ZIVOTNO OSIGURANJE

• Začetnik teme Začetnik teme XS777
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Што се тиче самог рада осигуравајуће куће, то је релативна ствар. Неке раде по принципу мрежног маркетнига, неко телемаркетинг, неко по принципу препоруке, и то је то. А у суштини, зар је то и битно како раде?!

Da, itekako je bitno i imam pravo da znam!

У Србији је осигурано око 5% становништва. Услов за улазак у ЕУ је око 25% осигураних. Ако се питате зашто, има одговора и за то.

Koji je odgovor?

Питаш се шта кад буде70% осигураних?? Да ли мислиш да се нико више никада неће родити? А пошто си паметан човек, сам извуци закључак.

Jeste, rodice se ako Bog da, ali ce izbor osiguravajucim kucama sa sadasnjih 95% neosiguranih pasti na 30%, a time i promet i profit.Imas li odgovor?

Животно осигурање није обавезно. Међутим, пошто су реформе пио фонда код нас актуелне, и држава нам окреће леђа, препорука је да грађани своју пензију(или будућност) обезбеде у осигуравајућим кућама. Зашто?
- новац уложен у осиг.кућу има бољу заштиту од новца уложеног у банку
Kako?Objasni ako znas?

- новац се улаже и обрће и најсигурние законом прописане инвестиције
Zar postoje sigurne investicije?To po prvi put cujem...!Koje su to, nabroj ako znas?

- од уплате прве рате осигурања, осигурани сте на осигурану суму
- обезбеђени сте ви и ваша породица.
- има још, али пошто знам да ћете бацати сумњу и на ово, доста је!
Necemo bacati sumnju, postavljacemo ti pitanja koja su nam nejasna, zasto to smatras sumnjama?

Dosta toga pokusavas da objasnis sto pozdravljam, ali samo "pokusavas", pitam se ili ne znas da objasnis ili nemas odgovore na moja veoma jasna i precizna pitanja?Ako vec dajem svoj novac nekome hocu da znam sve o tome, inace necu da dam ni dinar jer cu ukoliko mi ne daju odgovore na vecinu pitanja smatrati da je u pitanju prevara.

Poslednja izmena:
Што се тиче самог рада осигуравајуће куће, то је релативна ствар. Неке раде по принципу мрежног маркетнига, неко телемаркетинг, неко по принципу препоруке, и то је то. А у суштини, зар је то и битно како раде?!

Da, itekako je bitno i imam pravo da znam!

У Србији је осигурано око 5% становништва. Услов за улазак у ЕУ је око 25% осигураних. Ако се питате зашто, има одговора и за то.

Koji je odgovor?

Питаш се шта кад буде70% осигураних?? Да ли мислиш да се нико више никада неће родити? А пошто си паметан човек, сам извуци закључак.

Jeste, rodice se ako Bog da, ali ce izbor osiguravajucim kucama sa sadasnjih 95% neosiguranih pasti na 30%, a time i promet i profit.Imas li odgovor?

Животно осигурање није обавезно. Међутим, пошто су реформе пио фонда код нас актуелне, и држава нам окреће леђа, препорука је да грађани своју пензију(или будућност) обезбеде у осигуравајућим кућама. Зашто?
- новац уложен у осиг.кућу има бољу заштиту од новца уложеног у банку
Kako?Objasni ako znas?

- новац се улаже и обрће и најсигурние законом прописане инвестиције
Zar postoje sigurne investicije?To po prvi put cujem...!Koje su to, nabroj ako znas?

- од уплате прве рате осигурања, осигурани сте на осигурану суму
- обезбеђени сте ви и ваша породица.
- има још, али пошто знам да ћете бацати сумњу и на ово, доста је!
Necemo bacati sumnju, postavljacemo ti pitanja koja su nam nejasna, zasto to smatras sumnjama?

Dosta toga pokusavas da objasnis sto pozdravljam, ali samo "pokusavas", pitam se ili ne znas da objasnis ili nemas odgovore na moja veoma jasna i precizna pitanja?Ako vec dajem svoj novac nekome hocu da znam sve o tome, inace necu da dam ni dinar jer cu ukoliko mi ne daju odgovore na vecinu pitanja smatrati da je u pitanju prevara.

- да ли ти и кад одеш у продавницу питаш касирку колика јој је плата, ко је запослио, јел преко везе или конкурса..? Не разумем зашто би улазио у кадровску политику једне компаније? У вези са овим, чуо сам недавно од једног човека да је плата запосленима у осигурања плаћа од провизије(значи, платиш 500еур рату, 50 иде запосленом, а 450 на рачун штедње клијента). Ако и ти на то мислиш, онда си потпуно у заблуди, то није тачно.

