Zlatni Retriver

Ja to zovem "njuška u njušku" :)

Često naFatam klinca da tako spava sa džuletom. Pa šta. Postali su deo našeg habitata, deo nas, deo porodice. A verujem, duboko sam u to uveren, da su čistiji i zdraviji od mnogih ljudi koje znam! Kada bih se ja hranio na način na koji nju (keru) hranim, sigurno ne bih bio jedan debeli, hipertenziji, aritmiji i trigliceridima sklon matorac.

A to što vole kontakt, šapom, ili da stave glavu na vašu nogu... E, to nema cenu!

Bas, ta odanost... iznenadila me dva puta kako je reagovala kada je pomislila da smo mm i ja u opasnosti. Ja bila u dvoristu komsija vatru neku upalio a ona pohisterisala vracala me nazad i nije dala da mrdnem od nje sem da udjem u kucu. Imla sam utisak da bi skocila za mnom da sam kojim slucajem bila blizu te vatre... mozda se varam ali to je prosto bilo za ne verovati i kome god da ispricam svi kao u fazonu, nije moguce.

Bas, ta odanost... iznenadila me dva puta kako je reagovala kada je pomislila da smo mm i ja u opasnosti. Ja bila u dvoristu komsija vatru neku upalio a ona pohisterisala vracala me nazad i nije dala da mrdnem od nje sem da udjem u kucu. Imla sam utisak da bi skocila za mnom da sam kojim slucajem bila blizu te vatre... mozda se varam ali to je prosto bilo za ne verovati i kome god da ispricam svi kao u fazonu, nije moguce.
Ma naravno da je moguce.... :) To su oni zaista! :) Neverovatni su stvarno. Igrili se ja i on, pa ima tome jedno tri meseca, imao je tada svega 5-6 meseci i u igri me slucajno ogrebe zubicem po ruci, i ja u sali, prekrijem rukama lice i pocnem kao da placem.... Ne mozete verovati tu reakciju njegovu. Prvo seo, gleda me neopisivo tuzno, pa onda poceo i on da cijuce, popne mi se u krilo i sve tu gde me je malo ogrebao poceo da lize i lize.... Haos... :)

Ma naravno da je moguce.... :) To su oni zaista! :) Neverovatni su stvarno. Igrili se ja i on, pa ima tome jedno tri meseca, imao je tada svega 5-6 meseci i u igri me slucajno ogrebe zubicem po ruci, i ja u sali, prekrijem rukama lice i pocnem kao da placem.... Ne mozete verovati tu reakciju njegovu. Prvo seo, gleda me neopisivo tuzno, pa onda poceo i on da cijuce, popne mi se u krilo i sve tu gde me je malo ogrebao poceo da lize i lize.... Haos... :)

Aaaaaaaa e to je ljubav :D :D

Baš mi je žao što jutros, oko 5, nisam imao kameru pri ruci, da uslikam sledeću situaciju: Krenem ja u moje redovne obilaske frižidera pred zoru, a mali mufljuz iskoristi priliku i uvuče se baš na moje mesto u krevetu. Lepo, toplo, utabano mesto. Kada sam se vratio u sobu, na moj "oštar" pogled uzvratila je onim "'el smem...?" pogledom.
I šta uraditi, pitam ja vas?!

Inače, ako nekoga ne mrzi, na temi o Labradorima sam postavio slike "kravljeg" stava moje kuje, pa me interesuje ima li tu popravke. (Da ne opterećujem ovu temu, ne bih da kopiram post.)

Picture 014.jpg

Iskra u fazi kradje igracaka

ewo slicica mog Badija koji sada ima 6 meseci

Novice, prelep je Badi! :heart: Kako sam ponosno stoji na poslednjoj slici! :)

Joiv, super slicica, rekla bih da joj lepo ide ta kradja, vrlo deluje samouvereno sa igrackicom u ustima! :D Vidi se da ima iskustva u tome ;)

Vidis o cemu ti pricam :zper:. Hvala na pohvalama, odoh da joj prenesem i da zna, da sad svi znaju kakva je mustra Becka, pa da gleda hoce uspeti takva momka naci :lol:

Vidis o cemu ti pricam :zper:. Hvala na pohvalama, odoh da joj prenesem i da zna, da sad svi znaju kakva je mustra Becka, pa da gleda hoce uspeti takva momka naci :lol:

Ma kad ume tako samouverena da bude prilikom kradje igrackica, umece i samim tim vrlo vesto da zgrabi onog frajercica kog bude zapikirala, ne bih se ja na tvom mestu puno brinula... :hahaha: Mi sada usli upravo u kucu, bili smo od 18h napolju, sto znaci puna tri sata... :) Imali smo lepo drustvo, istcao se, izigrao i sada evo legao ovde, ne javlja se da je ziv ;)

Poslednja izmena:
[/SPOILER]

Ne mogu ja odavde daleko....svaki dan nekoliko puta proverim da li ima novih postova, slika....goldeni su mi u srcu... ne postujem svaki put, ali vas redovno pratim....

