Golden Leo
Zainteresovan član
- Poruka
- 338
Hank je danas bio CAC, CACIB, BOS!!!!!!!
Hank je sad zatvorio Int. Ch!!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Golden Leo psi su ti vise nego lijepi. Samo da te pitam koja je boja vrhnja?Ja mislim da je to hrvatska rijec, nemam pojma
A kakvu glavu ima taaaataaJao, odusevio sam se
![]()
Joj da, oprosti, hrvatska je riječ....
Vrhnje je kod nas kajmak, tj nešto slično kajmaku. Sour cream na engleskom.
Joj da, oprosti, hrvatska je riječ....
Vrhnje je kod nas kajmak, tj nešto slično kajmaku. Sour cream na engleskom.
Da li se retriveri smeju tuci?
(Mislim, ne ono, da ih ubijes od batina, daleko bilo, nego malo po guzi kad su neposlusni i tako to.
Ovaj moj je antihrist. Besan je, samo tako)
Ja svojeg jesam, i cini mi se da je zbog toga postao najblaze receno - ostar.
U pitanju je muzjak, ima godinu dana i zove se Ami
Pogotovo je nepoverljiv kada jede, ima kost, ili nesto sto je njemu zanimljivo. Onda rezi jako. Je li uobicajno to?
Sladak je bas...Vidjala sam kod retrivera to rezanje kada vlasnik krene da mu izme nesto iz usta, nije karakteristicno za njih, ali desava se… Zato treba od malena kada se oseti ta zelja za dominacijom od strane psa da se nauci, da ne sme da reaguje na uzimanje hrane ispred njegovih ociju i iz usta, a pogotovo da rezi na bilo koga, tako sto mu to treba uvek raditi i navikavati ga na to, davati mu hranu iz ruke, itd… kako posle ne bi bilo problema kao u tvom slucaju. Jako je bitno stvoriti to poverenje od starta. I ne bi se trebali udarati nikako, znajuci kakvi su to psi i njihov karakter, ali u tim slucajevima gde su malo dominantniji psi u pitanju, gde stvarno znaju izbaciti iz takta kada traze svoje mesto tamo gde ne mogu biti. I ja sam imala isti problem sa Leksom kada je bio mali, 2 meseca, pa bogami sve do skoro. Znao se buniti kada ga grdis, rezao, lajao na nas kada mu nesto branimo, imao je naviku da grize nase ruke, stvari, noge, a da ne pricam koliko je bio nemiran u kuci, a napolju trpao sve u usta, nije slusao kada ga zoves, bezao kada krenes da ga uhvatis i izvadis smece koje uzme, znao da laje na ljude... ma pravi mali djavolcic... Njemu reci nisu bile dovoljne, dobijao je par puta moram priznati novinom po guzi kada smo kuci, a primetila sam da je jos bilo delotvornije kada mu lupim novinom od sto, iste sekunde je znao ostaviti to sto ne treba raditi. Pruticem i povodcem je dobijao kada smo napolju po guzi ( nikako po glavi ) jer je jedino tada znao da se primiri i sabere, a moj strah da ne pojde nesto otrovno me je uzasno mucio, a njemu prestravljalo zabavu da bezi i guta to meni u inat, ludela sam, u tim situacijama je uglavnom i dobijao malo po guzi, jer nudjenje keksica kao mamac da dodje i ispusti iz usta to sto drzi, nije bilo sanse. Keksice je dobijao kada uradi dobro, ali slabo je to imalo efekta, opet je sve radio sto ne treba. Ali nekako, onda neprimetno, dan za danom, primetis kako mu polako sve dolazi do glave sta i kako ide i sada je super iskreno za 6 meseci sto se tice poslusnosti, zadovoljna sam. Radimo i dalje naravno svakodnevno mnogo sa njim dok smo napolju, i recept je jedan jedini, samo dosta STRPLJENJA, LJUBAVI I ZIVACA!
E jedino sto ja licno nisam nikada imala problem sa njim je oko uzimanja te hrane iz usta, 2 puta je samo skoro zarezao kada sam krenula da mu uzmem drvo, dobio je povodcem po guzi ( ne jako ), uhvatila sam ga za vrat, protresla i ostro rekla NE, i onda sam namerno nastavila da mu dajem drvo i uzimam kao u igri i vise mu nije palo na pamet to da uradi ni meni ni bilo kome drugom. Kod tebe je malo nezgodno to sto je on vec stariji i sto mu je to bilo dopusteno takvo ponasanje, i sada se to teze moze korigovati.