- споменуо сам реформе пензионог система, здравства и образовања. То значи да у будућности у Србији, пензије се неће дотирати из буџета, већ ће се онолико колико има у ПИО фонду расподелити пензионерима. Колико буде, толико се подели. Када људи не би само правили своје осигуране фондове, били би терет ЕУ, а она нас као такве неће. Дакле, ко колико буде имао, тако ће и живети.

- сваке године се рађа одређени број људи, за које ће родитељи правити осигуране фондове по рођењу, под условом да се свест људим мало промени. Тако да из године у годину ће бити више нових потенцијалних осигураника, а не мање. И не заборави да се у осигурању штеди 25 година. Како год, не брини, неће осигуравајућа кућа пропасти.

- новац је у осигурању, за разлику од банке, реосигуран.

- путеви, школе, болнице, хотели, државне обвезнице, хартије високог квалитета, удео у власништву најмоћнијих компанија, концесије.....

- новац уложен у банку игра игру ако се планира штедња на краћи рок, до 5 година. За све остало препорука је осигурање.

Можеш и ти, и било да верује или не верује у осигурање. Осигурања живе са вама и без вас, јер, хвала Богу, у свету се већ осигуравају и ноге и сисе и дупета...а ми се још нисмо помакли од обичне ауто-одговорности.
И још један доказ колико смо заостали.

Не купујем хлеб зато што га не волим, а не зато што мислим да је пекара преварантска кућа.

Poslednja izmena:
- да ли ти и кад одеш у продавницу питаш касирку колика јој је плата, ко је запослио, јел преко везе или конкурса..?
Pitam ako mi ona trazi novac, tj.predlaze da ulozim isti u nesto napadno se reklamirajuci i ubjedjujuci me da je to za moje dobro.

- споменуо сам реформе пензионог система, здравства и образовања. То значи да у будућности у Србији, пензије се неће дотирати из буџета, већ ће се онолико колико има у ПИО фонду расподелити пензионерима. Колико буде, толико се подели.
Odakle koliko bude, odakle inace dolazi novac u fond PIO?Kad dodje do toga mozda se i osiguram?Када људи не би само правили своје осигуране фондове, били би терет ЕУ, а она нас као такве неће. Дакле, ко колико буде имао, тако ће и живети.
Pricas kao robot, pricu koju vas nauce na prezentacijama, shvatas li da su ti tvoji argumenti potpuno neubjedljivi i da bih se odmah zalio tvom pretpostavljenom ako si agent osiguranja rekavsi mu da mu firmu totalno nestrucno predstavljas?Daj jace argumente!

- сваке године се рађа одређени број људи, за које ће родитељи правити осигуране фондове по рођењу, под условом да се свест људим мало промени. Тако да из године у годину ће бити више нових потенцијалних осигураника, а не мање. И не заборави да се у осигурању штеди 25 година.
Pa o tome ti i govorim, za 25 godina ce vecina biti osigurana, imacete suzen krug novih ljudi kojima mozete ponuditi osiguranje, to je matematicka logika?I zapascete u corsokak, oni koji se zadnji osiguraju zasigurno nece imati ni mrvicu od kolaca, to i jeste sustina MLM-a, zato te i pitam jel MLM u pitanju!

Како год, не брини, неће осигуравајућа кућа пропасти.Ubijedi me u to!

- новац је у осигурању, за разлику од банке, реосигуран.Kod druge osiguravajuce kuce koja isto kao i tvoja moze da propadne?I sta onda?

- путеви, школе, болнице, хотели, државне обвезнице, хартије високог квалитета, удео у власништву најмоћнијих компанија, концесије.....I to su te sigurne investicije?E moj prika..., pa razmisli prije nego sto javno i napamet izgovoris to cime te kljucaju na prezentacijama, ovdje ima ljudi koji citaju to sto ti nalupetas, sta su hartije visokog kvaliteta?

- новац уложен у банку игра игру ако се планира штедња на краћи рок, до 5 година. За све остало препорука је осигурање. Dokazi?

Можеш и ти, и било да верује или не верује у осигурање. Осигурања живе са вама и без вас, јер, хвала Богу, у свету се већ осигуравају и ноге и сисе и дупета...а ми се још нисмо помакли од обичне ауто-одговорности.
И још један доказ колико смо заостали.

