Zlatni Retriver

A ja molim aktivnije članove da mi kažu postoji li ovde neko mesto na kojem bi mogla oglasiti prodaju štenaca? 19.11. treba da dobiju prvu vakcinu, čišćeni su 2x od parazita i uskoro bi trebalo da nađu nove domove :D Nisam pronašla neku sličnu temu.

Evo moje male velike bande :D Rastu kao iz vode, a jedu kao da su vukovi :D Sreća da nas služi vreme, pa dosta vremena provode na suncu i uživaju razvaljujući mi baštu :gace:

U početku sam uspevala da ih zadržim u hand-made igralištu, ali su to nedavno prerasli, što se vidi na fotkama :mrgreen:

Ženkica sa prethodnih fotki je pravi džambas, kad bih mogla zadržala bih nju da brani Belfi kad malo poraste :D Najkrupnija je posle jednog mužjaka u leglu, a definitivno je alfa u tom devetočlanom čoporu - kad stigne omiljena klopa rastera ostale štence i jede sama iz te velike činije, dok se ja ne umešam :D

Belfi se konačno oporavlja, bila je jadna sva iscrpljena, oslabila 4 kg od pre parenja... Sada jede puno svežeg mesa, iznutrica, kuvanog, granula... ma jede šta stigne, ne prestaje :D Pre neki dan se prvi put poigrala sa starom drugaricom, bila sam presrećna!

prodaju stenaca mozete oglasiti ovde

http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/257-Oglašavanje

Kolika je cena ako se moze znati?
A da i rodovnici ako moze ;) .

Hvala ti za adresu, odmah stavljam oglas :D

Ženkice prodajem za 100 evra, mužjake za 130. Ja sam Belfi mnogo više platila, ali znam da je teško vreme i ljudi nemaju para. Već mi je veliki problem da ih izdržavam, dohrana za 9 štenaca (Bento Cronen) mi dođe 600-700 dinara dnevno... Još vakcine treba da platim 900 dinara po štenetu, bar tako moj veterinar kaže, a ja ću videti ima li negde jeftinije. Plus što Belfi jede 3x više nego inače i to jaču hranu. Tako da sam zaista na ivici finansijske katastrofe, s obzirom da ih sama izdržavam, a podstanar sam, pa mi pola plate ode na kiriju :huh:

Belfin rodovnik sam već stavljala ovde, probaću da nađem skeniranu varijantu, a vlasnik mužjaka treba da mi pošalje kopiju rodovnika. Podaci koje sam dobila o njemu su - Zevs iz odgajivačnice Balkanika retrivers, 5*cac, puo, utakmice u radu, snimak kukova i laktova. Njega sam jedva našla za parenje, svi psi koje sam sretala su joj u rodu preko dede - Sansui Baron Simonis, ako sam dobro napisala ime :D

Poslednja izmena:
Hvala ti za adresu, odmah stavljam oglas :D

Ženkice prodajem za 100 evra, mužjake za 130. Ja sam Belfi mnogo više platila, ali znam da je teško vreme i ljudi nemaju para. Već mi je veliki problem da ih izdržavam, dohrana za 9 štenaca (Bento Cronen) mi dođe 600-700 dinara dnevno... Još vakcine treba da platim 900 dinara po štenetu, bar tako moj veterinar kaže, a ja ću videti ima li negde jeftinije. Plus što Belfi jede 3x više nego inače i to jaču hranu. Tako da sam zaista na ivici finansijske katastrofe, s obzirom da ih sama izdržavam, a podstanar sam, pa mi pola plate ode na kiriju :huh:

Belfin rodovnik sam već stavljala ovde, probaću da nađem skeniranu varijantu, a vlasnik mužjaka treba da mi pošalje kopiju rodovnika. Podaci koje sam dobila o njemu su - Zevs iz odgajivačnice Balkanika retrivers, 5*cac, puo, utakmice u radu, snimak kukova i laktova. Njega sam jedva našla za parenje, svi psi koje sam sretala su joj u rodu preko dede - Sansui Baron Simonis, ako sam dobro napisala ime :D

Moras i na ovu krizu da izguras, sta je stencima sve potrebno (vratice ti se kad ih prodas). Drago mi je sto brines da paris svoju kuju sa nekim muzjakom koji nije sa njom u srodstvu, a ne kao danasnji uzgajivaci koji paare smo radi para... sve u svemu srecno!

