ZIVOTNO OSIGURANJE

• Začetnik teme Začetnik teme XS777
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh to su vec ozbioljne stvari.
Slazem se sa yagi-jem. Ne moze se generalizovati poslovanje svih osiguravajucih kuca, na osnovu jednog slucaja, niti znaci da ako jedna kuca tako posluje, da i svi tako rade. Moguce je da ovaj slucaj nije praksa ni u Dunav- u , vec slucaj koji je zahtevao ispitivanja zbog ne znam ni ja cega. To ne znaci da steta nece biti isplacena. Postoji sud za takve stvari. Ako ne postoji razlog i ako je sve ispostovano od strane osiguranika, osiguravac taj novac mora da isplati. Ako odugovlace, ne znaci da nece isplatiti. A ako nece, onda na sud, nema druge.
Zato treba pazljivo izabrati osiguravajucu kucu, pazljivo procitati ugovor, sve uslove, i treba znati unapred sta vas ceka, u bilo kojoj situaciji.
Mada opet kazem, ne znam kakva je tacna situacija u Dunavu, ali nadam se da im ovo nije praksa, jer je to losa reklama za sve osiguravajuce kuce, a najvise za pojam osiguranja.
Koliko ja znam, ovakvih problema nije bilo u osiguravajucoj kuci u kojoj ja radim.

Poceo sam da radim u osiguranju pa me interesuje kakva su vasa misljenja o osiguranju uopsteno.
Hvala unapred. :)

Preko pet godina radim u osiguranju i stekla sam utisak da je svake godine sve teze. Na moju srecu ne radim na procenat inace ne bi imala ni za hleb!

S obzirom da je tema zivotno osiguranje moram priznati da imam polisu jer sam planirala stambeni kredit i polisa zivotnog osiguranja je do skoro bio uslov kod svih banaka. Polisu sam ugovarala sa kolegama pa su neke stvari ostale nedorecene. Posto osiguranje zivota nije moj delokrug rada nisam postavila prava pitanja, tako vam se moze desiti da za lezanje u bolnici ne dobijete ni dinar ukoliko ste u bolnici zbog recimo kontrole bolesti. Polisa zivotnog osiguranja je ok kao vid stednje za onog ko ima da stedi. Trenutno je sa osiguranjem zivota kao i sa ratama za kredite - kasni se sa uplatama!

Preko pet godina radim u osiguranju i stekla sam utisak da je svake godine sve teze. Na moju srecu ne radim na procenat inace ne bi imala ni za hleb!

S obzirom da je tema zivotno osiguranje moram priznati da imam polisu jer sam planirala stambeni kredit i polisa zivotnog osiguranja je do skoro bio uslov kod svih banaka. Polisu sam ugovarala sa kolegama pa su neke stvari ostale nedorecene. Posto osiguranje zivota nije moj delokrug rada nisam postavila prava pitanja, tako vam se moze desiti da za lezanje u bolnici ne dobijete ni dinar ukoliko ste u bolnici zbog recimo kontrole bolesti. Polisa zivotnog osiguranja je ok kao vid stednje za onog ko ima da stedi. Trenutno je sa osiguranjem zivota kao i sa ratama za kredite - kasni se sa uplatama!

Po onome sto sam ja cuo od drugih kolega, ide na bolje, ali je ova godina losa, zbog krize...
Verovatno nemate dopunsko osiguranje koje ide uz osiguranje zivota, ako zelite da ga ugovorite, stim sto se placa dodatno. Ali i za dodatno postoje odredjeni slucajevi koji su pokriveni osiguranjem, sto takodje treba pazljivo procitati.
U koliko imate polisu zivotnog osiguranja, lakse cete dobiti kredit, jer je polisa hartija od vrednosti, koju mozete iz bilo kog razloga, otkupiti i vratiti kredit.

Sustina zivotnog osiguranja je finansijska zastita Vas i Vase porodice na duzi vremenski period, ali i stednja, da.

