Zivotni standard mladih u Srbiji

Da li je normalno da muskarac koji ima 32 godine nema auto, novce ni posao?
I ako je to normalno do kad ce tako nesto biti normalno?
:(

Овде је нажалост то нормално... :(

Знала сам својевремено породицу... Жена пензионер, муж јој погинуо, има сина и кћерку који имају преко 30 година, а ниједно од њих двоје не ради :( ... нити имају кола... :( ... нити планове за заснивање породице :( ...а живот пролази... :(

Док с друге стране знам породицу која је за време рата избегла у Холандију... Моје вршњакиње док су још биле тинејџерке, ишле би да окопавају лале (то је код њих сасвим пристојан посао, и добро плаћен) и зарађивале би паре од којих би ишле на путовања по Европи...

Овде је заиста грозно, и мислим да задуго неће бити боље :(

:(

Овде је нажалост то нормално... :(

Знала сам својевремено породицу... Жена пензионер, муж јој погинуо, има сина и кћерку који имају преко 30 година, а ниједно од њих двоје не ради :( ... нити имају кола... :( ... нити планове за заснивање породице :( ...а живот пролази... :(

Док с друге стране знам породицу која је за време рата избегла у Холандију... Моје вршњакиње док су још биле тинејџерке, ишле би да окопавају лале (то је код њих сасвим пристојан посао, и добро плаћен) и зарађивале би паре од којих би ишле на путовања по Европи...

Овде је заиста грозно, и мислим да задуго неће бити боље :(

Bas tako Srbija je jedno veliko zlo, za osobu koja zna raditi i zeli a nije nikome guzicar. Jer svi ne mogu biti guzicari i biti u nekoj stranci. Neko za te guzicare mora zaraditi novce.
Srbija je tunel u kojem kad ides prema izlazu upadas u sve vecu tamu.
Ja sam tamo izgubio oko 16 godina i to sad itekako osetim, jer imam uskoro 34 godine. A moj brat koji je tamo bio samo 4 godine, je zbrisao na vreme i danas ima dva auta u kojima i ja cesto vozim svoja jaja.:) A da je tamo ostao bio bi u kurrcu.
Sve se vise vidi na danasnjem primeru kako je Jugoslavija ustvari bila Srboslavija i svi novci su se slivali u Beograd, pa su tamo ljudi bili komotni i malo su radili a fino ziveli.
Danas placaju ceh, rade puno a plata 200 eura. Sta mozes sa platom od 200 eura osim obrisati guzicu.
Ja sam u Cro, jer nisam mogao nekud van otici i ziveti normalno, ali opet je pomak vrlo veliki u odnosu na tamo. Placam stan sa rezijama oko 300 eura, ali ja placam, a tamo to nisam mogao. Tamo kad sam radio vise nego tu sam imao 200 eura platu, jer morao sam neradnicku "bracu" hraniti, jel'te.
Cro je nesot izmedju zapada i balkanijade, ima svega, puno lopovluka jer su na vlasti bosanci, koji su tu dosli jer njihova drzava ne valja, pa unistavaju ovu. Logicno, da je njihova drzava valjala ne bi ni dosli tu.

A nista nije sramota raditi, bitno je koliko ko zaradi. Ja bi radje u Austriji bio cistac govana za 1300 eura, nego u Srbiji bankar za 400.
Dok sam bio tamo imao sam za jendu espreso kafu dnevno i setao navecer oko zgrade kao idiot, jer nisam ni za sta drugo imao novaca. Sad u Cro jos uvek nemam stalnog posla, ali na crno zaradim za svoje troskove i neki sitni gust, da sam slucajno u Austriji, vec bi i auto zaradio, ali nisam, sta mogu.

Problem ljudi u Srbiji je velika zadrtost i zaostalost, pa misle da je plata od 200 eura bogatstvo, a sa tim nemaju svoje Ja, jer moraju traziti zenine roditelje, svoje roditelje za pomoc, a to je pusiona.

Bolje nemati nista i imati dobru platu, nego ziveti u vili a nemati dinara. Jer u vili je super, ali pripije ti se pivo, a ti nemas novaca, isao bi na more, opet nemas novaca.
I sta se desi brzo ti se zgadi vila.

Kesh je kesh, a to i zene jako dobro znaju.:D

Iskreno zalim sve dobre ljude koji zive u Srbiji.:(

Poslednja izmena od moderatora:
А што ниси раније отишао, кад и твој брат? Што тек сада...?

Где је Елен, што је нема на форуму?

