Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

magdalena, šaljemo veliku pusu dragoj Frensis![]()
Je li joj sad dobro nakon udara?
tacaw, ja sam sa svojima prelazila na manji broj obroka kad sam primjetila da počinju brljati oko jela. A što se tiče ampula, ja sam koristila i advantix i frontline, a ne mogu reći da su mi nešto ajme pomagali, psi su mi dobili i buhe i krpelje s njima.... mislim i dalje stavljam, ali eto... E, da, probala sam i ogrlicu mislim da se Scalibor zove , ona mi je čak i bila bolja, ali dok mi je bio 1-2 psa, sad ne mogu jer mi mali sve pokida. zlo moje malo![]()
.. aaa, nas je svašta snašlo....od onog udara se lepo oporavila , stalno dobija lekove i to je ok... medjutim još letos se pojavio neki tumor na početku ušnog kanala i i to je onda rešeno, medjutim sad je bio opet i vrlo brzo je rastao, kao karfiol, krvario i boleleo je...Zato je prekjuče opererisana, ima i šavove i kopče, nosi kragnu.... svaki dan idemo na kontrolu, nadam se ,biće dobro...
I hocu da mu kupim neke ampule protiv buva i krpelja, s tim da najezda polako krece, mislila sam Frontline jer ga vecina hvali, pa me interesuje i vase iskustveno misljenje i naravno predlozi?Magdalena, drago mi je da je operacija lepo prosla i da je Frensis dobro! Izmazi je za mene punoooo!
I Leks je bolje, vraca mu se po malo apetit, jos ne jede kolicine koje bi trebalo, ali dosta je bolje u svakom slucaju. Cak mislim da se i malo popravio za ovih par dana. Samo mu je malo kod oka spala dlaka, veterinar kaze da je to posledica svega i da ce se se ona opet sama od sebe brzo obnoviti. E sad imam dva pitanja:
Kada bi otprilike trebalo preci na dva obroka dnevno da se hrani?
Pozdrav veliki!!!!![]()

Baš mi je drago da se oporavila! Izgleda da je to tako kad dođu u neke godine, stalno nešto.![]()
Drži se Frenči!![]()

Primetila sam da Leks pocinje da brlja zato vas i pitam, pa sad da li brlja jer mu se jos nije povratio skroz apetit ili pocinje da izbacuje jedan obrok ne znam, pa me interesuje s tim da ima 6 meseci, da li je to otplike taj period kada pocinju da izbacuju jedan obrok?Ma dobro je da se samo Frensis oporavlja polako, jaka je stvarno, i zato smatram da ce uskoro biti potpuno oporavljena i ona stara! Poljupcic za nju veliki!!!!
Hvala za savete oko zastite, uzela sam sada frontline da probam, ali cu imati sledeci put na umu vase preporuke.![]()

Jel on, beše sad oko 6 - 7 meseci ?... moguće je, mada sam već to zaboravila . Mislim da će ti Golden Leo dati odgovor jer su njeni psi mladi.. Ako lepo pojede doručak i večeru, a oko ručka brlja , onda , ja bih rekla da se može preći na dva obroka dnevno...Inače , kada su moje napunile godinu dana, prešli smo na jedan obrok, medjutim Frensis je bila tako halapljiva, da je posle obroka povraćala, pa smo se po savetu veta, vratili na dnevno dva obroka....Tako se i sad hrani, dnevna količina je podeljena na dva dela i nemamo problema...naravno uz poneku poslasticu u toku dana....![]()
Inace granule nece ni da omirise vise, prvo je jeo kada mu prelijem sa necim, a sada neci vise ni to, po cenu da gladuje, poludeh zbog toga.... Inace Magdalena ja cu isto ostati na dva obroka kasnije Leksu, jer sam bas citala koliko je zdravije za psa zbog zeludca da mu se podeli ta jedna predvidjena porcija na dva dela nego da jede samo jednom.To je izvoljevanje zbog granula. Još uvijek imam to i zato jede 1 dnevno. Nisam baš sretna što jedu tako, ali drugačije ne mogu.
Evo a mi imamo jednu krasnu vijest- Pavin tata - Fiveshill Sea Hawk je danas na CACIB Zagreb- BOB i BOG3!!!