Da li postoji neko ko ne moze da ustedi 29 dinara dnevno???
Koliko kosta minut razgovora?
Koliko kostaju igre na srecu? A glasanje na raznim rialiti show- iima?
Koliko kosta 1 sat parkiranja?
Da li vam se taj novac koji ste potrosili na igre na srecu, glasanje, parkiranje i ostalo vracaju?
Kupovinom polise zivotnog osiguranja, Vi stedite na najsigurniji nacin, i finansijski stitite Vasu porodicu.

Cula sam ja iskustva vezana i za DDOR kada su dobili sudsko resenje da isplate totalnu stetu za auto moje prijateljice pa se ganjali godinu dana, pa pola pojela inflacija...na kraju dobili trecinu (kada se prebaci u evro), a znam i neke koji su imali saobracajku, dobili resenje za isplatu i onda im nudili usisivace, sporete, pegle iz njihove prodavnice po nenormlanim cenama kao nadonkdu jer , eto, bas tada nisu imali novca za isplatu.
Svakako nisam razmisljala o domacim osiguravajucim firmama, ne znam nikoga ko je nesto naplatio bilo kada i bilo gde od njih, a poznajem mnogo ljudi. Postojao je i neki udes sa kasko osiguranjem, ali nisam sigurna koja osiguravajuca kuca, samo znam da su ljude zavlacili, auto je bio uzet na lizing, u prvoj godini koriscenja blokirale kocnice i isprevrtao se...proslo je tri godine i jos nista

Јел ми говоримо о Животном осигурању или Осигурању кредита? Није потребно класично животно осигурање да би се подигао кредит, већ само осигурање кредита. Износ премије на годишњем нивоу је практично мизеран, и смањује се по ануитетном плану. Примера ради, на 65000еура, на 25 година, осигурање кредита на годишњем нивоу је око 80 еура. Ово осигурање свакако није штедног карактера, али добро дође што не оптерећује додатно кућни буџет.

Po onome sto sam ja cuo od drugih kolega, ide na bolje, ali je ova godina losa, zbog krize...
Verovatno nemate dopunsko osiguranje koje ide uz osiguranje zivota, ako zelite da ga ugovorite, stim sto se placa dodatno. Ali i za dodatno postoje odredjeni slucajevi koji su pokriveni osiguranjem, sto takodje treba pazljivo procitati.
U koliko imate polisu zivotnog osiguranja, lakse cete dobiti kredit, jer je polisa hartija od vrednosti, koju mozete iz bilo kog razloga, otkupiti i vratiti kredit.

Sustina zivotnog osiguranja je finansijska zastita Vas i Vase porodice na duzi vremenski period, ali i stednja, da.

свака част, пази само да те не напусти толики ентузијазам ;)

Da li postoji neko ko ne moze da ustedi 29 dinara dnevno???
Koliko kosta minut razgovora?
Koliko kostaju igre na srecu? A glasanje na raznim rialiti show- iima?
Koliko kosta 1 sat parkiranja?
Da li vam se taj novac koji ste potrosili na igre na srecu, glasanje, parkiranje i ostalo vracaju?
Kupovinom polise zivotnog osiguranja, Vi stedite na najsigurniji nacin, i finansijski stitite Vasu porodicu.

...али ово ми се не свиђа.
Не треба свом саговорнику набијати грижу савести. Ако неко воли да зове квизове, да купује лото, да пуши, то треба и да ради. Не треба му сугерисати да остави неке животне навике, да би уплатио животно осигурање. Полиса не треба да ремети редовне животне токове. Због ових "савета" људи беже од ове приче. Јер, на тај начин му се директно мешаш у живот и буџет, а људи то не воле.
Свако треба да сам процени шта му доноси цигарета, а шта полиса ;)

