Zlatni Retriver

evo nas opet :D
juce je Luxor napunio 4 mjeseca :maramica:
pa evo par slicica njega i Bendzija (Bernadinac) u igri,samo mogu reci da se odlicno slazu..

P1010254-1.jpg

P1010246-1.jpg

P1010233-1.jpg

P1010213-1.jpg

P1010212-1.jpg

P1010209-1.jpg

P1010262-1.jpg

vodenchar, hehhehhee, super slicice, a Luxor vidim jako lepo napreduje, ima da izraste u pravog lepotana! :D:heart:

Novice, auuuuuu, kako je izrastao?! :) Prelep je stvarno, nema, vidi se da polako ulazi u svet odraslih! ;):heart:

Pozdrav svima. Imam problem pa sa resio da vas pitam za misljenje.Moj retriver ima 8 meseci i veoma je lep i pametan.Evo o cemu se radi: pre par meseci sam mu na ledjima (na vratu) primetio sivu fleku,kada sam bolje pogledao video sam gnojavu krastu,pri tom,on se ne cese i vrlo je veseo.Odveo sam ga kod vetirinara koji mu je dao injekciju,ispirao nekoliko dana i to je bilo sve.Nikakvo bojasnjenje zasto se to desilo nisam dobio.Proslog meseca se isto ponovilo,opet veterinar i sve isto.Ovog pita sam dobio objasnjenje da se negde ogrebao i da se inficiralo,a da je on izgleda osetljiv i sklon tome.. Dezinfikofao sam mu kucicu i boks i nadao se da ce sada biti sve kako treba.Medjutim, juce opet vidim sivu fleku(sva tri put jedna blizu druge).Sta da radim,kako da mu pomognem.

a jel ti se cini da treba jos malo da se rasiri

Ma ne sekiraj se.... :) Do godinu dana rastu u visinu, a do druge godine se razvijaju u sirinu, tako da nema potrebe da brines. :) Moj Leks ima 19 meseci i tek nedavno je krenulo drasticno da se siri i raskrunjava, kada kazem drasticno, to je da pocinje vidno da se primecuje... :D
Samo kod nekih pasa to ide sporije, kod nekih brze, ali ne brini, bice on taman kakav treba da bude jos za koji mesec. :D A i po ovoj slici bih mogla da zakljucim da izgleda sasvim ok za sada, prelep je stvarno! :heart::heart::heart::D

^

hehe da znas da jesu, komsija pored mene ima 7 stenadi , i kada setam mog Badya svratim do njega , kako su slatki to je neverovatno !!!!

Blago tebi, kod nas u komsiluku nije bilo bas odavno tako malih bebica.... Ima jedan koji vec ima jedno 7-8 meseci, a ostali su svi stariji. :)

Pazi samo kako je ovo belo zaglilo ovo do njega....? Ma predivno stvarno! :heart:

Poslednja izmena:
Pozdrav svim članicama i članovima foruma kao i njihovim ljubimcima.Nova sam na ovom forumu,ali sam dugogodišnja i ponosna vlasnica jednog lepog čupavog blentavca Boleta koji ima 5,5 godina.I koji još nije duhom odrastao,sudeći po ludorijama kojima nas svakodnevno iznenađuje.Sem što nam redovno okopava vinograd i to prilično duboko oranje,sad je izmislio spavanje na mermernom stolu na terasi koji je tu od kako on zna za sebe.Pri tom prvo mora tako debeo i truntav da se popne na klupu,pa tek onda na sto.Ne znma šta mu to sad znači,ali problem će biti sad kad aktiviramo letnju baštu pa tu budemo sedeli po ceo dan-hoćemo li se gurati sa njim ili da tražimo novo mesto pod hladovinom?I,molila bih još jedan savet o tome kako se rešiti one,što bi mi u narodu rekli "guščije kože"na Boletovim laktovima;toliko ružno izgleda,a pored toga imamo još i jedan ožiljak na njušci od guranja iste gde joj nije mesto,pa me zanima hoće li se to vremenom povući,može li se čime tretirati ili i njihova koža pamti nestašluke?
Toliko za sad,hvala i pozdrav i od mog "visokoletača",kako ga od skoro zovemo.

