od toga?Problem je što ga nismo nikad uhvatili na delu pa da ga na licu mesta izgrdim,možda bi to imalo efekta.
I još da napomenem u kući nemamo druge životinje,mislim u dvorištu mačkica,ali podvlačim u dvorištu-ne ulazi u kuću da bi npr osetio njen miris.

Poslednja izmena:
Tužna srca moram da objavim da je Aska, prekrasna, uspavana u svojoj 12. godini zbog kancera na materici.
Bila je, pa, dobar pas.
Imao sam neki ružan osećaj kada je nisam (nismo, Zara i ja) videli u šetnji par dana.
Juče sretnem, u povratku iz šetnje, njenu gazdaricu i pitam "Vi ste već obavili šetnju?", na šta je ona odgovorila "Aska više ne šeta. Aske više nema.".
Ne moram da vam pričam da su mi suze same krenule.
Ako ima Raja za pse, Aska je tamo. Juri neke grančice, loptice, kestenje... I divno se zabavlja :)
Želim da verujem u to. RIP, Aska.

Cao svima :D Posto retko ulazim na forum, nisam ni gledao teme, ali sam sada naisao na ovu i zelim da se pridruzim vasim diskusijama o ,nasoj omiljenoj rasi, zlatnim retriverima :D Kao i vi i ja imam kod kuce jednog prelepog muzjaka koji je star evo vec 4 godine, iako se tako ne ponasa :D Obozavam ga :D
E sad, imam pitanje. On se pario mozda 2 puta samo, na zalost, jer nikako da mu pronadjemo zenku. Pa me zanima kako to ide? Ako neko moze da mi objasni nesto o parenju.

Titinče, koliko se ja razumijem, mislim da Vaš pas obilježava teritoriju. Obrati se mimi's mom, ona ti može malo bolje objasniti sigurno. Maher je to :)

Lackie,jasno je meni da oni tako obeležavaju teritoriju kad su napolju,ali zar mora da ulazi u kuću da obeležava i taj deo?E, neće moći tako ta teritorija je moja.Šalim se,ali ako to nije radio za sve ove godine,šta mu sad bi? I čime bih mogla da ga sprečim,odjurim,ma bilo šta što bi ga oteralo odatle.Od kojih mirisa psi beže?Za sirće znam,ali ne mogu kuću prskati sirćetom;ima li nešto od biljaka ili bilo šta a da ne pobegnu i ukućani iz iste?
Pokušaću da kontaktiram mimi's mom-zahvaljujem se na savetu.

Jeste :D Pogresno sam se izrazio, hteo sam da kazem "jedno" 2 puta :D

Pa, posrećilo mu se.
Elem, o parenju on bi tebi mogao da objasni, Dekse.

Citat:
Dex_9
Cao svima Posto retko ulazim na forum, nisam ni gledao teme, ali sam sada naisao na ovu i zelim da se pridruzim vasim diskusijama o ,nasoj omiljenoj rasi, zlatnim retriverima Kao i vi i ja imam kod kuce jednog prelepog muzjaka koji je star evo vec 4 godine, iako se tako ne ponasa Obozavam ga
E sad, imam pitanje. On se pario mozda 2 puta samo, na zalost, jer nikako da mu pronadjemo zenku. Pa me zanima kako to ide? Ako neko moze da mi objasni nesto o parenju.
EndOfCitat

Pozdrav drustvo od mene i Ria,koga svakim danom sve vise obozavam.On je najbolja kuca na svijetu,moj medolino,cuci,moja dusa.Kada se vidimo(on je pas od moga druga)izigramo se,izmazimo....a maza je najveća na svijetu.Poslusan je,ima dobar apetit,zivahan je,obooozzzaaava vodu,kao i da se druzi sa drugim kucama.Evo par fotkica

Uploaded with ImageShack.useshack.us/photo/my-images/850/spath Image[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/819/fotogrr.jpg/]

Uploaded with ImageShack.us

Да ли је касно псу старом три године оперисати катаракту? Постављам ово питање на овој теми, јер је у питању предиван голден мужјак.
Зара се њуши са њим, играла би се, а он, сиротан, оним дивним и огромним очима не може да је види, са које му стране долази.
Стварно ми га је жао, ако може да се оперише, колико би то коштало?
И да ли би било резултата?

Да ли је касно псу старом три године оперисати катаракту? Постављам ово питање на овој теми, јер је у питању предиван голден мужјак.
Зара се њуши са њим, играла би се, а он, сиротан, оним дивним и огромним очима не може да је види, са које му стране долази.
Стварно ми га је жао, ако може да се оперише, колико би то коштало?
И да ли би било резултата?

Jesi li ista saznao ili uradio?

Saznao sam da nema svrhe raditi sada operaciju, jer je u prvoj godini dobio kataraktu, i sada, sa 3 godine, ima veoma male šanse za uspešnu operaciju.
Nisam ga vodio kod veta, nije moj pas.
U međuvremenu sam se raspitivao i na forumu, i pitao drugara veta, i drugaricu dr. oftalmologa. Ona se čak ponudila da proba da uradi laser, ali sa ogradom da je rizično i neizvesno.
Niko nema iskustava sa zapuštenom kataraktom kod psa.
Kažu da se ostala čula izoštravaju, da bi nadomestila gubitak. Želim da verujem da je tako i kod njega.

Back