Divno !!! sve čestitke od Frensis i mene....![]()
![]()
![]()

To je izvoljevanje zbog granula. Još uvijek imam to i zato jede 1 dnevno. Nisam baš sretna što jedu tako, ali drugačije ne mogu.
Evo a mi imamo jednu krasnu vijest- Pavin tata - Fiveshill Sea Hawk je danas na CACIB Zagreb- BOB i BOG3!!!
Sve cestitke 
pozdrav... prelepi su... opet se vidi razlika u boji dlake... jedan pas je ''beo'' a druga dva su ''žuta'' jel su to evropski tip i američi ili... ?! jako mi svidja taj pas sa svetlijom dlakom... pozdravMoje zvijeri od danas...
![]()
baci, baci
![]()
hoćeš više?
![]()
berač jabuka ( ne, ne iskorištavamo pse![]()
)
![]()
bok, nosim ti lajnu!
![]()

Nadamo se da i će i njegov sin dok malo stasa za njegovim stopama....

čitala sam na tu temu... ali na ovim slikama se vidi jasna razlika u boji dlake izmedju pasa a i jedan i drugi su evropski tip... e to mi nije jasno... to sam videla i na slikama koje ljudi postavljaju na ovom sajtu... imaju evropski tip retrivera nekima je boja dlake žuća a nekima bela... a neki su nesto imedju...??????!Hvala na čestitkama!!! Prenijet ćemo ih taji!!!
Mi smo jako ponosni jer je Hank je stvarno poseban pas, najdivnije na njemu je njegova naravNadamo se da i će i njegov sin dok malo stasa za njegovim stopama....
Luthiena, drago mi je vidjeti te ovdje!!
admija, hvala na komplimentima
Svo troje su eruopski tip, dapače mali bijeli i veliki žuti su daleki rođaci![]()
Mislim da Amerikanci vide Leovu glavu ( od tog žutog) da bi pali u nesvjest
Već sam pisala o razlikama europskog i američkog tipa, pogledaj malo po temi....![]()
hmmmm.... e tako sad mi je sve jasno.... meni se jako svidjaju ti boje vrhnja... hvala...Ajd da ti ovako objasnim. Prvo kad je sastavljan standard zlatnih retrivera, dakle u Engleskoj, krem (bijela) boja je bila zabranjena. Nakon par godina su skužili da je ta krem boja predominantna i da je se ne mogu riješiti i tako su dozvolili i tu boju, dakle promijenjen je standard. U UK standardu lijepo piše za boju- od boje starog zlata do boje vrhnja. U Američkom standardu piše da je boja zlatna i da bilo koji ekstrem- znači pretamna ili presvijetla je nepoželjan. Da ponovimo- BOJA NIJE OBILJEŽJE TIPA GOLDENA.
Ja imam 2 psa koji su boje meda (mada na snijegu izgledaju tamniji) i 1 koji je boje vrhnja.
Evo ovo ti je raspon boja europskih goldena. Slika je iz Španjolske uzgajivačnice Ria Vela.
![]()
Evo recimo jednog kurioziteta o nasljeđivanju boja (ista uzgajivačnica)
Ovo je mama:
![]()
ovo je tata:
![]()
ovo je kćer:
![]()
a ovo sin:
![]()
čitala sam na tu temu... ali na ovim slikama se vidi jasna razlika u boji dlake izmedju pasa a i jedan i drugi su evropski tip... e to mi nije jasno... to sam videla i na slikama koje ljudi postavljaju na ovom sajtu... imaju evropski tip retrivera nekima je boja dlake žuća a nekima bela... a neki su nesto imedju...??????!

Jao, odusevio sam se