Hvala na podršci :D Što se vraćanja novca tiče - nema šanse. Do sada sam prodala samo jedno štene, dobila akontaciju i nju potrošila opet na hranu :) Jedno ide vlasniku oca legla, jedno ide na poklon mom poznaniku u Skoplje, kome je ženkica uginula početkom leta, mlada - dobila je jak napad epilepsije i nisu uspeli da je spasu... elem, njegov mlađi sin joj je dao ime Bistra po makedonskoj reci i meni je jako drago što će to divno i veselo štene da nađe srećan dom, iako prilično daleko od nas :) Ostaje mi znači 4 ženke i 2 mužjaka, a od kupaca ni traga ni glasa. Ne znam gde nisam dala oglase - i plaćene i neplaćene i ni jedno da ode :(

Bilo bi mi drago kad bih mogla da prodam bar još dva, to bi me pokrilo za narednu vakcinaciju, učlanjenje za ovu godinu u Kinološki savez, prijavu parenja, prijavu legla i pedigree. A ostale bih rado poklonila, samo kad bih znala da idu u prave ruke. Imala sam molbi s raznih strana, ali evo jednog od primera - penzioner iz okoline Beograda ima već 3 psa i traži ženku retrivera, a nema para da je plati. Pa šta bi to siroto štene jelo kod njega i gde bi živelo? Bojim se da bi sirota služila samo za rasplod, od prvog teranja, pa dok ne ugine :(

Slažem se sa Lidijom....ako ćeš sve da odradiš kako treba, kvalitetno, jedva da ćeš pokriti svoje troškove oko kuje i štenaca....a svoj trud još i ne računaš....i onda je tu još problem prodaje, ili poklanjanja, sa brigom da li će štenci doći u prave ruke....nažalost , takva su vremena....

Jutros je mališa otišao za Belgiju :( Stvarno sam sretna jer ide u fenomenalnu obitelj, živjet će u kući bez boksova, spavat će na kauču sa još 2 goldenice i 8 afganistanskih hrtova, ali opet će mi biti taaaaaako daleko.... Već od nove godine kreće na izložbe....
Evo mališe još doma- s novim imenom- Owen :)
75646_475021009480_618874480_5300399_6503125_n.jpg

Što se tiče troškova stvarno ne znam kako ih i sa 100 eura po štenetu uspiješ i prehraniti.
Ali evo sad leglo koje je bilo- parenje je 600 eura, štenci su jeli Hills, a cijena je bila od 600-1200 eura, ovisi o tome uzima li se za izložbe i uzgoj ili za kućnog ljubimca.

Jutros je mališa otišao za Belgiju :( Stvarno sam sretna jer ide u fenomenalnu obitelj, živjet će u kući bez boksova, spavat će na kauču sa još 2 goldenice i 8 afganistanskih hrtova, ali opet će mi biti taaaaaako daleko.... Već od nove godine kreće na izložbe....
Evo mališe još doma- s novim imenom- Owen :)
75646_475021009480_618874480_5300399_6503125_n.jpg

Owen je diiiivan....presladak.....želim mu puno uspeha na izložbama i da bude srećan u svojoj novoj obitelji....sudeći po tome kakvo društvo ga očekuje, biće mu lepo... :)

Što se tiče troškova stvarno ne znam kako ih i sa 100 eura po štenetu uspiješ i prehraniti.
Ali evo sad leglo koje je bilo- parenje je 600 eura, štenci su jeli Hills, a cijena je bila od 600-1200 eura, ovisi o tome uzima li se za izložbe i uzgoj ili za kućnog ljubimca.

Da... to bi bile normalne cene za ovu rasu, kada bi bila normalna vremena i normalna primanja....i ja sam štence prodavala (1996 i 2000 ) za 1000 -1200 maraka....

Da... to bi bile normalne cene za ovu rasu, kada bi bila normalna vremena i normalna primanja....i ja sam štence prodavala (1996 i 2000 ) za 1000 -1200 maraka....