Pa, ponavljam ti, ja cu se osigurati istog trena kad mi neko da valjane razloge da to ucinim, zato i postavljam ovoliko pitanja, rekoh na pocetku da o osiguranju ne znam puno, ali imam zdravu logiku i hocu da mi das odgovor na sva moja pitanja, ali konkretan, pusti te isprazne fraze.!To sto neko osigurava sise, to meni nije argument, slazem se ja da ce najbolje proci oni koji su se najranije i osigurali, novi koji udju u kolo placaju za njih, to je sistem MLM-a, tu nema zdravog izvora novca niti zdravog oplodjivanja kapitala, a ti me ubjedjujes u suprotno?Nemam nista protiv, ali daj argumente!

Pa, ponavljam ti, ja cu se osigurati istog trena kad mi neko da valjane razloge da to ucinim, zato i postavljam ovoliko pitanja, rekoh na pocetku da o osiguranju ne znam puno, ali imam zdravu logiku i hocu da mi das odgovor na sva moja pitanja, ali konkretan, pusti te isprazne fraze.!To sto neko osigurava sise, to meni nije argument, slazem se ja da ce najbolje proci oni koji su se najranije i osigurali, novi koji udju u kolo placaju za njih, to je sistem MLM-a, tu nema zdravog izvora novca niti zdravog oplodjivanja kapitala, a ti me ubjedjujes u suprotno?Nemam nista protiv, ali daj argumente!

Ово болдовано нисам баш најбоље разумео :think: јел то значи, ја осигурам себе, па осигурам тебе, а ти своју тетку...и тако до бесконачности?
Ако је то, и ако сам добро разумео, онда се вараш. Тако нешто не постоји у здравим системима, и тако не послује ниједна осигуравајућа кућа.
Верујем да тако раде они који продају књиге и организују разне презентације по шумама и чукама, и који морају да плате учлањење. Осигурања тако не послују. Над осигуравајућим кућама се врши константни надзор, баш из разлога јер је неко ту уложио свој новац.(надзор врше ревизорске агенције, из седишта команије се врши надзор над пословницама ако постоје, као и народна банка редовно на три месеца, а ванредно када хоће)

А јединствени разлог не постоји. Свако се осигурава из својих личних разлога. Неко да осигура кредит, јер му то тражи банка када подиже кредит за стан, неко да попуни пензију касније, неко одваја новац за школовање деце, неко узима основно животно са већим улогом у допунско здравствено...тако да се свако осигурава према својим потребама.
Јединствени разлог за све су, тренутно, реформе пензионог система, здравства и образовања. А све остало, по вољи и жељи.
Уствари, можда је прави разлог брига о породици.

Ово болдовано нисам баш најбоље разумео

Ako tvoja osiguravajuca kuca radi po sistemu mreznog marketinga, a sve ove s kojima sam imao dodira rade tako, onda je poenta uvlacenje novih i novih klijenata, vjerovatno je i tebi zadatak da dovlacis nove klijente kako bi imalo i osiguranje od njih koristi, a i ti, da te stimulisu da radis bolje za njihov interes, jer su u stvari novi klijenti ti koji najvecim dijelom finansiraju one koji su se ranije ukljucili.Znam ja da se dio novca dobije i od ulaganja te osiguravajuce kuce u neku investiciju, ali, i oni mogu da pogrijese u procjeni sta je dobra investicija i da izgube na nekom poslu, zar ne?Jednostavno, takvo je poslovno okruzenje, ekon.kriza, niko ne moze da predvidi kretanja na trzistu novca pa tako moze i da pogresno investira.Zato mislim da je svaki posao koji je baziran na sistemu mreznog marketinga neodrziv na duze staze jer tu nema realnog izvora prihoda nego se prihod dobija uvodjenjem u igru novih igraca koji placaju ulazak.

Верујем да тако раде они који продају књиге и организују разне презентације по шумама и чукама, и који морају да плате учлањење. Осигурања тако не послују. Над осигуравајућим кућама се врши константни надзор, баш из разлога јер је неко ту уложио свој новац.(надзор врше ревизорске агенције, из седишта команије се врши надзор над пословницама ако постоје, као и народна банка редовно на три месеца, а ванредно када хоће).
Vidi, ne sumnjam ja da su Austrijanci npr.mnogo ozbiljniji u poslu od nas i da ne vrse nadzor nad poslovima osiguravajucih kuca, ali da postoji realna opasnost da stane neki posao baziran na sistemu mreznog marketinga, pa to je poznata stvar, to uvijek moze da se desi.Ako rade po nekom drugom principu, to ne znam, raspitaj se po kom principu rade, bas me zanima.