Šteta što je parenje izostalo, ali biće još prilika....Nego sad mi samo reci, da li sam dobro razumela , da se ova mala nećakinja sad pridružuje tvojim psima...ili ? Mnooogo je slatka kao spava sa zekom....:)

Ma onaj tko je jednom imao goldena, nikad više ne može daleko od njih, jednostavno su takvi..... potkožni.... :heart:

Da, i meni je žao što nije bilo parenja ali valjda će na jesen, ta kombinacija me strašno zanima.... A i da konačno vidim pavekove bebe :D
Nećakinja ostaje kod uzgajivača, valjda ćemo dogodine i mi uzeti jednu curku :) Sad još nemamo uvjete za 4 psa :(
Malena je dobila i ime, zove se Pink :D Po Pink Lady jabukama :mrgreen:
32067_411087784480_618874480_3939700_2112221_n.jpg

Golden, blago tebi kad imas jos bebica... preslatka je stvarno :heart:

Golden Leo, tebi samo mozemo svi zavideti zbog tolikih goldena u tvom okruzenju, jos kad na jesen dodju Pakove bebice, uhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, jedva cekamo svi stvarno! :) A za ovu bebicu, pa sta reci, svaki komentar je suvisan! :heart::heart::heart:

Poslednja izmena:
Ma onaj tko je jednom imao goldena, nikad više ne može daleko od njih, jednostavno su takvi..... potkožni.... :heart:

Da, i meni je žao što nije bilo parenja ali valjda će na jesen, ta kombinacija me strašno zanima.... A i da konačno vidim pavekove bebe :D
Nećakinja ostaje kod uzgajivača, valjda ćemo dogodine i mi uzeti jednu curku :) Sad još nemamo uvjete za 4 psa :(

aaaaaaa,oko malo lijepo :heart:

Malecka je preslatka....:)

Zdravo ljudi!:)
Nova sam na forumu, dosta toga sam iscitala i forum mi je zaista puno pomogao da se malo bolje upoznam sa ovom rasom te nadam se da postavljam pitanje u okviru prave teme..

Za nekoliko nedelja u nas stan stize musko stene zlatnog retrivera pa me zanima kada je prvi put stene odvojeno od majke cime ga treba poceti hraniti? zanima me sta su vase kuce jele kada su bile male a sta sada jedu..?

hvala unapred:)

Nova sam na forumu, dosta toga sam iscitala i forum mi je zaista puno pomogao da se malo bolje upoznam sa ovom rasom te nadam se da postavljam pitanje u okviru prave teme..

Za nekoliko nedelja u nas stan stize musko stene zlatnog retrivera pa me zanima kada je prvi put stene odvojeno od majke cime ga treba poceti hraniti? zanima me sta su vase kuce jele kada su bile male a sta sada jedu..?

Cao, dobro nam dosla! :) Pa evo ovako.... Mi smo Leksa uzeli kada je imao nesto malo vise od mesec dana. Jos par dana smo ga hranili mlekom, ali to je bilo samo par dana, jer je mogao da jede i cvrstu hranu s tim da je imao vecinu zubica, a umesto nepotrebnog mleka smo presli na jogurt i kiselo mleko. Tako da su mu tri obroka bila mlecna u pocetku, nekad u kombinaciji sa grizom, a 2 obroka su bili pirinac, sitno iseckana piletina, zumance i sangarepa, nekad i mleveno meso... Kada je imao negde blizu dva meseca, uveli smo i granulice za stence u razvoju. Tako da su mu dva obroka bila mlecna, jedan iz domace kuhinje, a dva granule polivene corbicom gde se kuvalo meso, jogurtom, sirom, itd... Tako smo ga hranili do negde treceg meseca, onda smo presli na 4 obroka, 2 mlecna obroka, 1 granule( nekad same, nekad polivene sa gore navedenim) i 1 kuvani obrok. Posle treceg meseca je jeo bukvalno sve, pa do dana danasnjeg. Znaci kuvano, meso, piletina, junetina, iznutrice( povremeno) sa povrcem sem ( krompira, graska, boranije, pasulja...) granule, testenina, jaje mu i dan danas obavezno dajem, zivo samo zumance, a kuvana mozes cela da mu das, ribu jednom do dva puta sedmicno, voce, dobije cesto i govedju kosticu sirovu, itd... To ti je u kratkim crtama, koliko sam upela u prvom momentu da se setim, ako imas jos neko konkretnije pitanje, pitaj slobodno! :)

Poslednja izmena:

Treba da pitas odgaivaca sta je kod njega jeo i da nastavis makar neko vreme time da ga hranis,a posle postepeno da uvodis nesto novo ako zelis.
Moj ti je savet da ga hranis granulama za stence (junior),jogurtom i obavezno da mu kupujes kalcijum.

Treba da pitas odgaivaca sta je kod njega jeo i da nastavis makar neko vreme time da ga hranis,a posle postepeno da uvodis nesto novo ako zelis.
Moj ti je savet da ga hranis granulama za stence (junior),jogurtom i obavezno da mu kupujes kalcijum.

Da, slazem se! :) Mozes u pocetku ono sto je jeo kod odgajivaca, a onda mozes da pocnes i da kombinujes sve ono sto sam ti ja navela! :) Za kalcijum je takodje ok, samo moje misljenje je da ne treba ni preterivati sa njim, da ne bi bio kontra efekat zbog kostiju, jer ako dajes stencetu dovoljno jogurta, i uopste mlecnih proizvoda, kao i kvalitetnije granule, nema potrebe za preteranim dodatnim kalcijumom i vitaminima. Tako su makar mene savetovali. Ja sam tek negde oko sestog meseca pocela da mu dajem po tri kafortana dnevno, a trebao je 7 ili 8 tada da ih pije po tabeli i po jednu tabletu kalcijuma cisto jer je bio na iskljucivo kuvanoj hrani tada, pa da nadoknadi nesto ukoliko fali. :)

Poslednja izmena:

Back