Lidija, bebe su preslatke, kao i Belfi :heart::heart::heart:, puno podrske i sa moje strane, verujem da ti je mnogo tesko, to je zaista velika odgovornost i oko prodavanja, poklanjanja i uzgoja uopste i napetost, svaka cast na hrabrosti, s obzirom na tvoje uslove koje si navela, a vremena su blesava skroz, svi bi da im se pokloni, da prodju sto jeftinije i to bi bilo lepo da tako moze, ali niko nema pojma koliko se ulozi u svakom smislu pre svega u ta stenad, pa briga jel su otisli u prave ruke, itd... :confused: Bas glava boli... :roll: ali, nadam se da ces uspeti da izguras sve to i da ces uspeti uspesno da ih prodas i pravim osobama, naravno... :) Obavestavaj nas obavezno kako napreduje udomljavanje malih dusica.... :D:)

Golden Leo, svaka cast za malog preslatkog malisu, bas mi je drago da je sve tako, najbitnije je da je on u dobroj porodici, ma gde god bio, zelim mu puno, puno, punoooooo, srece i uspeha, sto i ne sumljam da ih nece biti! :heart::lol::D:)

Owen je diiiivan....presladak.....želim mu puno uspeha na izložbama i da bude srećan u svojoj novoj obitelji....sudeći po tome kakvo društvo ga očekuje, biće mu lepo... :)

Nova vlasnica se javila. kaže da mali ni nakon toliko vremena na putu (išli su vlakom od nekih 7 ujutro iz Zg do pola noći su putovali) nije bio ništa umoran ni strašljiv, odmah se skompao sa goldenima a malo mu je bila čudna crna afganica :D :D No skompao se s njom pa ju grize za dlaku :D Lijepo tatino, ima istu blesavu narav- ničeg se ne boji i nikad nije umoran.

Kod nas je cijena i dalje takva iako je kriza, štenci su oko 500 - 600 eura za kućne ljubimce. Što je također mizerija obzirom da se vani prodaju za min 1200 eura do 2000. Kad se pogleda koliko čovjek uloži na izložbe, putovanja, posebne dodatke za dlaku, leglo je najmanji problem isfinancirati. Sve ono što prethodi leglu je već problem, pogotovo ako se izlaže u inozemstvu gdje je cijena izložbe min 50 eura plus put, hotel i sve ostalo... A štenci ako mogu konkurirati na izložbama u Europi, normalno da i kvaliteta ulazi u cijenu....

Moguće da je najlakše insfinansirati leglo nekome ko se time bavi. Ja Belfi nisam vodila na izložbe, ona je moj ljubimac, doslovno kućni, spava samnom u krevetu, ona je jedini član moje porodice :D Niti imam vremena, niti para za izlaganje, a potrebe još manje. Parila sam je da bismo završile i tu priču, na proleće ću je sterilisati i onda ćemo uvek moći u šetnje, a ne da živimo u ovom, iznajmljenom dvorištancetu preko 20 dana svakih 9 meseci. Ja je volim najviše na svetu i ovo sam radila zbog nje, pa preživećemo nekako :D

@LidijaM
Ako želiš da pokloniš jedno muško štene, papiri su nevažni, a vakcinacija i sve ostalo ide na moj trošak, javi se. Imam drugara, voli pse, ima dvoje dece, kuću sa dvorištem, čak je i kućicu napravio za keru (btw, izolacija je bolja nego u mom stanu - proverio sam :) ). Od kada je napravio kuću, stalno govori da mu samo još golden fali (voli on i moju labradorku, al' želja je želja...). Želi muškića, mada sam mu ja sugerisao da je bolja ženka (al' ae, ja sam pristrasan). Pas ne bi bio na lancu, dvorište je veliko i fino ograđeno. Zara obožava da cunja po njemu. Nije nam frka da dođemo, samo kaži kada i gde (na pp, naravno). Pošto ja isti odnos imam prema Zari, kao i ti prema Belfi, potpuno te razumem, s tim da Zara ima izbor u čijem će krevetu da spava, pa to pametno koristi :)

(moram, ipak, da se "dopišem":)
Kada sam rekao da ću ja isfinansirati sve, to sam i mislio, jer drugar nije u zavidnoj finansijskoj situaciji - nisam ni ja, ali mi je želja da pomognem, tim pre da bi pseto zaista otišlo u dobre ruke, kod dobrih ljudi, a sama činjenica da su "papiri" nevažni, govori u prilog tome.