А јединствени разлог не постоји. Свако се осигурава из својих личних разлога. Неко да осигура кредит, јер му то тражи банка када подиже кредит за стан, неко да попуни пензију касније, неко одваја новац за школовање деце, неко узима основно животно са већим улогом у допунско здравствено...тако да се свако осигурава према својим потребама.
Јединствени разлог за све су, тренутно, реформе пензионог система, здравства и образовања. А све остало, по вољи и жељи.
Уствари, можда је прави разлог брига о породици.

Slazem se da je briga o porodici veliki razlog da covjek osigura sebe, za ne daj Boze.I ta varijanta za svoju penziju za stare dane, i to mi je privlacno.Ne sumnjam cak ni da je svako osiguranje stvoreno da nekog prevari, sigurno je da tu ima kuca koje su ozbiljne i koje posluju zdravo.Samo mi nije jasan princip mreznog marketinga koji je po meni neodrziv na duze staze.Teorijski jeste ako pretpostavimo da ce natalitet uvijek biti u porastu, da ce ekonomije uvijek biti stabilne i da nece na trzistu kapitala nikad biti nekih vecih poremecaja.U tom slucaju sistem je odrziv, ali to je idealan slucaj.Mene zanima kako taj sistem podnosi potrese na finansijskom trzistu kojih je sve vise iz dana u dan.

Ponavljam, nisam ekonomista po struci pa mozda i ne razumijem da je MLM odrziv, ako ima neko strucan da mi objasni i razuvjeri me, skidam kapu.

Slazem se da je briga o porodici veliki razlog da covjek osigura sebe, za ne daj Boze.I ta varijanta za svoju penziju za stare dane, i to mi je privlacno.Ne sumnjam cak ni da je svako osiguranje stvoreno da nekog prevari, sigurno je da tu ima kuca koje su ozbiljne i koje posluju zdravo.Samo mi nije jasan princip mreznog marketinga koji je po meni neodrziv na duze staze.Teorijski jeste ako pretpostavimo da ce natalitet uvijek biti u porastu, da ce ekonomije uvijek biti stabilne i da nece na trzistu kapitala nikad biti nekih vecih poremecaja.U tom slucaju sistem je odrziv, ali to je idealan slucaj.Mene zanima kako taj sistem podnosi potrese na finansijskom trzistu kojih je sve vise iz dana u dan.

Ponavljam, nisam ekonomista po struci pa mozda i ne razumijem da je MLM odrziv, ako ima neko strucan da mi objasni i razuvjeri me, skidam kapu.

Заиста не знам никога ко се бави таквом врстом маркетинга, а да је легалан. Тај систем "деда за репу, баба за деду, куче за бабу..." вероватно постоји само у бајци.

Заиста не знам никога ко се бави таквом врстом маркетинга, а да је легалан. Тај систем "деда за репу, баба за деду, куче за бабу..." вероватно постоји само у бајци.

Legalan jeste, sve je po zakonu, ali je i po ledjima onih koji zadnji dodju.Bas se raspitaj kod sefova da li radite po sistemu mreznog marketinga, nije nikakva provokacija, zaista me zanima sta ce ti reci.Ali, ako od tebe traze da stalno dovlacis nove klijente, to ti je to...

Legalan jeste, sve je po zakonu, ali je i po ledjima onih koji zadnji dodju.Bas se raspitaj kod sefova da li radite po sistemu mreznog marketinga, nije nikakva provokacija, zaista me zanima sta ce ti reci.Ali, ako od tebe traze da stalno dovlacis nove klijente, to ti je to...

Не радимо, одмах ћу ти рећи.
Свако ради свој посао за себе.

Ovo prvi puta cujem da si oslobodjen poreza,ako se osiguras.Valjda drzava sebi ne uzima nista,za razliku od orocene stednje????