Cula sam ja iskustva vezana i za DDOR kada su dobili sudsko resenje da isplate totalnu stetu za auto moje prijateljice pa se ganjali godinu dana, pa pola pojela inflacija...na kraju dobili trecinu (kada se prebaci u evro), a znam i neke koji su imali saobracajku, dobili resenje za isplatu i onda im nudili usisivace, sporete, pegle iz njihove prodavnice po nenormlanim cenama kao nadonkdu jer , eto, bas tada nisu imali novca za isplatu.
Svakako nisam razmisljala o domacim osiguravajucim firmama, ne znam nikoga ko je nesto naplatio bilo kada i bilo gde od njih, a poznajem mnogo ljudi. Postojao je i neki udes sa kasko osiguranjem, ali nisam sigurna koja osiguravajuca kuca, samo znam da su ljude zavlacili, auto je bio uzet na lizing, u prvoj godini koriscenja blokirale kocnice i isprevrtao se...proslo je tri godine i jos nista

Мени се домаће осигуравајуће куће не допадају. Заправо, ДДОР је одавно продат Италијанима, Дунав је тек на продају. Али осигурање које не прође границе своје земље, није поуздано осигурање.

Sve je to prevara veca ili manja, ali na kraju se sve svodi da je novac samo u vasim rukama najsigurnija investicija, sve ostalo zaboravite osim ako niste spremni da se od istog oprostite a da vam to ne padne tesko.....na neko vreme...dok ne posandrcate i odrtavite.
Za savete bih uvek pitao nekog iskusnog ( matorog) i tad cete uvek cuti gorku istinu o zivotu i o ljudima.
Nema nista od prijateljstva i emocija jer se sve u zivotu svodi na prevaru i na obmanu, dakle ne verujte nikome i kraj price.

Sve je to prevara veca ili manja, ali na kraju se sve svodi da je novac samo u vasim rukama najsigurnija investicija, sve ostalo zaboravite osim ako niste spremni da se od istog oprostite a da vam to ne padne tesko.....na neko vreme...dok ne posandrcate i odrtavite.
Za savete bih uvek pitao nekog iskusnog ( matorog) i tad cete uvek cuti gorku istinu o zivotu i o ljudima.
Nema nista od prijateljstva i emocija jer se sve u zivotu svodi na prevaru i na obmanu, dakle ne verujte nikome i kraj price.

Новац у рукама има само тренутну вредност. Треба га знати, моћи и умети обрнути, али то није тема.
Остало ценим као твоје лично мишљење, али то нема везе са осигурањем!

свака част, пази само да те не напусти толики ентузијазам ;)

...али ово ми се не свиђа.
Не треба свом саговорнику набијати грижу савести. Ако неко воли да зове квизове, да купује лото, да пуши, то треба и да ради. Не треба му сугерисати да остави неке животне навике, да би уплатио животно осигурање. Полиса не треба да ремети редовне животне токове. Због ових "савета" људи беже од ове приче. Јер, на тај начин му се директно мешаш у живот и буџет, а људи то не воле.
Свако треба да сам процени шта му доноси цигарета, а шта полиса ;)

Hvala.

Moja je greska sto sam tako napisao da se stice utisak da klient treba da se odrekne neke stvari da bi imao para za osiguranje, sto apsolutno nije tacno.
Ja sam samo hteo da uporedim kako lako mozemo da potrosimo pare na neke stvari koje nam u glavnom donose samo neki osecaj zadovoljstva i nista vise, a istovremeno imamo negativan stav prema necemu sto nama donosi korist...
Hvala na primedbi, moja greska...

ne znam kako je u drugim osigurajucim kucama..ali ja sam sve ovo poceo placati a Delta Generali..i kao preduzetniku malo mi je tesko priznati to,da sam dozvolio da me prevare..i bas zbog toga sada imam jako negativno misljenje o svemu ovome...prvo kad sam dosao kod njih,njihov agent mi je sve objasnio,odn objasnila,posto je bila jedna nasmejana gospodja..samo je zaboravila da mi kaze neke stvari,naravno one,koje bi me naterale da bolje razmislim o svemu ovome..prvo mi je izracunala,da ako budem placao svoju ratu nekih 15 godina,onda cu na svoju osiguranu sumu dobiti otp 50% kamate..sto naravno nije istina..onda mi je rekla,da sve ovo mogu prekinuti posle tri godine placanja,samo je zaboravila istaci,da cu u slucaju prekida,izgubiti otp 50% uplacenih sredstava..znaci oni se bas osiguraju..znaci rizik im je nikakav..uzmu proviziju i na kraju..uzmu ti pola iznosa u prekidu..i naravno koriste ti novac...i to sto me je najvise iznervirao,sto je po meni i nezakonito,..da sam ja potpisao ponudu,i posle dve nedelje stize ugovor,u kome pise,da je moj potpis na ponudi,znaci od pre 14 dana punovazan i za polisu(ugovor)..u kome se nalaze zakoni i obaveze sa kojima ja nisam ni bio upoznat kod potpisivanja...tako da ljudi moji,to vam je cista prevara...bolje da te novce stavite u banke..dobicete kamatu,i bilo kad mozete stedju prekinuti..i onda cete izgubiti samo kamatu,ali ulozeni iznos nikako...pozdrav