Poslednja izmena:
Moguće da je najlakše insfinansirati leglo nekome ko se time bavi. Ja Belfi nisam vodila na izložbe, ona je moj ljubimac, doslovno kućni, spava samnom u krevetu, ona je jedini član moje porodice :D Niti imam vremena, niti para za izlaganje, a potrebe još manje. Parila sam je da bismo završile i tu priču, na proleće ću je sterilisati i onda ćemo uvek moći u šetnje, a ne da živimo u ovom, iznajmljenom dvorištancetu preko 20 dana svakih 9 meseci. Ja je volim najviše na svetu i ovo sam radila zbog nje, pa preživećemo nekako :D

Ne razumijem ovo da si zbog nje radila leglo? Ako si nešto htjela učiniti "zbog nje" onda si ju trebala sterilizirati prije prvog tjeranja kako bi uklonila mogućnost pojave tumora. Ukoliko se radi leglo ja ipak mislim da bi to trebale raditi osobe koje pod prvo- poznaju pasminu- pod drugo poznaju rodovnike i sve moguće bolesti vezane uz te pse, jer ti ipak stvaraš živo biće i hoće li biti ozbiljno bolesno to ovisi i o tebi. Bez toga je ruski rulet. I moj pas se izlaže i spava u mojoj sobi i ide kud i ja i moji prijatelji koji imaju 14 pasa svi im krme u dnevnoj sobi tako da mi nije jasno što si htjela reći s time da je ona tebi "ljubimac, doslovno kućni".
I da, kad usporedim koliko inače potrošim na pse, cijena legla je stvarno mala, ne govorim o cijeni štenaca već o novcu koji potrošim za leglo i sumnjam da bi mi se ikad "isplatilo"....

easyB, da hoće žensko štene, odmah bih vas zvala da dođete. Meni već postaje žalosna diskriminacija ženkica, a i ja moram da joj se prilagodim, da bih prodala bar neko - jer očito ljudi traže samo mužjake. Zaista ne znam kakav bi to svet bio, kad bi svi gajili samo mužjake :roll: A pošto se samo oni prodaju, ja ne mogu odmah da poklonim jednog od dva mužjaka koji su mi preostali. Ako se niko ne javi u roku od 2 nedelje, možemo da se dogovorimo.

Golden Leo, zašto misliš da nisam upoznata sa potrebnim činjenicama oko gajenja retrivera? Ako ne znaš moju situaciju, ne treba da sudiš. Čak i ako znaš. Kada SMO kupili Belfi, ja nisam živela sama i planirala sam da zajedno sa bivšim mužem odradim sve ovo na lakši način - sa četiri ruke i sa dve plate. Godinu ipo dana živim sama i to kao podstanar, ali me to ne sprečava da želim najbolje za svog psa. Nisam je sterilisala jer sam onda bila u drugoj situaciji, a sada nisam htela da je sterilišem bez i jednog legla, kad ima 4 godine. U prethodna 3 meseca ja sam oslabila 15 kg, vrlo često se dešava da doslovno nemam šta da jedem. Ali nju i štence hranim na najbolji način koji umem. 80% ishrane su im granule Bento Cronen sa dodatkom vode i Balans+ jogurta, ponekad ih prelijem neslanom supom ili nečim sličnim, a 20% hrane dobijaju u vidu pirinča ili palente sa maslinovim uljem, malo strugane šargarepe i zeleni, rendanom piletinom ili junetinom. Redovno dobijaju AD+ kapi, kalcijum još nisam počela da kupujem, ali im dodajem u prah pretvorenu ljusku jaja kojima skinem unutrašnju opnu. Dva puta su, na vreme, čišćeni od parazita, a za petak moram da pozajmim pare da bih mogla sve da ih vakcinišem.

Rastu zdravi i veseli, trenutno imaju preko 3 kg, četkam ih Belfinim češljem za buve, po potrebi prebrišem vodom sa jabukovim sirćetom. Srećom da imam divne mlade prijatelje koji ih redovno obilaze dok sam na poslu, čiste, hrane izvode na sunčanje u baštu, da ne bi bili celi dan u sobi, jer se već smrkava kada se vratim sa posla.

Misliš da ne znam i ne radim sve što treba? Pre svega je volim najviše na svetu, mislim da je to njima najvažnije.