Titince, i moj pas je ogulio njusku iz istog razloga, a znam da njuska hoce da se oguli i zbog nedostatka nekog vitamina, milim B, i ja ne znam da li ce mu se povuci taj oziljak, mislim da nece, ali sacekaj Tacaw ili nekog drugog ko se daleko vise od mene razume , oni ce ti sigurno dati odgovor. pozdrav

Ja i dalje muku mučim sa postavljanjem fotografija.Ispade ovo neka mnoooogoooo velika nauka.Pomagajteeeee!
Novice hvala na odgovoru,ali sad vidim da sam se ja pogrešno izrazila kad sam napisala za ožiljak na njušci-to je ustvari na korenu nosa,bliže očima ostalo kao veeeeliiiiki mladež koji meni ide na živce i ruži mi psa.

Pogledaj ovde, http://forum.krstarica.com/showthread.php/86557-Zlatni-Retriver/page168

Eddie je detaljno objasnio ...a može i preko www.imageshack.us sličan je postupak

Divan ti je pas! :) Što se laktova tiče, ja Belfine laktove povremeno namažem Pavlovićevom mašću - češće kad vidim da je koža u lošijem stanju. To im je prirodno, od ležanja, tako da se ne može sprečiti, samo usporiti.

I evo slike Belfinog šteneta Bruta, koji je, srećom, ostao u komšiluku, pa se svakodnevno viđamo :D Predivan je mali, prosto je neverovatno koliko sluša za svoj uzrast - prekosutra puni tek 6 meseci, a sluša bolje nego Belfi sada :D Ovde je u igri s Belfi i Enijem.

Ja kad navalim sa slikama, ne znam da stanem :rumenko: Ali, obožavam ga zaista!

Inače, u kontaktu sam sa 8 od 9 vlasnika štenaca i zaista su svi lepi, zdravi i napredni :) Brut sa 6 meseci ima oko 25 kg i prelep je pas, baš sam ponosna na njega! Štenac koji je otišao vlasniku oca legla je na kraju ostao u specijalnim jedinicama policije - kažu da je jako pametan i radan pas, pa su ga ostavili u jedinici. Nadam se da ću i njega uskoro videti :)

Poslednja izmena:
Titince, dobro nam dosla, kao i tvoj Bole naravno! :D Moram ti prvo reci, da ti je blesan presladak stvarno! :D
Sto se laktova tice, lepo ti je Lidija rekla, to je tako, prirodno je skroz i tesko se tu sta moze, ja mom cak i ne mazem nista.... Nekad se vidi manje, nekad malo vise i tako sve u krug....:roll:
A sto se tice njuskice, ima i moj takodje vec jedno par meseci mali oziljcic, i nije mu prosao, od cega je zaista ne znam ( i moj je inace zijandzija veliki tako da je nemoguce prosto ispratiti bas sve :D ) ali, s tim da se jedva i vidi, nisam pravila uzbunu oko toga, a da li moze vremenom da se povuce i vredi li sta mazati, zaista ne znam.... Ako te bas to toliko muci, ili se mnogo vidi, najbolje se posavetuj sa nekim veterinarom. :)

Jaooooj Lidija, pa kako su samo porasli.... ?! :) Pa zar je to ono malo slatko stene od pre par meseci? :D Divan je stvarno, tj.preslaaaaaadak, kao i slicice uopste, uzivala sam dok sam ih prelistavala....:heart: I mnogo sam srecna sto su i ostala stenad zdrava i napredna.... Sve pohvale i cestitke stvarno! :D

Poslednja izmena:

Back