Trenutna vrednost je opet vrednost za razliku od parceta hartije koje dobijes od osiguranja u zamenu za tu trenutnu vrednost.To parce za razliku od "trenutne vrednosti" nema ama bas nikakvu vrednost.

Јасно ми је да на живот гледаш од данас до сутра, али треба живети још много година.
Са пет стотина еура у рукама можеш куповати хлеб и млеко годину дана, а са тим парама на полиси животног осигурања можеш много више. Али, ти о томе ниси ни размишљао, нити знаш, нити те занима ;)

Poslednja izmena:
Pitam peperinos-a.

Yagi, mozda ne treba gubiti vreme sa njima, ali mislim da oni mogu negativno da uticu na one koji imaju pozitivan stav o osiguranju.
A i ako uspem da onog koje totalno protiv osiguranja ubedim da ne razmislja logicno, i da treba da ima otvoren um za nove mogucnosti, informisanost javnosti o tome ce biti mnogo bolja.

Pitam peperinos-a.

Yagi, mozda ne treba gubiti vreme sa njima, ali mislim da oni mogu negativno da uticu na one koji imaju pozitivan stav o osiguranju.
A i ako uspem da onog koje totalno protiv osiguranja ubedim da ne razmislja logicno, i da treba da ima otvoren um za nove mogucnosti, informisanost javnosti o tome ce biti mnogo bolja.

Онај ко има став, на њега нико не може утицати ;)

Не заборави да после убеђивања остаје само беда, а после уверавања вера ;)

Zasto prevarante?
Zar ne mislis da ti lovu ne dajes njima , nego sebi za 5, 10 ili 20 godina?

Ne moraju biti prevaranti, mozda je to teska rijec, ali, prosto, ja smatram da covjek koji ima makar malo preduzetnickog duha u sebi i bilo kakav posao moze dobiti vise novca ulaganjem u taj posao nego davanjem novca osiguravajucoj kuci, slazete li se?

Ima osiguranje i nekih dobrih strana, ali obzirom na cjelokupnu finansijsku i svaku drugui neizvjesnost na ovim prostorima tesko se odluciti na toliko dugo ulaganje, osiguranje ima nosi i dosta rizika, slazete li se?

Npr. iznos premije je 1000 eur, na 20 godina, koliko je prosjecna dobit na nivou godina na tu sumu?Ja mislim da je izmedju 4 i 5 %, ako je veca ispravite me.

Ako u biznis ubacim 1000 eur na godisnjem nivou zarad ce mi biti bar 30-40%, to je logika kojom se ja rukovodim, malo je uproscena, ali to je to.

Citam sta pisete-da je osiguranje prevara.
Ne znam,svako ima pravo na svoje misljenje.
Ja i moja porodica smo svi osigurani kod Delta Generalija.
Mozda i ima istine u tome da bih taj novac kroz neki posao mogla uvecati,ali je jedna stvar jako bitna-sve sto je kod tebe,tj. u djepu mozes i verovatno ces potrositi.Uvek iskrsne nesto sto treba da se kupi ili dokupi.A ovako kad je godinama kod njih nekako mi je sigurnije da me tamo i ceka.Prosto ''zaboravim''na njega i posle 20 godina imam odredjenu svotu.
Inace bih je potrosila,posto novac uvek na nesto ode.
Eto to je moje misljenje.

Back