Poslednja izmena:
@LidijaM
U pravu si, polna diskriminacija je u pitanju. Jedva sam za Azru, malinoa koga sam spasao eutanazije, našao usvojitelja, ali tek pošto je sterilisana. Videću se sa drugarom, popićemo po koju, pašće priča o diskriminaciji, o pozitivnim stranama držanja ženke, udarci u tanku žicu, pomenuću sterilizaciju (sa sve pro et contra činjenicama nabubanim na netu)... I eto nas kod tebe, nadam se :)

Na kraju, ne znam zašto ljudi misle da neko ko se ne bavi profesionalno psima ne zna sve što je potrebno o njihovom odgoju. Par meseci pre nego što sam kupila Belfi sam tražila sve potrebne informacije na internetu uglavnom - da bih znala šta kupujem, šta mogu i treba da očekujem i šta da preduzmem. Svaki put kad se nešto s njom dešavalo aktivno sam učestvovala u lečenju, jer sam naučila da nije dovoljno prepustiti sve veterinarima. Sa njenih 9 meseci sam je vodila na početni kurs poslušnosti - išle smo 3 meseca u školicu - više da bih ja nešto naučila, nego ona. Prvi mi je pas, bila sam svesna da ne znam dovoljno. I provele smo 3 divna meseca odlazeći u Policajac, to vreme ću takođe pamtiti kao prelepo. Tako sam se raspitala i pre štenjenja, o svemu što nisam znala. Njena majka je oštenila 11 štenaca i jedno je uginulo. Belfi je oštenila 9 i svi su živi, zdravi i napredni. Pri porođaju smo joj pomagali ja i moj dragi prijatelj - svo vreme smo bili uz nju, prihvatali štence, izbacivali im plodovu vodu iz grla, davali joj da im skine i pojede posteljicu, brisali ih, grejali, a nju smirivali. Celu noć pre štenjenja sam provela besano s njom na krevetu, jer je bila jako uznemirena, cvilela, dahtala, legala, ustajala... I koliko god da mi je teško, sve to će mi ostati kao divna uspomena :D Tako da ne volim takve komentare, kao da sam neko ko je u priču uleteo nesvesno i nezainteresovano. A ona je - doslovno kućni ljubimac - valjda to nije nešto što bi ikome trebalo da smeta. Kućni je jer spava samnom u kući, ljubimac je jer je svi vole, a doslovno je - doslovno.

Poslednja izmena:
Прегледао сам свих 106 слика! Препоручујем и случајним пролазницима да погледају албум. Има ту и фотки као за разгледнице, честитике, постере! (ево, издвајам бројеве 45, 42, 25, 14, и најлепшу, и суштину приче, број 3 - коју качим овде без да сам питао аутора.
mama.jpg
)

easyB, hvala na komplimentima za fotke. Nisam ja sve slikala (samo one dobre :per: ). Fotografija mi je hobi, ali je i ona trenutno u drugom planu. Islikamo ih uvek na brzinu, u jurnjavi. Jedino "suština" baš nije ono što si ti mislio :D Na toj seriji fotki je Eni - dvogodišnji mužjak dečka koji se pojavljuje u tom albumu, a koji čuva leglo dok sam ja na poslu. Dođe par sati pre nego što ja stignem, izvede ih u baštu na sunčanje, da im da klopaju i pospremi sobu :D Eni je sa nama od samog početka, ali se tek zadnjih dana oslobađa i počinje da se igra sa štencima. Do nedavno je bežao od njih kao đavo od krsta :hahaha: Sada su mu već ozbiljni suigrači u navlačenju krpenim igračkama koje smo dobili od ćerke moje prijateljice :heart:

Jedino štene koje je prodato

I jedna mala, ali žustra ženkica, u razvaljivanju nečega što je bilo igralište dok ga nisu prerasli :D

Belfi uglavnom previše iscrpe sisajući kada su pušteni, pa ona gleda da iskulira negde sa strane - hvata priliku za odmor dok se klinci igraju sa Enijem :D

Eh, kao da ja po njušci mogu da vidim pol. Meni je delovala kao "mama i sin" fotka. Uostalom, "Eni" je žensko ime :p (moja seterka je bila Ena).
Elem, dolazimo po (već su joj dali ime) Azru. (obaška što se meni ime ne dopada, ali to je njihova stvar). Detalje ću ti pisati na pp i sms. Pozdrav! (hik, posle par domaćih redovno štucam!)

Back