Zlatni Retriver

joiv nek su zivi i zdravi, cestitam :)

plakatspecijalka2011-1.jpg

Prelepi su...

Moje vec ima 2 meseca i 10 dana.

Mozda sam ja lud, ali ona je juce primila onu drugu vakcinu, i imam utisak da je od tad nacisto poludela..:D

Naime, ne mogu je zaustaviti, aktivna je tokom celog dana, skace, ujeda, trci....sve je to radila i pre ove druge vakcine, ali sada je to povecano :D :hahaha:

Opet ja sa istim problemom. Stvarno ne znam da li da odvedem svog psa kod veterinara zbog ovoga. Ja razumem da su oni aktivni i sve to, ali ovaj pas vec postaje da bude agresivan.

Svako ko prodje pored njega, skace i pocinje da ga grize...za ruke, noge, nebitno mu je. Nije to neka agresivnost da on laje na nekog ili da rezi, vise ovako iz igre, ali ume dosta dobro da zagrize. :S

Samo i ti svaki put jasno i besno NE plus prst podignes kao da pretis.
Ovo je kod mene upalilo.
Cinjenica je da ces morati i da ga odgurujes u pocetku a to isto cini odsecno ali lagano. Nakon nekog vremena bice dovoljno samo NE.

Kada se ukopa, znači da se uplašio. Sagni se, potapši ga, daj mu podršku, sačekaj da se smiri i lagano nastavi dalje. Nikako ne smeš da ga vučeš na silu. Ako se okreće, spušten rep, spuštene uši, pogled u tebe "ispod oka" - to je znak nesigurnosti, a ti si tu da mu uliješ sigurnost svojim ponašanjem.
Taj strah ne znam kako "lečiti", mi nismo imali taj problem. Mi smo imali bizaran problem straha od promaje koji je rešen zaptivanjem prozora :)
Svaki se, neki brže a neki sporije, navikne na povodac, naročito kada shvati da bez povoca nema šetnje...
Čuj, za prvu šetnju 5 minuta je sasvim ok. Samo napred!

Hvala vam puno. Ne bih nikako ni pokusao na silu :D

Danas smo isli po poljskom putu i bilo je sasvim ok. Uopste nije zastajao niti sta, cak je i trcao ispred mene. :D

Izgleda da mu je jedini problem strah od automobila, ali necu ni da ga izvodim na ulicu dok jos ne poraste.

Hvala vam puno. Ne bih nikako ni pokusao na silu :D

Danas smo isli po poljskom putu i bilo je sasvim ok. Uopste nije zastajao niti sta, cak je i trcao ispred mene. :D

Izgleda da mu je jedini problem strah od automobila, ali necu ni da ga izvodim na ulicu dok jos ne poraste.
ja mislim da bi bas trebao da ga izvodis malo pored automobila da bi se navikao jer kad poraste bice teze,prvo ga vodi gde ima manje kola par dana,pa posle par dana gde ima vise kola i sve vreme mu budi podrska da shvati da nije strasno,od prvog dana moras da ga vaspitavas i ucis.

Kako ste navikli psa na povodac ?

Danas smo prvi put krenuli u setnju, ali je setnja trajala svega 5min. Svaki put kad cuje auto, samo se ukopa u mesto.

Kad sam ga uzela,moj pas je imao 3 mjeseca,cim je usao u kucu stavili smo mu ogrlicu da se malo navikne.Sjutradan sam ga izvela u dvoriste i stavila mu povodac,ponasao se potpuno ok,ali nije htio da izadje na ulicu pa sam ga par dana izvodila samo u dvoriste,a onda,posle nekog vremena se navikao na auta jer je ulica blizu i kad sam ga prvi put odvela u duzu setnju ,ponasao se normalno.Uskoro smo normalno isli s njim i kroz centar gdje je najveca guzva,i brzo se na to navikao. :)

Samo treba na neki nacin da ga ohrabris i da mu pokazes da to nije nista strasno,ako nece,nemoj da ga na silu vodis u setnju,mozda treba vremena da shvati i da se navikne...najbinije je strpljenje dok se ne nauci,ako je tog dana setnja trajala 5 min. pokusaj da sledeci put traje 6min. i tako ce postepeno sve doci u normalu :D
-Na nacionalnoj geografiji imas emisiju "Saptac psima" ,emisija je odlicna i u svakoj epizodi mozes da vidis kako se rjesavaju takvi i slicni problemi. :D

Bas me je zacudilo ( u pozitivnom smislu ) Maxovo ponasanje , pre par dana smo bili kod veta i to naravno kolima da primimo bocku , prvo se neckao i do pola usao , nekako smo uspeli da ga prevarimo da udje. Kada smo stigli , vrteo se po ambulanti i nije stajao miran ali , kada je dosao vet da mu da bocu , seo je i jos se namestio kako bi dobio vakcinu . :D
Nisam mogla da se nacudim u tom trenutku . :)
Posto ga mi nismo toliko cesto vozili kolima ( plasi se da udje ) bas sam se juce pozitivno iznenadila kada je uskocio sav srecan u kola ( ali na nasu nesrecu sav blatnjav , jer je padala kisa :D ) i pravo se smestio na zadnje sediste ... jedva smo ga izvukli . :D
Znaci , i dalje se desavaju cuda :) . Mislila sam da ga nikada necu osloboditi tog njegovog straha od ulazenja u kola , do duse kao mala beba , kada sam ga uzela , rado se vozio i nije pravio nikakvih problema . :D

ja mislim da bi bas trebao da ga izvodis malo pored automobila da bi se navikao jer kad poraste bice teze,prvo ga vodi gde ima manje kola par dana,pa posle par dana gde ima vise kola i sve vreme mu budi podrska da shvati da nije strasno,od prvog dana moras da ga vaspitavas i ucis.

Ma jok. Treba da ga šeta baš tuda gde će ga šetati svakoga dana. Baš će da traži ulicu sa manje kola, pa sa više kola, pa na auto-put?!
Jok. "Laganica" je šifra za sve retrievere.

Ma jok. Treba da ga šeta baš tuda gde će ga šetati svakoga dana. Baš će da traži ulicu sa manje kola, pa sa više kola, pa na auto-put?!
Jok. "Laganica" je šifra za sve retrievere.

pa nisam mislila da ga vodi na autoput,vec da ga vodi po sporednoj ulici ili njegovoj verovatno ima manje kola nego u nekoj prometnijoj ulici koja je u blizini!

I ja imam Blekija starog 3 meseca i mnogo skace ,ali tek sto gricka...Nemozes cak ni da ga pomazis po glavi koliko pokusava da te gricne za ruku. Mada kapiram da je to zato sto bi da se igra...sumnjam da je agresivnost neka,jer oni nisu agresivni uopste. Cak sam cula da je to rasa koja nikada nikoga nije ujela od kada postoje...Sumnjam da je to tacno...ali ko zna?!

Back