Moj ti je savet, pokusaj polako ispocetka sa njim da radis, uzmi mu hranu kada jede, ali naravno obrati mu se prijateljski, pomazi ga, da ne misli da mu otimas i da mu vise neces dati, pa mu daj opet, stavi mu hranu i ne dozvoli mu da pocne da jede dok mu ti ne das odobrenje, cesto mu daj i iz ruke hranu, cisto da stekne polako poverenje u tebe, ako zarezi, ostro reci NE, i ne daj da oseti tvoj strah nikako, to ne vodi nicemu. Ako ne uspe, sta da ti kazem, moras se onda obratiti nekom strucnom dreseru za pomoc, mada mislim da ces ti to ispeti sam, jer oni su ipak jako pametni, prvrzeni gazdi i ljudima, brzo ce on skapirati sta sme, a sta ne. Raspisah se puno, ali se nadam da sam uspela kolko toliko da ti pomognem. Pozdrav!![]()
tacaw,
mnogo ti hvala na ovako iscrpnom odgovoru.
Zaista.
Gotovo sam siguran da ce mi biti od velike koristi ovo o cemu si pisala. Utoliko pre, sto je moje iskustvo malo, jer je ovo moj prvi retriver
Neizmerno ti hvala. Od srca![]()
ja stvarno ne znam kako da ga naviknem da vrsi nuzdu na mestu koje mu odredim. ako moze neki savet oko toga. da poceli smo i da se setamo, prvih 2-3 puta je bilo sve ok, ali u zadnja 2 dana ima obicaj da sedne i nece da mrdne,. ubedjujem ga neko vreme, mazim dam keksic, onda krene 10 tak metara i opet sedne. hvala unapred
kupila sam danas te granule koje je kod mog druga Leks tamanio kao lud, zovu se JOSERA, ne znam da li neko ima iskustva sa njom.
Ne znam sta da radim, da li da ga pustim da te granule klopa bezobriza na losiji kvalitet kad mu mu se vec toliko svidjaju i pratim po njemu da li mu odgovaraju ili ipak ne, ne znam sta mi je ciniti, plasim se s tim da mu je ovaj razvoj do godinu dana jako bitan i ne bih volela da to ugrozim nekom losom hranom od granula, ali sta da radim kad od ovih kvalitetnijih nista nece da jede, sve smo probali. Sta mi je pametno ciniti? Svako misljenje mi je dobro doslo....![]()
Imam Retrivera neka dva meseca.Dosao je sam kod nas kuci.Upitanju je zenka.Stara je otprilike pet sest meseci.Mnogo je umiljata.Ali imam problem sa njom.Prvo sam se mucio da joj dam ime.Zvao sam je svim zenskim imenima pasa koja su mi pala na pamet.Nakraju je ostalo da se najbolje odaziva na Tina.Imamo dvoje dece koje su je zavolele.Medjutim mnogo je prozdrljiva brzo jede hranu i najvise reaguje na mene.Koliko obroka dnevno da joj dam?I jos nesto sto nemogu da rastumacim je,kad god se igram sa njom ona me uhvati za saku i kao da hoce da me vodi negde.Mslim da zeli da se igram vise sa njom.Nece da aportira nego to krije od nas ili se pravi vazna,kao da hoce da je mi jurimo.Pre nje sam imao nemackogovcara kog sam odgajio od steneta i sa nim nisam imao nikakve probleme sa dresurom jer je to savladao za vrlo kratko vreme.Pitanje?Sta dalje sa Psom kog sam prihvatio zato sto mi je zao da luta po ulici.Hvala....
Nemam iskustvo sa tom hranom, pogledaj ima jedan podforum o hrani na našem tržištu. možda je neko već koristio... Ja bih pokušala da ga malo prevarim i umešam u obrok i onu hranu koju on izbegava...![]()
posto ste jedno super drustvance, koje ima puno strpljenja, ljubavi i volje, ne samo za svoje vec i za tudje pse ja vas pozivam da nam ucinite zadovoljstvo i budete clanovi naseg foruma nedavno osnovanog retriver kluba crne gore
www.retriver-klub.me
pa da se i tamo druzimo
veliki pozdrav za sve!
Aj neka mi neko kaze kako stoje stvari, kad mladi muzjak po prvi put ima teranje, i ode, klisne od kuce. Umeju li oni da se vrate ako zalutaju?
Kakvo tjeranje pobogu kod mužjaka?
Lijek je ograda![]()
^
hahahahahahah