A zato sto sam ja malo propuh u glavi, on je puno ozbiljniji od mene a i nije sve sve sklopilo kako valja, ima o tome dosta pricati. Ja samo gledam kako bi kvalitetno istorbao curu, umesto da razmisljam o buducnosti.:)

A Ela uci pa nema vremena, a i meni pomaze, jer sam selio ovih dana. Nemam ni ja previse vremena, a ni adsl jos nisam uzeo. spajam se preko mobilnog a to je skupo domudno.:)

Pošto se Srbija svrstava u zemlje trećeg sveta
Зар јесте..? :confused:

Kada pogledas ovaj forum posao-novac vidis da se vrlo malo prica o stvaranju istih.
Uglavnom se nesto filozofira kuka i ogovara......
Kada neko pomene nesto ozboljno - tema vrlo brzo zastari.
Znaci malo je ljudi zainteresovano za stvaranje kapitala.
Па, ајде када си тако паметан и стручан, ти дај савет одакле да кренемо, јер ми само знамо да кукамо :roll:

Не гледам B 92, не подносим их! :thumbdown:

Али, први пут чујем... :confused: Мислила сам да нисмо баш тако ниско пали, да не задовољавамо све 'услове' да би нас тамо сврстали... :(

Не гледам B 92, не подносим их! :thumbdown:

Али, први пут чујем... :confused: Мислила сам да нисмо баш тако ниско пали, да не задовољавамо све 'услове' да би нас тамо сврстали... :(

Ti si moj čovek! :super:

E vidiš meni su to rekli na faksu.;)....ja sam bila u štreberskoj ekipi koja je redovno išla na predavanja i sa kojima su ostali bili super ne bi li se ogrebali o skriptu:lol:......nismo mi ni svesni gde živimo,možda je dobro što je tako.:(

Ja završila ali me nisu tome naučili, pa reko' da mi ove sveznalice sa foruma pripomognu...

Pa imas odredjene fakultete,sorry mislio sam da je jasno... Odredjeni fakultetu uce tome, ako si zavrsila neki drugi neupotrebljivi fakultet, koji nema trziste ovde niti u nekoj nama bliskoj drzavi.. pa... Recimo da to nije bila dobra odluka. Ali nista zato, bavi se onime sta si ucila na fakultetu i vremenom ces doci na svoje

Како је могуће да за тебе као факултетски образованог грађанина нема посла? Стручњаци нам не требају??

Ne moze biti posla samo za jedne, ako nema posla za nisko obrazovane, ne moze dugo biti ni posla za visoko obrazovane, jer to je lanac koji ovisi jedan o drugom.

Ako neka drzava otpusti puno radne snage i zatvori firme, dobijas visak radne snage koji rusi cenu rada, a tada se bagra bogati. Prvo sto je jako tesko naci posao, a kad ga nadjes radis za jako male novce. A sa malim novcima si taliban.

Mislim ako cemo gledati kako je plata 200 eura velika, onda je verovatno i stan u kome zivis luksuz. Mozda da svi postanemo skromniji prodamo stanove i odemo u satore. jer tamo rezija fakticki i nema rezija.

A i ja sam budala koji ****** idem budali objasnjavati sta je pametno ciniti.

E vidiš meni su to rekli na faksu.;)....ja sam bila u štreberskoj ekipi koja je redovno išla na predavanja i sa kojima su ostali bili super ne bi li se ogrebali o skriptu:lol:......
Е, видиш, и ја сам исто, али нисам научила како да сама започнем бизнис, јер нисам имала ни дана праксе... Све сува теорија... :confused:
Свеједно, овде на форуму сам упознала људе који су завршили исти факс у другом граду, и који су имали праксу, али ни они не знају сами да развију посао... :confused:

Pa imas odredjene fakultete,sorry mislio sam da je jasno... Odredjeni fakultetu uce tome, ako si zavrsila neki drugi neupotrebljivi fakultet, koji nema trziste ovde niti u nekoj nama bliskoj drzavi.. pa... Recimo da to nije bila dobra odluka. Ali nista zato, bavi se onime sta si ucila na fakultetu i vremenom ces doci na svoje
Па, сад... колико је исплатљив је врло дискутабилно... како се узме...
Теши ме када видим колико их има што студирају глуму... :confused:

Како је могуће да за тебе као факултетски образованог грађанина нема посла?
У твојој околини се факултетски образовани људи одмах запосле? :eek:
Где живиш да се одмах тамо преселим...

Стручњаци нам не требају??
Знаш како... Чињеница да немаш радног искустав је некако као да си шугав... :confused: Нико неће да ти да шансу...

Е, видиш, и ја сам исто, али нисам научила како да сама започнем бизнис, јер нисам имала ни дана праксе... Све сува теорија... :confused:
Свеједно, овде на форуму сам упознала људе који су завршили исти факс у другом граду, и који су имали праксу, али ни они не знају сами да развију посао... :confused:

To je i kod nas bio problem što smo tražili da nas pošalju u firme da radimo praksu ili da barem mi nađemo firmu u kojoj ćemo raditi praksu ali nam to nije uslišeno.......ali su nam dali da radimo volonterski u evropskim zemljama 3 meseca na koji niko nije otišao jer tada si sve sam morao da platiš....a i što je najinteresantnije nismo dobili ni jednu zemlju u kojoj se koristi engleski jezik jer u zemljama kao što su Španija,Italija,Nemačka,Francuska drže do svog jezika i do engleskog im je ko do lanjskog snega....tako da bi tamo mogli samo da zevamo u njih.:lol:

Back