Da malo pojasnim,ono sto sam napisala:
Moj muz svakog meseca ovde placa 150 eura,sto je ukupno 1800 eura godisnje.Prilikom prijave poreza u maju,prilozene su i spomenute uplate osiguranja,Kako drzava podstice da sami doplacujete penziono dodatno osiguranje ,prilikom povracaja vise placenog poreza u julu,avgustu vraca mu se 700-800 eura!!!!!!!!!!!Pa vi sad razmislite.
Kada sam radila u Sloveniji,postojao je(ne znam da li je jos na snazi)povracaj vise placenog poreza(prilikom prijavljivanja prilozeni racuni :lekova,bele tehnike,knjiga vezanih za studiranje..)isto tako u gore navedenim mesecima...Na zalost u Srbiji nisam cula da se vraca bilo kakav novac od poreza(mozda gresim)....Ne govorim o firmama,nego o obicnim gradanima.
Sto se tice David Icke koga sam vam predlozila da potrazite na internetu(znam da je svet pun prevaranata koji se prozivaju sami izabranima),nisam od onih koji slede razlicite grupe sekti,religioznih pravaca i ostalih peripetija koje se nekontrolisano mnoze u ovom nasem vremenu.Ovde je sve dokumentovano i dokazano,nesto sigurno vec znate,kao sve ostale osoba na svetu koje razmisljaju svojom glavom,medutim bicete jako iznenadeni onim sto ne znate....tema jako interesantna ,vezana upravo za ovaj forum su banke...
Lep pozdrav svima

Da malo pojasnim,ono sto sam napisala:
Moj muz svakog meseca ovde placa 150 eura,sto je ukupno 1800 eura godisnje.Prilikom prijave poreza u maju,prilozene su i spomenute uplate osiguranja,Kako drzava podstice da sami doplacujete penziono dodatno osiguranje ,prilikom povracaja vise placenog poreza u julu,avgustu vraca mu se 700-800 eura!!!!!!!!!!!Pa vi sad razmislite.

Na uplacenih 1800 eur godisnje vrate mu 700-800 eur?Ha ha, ili on vara drzavu...debelo,,,ili ti koji mu to vrate ne znaju matematiku, prosto je to nemoguce!

Vjerujem da mu vrate taj novac, ali ne zato sto placa osiguranje 1800 eur nego zato sto ima ili stambeni kredit ili prijavi velika primanja ili ima dosta izdrzavanih clanova itd., tj.ima neki drugi osnov za povrat poreza.

Evo, pitam: " koliko ces novca dobiti od ukupno uplacene sume ako te zivot natera da raskines ugovor i potrazis svoj ulozeni novac natrag"?

Ево одговарам: у прве две године ништа, јер је новац у том периоду у реосигурању. После тога се сума обрачуна на основу откупних и редукованих вредности, по табели која је приложена уз полису.

А сада да одговорим и на провокацију: свуда где се обавежеш уговором, обавезан си да поштујеш уговорне обавезе. Свако кршење истих повлачи за собом и одређене последице. Мислим да је то јасно. Посебно у осигурању где новац не стоји у ормарићу, већ се улаже и обрће ради остваривања добити. Ако раскинеш уговор, прекидаш ток новца, и нормално је да сносиш последице за то.

Ако те живот натера на то, замрзни полису, па је реактивирај кад се стекну услови. Мање ће да боли :)

Evo,kako bi to otprilike trebalo da se pripazi,kada se ulece u tako nesto:
,,KLASIČNO ŽIVOTNO (RIZIKO) OSIGURANJE. . Nije loše životno sa kombinacijom za slučaj težih bolesti (i u osiguranju važi da je često gore oboleti nego umreti – veće su i naknade, recimo za invaliditet/smrt). Pri zaključenju ugovora tražite i pročitajte, pre potpisivanja, sve akte osiguranja kojima se vaš ugovor o osiguranju reguliše (dakle, PORED UGOVORA I OPŠTE USLOVE, TARIFE etc.). Ako vam bilo šta nije sasvim jasno, pitajte, tražite verifikovane dokumente (datum, pečat, potpis ...). Neka vam i agent verifikuje svojom overom da ta pravila važe na dan ugovaranja – budite sitničavi, tražite overu svake strane teksta i ugovora. Pokušajte da dobijete i menicu kao obezbeđenje. Ne zaboravite da je, ne tako davno, jedno osiguranje pokušalo retroaktivno da izmeni opšte uslove kod već zaključenih pojedinačnih ugovora o osiguranju.
I da: obavestite srodnike/korisnike da imate (skromno) životno osiguranje (ne i o detaljima), dokumente držite zapečaćene u kući a kopije kod svog advokata (o čemu takođe obavestite srodnike/korisnike). Zbirovi nerealizovanih suma osiguranja zbog neznanja korisnika o postojanju ugovora rastu – NBS ili bilo ko drugi neće pomoći kod traženja ugovora (slično je i sa računima/depozitima umrlih lica kod banaka - „neaktivni računi/depoziti“). "

