Zlatni Retriver

posle puno dvoumljenja odlucio sam da nabavim zlatnog retrivera pa me interesuje da li oni moraju da nose korpe(po zkonu)..hvala unapred :)

Nisi napisao odakle si, jer je to regulisano gradskim/opštinskim odlukama, i ta odluka izlazi u sl. listu tog grada/opštine. Daću ti primer (prvi koji mi je "pao pod taster"):
(deo odluke iz Sremske Mitrovice)
(...)Puštanje pasa na za to određenim površinama:
psi mogu slobodno da se kreću pod kontrolom vlasnika ili držaoca
a psi rasa: nemački ovčar, belgijski ovčari (svi varijeteti), rotvajler, doberman, nemački bokser (oba varijeteta), šnaucer-veliki (oba varijeteta), crni terijer, argentinski pas, bul mastif, mastif, napuljski mastif, pirinejski mastif, šarplaninac, kavkaski ovčar, erdel terijer, američki staford terijer, bul terijer (normalne veličine), stafordski bul terijer, kao i svi psi nastali ukrštanjem sa jednom ili više navedenih rasa pasa samo sa zaštitnom korpom na njušci.
(...)
Kao što vidiš, ima tu puno rupa (čik neka neko dokaže da ti pas jeste ili nije ukršten!). Neki, čak, traže da, kada šetaš psa, nosiš sa sobom i potvrde o vakcinacijama. Znači, informiši se u svojoj opštini.
Pa nam javi, naravno :)

:bye:
Nova sam ovde, pa da se predstavimo.
Ovo su moji najdrazi:
Didy

Iri

i najmladja Bright Crystal Dust-Lucy

Lucy je cerka od Didy, a njen otac je prelepi Windsor Fekete Domino

Ona je sada najveci potencijal i ocekuje je izlozbena karijera.

To su moja 3 :heart::heart::heart:

Ali ima ih jos...Black Alexandrite i Bye Bye Beautiful & Lusi

To su brat i sestra od moje Lusi, i imaju 4meseca.
Oni jos uvek traze nove vlasnike. Oni su na prodaju, ali je moguce i suvlasnistvo. Volela bih da moze jos neko da ostane ali trebao bi jedan lepotan da nam se pridruzi tako da bi nas bilo jako puno.
Ako neko hoce da postane nas "rodjak" i prijatelj slobodno moze da me kontaktira za sve informacije i uslove.

aleksandramiljevic@yahoo.com
crystaldustkennel@gmail.com
Pozdrav za sve

Zdravo ljudi!:) ja sam dobila zlatnog retrivera starog evo sad ce biti skoro 3 meseca..:) zove se Čarli!:) Zivim u stanu i za sada smo se navikli da silazimo u dvoriste da obavljamo nuzdu ali smo jako neposlusni na povodcu..prilicno je svojeglav..elem najveci problem su nam automobili, jako ih se plasi i nece na ulicu ni pod razno...zanima me da li je neko imao vec takvo iskustvo sa retriverom, da li je to samo faza koja prođe dok malo ne porate i kako se boriti s tim?
hvala unapred
p.s. uskoro ce i slicice :)

cao svima, da se javim posle duzeg vremena (nisam imao internet). cuvam psa u dvoristu ali ga ne izvodim svaki put da vrsi nuzdu negde van dvorista, uvek to obavlja negde u dvorsitu. ali u zadnje vreme , velike su vrucine pa se uvece oseca neprijatan miris. sta mi predlazete da uradim, mogu ja da ga izvedem i van dvoriste jedini problem mi je rano ujutru, ne mog da ustanem

:bye:
Nova sam ovde, pa da se predstavimo.
Ovo su moji najdrazi:
Didy

Iri

i najmladja Bright Crystal Dust-Lucy

Lucy je cerka od Didy, a njen otac je prelepi Windsor Fekete Domino

Ona je sada najveci potencijal i ocekuje je izlozbena karijera.

