Životno osiguranje

Velika vecina danas lako gubi posao i prihod. Nesigurna su kapitalisticka vremena kad se otkazi dele kao salate. Dugorocno zivotno osiguranje tu gubi smisao.
ima da živimo AMERIČKI

1757585442211.jpeg

- jel imaš 2000 na zajam?
- joj dao bih ti dece mi tvoje nego moram da plombiram dvojku gore levo

Moze to da bude mac za dve ostrice.
U startu kad potpisujes ugovor sa njima pise da svakog momenta mozes povuci svoj novac nazad.
U praksi nije tako (proverena informacija).

Tako da, nije to nikakva stednja.

У мојој осигуравајућој кући, можеш да раскинеш уговор повучеш део новца назад, а затим истог дана закључујеш нови уговор да наставиш.

Мада, ја немам намеру да повлачим кеш пре 65. године.

Није велики износ. 3200 у животно осигурање и 3000 у приватно пензијско.

У мојој осигуравајућој кући, можеш да раскинеш уговор повучеш део новца назад, а затим истог дана закључујеш нови уговор да наставиш.

plus kladža...

Ok je ako se ti sa uslovima slozis, naravno.
I da oni ispostuju svoju ugovornu obavezu po Ugovoru.

Ја уплаћујем неку ситну пару у животно осигурање.

Исто толико и у приватно пензијско осигурање.

Мислим да је ок да се осигурамо.
Sa ovako visokom inflacijom i fiksnim kursom ne vidim nikakav smisao privatnom penzijskom osiguranju.

Država te praktično tera da svoju ušteđevinu plasiraš u nekretnine. Koje ti, pogađaš, prodaju članovi vladajuće stranke.

Skoro sam bio u banci, i postavim ovo pitanje službenici (ne onoj običnoj na šalteru, nego nekoj u improvizovanoj kancelariji). Nije znala da mi odgovori.

Sa ovako visokom inflacijom i fiksnim kursom ne vidim nikakav smisao privatnom penzijskom osiguranju.

Država te praktično tera da svoju ušteđevinu plasiraš u nekretnine. Koje ti, pogađaš, prodaju članovi vladajuće stranke.
Хм...па...те паре што ту мећем, у супротном бих вероватно оставио на рачуну или метнуо у обичан штек у водокотлићу, тако да се, ипак, окамаћује. Почео сам 2016. кад је инфлација била доста мања. А принос је већи него динарска штедња у банци.

Мада, истина је да је једино исплативо данас у Србији сунути паре у некретнину. Јако ми је чудно тржиште некретнина у Србији, али мислим да ће цене некретнина наставити да расту, и да ће то бити још дуго најисплативије.

To su sve mamipare kao loto. Uplaćuješ, izgori ti kuća a oni kažu paaaa osigurani ste samo od pada aviona na kuću.

Insče nijedno osiguranje ne pokriva vremenske nepogode (poplave i požare) niti ako je rat.

Život je takav kakav je. Same prevare.

Back