Evo,kako bi to otprilike trebalo da se pripazi,kada se ulece u tako nesto:
,,KLASIČNO ŽIVOTNO (RIZIKO) OSIGURANJE. . Nije loše životno sa kombinacijom za slučaj težih bolesti (i u osiguranju važi da je često gore oboleti nego umreti – veće su i naknade, recimo za invaliditet/smrt). Pri zaključenju ugovora tražite i pročitajte, pre potpisivanja, sve akte osiguranja kojima se vaš ugovor o osiguranju reguliše (dakle, PORED UGOVORA I OPŠTE USLOVE, TARIFE etc.). Ako vam bilo šta nije sasvim jasno, pitajte, tražite verifikovane dokumente (datum, pečat, potpis ...). Neka vam i agent verifikuje svojom overom da ta pravila važe na dan ugovaranja – budite sitničavi, tražite overu svake strane teksta i ugovora. Pokušajte da dobijete i menicu kao obezbeđenje. Ne zaboravite da je, ne tako davno, jedno osiguranje pokušalo retroaktivno da izmeni opšte uslove kod već zaključenih pojedinačnih ugovora o osiguranju.
I da: obavestite srodnike/korisnike da imate (skromno) životno osiguranje (ne i o detaljima), dokumente držite zapečaćene u kući a kopije kod svog advokata (o čemu takođe obavestite srodnike/korisnike). Zbirovi nerealizovanih suma osiguranja zbog neznanja korisnika o postojanju ugovora rastu – NBS ili bilo ko drugi neće pomoći kod traženja ugovora (slično je i sa računima/depozitima umrlih lica kod banaka - „neaktivni računi/depoziti“). "

Класично животно није исто што и Ризико осигурање.
Више пута сам рекао да се и уговори и општи услови читају, али ретко кога то занима, зато и буде неспоразума касније!

Класично животно није исто што и Ризико осигурање.
Више пута сам рекао да се и уговори и општи услови читају, али ретко кога то занима, зато и буде неспоразума касније!

A jel bude ono sto vama odgovara sitnim slovima, ajd priznaj?

Pa ja sam razumio da ti radis za neko osiguranje?Grijesim?

Грешиш.

А оно што пише ситним словима...па пише углавном да је клијент својим потписом прихватио опште и посебне услове осигурања, да је дао тачне податке, да се исти неће давати другим особама на коришћење и слично. И није баш толико ситно да не може да се прочита голим оком ;)

Предрасуда је мајка свих неспоразума!

Грешиш.

А оно што пише ситним словима...па пише углавном да је клијент својим потписом прихватио опште и посебне услове осигурања, да је дао тачне податке, да се исти неће давати другим особама на коришћење и слично. И није баш толико ситно да не може да се прочита голим оком ;)

Предрасуда је мајка свих неспоразума!

Onda garant imas bar 5 polisa pa ih zato toliko branis i opravdavas?

Na uplacenih 1800 eur godisnje vrate mu 700-800 eur?Ha ha, ili on vara drzavu...debelo,,,ili ti koji mu to vrate ne znaju matematiku, prosto je to nemoguce!

Vjerujem da mu vrate taj novac, ali ne zato sto placa osiguranje 1800 eur nego zato sto ima ili stambeni kredit ili prijavi velika primanja ili ima dosta izdrzavanih clanova itd., tj.ima neki drugi osnov za povrat poreza.

Povavljam,drzava podstice dodatno penziono osiguranje,nije nikakva prevara,niti moj suprug ima dobru platu.I mi ovde kao i vi u Srbiji (da ne zivimo sa njegovim roditeljima),ne bismo stigli do kraja meseca.Veoma smo skromni ,ne izlazimo nigde,i ono sto trosimo je samo na osnovne zivotne potrebe:plativsi dodatno penziono osiguranje(mesecno)ostaje nam 900 eura.Odlucili smo se za ovo osiguravajuce drustvo(koje u Bgd-u ne postoji),upravo zbog tog "povratka novca",ne samo to..Imamo i povlastice za osiguranje auta,koje je polovina od svih ostalih osiguravajucih kuca.Medutim pre potpisivanja ugovora bilo nam je do tancina sve objasnjeno(prilozena dokumentacija koju smo prvo pazljivo procitali,pre nego sto je ista bila potpisana)..a naseg agenta osiguranja,poznajemo vec 24 godine.
Toliko od mene.Pozdrav svima..

Back