Zlatni Retriver

Zdravo svima! ......:bye:
Ja i moj zlatni retriver Badi smo novi ovdje......
1. Sve kuce na slikama su preslatke ! :)))
2.Jedno pitanjce: E ovako.....moj Badi , koji inace ima skoro 3 god. mnogoooOO zavija.....! :roll: .. Danju ne toliko,ali nocu skoro ne prestaje..... Nije mi jasno zbog cega a isto toliko mi nije jasno kako da rijesimo taj problem s njim... :dontunderstand:
Inace sve je okey......svakog dana idemo u setnju, pustamo ga redovno po dvoristu...
nedavno sam bila sa njim na zlatiboru(uzivao je).........a u komsiluku imamo i jednu labradorku s kojom se cesto druzi....... :):):):super:
bice uskoo i neka slicica...
to je to za sad....iiii.....nadam se da cete mi odg. na ovo pitanje koje sam postavila/ :bye:

A evo i slicica....
http://C:\Documents and Settings\Xp\Desktop\SLIKE\slike
telefon\201008\201008A0
spavalica :hahaha:

Probaj preko ovog sajta, samo nemoj da duža stranica slike prelazi 640px.

Zavija jer mu je dosadno (pogledao sam Badijeve fotke na 73. i 74. strani). U kući neće da zavija, garant. Samo će gledati da vam se uvali u krevet, a ako ne može, bar da spava pored kreveta.
Razmaženo pCeto :*

Pogledala sam Badijeve fotografije, jako je lep....A što zavija, mislim da je to zato što mu je dosadno...e, sad pošto to noću radi, a onda naravno nema igre, ja bih mu zapretila, onako sa smotanim novinama ....desilo se da su moje lajale noću , bez veze, i ja sam smotanom novinom lupala u svoj dlan, i strogo naredila da bude tišina....bilo je noći kada se to ponavljalo nekoliko puta, ali vremenom su naučile da se noću ne galami...:)

presladak je badi razmazenko :)
od kojih je pasa?

I ja bih rekla da je u pitanju mala razmazenost i skretanje paznje na sebe! :D Ali presladak se stvarno! :heart:

Ja sam htela takodje da vas zamolim za savet ako neko moze da mi pomogne! Imam i ja jedan jako cudan problemcic sa Leksom. On ima malo preteranu reakciju kada se bilo ko pojavi od nas iz kuce ili koga bas dosta voli od ljudi koji cesce dolaze kod nas, ne bitno da li nas nije video 5 minuta ili 5 sati, njegova reakcija je ista i zaista malo preterana. Od skakanja po nama, grizenja stvari koje su na nama, ruku, nogu, do uzimanja obuce i pravljenje krugova po kuci sa njima, cviljenja, i ispustanja jakih glasova od srece, sav kao da je na struju, prosto ne vredi ni Leks sedi, ni Leks smiri se, dok ne odradi taj svoj ritual, smirenja nema... Kao da poludi prosto od srece! Da vam ne pricam koliko puta je od njegovog takvog radovanja bilo i pocepanih carapa, ogrebotina od tolikog skakanja i grizenja, upropascenih stvari, ajde jos i za nas nekako, navikli smo donekle, ali nije bas prijatno kada nam neko dodje, a koga voli, kada pocne tako da se ponasa.... A da ga smiris nema sanse.... :roll:

Poslednja izmena:
moja je nedavno tek pocela nocu da spava...
inace je lumpovala sve u 16, srecom - bez lajanja i cviljenja.
to je pocinjalo oko 5-6h ujutru, da se probudimo, dosadno
joj samoj... sad saceka pola 7 :)

sto se tice skakanja, i tu imam srecu - samo se mom muzu toliko
obraduje da pocne lajati da se cela zgrada pita sta se desava, skakati
po njemu, vrteti se u krug... meni ne toliko, ispred mene samo sedne i
pocne mahati repom, jos cu i ljubomorna postati :P

Imaju prema svakom ukućaninu obrazac ponašanja. Čopor, pa to ti je...

@tacaw
Kanda je i Leks "malčice razmažen", navikao na pažnju kao štene, pa sada od svih traži baš tu pažnju - a vi ste mislili da je odrastao, pa da mu više ne treba :)
Da parafraziram magdalena48: "smotana novina je iz raja izašla!" :)

Poslednja izmena:
I ja bih rekla da je u pitanju mala razmazenost i skretanje paznje na sebe! :D Ali presladak se stvarno! :heart:

Ja sam htela takodje da vas zamolim za savet ako neko moze da mi pomogne! Imam i ja jedan jako cudan problemcic sa Leksom. On ima malo preteranu reakciju kada se bilo ko pojavi od nas iz kuce ili koga bas dosta voli od ljudi koji cesce dolaze kod nas, ne bitno da li nas nije video 5 minuta ili 5 sati, njegova reakcija je ista i zaista malo preterana. Od skakanja po nama, grizenja stvari koje su na nama, ruku, nogu, do uzimanja obuce i pravljenje krugova po kuci sa njima, cviljenja, i ispustanja jakih glasova od srece, sav kao da je na struju, prosto ne vredi ni Leks sedi, ni Leks smiri se, dok ne odradi taj svoj ritual, smirenja nema... Kao da poludi prosto od srece! Da vam ne pricam koliko puta je od njegovog takvog radovanja bilo i pocepanih carapa, ogrebotina od tolikog skakanja i grizenja, upropascenih stvari, ajde jos i za nas nekako, navikli smo donekle, ali nije bas prijatno kada nam neko dodje, a koga voli, kada pocne tako da se ponasa.... A da ga smiris nema sanse.... :roll:

Tu jedino pomaže ignorisanje dok se ne smiri. Tako bar kaže (i pokazuje) Cezar Milan. Znam da nije lako ignorisati psa od 40kg u punom trku ali ako ne pomaže dominacija (bez dranja na njega) onda ga ignorišite.

hvala svima na odgovorima......pokusacu nekako da rijesim taj problem......pozelite mi srecu..pravo da vam kazem Badi i jeste razmazen i zeli da svaku sekundu provedemo ocima uprtih u njega-naravno to nije moguce :))) hehehe !

dalje sto se tice ispoljavanja srece kod Leksa....samo da znas da nije ni prvi ni poslednji koji to radi ....znam jos zlatnih retrivera koji to rade-iako je moj malo umjereniji barem sto se toga tice :))))))
sad-Badiju ponekad ne branim da skace na mene i da se igra....ali on zna granicu tj. kada kazem NE onda prestane :))) takodje mislim da tu treba da se pokaze ko je glavni i ko treba da se slusa..... :)))))

pozzzz

Back