To su moja 3 :heart::heart::heart:

Ali ima ih jos...Black Alexandrite i Bye Bye Beautiful & Lusi

To su brat i sestra od moje Lusi, i imaju 4meseca.
Oni jos uvek traze nove vlasnike. Oni su na prodaju, ali je moguce i suvlasnistvo. Volela bih da moze jos neko da ostane ali trebao bi jedan lepotan da nam se pridruzi tako da bi nas bilo jako puno.
Ako neko hoce da postane nas "rodjak" i prijatelj slobodno moze da me kontaktira za sve informacije i uslove.

aleksandramiljevic@yahoo.com
crystaldustkennel@gmail.com
Pozdrav za sve

kako su lepe kuce... :heart:

Evo da vam javnem... a bila sam ubedjena da sam i ovde javila :lol:
Euforija silna i jaka me pokosila...
Iskra je napokon procurela juce:mrgreen:, danas smo isli da gledamo jednog frajera i dogovorili se da je odvedemo kod njega za par dana. Rekli mi taj ne masi :lol:
Bas smo bili srecni juce jer sad znamo da je ona ipak ok i sa te strane.
Jos i da vas pitam jel tacno to da se sedmi, deveti ili jedanaesti dan oni sparuju?

Poslednja izmena:
Nadam se da si obavila sve zdravstvene testove i da su isti obavljeni mužjaku.
Plodni dani ovise od kuje do kuje. Kad počne micati rep u stranu i kad ne bude tjerala mužjaka onda je spremna, a iskusni mužjaci neće ni pogledati kuju koja nije u plodnim danima.

Da li to znaci da plodni dani vec mogu biti i u prvoj sedmici?
Bas joj je bio vet. pre neki dan...iskreno nisam ni pitala da li bih joj trebala obaviti neka dodatna testiranja osim tog standardnog pregleda koji on obavi i redovnog vakcinisanja...
Za muzjaka sam pitala i odradjene su sve vakcine, ciscenja od parazita... nema nikakvih tegoba ili zdravstvenih problema bar oni do sada nisu primetili nista.

Zlatni retriveri su skloni genetski nasljednim bolestima - displaziji kukova, laktova, progresivnoj retinalnoj atrofiji i sve češće srčanim manama. Zato bi se trebali sa 12-24 mj testirati na što je više moguće nasljednih bolesti i ukoliko boluju od bilo koje isključuju se iz uzgoja kako se ne bi stvarali opet bolesni psi. Na mladim psima se rijetko kad vidi displazija dok se ne napravi RTG, ali je zato hrpa problema kad budu stariji.
Rijetko kad je kuja plodna u prvom tjednu.

Evo ja pocela da dolazim i ovde, pored kulinarstva:D (samo se bojim da se na zarazim:zcepanje::zcepanje::zcepanje:-valja i raditi nesto):zcepanje::zcepanje:
Nesto sam razmisljala da bi bilo dobro da nabavim jednog Zlatnog Retrivera-moze i bez papira-samo kao ljubimac za decu:think::think:
Ali kad sam videla cene:(:(:(-bojim se da cu odustati....
I dolaziti ovamo da gledam slike....

Pa sama nabavka šteneta nije strašna stavka ako ti treba samo ljubimac, posle tek idu troškovi ali za te tekuće tipa hrane, redovne vakcinacije i ostalih se uvek nekako skrpi koji dinar. Bitnije pitanje je (često) vreme.

Ja bih najvise zbog dece nabavila takvog kucu:D Pre neki dan bio jedan komsija kod nas i deca su se odusevila kako je umiljat:D:D
Starija cerka mi se toliko boji psa, da je u stanju da se vrati kuci sa pola puta kad krene negde, a sretne psa... pa mozda bi se sa ovim sprijateljila pa bi je taj strah malo popustio:sad2:
A mladja, ihhhhhh... ona bi spavala sa njima... toliko ih voli, pa i one ulicare hoce da mazi:neutral:

b.elly realno zlatni retriveri nisu skupi... ja mislim da u srbiji nisu velike razlike u cijeni od ovih nasih :)

vjerujem da za 100-150 evra mozes naci neko fino stene :) mozda cak sa papirima.. prije su tako nesto bile cijene,a vjerujem i sada :)

Back